Türkiye Güvenlik Çözümleri Pazarı İvmeli Büyümesini Sürdürüyor

 

İstanbul ve Ankara’daki en büyük ve en kapsamlı güvenlik sektörü buluşmalarını gerçekleştiren International Data Corporation (IDC) Türkiye, 16. kez bilgi güvenliği yöneticilerine yönelik etkinlikle sektördeki deneyim paylaşımı ve dayanışmayı artırmayı hedefliyor.

 

Şirketler, pandeminin yarattığı kaostan çıktıkça, inovasyona odaklanmaya başlıyorlar. Bu yeni çağda ise kesin olan bir şey var: İşletmeler, Covid’in neden olduğu aksaklıklar, karmaşık siber saldırılar, tedarik zinciri sorunları ve zorlayıcı hava olayları gibi diğer birçok zorlukla yüzleşmeye devam edecek. Şirketler nereye doğru gidiyor ve gizlenen yeni zorluklar neler? IDC’nin “Geleceğin Şirketleri” kavramı tüm disiplinleri kapsar, ancak bu kavramın özünde tüm şirketlerin sahip olması gereken bir nitelik olan “Güven” yatıyor. Güvenlik, elbette Güven’in kalbinde yer alır, ancak Güven aynı zamanda sürdürülebilirlik, marka, müşteri deneyimi gibi diğer önemli hususları da kapsar. Güvenlik uzmanları Güven’in tüm kapsamını benimseyebilir mi? Esneklik veya dayanıklılık kilit bir söylem haline geldi, ancak yine de güvenliğin ötesine geçiyor. IDC, dijital esnekliği, şirketlerin sağlam dijital platformlara dayalı olarak değişimlere dayanma yeteneği olarak tanımlıyor.

Pandemi ile başlayan ve yeni normal ile devam eden bu süreçte CISO’ların ve güvenlik ekiplerinin sorumlulukları her geçen gün artıyor. “Güçlü Güvenlik Duruşu için 360 Derece Güvenlik” temasının işleneceği bu etkinlikte CISO oturumları, IDC analist sunumları, paralel oturum ve teknoloji odaklı çalışma grupları yer alacaktır. IDC Türkiye’nin araştırmalarına göre şirketler, 2022 yılında güvenlik stratejilerini sıfır güven yaklaşımı çerçevesinde gözden geçirirken, BT altyapısının güvenliğini güçlendirmeyi, OT güvenliği, veri gizliliği ve veri güvenliği alanında yatırımlarını sürdürmeyi planlıyor. 5. IDC Türkiye Güvenlik Zirvesi’nde, bugünün ve yarının güvenlik stratejilerine yön verecek konuları, farklı sektörlerin önde gelen BT güvenliği yöneticileri değerlendirecektir.

IDC Türkiye Araştırma Müdürü Yeşim Öztürk’e göre: “Siber güvenlik gerçeklerine baktığımızda artık değişimin yeni normal haline geldiği söyleyebiliriz. 2022 yılı başında globalde belirlenen siber güvenlik gerçeklerinin geçtiğimiz 3 aylık kısa bir dönem içinde değişime uğradığını görüyoruz. Ukrayna-Rusya savaşı, kur dalgalanması, enflasyon baskısı, global tedarik zinciri problemleri, sürdürülebilirlik çabaları bize risklerin sürekli değiştiğini ve şirketlerin yeni bir risk altında kalma olasılıklarının anlık olduğunu tekrardan hatırlatıyor. Bir sonraki karmaşık saldırının nereden geleceğini bilemeyen güvenlik uzmanları, tehdit istihbaratı, olayları tespit, müdahale ve cevap, kimlik ve erişim yönetimi, bulut güvenliği, veri güvenliği vb. alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda, regülasyonel uyumluluk ve veri gizliliği ise dijital dönüşümü gerçekleştirme hedeflerinde güvenlik stratejilerinde ilk sırada gelmeyi sürdürüyor.”

IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları konuya şöyle yaklaşıyor: “Bu on yıl şimdiden şirketlere birçok ders verdi. Birincisi, ‘asla iyi bir krizin boşa gitmesine izin vermeyin’ söylemini siber suçlular oldukça iyi değerlendiriyor. Bir diğeri, dijital güven kavramının dijital çağda hızla bir iş zorunluluğu haline gelmesidir. Tüm bunların merkezinde, her zaman olduğu gibi güvenlik vardır. Gizlilik ve uyumluluktan sürdürülebilirliğe; e-ticaretten güvenilir ekosistemlere, etik ve şeffaflıktan, marka itibarı ve sadakatine kadar güven birçok kavramı kapsar. Dijital güven oluşturmak bir iş zorunluluğudur, ancak işin dokusunun bir parçası olmasını sağlamak için yönetim kurulu düzeyinde liderlik ve yönetişim gerektirmektedir. IDC olarak, inovasyon çağında güvenlik teknolojilerinin şirketler için bir fırsat ve hatta inovasyonun hızlandırıcısı olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle Eylül ayında gerçekleştireceğimiz IDC Güvenlik Zirvesi’nde, güven ve güvenlikle ilgili birçok konuyu derinlemesine konuşacağız. Sektörel deneyim paylaşımları ve güvenlik ekosistemiyle yaratacağımız sinerjinin etkinliğimizde sizlere sunacağımız birçok değerden bazıları olduğunu düşünüyoruz.”

Her yıl Eylül aylarında düzenlenen zirveye, ülkemizin önde gelen finans, telekom, holdingler, perakende, üretim, hizmet, enerji şirketlerinden üst düzey BT güvenlik yöneticileri ile sektörün lider teknoloji hizmet ve ürün sağlayıcıları katılacaktır.

Daha fazla bilgi için IDC Güvenlik Zirvesi 2022 (https://www.idc.com/event/ciso2022) web sitesini ziyaret edebilir, #IDCSecurity2022 hashtag’ini kullanarak etkinlikle ilgili paylaşımı yapabilirsiniz.