Özel Röportaj

Hakan NERGİS

Türkiye Spor Zirvesi

Başkan

Nisan 2019

 

Hakan NERGİS: “Türkiye Spor Zirvesi’nde Buluşalım”

 

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Balıkesir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği bölümü mezunuyum. Bölümümü birinci, okulumu da ikinci bitirdim. Akabinde İstanbul Gelişim Üniversite’sinde “Hareket ve Antrenman Bilimi” alanında yüksek lisansımı tamamladım. Şu anda da doktoraya hazırlanıyorum. Güreş, Atletizm, Bocce ve Futbol branşlarında lisanslı sporculuk yaptım. Aynı zamanda Fitness, Yüzme, Bocce, Badminton branşlarında da antrenörlük belgelerine sahibim. İlerleyen süreçte de Hakan Nergis Akademi’yi kurarak spor kulüplerine, spor federasyonlarına, iş adamlarına yani hem sporun içinde olan ve hem de olmayan kurumlara danışmanlık, koçluk yapıyorum. Hakan Nergis Akademi olarak alt yapı modelleri ve sistemleri oluşturuyor ve sportif performans, sporda ölçme ve değerlendirme, sporcu sağlığına yönelik çalışmaları da yapıyoruz. Geçtiğimiz aylarda da “Hayat Laftan Anlamaz” adlı kişisel gelişim kitabımı çıkardım ve şu anda da ikinci kitabımı yazıyorum. Bunların yanı sıra Türkiye Spor Zirvesi’ni düzenliyorum.

 

Türkiye Spor Zirvesi fikri nasıl ortaya çıktı ve Zirveyi yapma amacınız nedir?

Türkiye Spor Zirvesi’nin en büyük özelliği Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve mezunları tarafından düzenlenmesi. Spor Bilimleri Fakültesi öğrenci ve mezunlarının spor organizasyonları kısmında daha hareketli olması, ülke istihdamına daha fazla katkı sağlaması ve bu zeminin kendilerinin oluşturması gerektiğini düşünerek bu yola çıktık. Amaçlarımızın temelinde ülke sporunu geliştirmek var. Her yıl sonuç raporu yayınlıyoruz. Sporun geleceğini belirleyen insanlara da katkı sağlamak istiyoruz. Her sene farklı konuları inceleyerek ülke genelinde ele alınmayan konulara da yer veriyoruz. Aslında tek bir amacımız yok, birçok amacımız var. Ama tek başlık altında toplayacak olursak bu ülke gençlerine ve sporuna katkı sunan kurum ve kuruluşlara destek olmayı ve işlerini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz.

 

Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğiniz Türkiye Spor Zirvesi’ni nasıl değerlendirirsiniz? Amaçlarınıza ulaşabildiniz mi ve katılımcılardan nasıl geri dönüşler aldınız

Geçtiğimiz yıl 429 kişi katıldı. Bu 429 kişinin hepsi de spora ilgi duyan insanlardı. Bu yıl bu rakamı 800’e çıkarmayı hedefliyoruz. Geçen yıl bize gelen tepkiler ve basının ilgisi gayet güzeldi. Biz her sene organizasyonu geliştirmek istiyoruz. 2018 raporu yayınladık. Bu rapor dikkate alındı ve çeşitli kurumlar ve kişiler tarafından kullanıldı. Bu bizim için önemli bir unsur. Geçen seneki etki %70 dersek bu sene %85’in üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Sporun içinde olan her insana dokunduk ve temel olarak hedefimize ulaştık.

 

Bu yıl ikincisini düzenleyeceğiniz Türkiye Spor Zirvesi’nde katılımcıları ne gibi yenilikler bekliyor?

Geçen sene olduğu gibi bu sene de Gençlik ve Spor Komisyonu’muz olacak ve bu sene yenilik olarak Üniversiteler Spor Komisyonu kurduk. Bir diğer yeniliğimiz ise ödül töreni olacak. Konu başlıklarımız ve konuşmacılarımızın tekrar etmemesine dikkat ediyoruz. Bu doğrultuda Motor Sporları, Kadın ve Spor, Spor Pazarlaması ve Spor Kültürünün Üniversiteler ile Etkileşimi gibi konu başlıkları belirledik. Yeniliklerimizden bir kaçı bunlar diyebilirim.

 

Türkiye Spor Zirvesi’ne kimler katılabilir? Katılımcılar ücret ödüyor mu ve katılmak için neler yapmalılar?

Türkiye Spor Zirvesi geçen yıl ücretsizdi, bu yıl da ücretsiz olacak. Sporun içerisinde yer alan spor yöneticileri, antrenörler, kondisyonerler, spor markaları, üniversite öğrencileri, spor izleyicileri, taraftarlar, spora ilgi duyan herkes katılabilir. Yani sporun bütün paydaşları bu organizasyonda yer alabilir. Katılmak isteyenlerin internet üzerinden kayıt formumuzu doldurmaları gerekiyor.