1. Siber COVID-19’a Dikkat
  2. Türk Girişimcilerden Koronavirüsle Mücadelede 12 Yaratıcı Proje
  3. Covid-19 Kiti Üreticilerine Alt Yapısını Açıyor
  4. Koronavirüs Alerjisi Olan Hastaları Nasıl Etkiler?
  5. COVID-19 Sürecinde Şirketlerin Direncini Artıracak Bir Kriz Yönetimi Modeli
  6. Yaşlılar Neden Dışarıda?
  7. Evden Çalışma ve Eğitim için Daha Yaygın ve Güçlü Bir Fiber Altyapı Şart
  8. Koronavirüs Çocuk Psikolojisini Nasıl Etkiliyor?
  9. Türkiye’nin Girişimci Beyinleri Koronavirüs’le Mücadele için Birleşti
  10. Koronavirüsün Ekonomiye Etkileri
  11. Elektrik Dağıtım Sektöründe Korona Virüsü Önlemleri
  12. Güneş Enerjisi Tüm Detaylarıyla Ele Alındı
  13. Şirketlerin Teknoloji Yatırımları Zirvede
  14. Korona Günlerinde Temassız Ödeme
  15. Girişim Ekosistemi Rekorlarla Büyüyor
  16. Türkiye’nin İlk Siber Güvenlik Kuluçka Merkezi’ni Kurmaya Hazırlanıyor
  17. CERN Yönetimi Boğaziçi’ni Ziyaret Etti
  18. Tablet ve Telefonlar Çocukların Algılarını Sınırlıyor
  19. İş Dünyası için Corona Virüsüne Karşı 7 Temel Eylem Önerisi
  20. Nanoteknoloji Laboratuvarlarından Geliştirilen Ürün Kalıcı Hijyen Sağlıyor
  21. Proje Pazarı’nı 3D Printer Kazandı
  22. Oyun Sektörünü Güçlendirecek Proje
  23. Ağrı Anadolu’nun Bilişim Merkezi Olmaya Aday
  24. Veriler ile İlgili Olumlu Düzenlemeler Potansiyel Yatırımcılara Teşvik Oluyor
  25. Koronavirüse Karşı Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin
  26. Dijitalleşme Kadınlar için Eşitlik Fırsatlarını Beraberinde Getiriyor
  27. Kurumsal Dijital Dönüşüm Süreçleri Siber Güvenlik Riskleriyle Entegre Olmalı
  28. Kodlama ve Veri Bilimi ile Değişimin Parçası Olmak İsteyenler için Datathon
  29. Dijital Esaret Ezberleri Bozacak
  30. 2019 İhracat Şampiyonları Belli Oldu
  31. Dijital Vatandaş 5.0 eTwinning Projesine Avrupa’dan Ödül
  32. Sigorta Sektöründe Dijitalleşme ve Global Açılım
  33. Para Sistemi Sosyal Çalkantılarla Birlikte Değişecek
  34. Gençlere Yapay Zekâ Eğitimi Verecek
  35. Finansal Hizmetler Sektörü Yapay Zekâ ile Büyüyecek
  36. 2020 Sonuna Kadar 4 Bin Ek İstihdam
  37. Yeni Nesil Fikirlere Destek
  38. Robotik Kodlama Sınıflarını Kurdu
  39. 2020’de Yatırımlara Devam Edecek
  40. Yazılım Testi Sektöründe 100 Kişiden 85’i Mühendis
  41. Teknoloji Girişimlerine Milyarlar Yağıyor
  42. 114 Farklı Ülkeyle Eş Zamanlı Oyun Tasarım Maratonu
  43. Bilişim Grubu Başkanı Vatansever, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Bir Araya Geldi
  44. Teknolojik Sanat Eserlerinin Korunması
  45. IoT ve Blockchain Liderleri İstanbul’da Buluşuyor
  46. İnternete Erişim Oranımız Yüzde 88 Oldu
  47. Dördüncü Endüstri Devrimi Merkezleri Ağı’na Katılım
  48. Yapay Zekâ mı Yapan Zekâ mı?
  49. TEKNOFEST 2020 Güneşi Doğudan Yükselecek
  50. İnternet Ortamında Marka İhlali
  51. Derin Teknoloji Girişimleri için Kuluçka Merkezi
  52. VERBİS Kayıtları İhbar mı Kabul Edilecek?
  53. Girişimci Şirketlerin Çalışanlarına Sunduğu Ücret ve Yan Haklar
  54. 20 Girişimciye 400 Saatlik Mentorluk Eğitimi
  55. İşimizin Geleceği Raporu Yayınlandı
  56. Şenol Vatansever, Akit TV’de Kadir Canpolat’la Gündeme Bakış’ta KVKK ile İlgili Merak Edilen Soruları Cevapladı
  57. İstanbul Havalimanı’nda Ücretsiz WiFi
  58. Fintech 100’de İki Türk Şirketi
  59. Kapsül Robotlara Biyopsi Yaptıracak
  60. Oyunlaştırılmış Yetenek Testi Talebi Arttı
  61. 12 Ay Boyunca Öne Çıkan 12 Veri Sızıntısı
  62. Şenol Vatansever, Akit TV’de Kadir Canpolat’la Gündeme Bakış’a Konuk Oldu
  63. TAYSAD’ın 2019 Yılı ve Gelecek Değerlendirmesi
  64. Türkiye’nin Otomobili İlkleri ve Enleriyle Karşınızda!
  65. Türkiye’nin Otomobili Sahneye Çıktı
  66. Hatalı Başvurular Nedeniyle Veri Sorumluları için Kayıt Süresi Uzatıldı
  67. Ekonomi Basını EGD Buluşmasında Bir Araya Geldi
  68. Dijital Deneyim için Kişisel Verilerin Korunması Önemli
  69. 2030 Yılının En Popüler 10 Tüketici Trendi – Duyuların İnterneti
  70. Canavar’ın Dünya’ya Açılan Hikayesi Üniversiteliler ile Buluşuyor
  71. Şehir İçi Hava Ulaşımı için Geri Sayım
  72. Üretimi Yapan Zekâ
  73. Dijital Ortamda İtibar Yönetimi
  74. 2020 Yılı Trend Raporu Açıklandı
  75. Yeni Teknolojileri Takip Etmek mi, Kendi İşlerinize Stratejik Seviyede Odaklanmak mı?
  76. Türkiye’deki FinTech Yatırımları 12 Milyon Dolara Ulaştı
  77. Küçükçekmece Belediyesi – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  78. Dünya Klasında Üretim ile Zirvede
  79. Veri Merkezi Sektörü Data Center İstanbul Konferansında Buluştu
  80. T. Garanti Bankası A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  81. Robot Refakatçiler Geliyor
  82. Video Konferans Çözümleriyle Üretkenliği Artırıyor
  83. Sağlık Kuruluşları Dijital Teknolojilerle Uyumlu BT Altyapısı Yatırımına Yöneliyor
  84. TEKNOFEST Güneşi Doğu’dan Yükselecek
  85. Teknolojiye Yön Veren Dünya Liderleri İstanbul’da Bir Araya Geliyor
  86. Girişimcilik Ekosistemi 2019 Yılında da Büyümeye Devam Ediyor
  87. Girişimcilik Ekosistemi İzmir’de Buluştu
  88. Görme Engelliler Artık Renkleri Ayırt Edebiliyor
  89. Data Center İstanbul Sektörün Yeni Buluşma Noktası Olacak
  90. ‘Efsane Cuma’ Araştırması Açıklandı
  91. İnternet İndirme Hızında Ortalarda Kaldık
  92. Hedefimiz Teknolojideki Paradigma Değişimlerini Yakalamak
  93. MÜSİAD Vizyoner’19 Zirvesi Yoğun Bir Katılımla Düzenlendi
  94. Vizyoner’19 Zirvesine MÜSİAD Projeleri Damga Vurdu
  95. Veri Gizliliğinde En Önemli Kural Etik Değerler
  96. Edenred Kurumsal Çözümler A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  97. Dizel Araçların Sonu Yakın
  98. Data Center Expo Eurasia Fuarı’nda “Teknoloji Trendleri ve Veri Merkezlerinin Geleceği” Konuşulacak
  99. ‘Veri Tayfa’ ile Çocuklar Eğlenirken Öğreniyor
  100. Veri Odaklı Tarım
  101. KVKK’ya Uyumda Bir Öneri: Az Veri Öz Veri
  102. ‘Çip’te Rekabet Artıyor
  103. Smart Future World Expo’da KVKK’ya Uyum için Somut Öneriler Paylaşıldı
  104. Akıllı Teknolojiler Önemli İsimleri Bir Araya Getirdi
  105. “VERBİS’e Kayıt” ile İş Bitmiyor!
  106. Yatırım Görüşmesine Hak Kazanan Parlak Fikirler
  107. Gelecek ve Teknoloji Meslekleri Dönüştürüyor
  108. İnsan Kaynağının Doğru Yönetilmesi Şirketleri 2 Kat Güçlendiriyor
  109. Tarihe Geçen ‘Büyük Göç’ün Belgesel Filmi Yayınlandı
  110. ‘İlk İşim Girişim’ 2019 Yarışmasının Kazananları Belli Oldu
  111. “KVKK ve Verinin Geleceği” Paneli Videosu | Smart Future World Expo 2019
  112. “KVKK ve Verinin Geleceği” Paneli Özet Videosu | Smart Future World Expo 2019
