Fikirlerini Projeye ve Girişime Dönüştürmek İsteyenlere Destek

 

5 binden fazla girişimciye eğitim veren, fikirlerini projeye ve girişime dönüştürmek isteyenlere destek faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyen Girişimci İşadamları Vakfı (GİV), KOSGEB ve TÜGVA ile imzaladığı TEKMER Protokolü ile yeni bir projeye daha imza attı.

 

Girişimciliği özendirmek, desteklemek, yaymak ve Türkiye’yi ilgilendiren her türlü ekonomik meselelere çözüm önerileri sunmak misyonuyla faaliyet gösteren GİV, KOSGEB ve TÜGVA ile yaptığı iş birliğinin ülkemiz girişimciliğine büyük katkı sunacağına inanıyor. TEKMER Protokolüne imzalar, KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, GİV Başkanı Mehmet Koç ve TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu tarafından KOSGEB’de gerçekleştirilen törende atıldı.

Göçten cari açığa bütün problemler girişimciler üzerinden çözülebilecek

GİV Başkanı Mehmet Koç; göçten cari açığa bütün problemlerin girişimciler üzerinden çözülebileceğine inandıklarına işaret ederek, KOSGEB’in de desteğiyle son 4 yılda 5 bine yakın girişimci adayını eğittiklerini bildirdi.

Türk milletinde girişimcilik konusunda potansiyel olduğunu vurgulayan Koç, şu değerlendirmede bulundu: “Bunun organizasyonunda ülke olarak geçmiş dönemde bir sıkıntı çekiyorduk ama şu anda girişimci olarak hizmet etmek gençlerin öncelikleri arasına girdi. Protokolle, oluşturduğumuz bu nüve gelecek 5 yılda belki 1000’e yakın start-up şirketi çıkaracak. Bunların bir kısmı şu anda ithal edilen ürünleri ikame edecek, bir kısmı da istidama yönelik olacak. Belki bir kısmı da şu anda Türkiye’de var olmayan sektörlere yönelik katkı sağlayacak. TEKMER’lerde de çok başarılı olmuş konulardan ziyade, henüz dokunulmamış, gençliğin daha çok ilgisini çekecek alanlara yönelerek bu 3 kurum ciddi şekilde hizmet etmiş olacak.”

TEKMER’ler Ar-Ge ve teknoloji tabanlı iş fikirlerinin hayata geçirildiği mekânlardır

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt: “TÜGVA ve GİV ile özellikle genç girişimci adaylarımızın kendi işlerini kuracağı, KOSGEB desteklerinden daha fazla yararlanacakları ve ilerleyen zamanda da kendi iş fikirlerini hayata geçirecekleri TEKMER’lerin kurulmasına dönük bir iyi niyet iş birliği protokolü imzaladık. İşini kurmuş gençlerimizin bunları büyütmeleri için KOSGEB’in sağlamış olduğu destekler ve danışmanlık gibi hizmetlerden yararlanmasına dönük de bir başlığımız var.”

Misyonumuz Gençliğe Hizmet

TÜGVA Başkanı Eminoğlu, KOSGEB ve GİV ile hızlı bir adım atarak protokol aşamasına gelindiğini vurgulayarak, bugün itibarıyla TEKMER’lerle ilgili çalışmaları tüm Türkiye’de sürdüreceklerini söyledi.

Ana misyonlarının gençliğe hizmet etmek olduğunu belirten Eminoğlu, “81 il ve 500’den fazla ilçede şu an itibarıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız anket ve çalışmalarda gençlerin ihtiyaç sıralamasında girişimciliğe yönelik konular ilk 3 arasındaydı. Bu noktada girişimcilik koordinatörlüğünü vakıf bünyesine dahil etmiş olduk.” ifadelerini kullandı. Eminoğlu, bu gibi çalışmalarla gençlerin önünü açarak, fikir üretecekleri ve inovatif çalışmalarını yansıtacakları zeminleri onlara sunacaklarını kaydetti.

Bilindiği gibi, fikirlerini projeye, projelerini girişime dönüştürmek isteyenlere büyük destek sağlayacak merkezler olarak öne çıkan TEKMER’ler ülkemiz girişimciliğine büyük katkı sunuyor. GİV, “25 Şehirde 25 TEKMER” Projesiyle fikrini proje haline getirmiş girişimcilerimize daha fazla destek olacak. Girişimcilerin güçlü bir seviyeye gelene kadar yüklerini hafifletmeyi ve sadece hedeflerine odaklanmalarını sağlayacak. Ayrıca TEKMER’ler, girişimcinin sermaye sorunu yaşamayacağı, gerektiğinde yatırımcı ile kolaylıkla buluşabileceği ve girişimci maliyetlerinin düşük olduğu katma değerli üretim merkezleri olacak. GİV’in KOSGEB ve TÜGVA ile imzaladığı başta İstanbul, Ankara olmak üzere 25 şehirde kurulacak 25 TEKMER projesi aynı zamanda girişimcilerimizin sayısının daha da artmasına vesile olacak.