  113. Z Kuşağı Kripto Paraya Güveniyor
  114. Dijital Paralar Hakkında Bilginiz Yoksa Dikkat!
  115. Başarılı Projeleriyle ISIF’19’a Damga Vurdu
  116. Teslimat Robotu Test Sürüşlerine Başladı
  117. Türk CEO Dönüşüme Sarıldı
  118. Geleceğin Teknolojilerini Keşfetmek için Bilişim Camiasını Bir Araya Getirdi
  119. Ömür Boyu Kullanılan Parola
  120. Aynı Hatalar Tekrarlanmamalı
  121. Veri Odaklı Yaklaşım Sağlık Hizmetlerinde Daha İyi Sonuçlar Alınmasını Sağlayacak
  122. Çocuklara Kodlama Öğretiyor
  123. Avrasya’nın İlk ve Tek Veri Merkezi Fuarı İstanbul’da Gerçekleşecek
  124. Türk Bilim İnsanları Amerika’nın 87 Yenilikçi Mühendisi Arasında Yer Aldı
  125. Smart Future World Expo’da “KVKK ve Verinin Geleceği” Konuşulacak
  126. Sürücüsüz Araçlar 2030’da Yollarda Olacak
  127. Veri İhlal Bildirimleri İlgili Kişileri Koruyor
  128. Sadece Türkiye’de Uygulanan Yapay Zekâ Sistemi 6 Ay İçinde Dünyaya Açılacak
  129. Başarılı Girişimcilerin 5 Ortak Özelliği
  130. SON DAKİKA! – Dijital Dönüşüm Ofisi’ne Kritik Görevler Verildi
  131. Artacak Ar-Ge Yatırımları Türkiye Ekonomisini Büyütecek
  132. Dünya Sıralamasında Türkiye’den İlk 200’e Giren Tek Üniversite
  133. Telefonlara 2 Dakikada Jet Şarj
  134. Boğaziçi Üniversitesi ve Galatasaray Spor Kulübü Teknopark Kuruyor
  135. Otonom Araçlara Yollarda Yer Açın
  136. 30-31 Ekim’de Smart Future Expo’da Buluşuyoruz
  137. Premierdc Veri Merkezi A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  138. EDS Enjeksiyon Dök.San.Tic.AŞ. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  139. Sürücüsüz Otomobilleri 1,6 Milyon Kilometre Yol Katetti
  140. Barış Pınarı Harekatı’nda Kullanılan Yerli Silahlar
  141. 12 Yılda 159 Projeye 23 Milyon TL Destek Verdi
  142. Veri Sorumlusu Tarafından İlgili Kişiye Yapılan Veri İhlali Bildiriminde Yer Alması Gereken Asgari Unsurlar
  143. Artırılmış Gerçeklik (AR) Sporu HADO Şimdi Türkiye’de
  144. Türkiye’de En Çok Maruz Kalınan Dolandırıcılık Türü
  145. Türk ve Global Girişimlere Yatırım Yapmak Üzere Yola Çıktı
  146. Türkiye Mobil Oyun Araştırma Verileri Açıklandı
  147. Dünyanın En İyi 25 Şirketi Açıklandı
  148. Dünya Otomotiv Konferansı 17 Ekim’de İstanbul’da Sektörü Buluşturuyor
  149. Televizyon İzleme Süresi Her Geçen Yıl Azalıyor
  150. Yurtdışında Yerleşik Tüzel Kişilerin Türkiye’deki Şubeleri ile İrtibat Bürolarının Sicile Kayıt Yükümlülüğü
  151. Yenilikçi Asya Şirketleri Türkiye’de İş Birliği Arayışında
  152. Bir Turizm Şirketinin Veri İhlaline 500 Bin TL İdari Para Cezası
  153. S Şans Oyunları A.Ş.’nin Veri İhlaline 180 Bin TL İdari Para Cezası
  154. Siber Güvenlik Sektörü Kamu Milli Siber Güvenlik Zirvesi’nde Bir Araya Geldi
  155. Facebook “Başkasının Gözünden Gör” Uygulaması Üzerinden Gerçekleşen Veri İhlaline 1 Milyon 600 Bin TL İdari Para Cezası
  156. Facebook’a 1 Milyon 600 Bin Liralık Veri İhlali Cezası
  157. Ankara’da Savunma Sanayi Serbest Bölgesi Kurulmalı
  158. Enerji Teknolojisi AR-GE Yol Haritası Toplantısı Yapıldı
  159. Hayatımızın Yeni Ortağı, Dijital Asistanlar
  160. Bilgilerinizin Silinmesini İstemek Hakkınız
  161. Zynga Game Ireland Limited – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  162. Gardrops Elektronik Hizmetler ve Ticaret Anonim Şirketi – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  163. Kuluçka Merkezi Yeni Girişimcilerini Bekliyor
  164. Geliştirilebilir Yapay Zekâ ile Türkçe Veri Tabanı Oluşturuluyor
  165. Faizsiz Bitcoin Çay Pulundan Farksız
  166. TEKNOFEST 1 Milyon 720 Bin Kişiyle Rekor Kırdı
  167. Şirketinizden ya da Kablosuz Misafir Ağınızdan İnternete Çıkılarak Kanun Dışı İşler Yapılırsa Ne Olur?
  168. Oyun Platformlarının Maddi Boyutu ve Tarihçesi
  169. Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST’i Ziyaret Etti
  170. Kitle İşsizliğine Hazır Olmak
  171. HOBİM Hizmetlerini Yaygınlaştırmak için İş Ortaklığı Ağını Kuruyor
  172. TEKNOFEST Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları Kurultayı’na Ev Sahipliği Yaptı
  173. Ersin UYAR: “Dijital Dönüşümün Merkezindeyiz”
  174. TEKNOFEST Take Off İstanbul’da En İyi Girişimler Ödüllendirildi
  175. Olağanüstü Durumda İş Sürekliliğinden Kim Sorumlu?
  176. TEKNOFEST 3 Günde 416 Bin Ziyaretçi Ağırladı
  177. Veri Ekonomisi, Tüm Dünyada Yıllık 250 ila 450 Milyar Dolarlık Bir Pazar Yaratıyor
  178. Furtrans Denizcilik Ticaret ve San. A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  179. 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Açıklandı
  180. İnci Sözlük ve Uludağ Sözlük Satıldı
  181. VR Teknolojisi ile Kaplumbağa Terbiyecisi’nin İçine Girin!
  182. Nuri Demirağ’ın Uçağının Simülasyonuna Yoğun İlgi
  183. Ayakları Yere Basmayan Tek Festival TEKNOFEST Başladı
  184. TİM, TEKNOFEST’te İnovasyonu Gençlerle Buluşturdu
  185. TEKNOFEST’e Saatler Kaldı!
  186. Şenol Vatansever, KVKK Hakkında Anadolu Ajansı’na (AA) Açıklamalarda Bulundu
  187. Yurt Dışı Pazar Destek Programı ile KOBİ’lere 300 Bin TL
  188. FER Gayrimenkul Geliştirme ve İnş. A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  189. Türkiye İş Bankası A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  190. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Kendi uydusunu üreten ülke konumuna geldik”
  191. Fintech’te Milyarlık İşlemler Yolda
  192. KVKK’da 39 Bin Firma 20 Bin TL – 1 Milyon TL Arası Para Cezası ile Karşı Karşıya!
  193. TEKNOFEST Roket Yarışları Nesef Kesti
  194. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Havacılık ve Uzay Çalışmalarına Yapılan Yatırımlar Yüksek Getirilere Sahip”
  195. İstanbul Havalimanı’na “Hızlı Metro” Rekor Hızla İlerliyor
  196. ALO 198 Veri Koruma Hattı Günlük 500, Aylık 12.000 Aramaya Yanıt Veriyor
  197. Kişisel Veriler Koruma Altında
  198. Yapay Zekâ İş Hayatına Nasıl Yön Verecek
  199. VERBİS’e Kayıt Süresi Uzatıldı!
  200. Türkiye Uzay Ajansı’nın “A Takımı” Toplandı
  201. Yapay Öğrenme Kullanan Nöroprotezler Geliştiriliyor
  202. League of Legends Türkiye Büyük Finali’nde Şampiyon Belli Oldu
  203. ROBOİK İnsansız ve Otonom Kara Araçları Yarışması Finali Yapıldı
  204. Veri Sorumlularına Önemli Uyarı: “Kayıt için Son Gün 30 Eylül”
  205. İnternet Kullanımı 100 Bine Yakın Habere Konu Oldu
  206. Teknolojide Marka Sadakati 3,5 Yıl
  207. Teknopark İstanbul 2018’de 24 Milyon Dolara Yakın İhracat Yaptı
  208. Akıl Terini Çalıştıranlar Kazanıyor!
  209. Türkiye’nin İlk Ulusal Yapay Zekâ Enstitüsü Kuruluyor
  210. Yeni Nesil Siyasetçi: Alexandria Ocasio Cortez
  211. Dr. Demet KARAALİ: “Dijitalleşme Otomotiv Sektörünü Nasıl Değiştiriyor?”
  212. VERBİS’e Kayıtta Son Günler Geliyor
  213. Türk Oyunlarını Tüm Dünyada Yayınlayacak
  214. Doç. Dr. Deniz TUNÇALP: “Türkiye’nin Girişimcilik ve İnovasyon Üssü”
  215. Prof. Dr. Faruk BİLİR: “VERBİS’e Kayıt için Son Tarihi Beklemeyin!”
  216. Süper App’ler Finans Dünyasını Sarsacak
  217. VERBİS’e Kayıt için Acele Edin!
  218. Katıldığınız Bir Konferansta Çekilen ve Yayınlanan Fotoğrafınızın Kaldırılmasını İsteme Hakkınız Var mı?
  219. KVKK Başkanı: “Sosyal Medyada Kişisel Verilerinizi Paylaşırken Dikkatli Olun”
  220. Tüketicinin FinTech Kullanım Oranı Yüzde 64’e Yükseldi
  221. Unicorn’lar Batı’da Yükselişte
  222. UFUK 2020’nin En Başarılı Türk Sanayi Kuruluşu
  223. Bu Bayramda Otizmli Çocukların Güneşi Olmak İster misiniz?
  224. TEGV Geleceğe Bakış 2019 Toplantısıyla 25. Yıla Doğru
  225. Karaciğer Kanserini Yapay Zekâ Tedavi Edecek
  226. Haydi Çocuklar TEGV’e!
  227. Bakan Varank Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım’ı Kabul Etti
  228. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Başlıyor
  229. Türkiye Uzay Ajansı’nın Yönetim Kurulu Belli Oldu
  230. Kurban Bayramı Tatilinde Yola Çıkmak için En İdeal Günler ve Saatler
  231. Türkiye’nin Otomobili Projesi’nin Üç Boyutlu Çizimi Gösterildi
  232. Veeam Türkiye Ülke Müdürü Kürşad Sezgin Oldu
  233. Ali Y. Koç “A Ticket for Your Future” Programında Gençlerle Bir Araya Geldi
  234. Popüler Oyunlar Sorumluluklarını Unutturuyor
  235. DenizBank A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  236. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Hedefimiz 2022 Yılında Milli Uydumuzu Uzaya Fırlatmak”
  237. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Bugüne Kadar 773 Bilim İnsanımız Ülkemizin En Prestijli Bilim Ödüllerinin Sahibi Oldu”
  238. Bakan Varank Gençlerle Uzay Gözlemi Yaptı
  239. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal Oldu
  240. TEKNOFEST Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi Başvurularında Son Günler
  241. İnsan Kaynakları Süreçlerinde Yapay Zekâ Kullanılacak
  242. Türkiye Drone Şampiyonası Kapadokya Etabı Sona Erdi
  243. Kamu, Yerel Yönetim ve Üniversite İş Birliği ile Küçükköy Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi Açıldı
  244. Z Kuşağı Esnek Çalışmada Israrlı
  245. Türk Girişimcilerin Projeleri Dünya Pazarına Açılıyor
  246. Siber Güvenlik ve Savunma Sanayii Sektörleri Siber Kafe’de Bir Araya Geldi
  247. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Dönüşüme Ayak Uyduramayan Ticari İşletmeler Kaybetmeye Mahkumdur”
  248. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı için En Çok Başvuru ABD, İngiltere ve Almanya’dan”
  249. Tersine Beyin Göçünde İlk Adres
  250. Türkiye’de Her Bir Veri İhlalinin Ortalama Maliyeti 11,15 Milyon TL
  251. Yaşlılar Sosyal Medya ile Yaşama Sarılıyor
  252. Dijital Teknolojide Kullanıcı Alışkanlığı Yönetimi
  253. İyi Bir Sistem Mimarisi Nasıl Olmalıdır?
  254. Otomotiv Sektörü 6. Kez İstanbul’da Buluşuyor
  255. Ulaş CANTEPE: “Yazılım, Robotik ve Yapay Zekâ ile Sıçrama Yapabiliriz”
  256. Geçen Yıl Ar-Ge’ye 13 Milyar 24 Milyon TL Harcadık
  257. Okul Öncesi Kodlama Eğitimleri
  258. 15 Temmuz ve İletişim Alt Yapısı
  259. Ege Bölgesi Şirketleri KVKK’ya Uyumlu Hale Gelmek için İzmir’de Buluştu
  260. Ömer Özgür ÇETİNOĞLU: “Dijital Dönüşümün Toplumlara ve Şirketlere Etkisi”
  261. Smart Future World Expo: Akıllı Teknolojiler Zirvesi ve Fuarı
  262. 2019 Küresel İnsan Kaynakları Trendleri
  263. Filyos Endüstri ve Liman Bölgesi’ne 1,5 Milyar Dolarlık Yatırım
  264. Türk Ekonomi Bankası A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  265. Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi’nde Ders Zili Çaldı
  266. Orta Yaş Üzeri Facebook, Genç Kuşak Instagram Kullanıyor
  267. GİB’in Yeni Tebliği ile E-Dönüşüm Hızlanıyor
  268. Hastanelerin Sonu mu Geliyor?
  269. Avrupa Birliği, Kişisel Verilerin İhlali Nedeniyle Şirketlere 315 Milyon Euro Ceza Kesti
  270. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’ndan Öğrencilere Yerli ve Milli Destek
  271. TÜBİTAK Uluslararası Destek Programları Tanıtım Toplantısı Düzenlendi
  272. Bakan Varank INNOPROM Uluslararası Sanayi Fuarı’nın Açılışında Konuşma Yaptı
  273. Uygun Adım Geleceğe: Ar-Ge ve İnovasyon
  274. Türkiye’de Çalışanların Üçte Biri Eski İş Yerlerinin Dosyalarına Erişebiliyor
  275. Dijital Dönüşüm, otomotiv yan sanayi ve tedarikçileri nasıl etkileyecek?
  276. Otomotiv endüstrisinin yeni trendleri nelerdir?
  277. İnovasyon nedir? Tofaş’ta uygulanan inovasyon süreçleri nelerdir?
  278. Türkiye’de otomotiv sektörünün önemi nedir?
  279. Akıllı fabrikalar nedir?
  280. Havacılık ve Uzay Uygulamalarından Önemli Rol Oynayacak Projeler
  281. Cathay Pasific Airway Limited’in Veri İhlaline 550 Bin TL İdari Para Cezası
  282. Marriott International Inc.’in Veri İhlaline 1 Milyon 450 Bin TL İdari Para Cezası
  283. Clickbus Seyahat Hizmetleri A.Ş.’nin Veri İhlaline 550 Bin TL İdari Para Cezası
  284. Pizza Restaurantları A.Ş. (Domino’s Pizza) – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  285. Türkiye Drone Şampiyonası 2. Etabı Çanakkale’de Sona Erdi
  286. PİLOT’un Yeni Dönem Girişimleri Belli Oldu
  287. E-Spor Geleceğin Futbolu Olacak
  288. Türkiye Drone Şampiyonası 2. Etabı Çanakkale’de
  289. Bakan Varank’tan Otomotiv Devinin Ar-Ge Merkezi’ne Ziyaret
  290. Dünyaya İlham Verecek 19 Genç
  291. Teknolojik Dönüşümden Kaçmak Mümkün mü?
  292. Şenol VATANSEVER: “Yüksek Teknoloji Üreten Türkiye”
  293. Türkiye’deki Üst Düzey Yöneticilerin Ajandası: Yapay Zekâ
  294. 5G’de Endüstrinin Doğru Varsaydığı Yanlışlar
  295. Tüketiciyi Hacker’dan Çok Perakendeci Korkutuyor
  296. Akıllı Oyuncaklar Yaratıcılığı Besliyor
  297. İthalata ve Tüketim Toplumu Olmaya Devam (mı?)
  298. Metro Grosmarket Bakırköy Alışveriş Hiz.Tic.Ltd.Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  299. Bartu Turizm Yatırımları A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  300. Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  301. Türkiye Ekonomisine Güç Vermeye Devam Ediyor
  302. FinCube Startup’ları Yatırımcılarla Buluştu
  303. 12 Milyon Hastanın Verileri Çalındı
  304. I-TECH Teknoloji Dolu 3 Gün Yaşattı
  305. Foriba ve Iyzico Türkiye Girişimcilik Ekosistemi’nin Gururu Oldu
  306. MIXX Awards Europe 2019 Ödülleri Sahiplerine Kavuştu
  307. 5G Beklenenden Hızlı Benimseniyor
  308. Workup Girişimcilik Programı 4. Dönem Mezunlarını Verdi
  309. Manisa Valiliği’nden Çocuklara Yönelik Kodlama Projesi
  310. Ege İhracatçı Birlikleri “İhracat 4.0”ı Hayata Geçiriyor
  311. Dijital Dönüşüme Direnç Gösteren İşletmeler 10 Sene Sonra Hayatımızda Olmayacak!
  312. Türkiye Fintek Piyasasında 165 Milyon Dolarlık Satın Alma
  313. Avrupa Dijital Reklam Yatırımları 2018’de 55 Milyar Euro’yu Aştı
  314. Intel İşlemcilerindeki Güvenlik Açığı Milyonları Etkileyebilir
  315. Siber Saldırıya Uğrayan Şirketin Notu Düşürüldü
  316. Yapay Zekâlı Konuşma Tanıma Teknolojisi
  317. Yapay Zeka İnsan Zekasını Geçebilir mi?
  318. Dünya Milenyum Kuşağı ile Değişecek: Yıka Yıka Geliyorlar
  319. ‘Can Yoldaşı’ Robot
  320. HAZIRLANIN! Yapay Zeka İnsan Zekasını Geçmek Üzere…
  321. İzmirliler KVKK’ya Uyumlu Hale Gelmek için 18 Haziran’da Buluşuyor!
  322. KVKK’nın Facebook’a Kestiği Ceza ile İlgili Facebook’tan Açıklama Yapıldı
  323. Sağlıklı Rekabet Ortamı için Kişisel Veri Güvenliği Şart
  324. Liseliler Teknolojiyle Yarını İnşa Ediyor
  325. CEO’ların 2019 Yatırım Gündeminde Yapay Zekâ Var
  326. Bayram Tatilinde Yola Çıkmak için En Uygun Zamanlar
  327. Şenol Vatansever, 360’ta Birol Güven ile Gelecek Geliyor’a Konuk Oldu
  328. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. – KVKK Kararı
  329. CIO’lar İş Süreçlerinde Dijital Dönüşüm ile Şirketlerini Geleceğe Taşıyor
  330. Otonom Teslimat Robotu İnsan Gibi Yürüyor
  331. Yükselen Markalar – Gelecekte Bilişim Konferansı
  332. 1 GB Mobil İnternete 2,25 Dolar Ödüyoruz
  333. WannaCry’ı Unutmayalım!
  334. Yusuf EVMEZ: “Fidye Yazılımları Kâbusunuz Olmaktan Çıksın”
  335. Oy Verme Teknolojileri ve Elektronik Oylama
  336. Tatilde Gözetleme Cihazlarının Kurbanı Olmayın
  337. Çin’de Drone ile Tam Otomatik ve Akıllı Dağıtım Hizmeti Başladı
  338. Veri Bilimi ve Veri Bilimcisi
  339. Akıllı Şehirler, Teknoloji ve Yeni Tüketici Profili
  340. Paylaşım Ekonomisi 400 Milyar Dolara Koşuyor
  341. Dosya Konusu: “Siber Güvenlik”
  342. Gelecekte Bilişim Konferansı’nda Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu
  343. Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Öğrencileri Günde 6 Saat Oyun Oynuyor
  344. Gelecekte Bilişim Konferansı’nda Geleceği Konuştuk
  345. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Türk Firmaları Dünyanın En Büyük Savunma Sanayi Firmaları Arasına Giriyor”
  346. Gençler İş Hayatından Ne Bekliyor?
  347. Siber Saldırganlar Şimdi de İş Arayanları Hedef Alıyor
  348. Şirketlerin Yüzde 93’ünden Fazlası Akıllı Teknolojinin Dijital Dönüşümün Anahtarı Olduğunu Düşünüyor
  349. Türkiye Drone Şampiyonası Sona Erdi
  350. Quantum Bilgisayarlar Hacker’ların Eline Geçerse Ne Olur?
  351. Microsoft Corporation – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  352. Facebook Nezdinde Gerçekleşen Veri İhlaline 1 Milyon 650 Bin TL İdari Para Cezası
  353. KARMA Gerçeklik Laboratuvarı Açıldı
  354. İlk Çeyrekte Jeopolitik Saldırılar Arttı
  355. Akıllı Stadyum Devri
  356. Yapay Zekâ’nın Son Trendleri I-TECH’te Görücüye Çıkıyor
  357. Parolalarda En Çok Kullanılan Süper Kahraman
  358. Bakanlar DENEYAP Heyecanına Ortak Oldu
  359. TİM Başkanı: “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye Hedefini İnovasyonla Elde Edebiliriz”
  360. 5 Dakikada “Gelecekte Bilişim Konferansı”
  361. Hacker’lardan 30 Milyar Sızma Girişimi
  362. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Mehmetçiğe Süper Lazer Silah Geliyor”
  363. Gökdeniz Gemi Platformları için Yakın Hava Savunma Sistemi Tanıtıldı
  364. Siber Tehditleri Gerçek Zamanlı Olarak Yakalayın!
  365. Tablet Kullanımı 1 Yaşın Altına İndi
  366. Yapay Zekâ ve Bilişsel Bilim Alanında Çok Sayıda Uzman Bir Araya Geldi
  367. Sürücüler Araçlarına Daha Fazla ‘Bağlanacak’
  368. ISAF Exclusive Kamuda ve Özel Sektörlerde Siber Güvenlik Oturumu
  369. Dünyayı Robotlardan Önce Algoritmalar Ele Geçirdi
  370. KVKK Başkanı Uyardı: “Biyometrik Veriler Gelişigüzel İşlenemez”
  371. Neuromarketing ve Dijital Teknoloji
  372. Telekom Sektörü Durgunluğa Meydan Okuyor
  373. Nesnelerin İnterneti ve Teknolojik İnsan Faktörü
  374. Lokomotif: Bilgi Teknolojileri
  375. 450 Robotun Yarıştığı Robokan Ödül Dağıttı
  376. Momo Challenge Çocuklar için Önemli Bir Tehlike mi? Yoksa Viral Bir Aldatmaca mı?
  377. Savunma ve Havacılıkta Sipariş Rekoru
  378. Savunma Sanayiinde İhracatımız Yüzde 20 Arttı
  379. Türkiye’nin Özel Yetenekli Çocukları Geleceğe Hazırlanıyor
  380. Elektrikli ve Hibrid Araçlar Sürüş Etkinliğinde Testi Geçti
  381. Hakan NERGİS: “Türkiye Spor Zirvesi’nde Buluşalım”
  382. Çocuklar Sokakta Oynamayı Tablete Tercih Ediyor
  383. Dünyaları Tamamen Dijital Olan Bir Nesli Nasıl Koruyabiliriz
  384. Dosya Konusu: “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)”
  385. Güvenlik Sektörünün CONFEX’i ISAF Exclusive Ankara’da Gündemi Belirledi
  386. Gelecekte Bilişim Konferansı 27 Nisan’da Bilişimin Gündemini Belirleyecek
  387. Av. Arb. Murat KEÇECİLER: “Kişisel Verileri Koruma Politikası Nasıl Şekillenmeli?”
  388. Türkiye’nin Yıldızlı Projeleri Belli Oldu
  389. Endüstri 4.0 Devrimi 5G Teknolojisi ile Hızlanacak
  390. Gelecekte Bilişim Konferansı’nda 300 Kişi Birbiriyle Tanışacak!
  391. Çağrı Merkezi Sektörünün Sağladığı İstihdam 108 Bin Kişiye Ulaştı
  392. Blok Zinciri Yatırımları 3 Yılda Yüzde 400 Artacak
  393. Çevre Teknolojileri Buluşmasına 84 Ülkeden 10 Bin Ziyaretçi
  394. Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru Oldu
  395. Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps Turkey 2019’a Seçilen Girişimler Belli Oldu
  396. Attığınız USB’lere Dikkat!
  397. Sporun Tüm Paydaşları Türkiye Spor Zirvesi’nde Bir Araya Geliyor
  398. Türk Savunma Şirketleri Malezya’da Önemli Adımlar Attı
  399. Savunmada 2019 İhracat Hedefi 3 Milyar Dolar
  400. Türk Savunma Sanayisi Gücünü Asya’ya Taşıdı
  401. En Büyük Şikayet Konusu Tele Pazarlama
  402. Türkiye’nin Kurtuluşu Bilişimle Olacak
  403. “Gelecekte Bilişim Konferansı” Geleceğin Akıllı Dünyasına Işık Tutacak
  404. Blockchain Her Alanda… Değişimleri Nasıl Avantajımıza Çeviririz?
  405. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Değişim, Dijital ve Değerler Konuşuldu
  406. Siber Hippiler
  407. Türkiye’de Elektrik Piyasasının Gelişimi ve Bilişim
  408. Bu Yaz Oyun Yaz
  409. Veri Analizinde Lider Olmak?
  410. İbrahim ELBAŞI: “Dijital Dönüşüme Katkı Sağlayacak Yenilikçi Fikirlerin Adresiyiz”
  411. Değişim Yönetimi ve Endüstri 4.0
  412. 3. Taraf Veri İhlalleri Şirketlerin Başını Ağrıtıyor
  413. Güvenlik Açıklarını Ortaya Çıkararak 1 Milyon Dolar Kazandı
  414. Dosya Konusu: “Perakende Sektörü”
  415. HİSAR’dan Bir Başarı Daha
  416. Android Dünyasında Bir İlk: Yapay Zekalı Asistan
  417. Tansu YEĞEN: “Yapay Zekâya Giden Yol: Robot Yazılımlar”
  418. Kişisel Verilerinizin Hesabını Sorun!
  419. Hunko Motorlu Araçlar San. Ve Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  420. ASF Otomotiv A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  421. Kaya Seyehat Turizm San. Ve Dış. Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  422. Gelecekte Bilişim Konferansı 27 Nisan’da Yapılacak
  423. Boeing CEO’sundan Kamuoyuna Açıklama
  424. KVKK Tarafından “Data Protection in Turkey” Yayınlandı
  425. “Madde ve Gerekçesi ile Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Bilgi Notu) ve Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Terimler Sözlüğü” Yayınlandı
  426. Bölgenin Dijital Açıdan En Olgun Ülkesi Türkiye
  427. TÜSİAD Tokyo’da Düzenlenen B20 Zirvesi’ne Katıldı
  428. Elektronik Harpte Kullanılacak Uçaklar Türkiye’ye Geldi
  429. “Hibrit Savaş” ve “Siber Terör” Gündemin İlk Sırasına Oturdu
  430. Turizm, Perakende ve Telekomünikasyon Sektörlerinde İşe Alımlar Hız Kazandı
  431. Gemicilik Sektörü Dijitalleşmede Geç Kalıyor
  432. İnternetten En Büyük Beklenti Eğitime ve Sağlığa Kolay Erişim
  433. Hepsiburada CEO’su Murat Emirdağ Oldu
  434. Robot Nüfusu 2,5 Milyon Oldu
  435. Medya ve Eğlence Şirketleri 2019’da Baby Boomers Kuşağına Odaklanacak
  436. Avrupa Otonom Araçta ABD’yi Solluyor
  437. Veri Sorumlularına Örnek Olması için “KVKK KİŞİSEL VERİ SAKLAMA ve İMHA POLİTİKASI” Yayınlandı
  438. Kamuda ve Özel Sektörlerde Siber Güvenlik ISAF Exclusive’de Masaya Yatırılıyor
  439. Güvenlik Sektörünün En Prestijli Buluşması 13-15 Mart Tarihleri Arası Ankara’da Gerçekleşecek
  440. Turmobil Turizm Rent a Car Taşımacılık ve Nakliyat San. Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  441. Çocukları “Momo”dan Korumak için Ne Yapmalı?
  442. VERBİS’e Kayıtla İlgili Olarak Veri Sorumlularına Yardımcı Olmak Üzere “SORULARLA VERBİS” Yayınlandı
  443. Türk Ekibi Antarktika Bilim Seferi’nden Döndü
  444. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “5G’yi 2020’de Hizmete Sunacağız”
  445. İstihdam Seferberliğine Destek: İlk Dört Ayda 1300 Yeni İstihdam
  446. KVKK İhlali Korkusu CISO’ların Yüzde 63’ünü Uykusuz Bırakıyor
  447. Dijital Dönüşümün Dünya Liderleri İstanbul’da Bir Araya Geliyor
  448. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Akıllı Ulaşım Teknolojileriyle En Baştaki Hedefimiz, Ölümlü ve Ağır Yaralanmalı Kazaları Azaltmak”
  449. KKTC’de Toplam Bedeli 352 Milyon Lira Olan 4 Proje Gerçekleşecek
  450. Yerli ve Milli Bilişim Ürünlerimizi Bu Topraklarda Üretiyoruz
  451. Siber Korsanların 13 Milyon Euro Ele Geçirmeye Çalıştığı Banka Operasyonlarını Durdurdu
  452. Dünyanın En Hafif Mayın Dedektörü: OZAN
  453. Adnan Özen İnşaat Taah. En. Turz. Tiç. ve San. A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
  454. TÜBİTAK, Bilim ve Teknoloji Haftasını Çeşitli Etkinliklerle Kutlayacak
  455. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Sırada Yerlileşme Var”
  456. Mobil Cihazlara Yönelik Saldırılar 2018’de İki Kat Arttı
  457. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “KOSGEB Akıllı Dijital Teknolojiyi Destekleyecek”
  458. ING Bank A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  459. Okullara TEKNO-ÖNDER Geliyor
  460. En Zengin 100 Türk Açıklandı
  461. Mavi Vatan’da Milli Sistemler Görevde
  462. Silikon Vadisi’nin Tahtı Sallanıyor
  463. Ekran Karşısında Geçirilen Zamanı Azaltmak için 8 Öneri
  464. Garanti Filo Yönetim Hizmetleri A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
  465. Borlease Otomotiv A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
  466. Derindere Turizm Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
  467. Dijital Dönüşüm; Blockchain Zirvesi 26 Nisan’da İstanbul’da Gerçekleşecek
  468. Big Data ve Yeni Siyaset
  469. Türk Sanayi Kuruluşu AB Horizon 2020’den En Yüksek Teşviği Almaya Hak Kazandı
  470. Ömer ÇOLAKOĞLU: “Dijital Dönüşümde ‘Simple’ Düşünmek”
  471. Siber Güvenlik Çalışanlarınızla Başlıyor
  472. Mustafa GAYIR: “Türkiye’de Lojistik Sektörü ve Dijital Dönüşüm Evresi”
  473. Savunma Sanayii Başkanlığı & Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Teknopark İstanbul İş Birliği ile “Siber Güvenlik Fikir Yarışması”
  474. Rafine Bilgi ve Rekabetçi Teknoloji
  475. E-Posta Dolandırıcılarına Göz Açtırmayın
  476. Dijital Paranın Kaderi Kurumsallaşmaya Bağlı
  477. Dijitalin En İyileri 9. MIXX Awards Türkiye’de Belli Oldu
  478. Dosya Konusu: “Blockchain”
  479. Cem SÜNBÜL: “Dijitalize Dünya, Mobilize Medya”
  480. IT Forum Turkey’de Günümüzün Dünyası ve Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu
  481. Bilkom Genel Müdürü Fikret Ballıkaya Oldu
  482. Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps Turkey 2019 Başvuruları için Son Günler…
  483. Simone Kaslowski TÜSİAD Başkanı Seçildi
  484. “A Ticket For Your Future” Programı Başvuruları Başladı
  485. Uzay Teknolojileri İçin İş Birliği
  486. Sihirli Kelime: “Empati”
  487. Türk Oyun Devi Yeni Oyunlar ve Teknolojiler için Ekibini Genişletiyor
  488. Yapay Zekâ ve Blockchain ile Sahtecilik Tespiti
  489. Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Yeni Başkan Yardımcısı Cömert Varlık Oldu
  490. Türk Şirketten ABD’de Uzay ve Havacılık Yatırımı
  491. Beyaz Eşyalarınızın Suça Karışmadığından Emin misiniz?
  492. 2018 Yılı İhracat Şampiyonları Belli Oldu
  493. Kadıköy Geleceği Konuşuyor: Yapay Zekâ Geleceğimizi Nasıl Etkileyecek?
  494. Arkas Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirim
  495. Clickbus Seyahat Hizmetleri A.Ş. (Nereden Nereye) – KVKK Veri İhlali Bildirim
  496. Enterprise (Yes Oto) – KVKK Veri İhlali Bildirim
  497. 750 Genç Yarını İnşa Etmek için Proje Üretecek
  498. Bulut Bilişim 3 Yılda 130 Bin Kişiye Yeni İş Fırsatları Yaratacak
  499. Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi Kapılarını Açıyor
  500. Japon Teknoloji Şirketi Türkiye Pazarına Girdi
  501. Siber Suç Karaborsaları Yıkıcı Endüstriye Dönüştü
  502. Bakterileri Yok Eden, Radyasyona Kalkan Olan Seramik
  503. Boğaziçi Ventures’ın Yeni Ortağı Kenan Çolpan Oldu
  504. İş Gücünde Dijital Yetkinliğin Artırılması Avrupa’da Büyümeyi Canlandırabilir
  505. Avrasya’yı Buluşturan Nesnelerin İnterneti Zirvesi Yeniden İstanbul’da!
  506. Yükselen Markalar – IT Forum Turkey 2019
  507. Teknoloji Girişimcileri İstanbul’dan Global Pazarlara Açılıyor
  508. KVKK’da Şirketleri Rahatlatacak Lisans Kiralama Dönemi Başlıyor
  509. KVKK Başkanı: “Kişisel Verilerin Korunması Noktasında Tüm Sektörlere Yol Gösteriyoruz”
  510. 2019 Yılında Türkiye’deki Teknoloji Harcamaları 17,1 Milyar Dolara Ulaşacak
  511. İş ve Ekonomi Dünyası Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Buluşuyor
  512. Dijital Dünyanın “Oscar”ı MIXX Awards Türkiye’de Finale Kalanlar
  513. Robot Kuryeler Şehirleri Dönüştürecek
  514. Siber Suçlular 2018’de Basit DDoS Operasyonlarından Vazgeçti
  515. PİLOT’tan Girişimcilere 125 Bin TL Nakit Destek
  516. Holiday Inn İstanbul – Şişli – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  517. Hedef Araç Kiralama ve Servis A.Ş. (Hedef Filo) – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  518. Ticari Yazılımda Kiralama Dönemi Başlıyor
  519. Netmarble EMEA Genel Müdürü Aras Şenyüz Oldu
  520. Ar-Ge’de Üniversite-Sanayi İş Birliği Örneği
  521. 2019 Yılının Öne Çıkan 6 Teknoloji Trendi
  522. Sigortacılık Sektöründe ‘Çevik’ Büyümenin Lokomotifi Teknoloji ve İnovasyon
  523. Telekom Sektörü Gelecek Üç Yıl için İddialı
  524. Çocuklar Kontrol Bende Programıyla Bilinçleniyor
  525. Türkiye’de Y Kuşağının Yüzde 73’ü Online Tehdide Maruz Kalıyor
  526. 2030 Yılı Gelecek Hayalini Çek, Lizbon’da Eğitim Fırsatını Yakala
  527. TikTok #DahaİyiBirİnternet Kampanyasını Başlattı
  528. Yerel Seçimin Kilidi Gençler ve Fiber İnternet
  529. Arşiv Koleksiyonlarındaki 1.800.000 Yazılı ve Görsel Dijital Belge Kullanıma Açıldı
  530. Oyun Severler 4 Gün Boyunca Oyun ve Dijital Eğlenceye Doydu
  531. Milli Girişimler Sahneye Çıktı
  532. Çalışandaki Güven Eksikliği Yüzde 30 Kayıp Demek
  533. Kişisel Cihazlar Şirket Ağları için Arka Kapı mı?
  534. 5G Üzerinden Yeni Nesil Eğitim Teknolojileri
  535. Cybercamp’te Geleceğin Siber Güvenlik Uzmanları Yetişiyor
  536. Chafer Siber Casusluk Grubu İran’daki Elçilikleri Hedef Aldı
  537. Dünyada 3 Milyon Siber Güvenlik Uzmanı Açığı Devam Ediyor
  538. Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın Oldu
  539. Kayseri ve Bursa’nın Doğalgaz Dağıtımını SOCAR Yapacak
  540. Apple’ın Güvenlik Açığının Siber Saldırganlar Tarafından Kullanılması Zor
  541. Vodafone Discover Genç Yetenek Programı’na Başvurular Başladı
  542. Uluslararası Dolandırıcılık Raporu Yayınlandı
  543. İlaç Sektöründe Teknoloji Şirketleriyle Evlilikler
  544. Ebeveynler Çocuklarını Mavi Balina Oyunundan Nasıl Koruyabilir?
  545. KVKK’da Dev Cezalara Doğru…
  546. Huawei Kurucusundan Casuslukla İlgili Kritik Açıklama
  547. Geleceğin Yayın Platformu için İmzalar Atıldı
  548. Yeni Türkiye’de Teknolojinin Yeri ve Geleceği
  549. Dosya Konusu: “Endüstri 4.0”
  550. Süper Zekâ: Yapay Zekâ Uygulamaları, Tehlikeler ve Stratejiler
  551. 46 Bin Kişi ile 48 Saatlik Oyun Tasarım Maratonu
  552. Her Nesneye Bir İnternet
  553. Hakan YILMAZ: “Dijitalleşmenin Tam Zamanı”
  554. Nesnelerin İnterneti
  555. 100 Samsung Telefon Hediye! Dergilik’te “Dijital Biz”i İndir, Şansını Katla!
  556. Adem KAYA: “Bilişimin Geleceği ve Türkiye’nin Pazardaki Konumu”
  557. Başakşehirli Çocuklar Kendi Animasyon Filmlerini Üretiyor
  558. Kripto Paralar ve Terörün Finansmanı
  559. Optimum Otomotiv Satış Sonrası Çözümleri Tic. A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  560. ALD Automotive Turizm Ticaret A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  561. TEB Arval Araç Filo Kiralama A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  562. İnsan Sağlığının En Etkin Koruyucusu: Gıda ve Sağlık Sektörlerinde Akıllı Etiket Kullanımı
  563. İhracat Yeşil Sahalara İniyor
  564. Süleyman DEMİR: “Turizmde Deneyimlerimiz Teknolojiye Doğru Yöneliyor”
  565. ANIMOTO Inc. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  566. Dijital Dönüşüm
  567. Çocuklarla Birlikte Büyüyen TEGV 24 Yaşında!
  568. Mobil Oyun ve Uygulamalara 101 Milyar Dolar Harcadık
  569. Yapay Zekânın İhtiyaç Duyduğu 5 Meslek
  570. Blokzincir Araştırma Ağı (BAĞ) Kuruluyor
  571. Mustafa ÇELİKPENÇE: “Türkiye’de Bilişim ve Gelecek 5.0”
  572. Sevgilinize Hediye Alırken Siber Saldırganların Hedefi Olmayın
  573. Çocuklarımız Endüstri 4.0 Devrimine Hazır mı?
  574. Yıldızlı Projeler Yarışması’na Başvurular Başladı
  575. Yerli ve Milli Teknolojiler için Paydaşlar Buluşuyor
  576. ThingsPro Suite Çözümündeki Yedi Açık Kapatıldı
  577. Dubai’den Türkiye’ye 200 Milyon Dolar Geliyor
  578. Uçan Araba, Sürücüsüz Araç, Roket Yarışmaları… TEKNOFEST 2019 Başvuruları Başladı!
  579. Dr. Özgür AKIN: “AKINROBOTICS İnsansı Robot Teknolojilerini Yönlendiriyor”
  580. Gerçek Zamanlı Veriye Dayalı Akıllı Sistemler
  581. Siber Dolandırıcılar Bu Kez Netflix’i Alet Ediyor
  582. Verinin Dönüşüm Sürecinde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (KVKK) Yeri Konuşuldu
  583. Ahmet Hamdi ATALAY: “Teknolojide Geleceği HAVELSAN Yazıyor”
  584. Üretmeye, Markalaşmaya, İhracata ve Büyümeye Odaklanma Zamanı
  585. Türkiye’nin İlk, Avrupa’nın En Büyük Espor Sahnesi Açıldı!
  586. Kadın Yönetici ile Çalışan Şirket, Y ve Z Kuşağını Kazanır
  587. Yerli Oyunlar İhracatta 1 Milyar Dolar Sınırını Aştı
  588. 773 Milyon Email Hacklendi! İçinde Sizinki de Var mı?
  589. BT Yöneticileri “İş’te Güvenlik: Risk ve Esneklik” Teması ile BT Güvenlik Zirvesinde Buluşacak
  590. IAB Türkiye’de Yeni Yönetim Kurulu Seçildi
  591. Geleceğin Mühendisleri Merak Makinesi Programında Geliştirdikleri Tasarımları Sergiledi
  592. Teknoloji Fast 50 Türkiye 2018’de Teknoloji Sektörünün Öncüleri Belirlendi
  593. Ayakkabını Uzaktan Kumanda Et
  594. Turizmin Geleceği Blockchain Teknolojileriyle Değişiyor
  595. Smart Future Expo 2018’de Gelişen Yeni Teknolojiler Konuşuldu
  596. Nesnelerin İnterneti ile Kurumsal Kaynak Planlama
  597. Alaattin ÇAĞIL: “Sosyal Medya Geliştikçe Bizleri Bekleyen Riskler”
  598. Siber Güvenliğinizi Taçlandırın!
  599. Endüstri 4.0 ve Akıllı Lojistik
  600. Enez ÖZEN: “Türkiye, Sosyal Medya Kullanımında Dünyada İlk 5’te”
  601. Kapıyı Çalan Mekanik Kol
  602. Dr. Mustafa Özgür GÜNGÖR: “Ar-Ge ve Dijital Dönüşüm”
  603. Yeni Teknolojiler ve Değişim
  604. Said ERCAN: “Dünyanın İlk Sosyal Medya Sivil Toplum Kuruluşu”
  605. “Dijital Türkiye” Hedefine Platform ve Çözümlerle Katkıda Bulunuyoruz
  606. Ferdi YILMAZ: “Türkiye İnovasyon Sisteminde Dijital Dönüşüm, Endüstri 4.0 ve Bilinçli Teknoloji”
  607. BİLİŞİM GRUBU Teknoloji Gündemini Değerlendirdi
  608. Hüsnü TAVLAŞ: “Öncelik Siber Güvenlik Olmalı”
  609. Bilişimciler Zirvesi’nden Tüm Türkiye’ye Gelecek 5.0 Çağrısı!
  610. Dijital Dünyanın Nabzı “Dijital Biz Dergisi” ile Atıyor
  611. Marriott International, Inc. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  612. Bilişimciler Gelecek 5.0 Zirvesi 2018 – Açılış Töreni ve Sponsor Konuşmaları
  613. Smart Future Talks – Şenol Vatansever
  614. BİLİŞİM GRUBU, Gelecek 5.0 Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Yaptı
  615. Bilişim sektöründe Satış Entegrasyon Modeli – Şenol Vatansever
  616. İstanbul Bilgi Üniversitesi İçerikle Pazarlama Konferansı 2017 – Pazarlamayı Değiştiren Kodlar Sunum Videosu
  617. 21. Yüzyıl Çocuğu | Mehmet Ali Makbuloğlu | TEDxBahcesehirUniversity
    Banner Top
    1. Siber COVID-19’a Dikkat
    2. Türk Girişimcilerden Koronavirüsle Mücadelede 12 Yaratıcı Proje
    3. Covid-19 Kiti Üreticilerine Alt Yapısını Açıyor
    4. Koronavirüs Alerjisi Olan Hastaları Nasıl Etkiler?
    5. COVID-19 Sürecinde Şirketlerin Direncini Artıracak Bir Kriz Yönetimi Modeli
    6. Yaşlılar Neden Dışarıda?
    7. Evden Çalışma ve Eğitim için Daha Yaygın ve Güçlü Bir Fiber Altyapı Şart
    8. Koronavirüs Çocuk Psikolojisini Nasıl Etkiliyor?
    9. Türkiye’nin Girişimci Beyinleri Koronavirüs’le Mücadele için Birleşti
    10. Koronavirüsün Ekonomiye Etkileri
    11. Elektrik Dağıtım Sektöründe Korona Virüsü Önlemleri
    12. Güneş Enerjisi Tüm Detaylarıyla Ele Alındı
    13. Şirketlerin Teknoloji Yatırımları Zirvede
    14. Korona Günlerinde Temassız Ödeme
    15. Girişim Ekosistemi Rekorlarla Büyüyor
    16. Türkiye’nin İlk Siber Güvenlik Kuluçka Merkezi’ni Kurmaya Hazırlanıyor
    17. CERN Yönetimi Boğaziçi’ni Ziyaret Etti
    18. Tablet ve Telefonlar Çocukların Algılarını Sınırlıyor
    19. İş Dünyası için Corona Virüsüne Karşı 7 Temel Eylem Önerisi
    20. Nanoteknoloji Laboratuvarlarından Geliştirilen Ürün Kalıcı Hijyen Sağlıyor
    21. Proje Pazarı’nı 3D Printer Kazandı
    22. Oyun Sektörünü Güçlendirecek Proje
    23. Ağrı Anadolu’nun Bilişim Merkezi Olmaya Aday
    24. Veriler ile İlgili Olumlu Düzenlemeler Potansiyel Yatırımcılara Teşvik Oluyor
    25. Koronavirüse Karşı Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin
    26. Dijitalleşme Kadınlar için Eşitlik Fırsatlarını Beraberinde Getiriyor
    27. Kurumsal Dijital Dönüşüm Süreçleri Siber Güvenlik Riskleriyle Entegre Olmalı
    28. Kodlama ve Veri Bilimi ile Değişimin Parçası Olmak İsteyenler için Datathon
    29. Dijital Esaret Ezberleri Bozacak
    30. 2019 İhracat Şampiyonları Belli Oldu
    31. Dijital Vatandaş 5.0 eTwinning Projesine Avrupa’dan Ödül
    32. Sigorta Sektöründe Dijitalleşme ve Global Açılım
    33. Para Sistemi Sosyal Çalkantılarla Birlikte Değişecek
    34. Gençlere Yapay Zekâ Eğitimi Verecek
    35. Finansal Hizmetler Sektörü Yapay Zekâ ile Büyüyecek
    36. 2020 Sonuna Kadar 4 Bin Ek İstihdam
    37. Yeni Nesil Fikirlere Destek
    38. Robotik Kodlama Sınıflarını Kurdu
    39. 2020’de Yatırımlara Devam Edecek
    40. Yazılım Testi Sektöründe 100 Kişiden 85’i Mühendis
    41. Teknoloji Girişimlerine Milyarlar Yağıyor
    42. 114 Farklı Ülkeyle Eş Zamanlı Oyun Tasarım Maratonu
    43. Bilişim Grubu Başkanı Vatansever, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Bir Araya Geldi
    44. Teknolojik Sanat Eserlerinin Korunması
    45. IoT ve Blockchain Liderleri İstanbul’da Buluşuyor
    46. İnternete Erişim Oranımız Yüzde 88 Oldu
    47. Dördüncü Endüstri Devrimi Merkezleri Ağı’na Katılım
    48. Yapay Zekâ mı Yapan Zekâ mı?
    49. TEKNOFEST 2020 Güneşi Doğudan Yükselecek
    50. İnternet Ortamında Marka İhlali
    51. Derin Teknoloji Girişimleri için Kuluçka Merkezi
    52. VERBİS Kayıtları İhbar mı Kabul Edilecek?
    53. Girişimci Şirketlerin Çalışanlarına Sunduğu Ücret ve Yan Haklar
    54. 20 Girişimciye 400 Saatlik Mentorluk Eğitimi
    55. İşimizin Geleceği Raporu Yayınlandı
    56. Şenol Vatansever, Akit TV’de Kadir Canpolat’la Gündeme Bakış’ta KVKK ile İlgili Merak Edilen Soruları Cevapladı
    57. İstanbul Havalimanı’nda Ücretsiz WiFi
    58. Fintech 100’de İki Türk Şirketi
    59. Kapsül Robotlara Biyopsi Yaptıracak
    60. Oyunlaştırılmış Yetenek Testi Talebi Arttı
    61. 12 Ay Boyunca Öne Çıkan 12 Veri Sızıntısı
    62. Şenol Vatansever, Akit TV’de Kadir Canpolat’la Gündeme Bakış’a Konuk Oldu
    63. TAYSAD’ın 2019 Yılı ve Gelecek Değerlendirmesi
    64. Türkiye’nin Otomobili İlkleri ve Enleriyle Karşınızda!
    65. Türkiye’nin Otomobili Sahneye Çıktı
    66. Hatalı Başvurular Nedeniyle Veri Sorumluları için Kayıt Süresi Uzatıldı
    67. Ekonomi Basını EGD Buluşmasında Bir Araya Geldi
    68. Dijital Deneyim için Kişisel Verilerin Korunması Önemli
    69. 2030 Yılının En Popüler 10 Tüketici Trendi – Duyuların İnterneti
    70. Canavar’ın Dünya’ya Açılan Hikayesi Üniversiteliler ile Buluşuyor
    71. Şehir İçi Hava Ulaşımı için Geri Sayım
    72. Üretimi Yapan Zekâ
    73. Dijital Ortamda İtibar Yönetimi
    74. 2020 Yılı Trend Raporu Açıklandı
    75. Yeni Teknolojileri Takip Etmek mi, Kendi İşlerinize Stratejik Seviyede Odaklanmak mı?
    76. Türkiye’deki FinTech Yatırımları 12 Milyon Dolara Ulaştı
    77. Küçükçekmece Belediyesi – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    78. Dünya Klasında Üretim ile Zirvede
    79. Veri Merkezi Sektörü Data Center İstanbul Konferansında Buluştu
    80. T. Garanti Bankası A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    81. Robot Refakatçiler Geliyor
    82. Video Konferans Çözümleriyle Üretkenliği Artırıyor
    83. Sağlık Kuruluşları Dijital Teknolojilerle Uyumlu BT Altyapısı Yatırımına Yöneliyor
    84. TEKNOFEST Güneşi Doğu’dan Yükselecek
    85. Teknolojiye Yön Veren Dünya Liderleri İstanbul’da Bir Araya Geliyor
    86. Girişimcilik Ekosistemi 2019 Yılında da Büyümeye Devam Ediyor
    87. Girişimcilik Ekosistemi İzmir’de Buluştu
    88. Görme Engelliler Artık Renkleri Ayırt Edebiliyor
    89. Data Center İstanbul Sektörün Yeni Buluşma Noktası Olacak
    90. ‘Efsane Cuma’ Araştırması Açıklandı
    91. İnternet İndirme Hızında Ortalarda Kaldık
    92. Hedefimiz Teknolojideki Paradigma Değişimlerini Yakalamak
    93. MÜSİAD Vizyoner’19 Zirvesi Yoğun Bir Katılımla Düzenlendi
    94. Vizyoner’19 Zirvesine MÜSİAD Projeleri Damga Vurdu
    95. Veri Gizliliğinde En Önemli Kural Etik Değerler
    96. Edenred Kurumsal Çözümler A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    97. Dizel Araçların Sonu Yakın
    98. Data Center Expo Eurasia Fuarı’nda “Teknoloji Trendleri ve Veri Merkezlerinin Geleceği” Konuşulacak
    99. ‘Veri Tayfa’ ile Çocuklar Eğlenirken Öğreniyor
    100. Veri Odaklı Tarım
    101. KVKK’ya Uyumda Bir Öneri: Az Veri Öz Veri
    102. ‘Çip’te Rekabet Artıyor
    103. Smart Future World Expo’da KVKK’ya Uyum için Somut Öneriler Paylaşıldı
    104. Akıllı Teknolojiler Önemli İsimleri Bir Araya Getirdi
    105. “VERBİS’e Kayıt” ile İş Bitmiyor!
    106. Yatırım Görüşmesine Hak Kazanan Parlak Fikirler
    107. Gelecek ve Teknoloji Meslekleri Dönüştürüyor
    108. İnsan Kaynağının Doğru Yönetilmesi Şirketleri 2 Kat Güçlendiriyor
    109. Tarihe Geçen ‘Büyük Göç’ün Belgesel Filmi Yayınlandı
    110. ‘İlk İşim Girişim’ 2019 Yarışmasının Kazananları Belli Oldu
    111. “KVKK ve Verinin Geleceği” Paneli Videosu | Smart Future World Expo 2019
    112. “KVKK ve Verinin Geleceği” Paneli Özet Videosu | Smart Future World Expo 2019
    113. Z Kuşağı Kripto Paraya Güveniyor
    114. Dijital Paralar Hakkında Bilginiz Yoksa Dikkat!
    115. Başarılı Projeleriyle ISIF’19’a Damga Vurdu
    116. Teslimat Robotu Test Sürüşlerine Başladı
    117. Türk CEO Dönüşüme Sarıldı
    118. Geleceğin Teknolojilerini Keşfetmek için Bilişim Camiasını Bir Araya Getirdi
    119. Ömür Boyu Kullanılan Parola
    120. Aynı Hatalar Tekrarlanmamalı
    121. Veri Odaklı Yaklaşım Sağlık Hizmetlerinde Daha İyi Sonuçlar Alınmasını Sağlayacak
    122. Çocuklara Kodlama Öğretiyor
    123. Avrasya’nın İlk ve Tek Veri Merkezi Fuarı İstanbul’da Gerçekleşecek
    124. Türk Bilim İnsanları Amerika’nın 87 Yenilikçi Mühendisi Arasında Yer Aldı
    125. Smart Future World Expo’da “KVKK ve Verinin Geleceği” Konuşulacak
    126. Sürücüsüz Araçlar 2030’da Yollarda Olacak
    127. Veri İhlal Bildirimleri İlgili Kişileri Koruyor
    128. Sadece Türkiye’de Uygulanan Yapay Zekâ Sistemi 6 Ay İçinde Dünyaya Açılacak
    129. Başarılı Girişimcilerin 5 Ortak Özelliği
    130. SON DAKİKA! – Dijital Dönüşüm Ofisi’ne Kritik Görevler Verildi
    131. Artacak Ar-Ge Yatırımları Türkiye Ekonomisini Büyütecek
    132. Dünya Sıralamasında Türkiye’den İlk 200’e Giren Tek Üniversite
    133. Telefonlara 2 Dakikada Jet Şarj
    134. Boğaziçi Üniversitesi ve Galatasaray Spor Kulübü Teknopark Kuruyor
    135. Otonom Araçlara Yollarda Yer Açın
    136. 30-31 Ekim’de Smart Future Expo’da Buluşuyoruz
    137. Premierdc Veri Merkezi A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    138. EDS Enjeksiyon Dök.San.Tic.AŞ. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    139. Sürücüsüz Otomobilleri 1,6 Milyon Kilometre Yol Katetti
    140. Barış Pınarı Harekatı’nda Kullanılan Yerli Silahlar
    141. 12 Yılda 159 Projeye 23 Milyon TL Destek Verdi
    142. Veri Sorumlusu Tarafından İlgili Kişiye Yapılan Veri İhlali Bildiriminde Yer Alması Gereken Asgari Unsurlar
    143. Artırılmış Gerçeklik (AR) Sporu HADO Şimdi Türkiye’de
    144. Türkiye’de En Çok Maruz Kalınan Dolandırıcılık Türü
    145. Türk ve Global Girişimlere Yatırım Yapmak Üzere Yola Çıktı
    146. Türkiye Mobil Oyun Araştırma Verileri Açıklandı
    147. Dünyanın En İyi 25 Şirketi Açıklandı
    148. Dünya Otomotiv Konferansı 17 Ekim’de İstanbul’da Sektörü Buluşturuyor
    149. Televizyon İzleme Süresi Her Geçen Yıl Azalıyor
    150. Yurtdışında Yerleşik Tüzel Kişilerin Türkiye’deki Şubeleri ile İrtibat Bürolarının Sicile Kayıt Yükümlülüğü
    151. Yenilikçi Asya Şirketleri Türkiye’de İş Birliği Arayışında
    152. Bir Turizm Şirketinin Veri İhlaline 500 Bin TL İdari Para Cezası
    153. S Şans Oyunları A.Ş.’nin Veri İhlaline 180 Bin TL İdari Para Cezası
    154. Siber Güvenlik Sektörü Kamu Milli Siber Güvenlik Zirvesi’nde Bir Araya Geldi
    155. Facebook “Başkasının Gözünden Gör” Uygulaması Üzerinden Gerçekleşen Veri İhlaline 1 Milyon 600 Bin TL İdari Para Cezası
    156. Facebook’a 1 Milyon 600 Bin Liralık Veri İhlali Cezası
    157. Ankara’da Savunma Sanayi Serbest Bölgesi Kurulmalı
    158. Enerji Teknolojisi AR-GE Yol Haritası Toplantısı Yapıldı
    159. Hayatımızın Yeni Ortağı, Dijital Asistanlar
    160. Bilgilerinizin Silinmesini İstemek Hakkınız
    161. Zynga Game Ireland Limited – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    162. Gardrops Elektronik Hizmetler ve Ticaret Anonim Şirketi – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    163. Kuluçka Merkezi Yeni Girişimcilerini Bekliyor
    164. Geliştirilebilir Yapay Zekâ ile Türkçe Veri Tabanı Oluşturuluyor
    165. Faizsiz Bitcoin Çay Pulundan Farksız
    166. TEKNOFEST 1 Milyon 720 Bin Kişiyle Rekor Kırdı
    167. Şirketinizden ya da Kablosuz Misafir Ağınızdan İnternete Çıkılarak Kanun Dışı İşler Yapılırsa Ne Olur?
    168. Oyun Platformlarının Maddi Boyutu ve Tarihçesi
    169. Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST’i Ziyaret Etti
    170. Kitle İşsizliğine Hazır Olmak
    171. HOBİM Hizmetlerini Yaygınlaştırmak için İş Ortaklığı Ağını Kuruyor
    172. TEKNOFEST Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları Kurultayı’na Ev Sahipliği Yaptı
    173. Ersin UYAR: “Dijital Dönüşümün Merkezindeyiz”
    174. TEKNOFEST Take Off İstanbul’da En İyi Girişimler Ödüllendirildi
    175. Olağanüstü Durumda İş Sürekliliğinden Kim Sorumlu?
    176. TEKNOFEST 3 Günde 416 Bin Ziyaretçi Ağırladı
    177. Veri Ekonomisi, Tüm Dünyada Yıllık 250 ila 450 Milyar Dolarlık Bir Pazar Yaratıyor
    178. Furtrans Denizcilik Ticaret ve San. A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    179. 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Açıklandı
    180. İnci Sözlük ve Uludağ Sözlük Satıldı
    181. VR Teknolojisi ile Kaplumbağa Terbiyecisi’nin İçine Girin!
    182. Nuri Demirağ’ın Uçağının Simülasyonuna Yoğun İlgi
    183. Ayakları Yere Basmayan Tek Festival TEKNOFEST Başladı
    184. TİM, TEKNOFEST’te İnovasyonu Gençlerle Buluşturdu
    185. TEKNOFEST’e Saatler Kaldı!
    186. Şenol Vatansever, KVKK Hakkında Anadolu Ajansı’na (AA) Açıklamalarda Bulundu
    187. Yurt Dışı Pazar Destek Programı ile KOBİ’lere 300 Bin TL
    188. FER Gayrimenkul Geliştirme ve İnş. A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    189. Türkiye İş Bankası A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    190. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Kendi uydusunu üreten ülke konumuna geldik”
    191. Fintech’te Milyarlık İşlemler Yolda
    192. KVKK’da 39 Bin Firma 20 Bin TL – 1 Milyon TL Arası Para Cezası ile Karşı Karşıya!
    193. TEKNOFEST Roket Yarışları Nesef Kesti
    194. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Havacılık ve Uzay Çalışmalarına Yapılan Yatırımlar Yüksek Getirilere Sahip”
    195. İstanbul Havalimanı’na “Hızlı Metro” Rekor Hızla İlerliyor
    196. ALO 198 Veri Koruma Hattı Günlük 500, Aylık 12.000 Aramaya Yanıt Veriyor
    197. Kişisel Veriler Koruma Altında
    198. Yapay Zekâ İş Hayatına Nasıl Yön Verecek
    199. VERBİS’e Kayıt Süresi Uzatıldı!
    200. Türkiye Uzay Ajansı’nın “A Takımı” Toplandı
    201. Yapay Öğrenme Kullanan Nöroprotezler Geliştiriliyor
    202. League of Legends Türkiye Büyük Finali’nde Şampiyon Belli Oldu
    203. ROBOİK İnsansız ve Otonom Kara Araçları Yarışması Finali Yapıldı
    204. Veri Sorumlularına Önemli Uyarı: “Kayıt için Son Gün 30 Eylül”
    205. İnternet Kullanımı 100 Bine Yakın Habere Konu Oldu
    206. Teknolojide Marka Sadakati 3,5 Yıl
    207. Teknopark İstanbul 2018’de 24 Milyon Dolara Yakın İhracat Yaptı
    208. Akıl Terini Çalıştıranlar Kazanıyor!
    209. Türkiye’nin İlk Ulusal Yapay Zekâ Enstitüsü Kuruluyor
    210. Yeni Nesil Siyasetçi: Alexandria Ocasio Cortez
    211. Dr. Demet KARAALİ: “Dijitalleşme Otomotiv Sektörünü Nasıl Değiştiriyor?”
    212. VERBİS’e Kayıtta Son Günler Geliyor
    213. Türk Oyunlarını Tüm Dünyada Yayınlayacak
    214. Doç. Dr. Deniz TUNÇALP: “Türkiye’nin Girişimcilik ve İnovasyon Üssü”
    215. Prof. Dr. Faruk BİLİR: “VERBİS’e Kayıt için Son Tarihi Beklemeyin!”
    216. Süper App’ler Finans Dünyasını Sarsacak
    217. VERBİS’e Kayıt için Acele Edin!
    218. Katıldığınız Bir Konferansta Çekilen ve Yayınlanan Fotoğrafınızın Kaldırılmasını İsteme Hakkınız Var mı?
    219. KVKK Başkanı: “Sosyal Medyada Kişisel Verilerinizi Paylaşırken Dikkatli Olun”
    220. Tüketicinin FinTech Kullanım Oranı Yüzde 64’e Yükseldi
    221. Unicorn’lar Batı’da Yükselişte
    222. UFUK 2020’nin En Başarılı Türk Sanayi Kuruluşu
    223. Bu Bayramda Otizmli Çocukların Güneşi Olmak İster misiniz?
    224. TEGV Geleceğe Bakış 2019 Toplantısıyla 25. Yıla Doğru
    225. Karaciğer Kanserini Yapay Zekâ Tedavi Edecek
    226. Haydi Çocuklar TEGV’e!
    227. Bakan Varank Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım’ı Kabul Etti
    228. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Başlıyor
    229. Türkiye Uzay Ajansı’nın Yönetim Kurulu Belli Oldu
    230. Kurban Bayramı Tatilinde Yola Çıkmak için En İdeal Günler ve Saatler
    231. Türkiye’nin Otomobili Projesi’nin Üç Boyutlu Çizimi Gösterildi
    232. Veeam Türkiye Ülke Müdürü Kürşad Sezgin Oldu
    233. Ali Y. Koç “A Ticket for Your Future” Programında Gençlerle Bir Araya Geldi
    234. Popüler Oyunlar Sorumluluklarını Unutturuyor
    235. DenizBank A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    236. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Hedefimiz 2022 Yılında Milli Uydumuzu Uzaya Fırlatmak”
    237. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Bugüne Kadar 773 Bilim İnsanımız Ülkemizin En Prestijli Bilim Ödüllerinin Sahibi Oldu”
    238. Bakan Varank Gençlerle Uzay Gözlemi Yaptı
    239. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal Oldu
    240. TEKNOFEST Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi Başvurularında Son Günler
    241. İnsan Kaynakları Süreçlerinde Yapay Zekâ Kullanılacak
    242. Türkiye Drone Şampiyonası Kapadokya Etabı Sona Erdi
    243. Kamu, Yerel Yönetim ve Üniversite İş Birliği ile Küçükköy Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi Açıldı
    244. Z Kuşağı Esnek Çalışmada Israrlı
    245. Türk Girişimcilerin Projeleri Dünya Pazarına Açılıyor
    246. Siber Güvenlik ve Savunma Sanayii Sektörleri Siber Kafe’de Bir Araya Geldi
    247. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Dönüşüme Ayak Uyduramayan Ticari İşletmeler Kaybetmeye Mahkumdur”
    248. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı için En Çok Başvuru ABD, İngiltere ve Almanya’dan”
    249. Tersine Beyin Göçünde İlk Adres
    250. Türkiye’de Her Bir Veri İhlalinin Ortalama Maliyeti 11,15 Milyon TL
    251. Yaşlılar Sosyal Medya ile Yaşama Sarılıyor
    252. Dijital Teknolojide Kullanıcı Alışkanlığı Yönetimi
    253. İyi Bir Sistem Mimarisi Nasıl Olmalıdır?
    254. Otomotiv Sektörü 6. Kez İstanbul’da Buluşuyor
    255. Ulaş CANTEPE: “Yazılım, Robotik ve Yapay Zekâ ile Sıçrama Yapabiliriz”
    256. Geçen Yıl Ar-Ge’ye 13 Milyar 24 Milyon TL Harcadık
    257. Okul Öncesi Kodlama Eğitimleri
    258. 15 Temmuz ve İletişim Alt Yapısı
    259. Ege Bölgesi Şirketleri KVKK’ya Uyumlu Hale Gelmek için İzmir’de Buluştu
    260. Ömer Özgür ÇETİNOĞLU: “Dijital Dönüşümün Toplumlara ve Şirketlere Etkisi”
    261. Smart Future World Expo: Akıllı Teknolojiler Zirvesi ve Fuarı
    262. 2019 Küresel İnsan Kaynakları Trendleri
    263. Filyos Endüstri ve Liman Bölgesi’ne 1,5 Milyar Dolarlık Yatırım
    264. Türk Ekonomi Bankası A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    265. Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi’nde Ders Zili Çaldı
    266. Orta Yaş Üzeri Facebook, Genç Kuşak Instagram Kullanıyor
    267. GİB’in Yeni Tebliği ile E-Dönüşüm Hızlanıyor
    268. Hastanelerin Sonu mu Geliyor?
    269. Avrupa Birliği, Kişisel Verilerin İhlali Nedeniyle Şirketlere 315 Milyon Euro Ceza Kesti
    270. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’ndan Öğrencilere Yerli ve Milli Destek
    271. TÜBİTAK Uluslararası Destek Programları Tanıtım Toplantısı Düzenlendi
    272. Bakan Varank INNOPROM Uluslararası Sanayi Fuarı’nın Açılışında Konuşma Yaptı
    273. Uygun Adım Geleceğe: Ar-Ge ve İnovasyon
    274. Türkiye’de Çalışanların Üçte Biri Eski İş Yerlerinin Dosyalarına Erişebiliyor
    275. Dijital Dönüşüm, otomotiv yan sanayi ve tedarikçileri nasıl etkileyecek?
    276. Otomotiv endüstrisinin yeni trendleri nelerdir?
    277. İnovasyon nedir? Tofaş’ta uygulanan inovasyon süreçleri nelerdir?
    278. Türkiye’de otomotiv sektörünün önemi nedir?
    279. Akıllı fabrikalar nedir?
    280. Havacılık ve Uzay Uygulamalarından Önemli Rol Oynayacak Projeler
    281. Cathay Pasific Airway Limited’in Veri İhlaline 550 Bin TL İdari Para Cezası
    282. Marriott International Inc.’in Veri İhlaline 1 Milyon 450 Bin TL İdari Para Cezası
    283. Clickbus Seyahat Hizmetleri A.Ş.’nin Veri İhlaline 550 Bin TL İdari Para Cezası
    284. Pizza Restaurantları A.Ş. (Domino’s Pizza) – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    285. Türkiye Drone Şampiyonası 2. Etabı Çanakkale’de Sona Erdi
    286. PİLOT’un Yeni Dönem Girişimleri Belli Oldu
    287. E-Spor Geleceğin Futbolu Olacak
    288. Türkiye Drone Şampiyonası 2. Etabı Çanakkale’de
    289. Bakan Varank’tan Otomotiv Devinin Ar-Ge Merkezi’ne Ziyaret
    290. Dünyaya İlham Verecek 19 Genç
    291. Teknolojik Dönüşümden Kaçmak Mümkün mü?
    292. Şenol VATANSEVER: “Yüksek Teknoloji Üreten Türkiye”
    293. Türkiye’deki Üst Düzey Yöneticilerin Ajandası: Yapay Zekâ
    294. 5G’de Endüstrinin Doğru Varsaydığı Yanlışlar
    295. Tüketiciyi Hacker’dan Çok Perakendeci Korkutuyor
    296. Akıllı Oyuncaklar Yaratıcılığı Besliyor
    297. İthalata ve Tüketim Toplumu Olmaya Devam (mı?)
    298. Metro Grosmarket Bakırköy Alışveriş Hiz.Tic.Ltd.Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    299. Bartu Turizm Yatırımları A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    300. Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    301. Türkiye Ekonomisine Güç Vermeye Devam Ediyor
    302. FinCube Startup’ları Yatırımcılarla Buluştu
    303. 12 Milyon Hastanın Verileri Çalındı
    304. I-TECH Teknoloji Dolu 3 Gün Yaşattı
    305. Foriba ve Iyzico Türkiye Girişimcilik Ekosistemi’nin Gururu Oldu
    306. MIXX Awards Europe 2019 Ödülleri Sahiplerine Kavuştu
    307. 5G Beklenenden Hızlı Benimseniyor
    308. Workup Girişimcilik Programı 4. Dönem Mezunlarını Verdi
    309. Manisa Valiliği’nden Çocuklara Yönelik Kodlama Projesi
    310. Ege İhracatçı Birlikleri “İhracat 4.0”ı Hayata Geçiriyor
    311. Dijital Dönüşüme Direnç Gösteren İşletmeler 10 Sene Sonra Hayatımızda Olmayacak!
    312. Türkiye Fintek Piyasasında 165 Milyon Dolarlık Satın Alma
    313. Avrupa Dijital Reklam Yatırımları 2018’de 55 Milyar Euro’yu Aştı
    314. Intel İşlemcilerindeki Güvenlik Açığı Milyonları Etkileyebilir
    315. Siber Saldırıya Uğrayan Şirketin Notu Düşürüldü
    316. Yapay Zekâlı Konuşma Tanıma Teknolojisi
    317. Yapay Zeka İnsan Zekasını Geçebilir mi?
    318. Dünya Milenyum Kuşağı ile Değişecek: Yıka Yıka Geliyorlar
    319. ‘Can Yoldaşı’ Robot
    320. HAZIRLANIN! Yapay Zeka İnsan Zekasını Geçmek Üzere…
    321. İzmirliler KVKK’ya Uyumlu Hale Gelmek için 18 Haziran’da Buluşuyor!
    322. KVKK’nın Facebook’a Kestiği Ceza ile İlgili Facebook’tan Açıklama Yapıldı
    323. Sağlıklı Rekabet Ortamı için Kişisel Veri Güvenliği Şart
    324. Liseliler Teknolojiyle Yarını İnşa Ediyor
    325. CEO’ların 2019 Yatırım Gündeminde Yapay Zekâ Var
    326. Bayram Tatilinde Yola Çıkmak için En Uygun Zamanlar
    327. Şenol Vatansever, 360’ta Birol Güven ile Gelecek Geliyor’a Konuk Oldu
    328. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. – KVKK Kararı
    329. CIO’lar İş Süreçlerinde Dijital Dönüşüm ile Şirketlerini Geleceğe Taşıyor
    330. Otonom Teslimat Robotu İnsan Gibi Yürüyor
    331. Yükselen Markalar – Gelecekte Bilişim Konferansı
    332. 1 GB Mobil İnternete 2,25 Dolar Ödüyoruz
    333. WannaCry’ı Unutmayalım!
    334. Yusuf EVMEZ: “Fidye Yazılımları Kâbusunuz Olmaktan Çıksın”
    335. Oy Verme Teknolojileri ve Elektronik Oylama
    336. Tatilde Gözetleme Cihazlarının Kurbanı Olmayın
    337. Çin’de Drone ile Tam Otomatik ve Akıllı Dağıtım Hizmeti Başladı
    338. Veri Bilimi ve Veri Bilimcisi
    339. Akıllı Şehirler, Teknoloji ve Yeni Tüketici Profili
    340. Paylaşım Ekonomisi 400 Milyar Dolara Koşuyor
    341. Dosya Konusu: “Siber Güvenlik”
    342. Gelecekte Bilişim Konferansı’nda Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu
    343. Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Öğrencileri Günde 6 Saat Oyun Oynuyor
    344. Gelecekte Bilişim Konferansı’nda Geleceği Konuştuk
    345. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Türk Firmaları Dünyanın En Büyük Savunma Sanayi Firmaları Arasına Giriyor”
    346. Gençler İş Hayatından Ne Bekliyor?
    347. Siber Saldırganlar Şimdi de İş Arayanları Hedef Alıyor
    348. Şirketlerin Yüzde 93’ünden Fazlası Akıllı Teknolojinin Dijital Dönüşümün Anahtarı Olduğunu Düşünüyor
    349. Türkiye Drone Şampiyonası Sona Erdi
    350. Quantum Bilgisayarlar Hacker’ların Eline Geçerse Ne Olur?
    351. Microsoft Corporation – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    352. Facebook Nezdinde Gerçekleşen Veri İhlaline 1 Milyon 650 Bin TL İdari Para Cezası
    353. KARMA Gerçeklik Laboratuvarı Açıldı
    354. İlk Çeyrekte Jeopolitik Saldırılar Arttı
    355. Akıllı Stadyum Devri
    356. Yapay Zekâ’nın Son Trendleri I-TECH’te Görücüye Çıkıyor
    357. Parolalarda En Çok Kullanılan Süper Kahraman
    358. Bakanlar DENEYAP Heyecanına Ortak Oldu
    359. TİM Başkanı: “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye Hedefini İnovasyonla Elde Edebiliriz”
    360. 5 Dakikada “Gelecekte Bilişim Konferansı”
    361. Hacker’lardan 30 Milyar Sızma Girişimi
    362. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Mehmetçiğe Süper Lazer Silah Geliyor”
    363. Gökdeniz Gemi Platformları için Yakın Hava Savunma Sistemi Tanıtıldı
    364. Siber Tehditleri Gerçek Zamanlı Olarak Yakalayın!
    365. Tablet Kullanımı 1 Yaşın Altına İndi
    366. Yapay Zekâ ve Bilişsel Bilim Alanında Çok Sayıda Uzman Bir Araya Geldi
    367. Sürücüler Araçlarına Daha Fazla ‘Bağlanacak’
    368. ISAF Exclusive Kamuda ve Özel Sektörlerde Siber Güvenlik Oturumu
    369. Dünyayı Robotlardan Önce Algoritmalar Ele Geçirdi
    370. KVKK Başkanı Uyardı: “Biyometrik Veriler Gelişigüzel İşlenemez”
    371. Neuromarketing ve Dijital Teknoloji
    372. Telekom Sektörü Durgunluğa Meydan Okuyor
    373. Nesnelerin İnterneti ve Teknolojik İnsan Faktörü
    374. Lokomotif: Bilgi Teknolojileri
    375. 450 Robotun Yarıştığı Robokan Ödül Dağıttı
    376. Momo Challenge Çocuklar için Önemli Bir Tehlike mi? Yoksa Viral Bir Aldatmaca mı?
    377. Savunma ve Havacılıkta Sipariş Rekoru
    378. Savunma Sanayiinde İhracatımız Yüzde 20 Arttı
    379. Türkiye’nin Özel Yetenekli Çocukları Geleceğe Hazırlanıyor
    380. Elektrikli ve Hibrid Araçlar Sürüş Etkinliğinde Testi Geçti
    381. Hakan NERGİS: “Türkiye Spor Zirvesi’nde Buluşalım”
    382. Çocuklar Sokakta Oynamayı Tablete Tercih Ediyor
    383. Dünyaları Tamamen Dijital Olan Bir Nesli Nasıl Koruyabiliriz
    384. Dosya Konusu: “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)”
    385. Güvenlik Sektörünün CONFEX’i ISAF Exclusive Ankara’da Gündemi Belirledi
    386. Gelecekte Bilişim Konferansı 27 Nisan’da Bilişimin Gündemini Belirleyecek
    387. Av. Arb. Murat KEÇECİLER: “Kişisel Verileri Koruma Politikası Nasıl Şekillenmeli?”
    388. Türkiye’nin Yıldızlı Projeleri Belli Oldu
    389. Endüstri 4.0 Devrimi 5G Teknolojisi ile Hızlanacak
    390. Gelecekte Bilişim Konferansı’nda 300 Kişi Birbiriyle Tanışacak!
    391. Çağrı Merkezi Sektörünün Sağladığı İstihdam 108 Bin Kişiye Ulaştı
    392. Blok Zinciri Yatırımları 3 Yılda Yüzde 400 Artacak
    393. Çevre Teknolojileri Buluşmasına 84 Ülkeden 10 Bin Ziyaretçi
    394. Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru Oldu
    395. Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps Turkey 2019’a Seçilen Girişimler Belli Oldu
    396. Attığınız USB’lere Dikkat!
    397. Sporun Tüm Paydaşları Türkiye Spor Zirvesi’nde Bir Araya Geliyor
    398. Türk Savunma Şirketleri Malezya’da Önemli Adımlar Attı
    399. Savunmada 2019 İhracat Hedefi 3 Milyar Dolar
    400. Türk Savunma Sanayisi Gücünü Asya’ya Taşıdı
    401. En Büyük Şikayet Konusu Tele Pazarlama
    402. Türkiye’nin Kurtuluşu Bilişimle Olacak
    403. “Gelecekte Bilişim Konferansı” Geleceğin Akıllı Dünyasına Işık Tutacak
    404. Blockchain Her Alanda… Değişimleri Nasıl Avantajımıza Çeviririz?
    405. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Değişim, Dijital ve Değerler Konuşuldu
    406. Siber Hippiler
    407. Türkiye’de Elektrik Piyasasının Gelişimi ve Bilişim
    408. Bu Yaz Oyun Yaz
    409. Veri Analizinde Lider Olmak?
    410. İbrahim ELBAŞI: “Dijital Dönüşüme Katkı Sağlayacak Yenilikçi Fikirlerin Adresiyiz”
    411. Değişim Yönetimi ve Endüstri 4.0
    412. 3. Taraf Veri İhlalleri Şirketlerin Başını Ağrıtıyor
    413. Güvenlik Açıklarını Ortaya Çıkararak 1 Milyon Dolar Kazandı
    414. Dosya Konusu: “Perakende Sektörü”
    415. HİSAR’dan Bir Başarı Daha
    416. Android Dünyasında Bir İlk: Yapay Zekalı Asistan
    417. Tansu YEĞEN: “Yapay Zekâya Giden Yol: Robot Yazılımlar”
    418. Kişisel Verilerinizin Hesabını Sorun!
    419. Hunko Motorlu Araçlar San. Ve Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    420. ASF Otomotiv A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    421. Kaya Seyehat Turizm San. Ve Dış. Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    422. Gelecekte Bilişim Konferansı 27 Nisan’da Yapılacak
    423. Boeing CEO’sundan Kamuoyuna Açıklama
    424. KVKK Tarafından “Data Protection in Turkey” Yayınlandı
    425. “Madde ve Gerekçesi ile Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Bilgi Notu) ve Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Terimler Sözlüğü” Yayınlandı
    426. Bölgenin Dijital Açıdan En Olgun Ülkesi Türkiye
    427. TÜSİAD Tokyo’da Düzenlenen B20 Zirvesi’ne Katıldı
    428. Elektronik Harpte Kullanılacak Uçaklar Türkiye’ye Geldi
    429. “Hibrit Savaş” ve “Siber Terör” Gündemin İlk Sırasına Oturdu
    430. Turizm, Perakende ve Telekomünikasyon Sektörlerinde İşe Alımlar Hız Kazandı
    431. Gemicilik Sektörü Dijitalleşmede Geç Kalıyor
    432. İnternetten En Büyük Beklenti Eğitime ve Sağlığa Kolay Erişim
    433. Hepsiburada CEO’su Murat Emirdağ Oldu
    434. Robot Nüfusu 2,5 Milyon Oldu
    435. Medya ve Eğlence Şirketleri 2019’da Baby Boomers Kuşağına Odaklanacak
    436. Avrupa Otonom Araçta ABD’yi Solluyor
    437. Veri Sorumlularına Örnek Olması için “KVKK KİŞİSEL VERİ SAKLAMA ve İMHA POLİTİKASI” Yayınlandı
    438. Kamuda ve Özel Sektörlerde Siber Güvenlik ISAF Exclusive’de Masaya Yatırılıyor
    439. Güvenlik Sektörünün En Prestijli Buluşması 13-15 Mart Tarihleri Arası Ankara’da Gerçekleşecek
    440. Turmobil Turizm Rent a Car Taşımacılık ve Nakliyat San. Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    441. Çocukları “Momo”dan Korumak için Ne Yapmalı?
    442. VERBİS’e Kayıtla İlgili Olarak Veri Sorumlularına Yardımcı Olmak Üzere “SORULARLA VERBİS” Yayınlandı
    443. Türk Ekibi Antarktika Bilim Seferi’nden Döndü
    444. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “5G’yi 2020’de Hizmete Sunacağız”
    445. İstihdam Seferberliğine Destek: İlk Dört Ayda 1300 Yeni İstihdam
    446. KVKK İhlali Korkusu CISO’ların Yüzde 63’ünü Uykusuz Bırakıyor
    447. Dijital Dönüşümün Dünya Liderleri İstanbul’da Bir Araya Geliyor
    448. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Akıllı Ulaşım Teknolojileriyle En Baştaki Hedefimiz, Ölümlü ve Ağır Yaralanmalı Kazaları Azaltmak”
    449. KKTC’de Toplam Bedeli 352 Milyon Lira Olan 4 Proje Gerçekleşecek
    450. Yerli ve Milli Bilişim Ürünlerimizi Bu Topraklarda Üretiyoruz
    451. Siber Korsanların 13 Milyon Euro Ele Geçirmeye Çalıştığı Banka Operasyonlarını Durdurdu
    452. Dünyanın En Hafif Mayın Dedektörü: OZAN
    453. Adnan Özen İnşaat Taah. En. Turz. Tiç. ve San. A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
    454. TÜBİTAK, Bilim ve Teknoloji Haftasını Çeşitli Etkinliklerle Kutlayacak
    455. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Sırada Yerlileşme Var”
    456. Mobil Cihazlara Yönelik Saldırılar 2018’de İki Kat Arttı
    457. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “KOSGEB Akıllı Dijital Teknolojiyi Destekleyecek”
    458. ING Bank A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    459. Okullara TEKNO-ÖNDER Geliyor
    460. En Zengin 100 Türk Açıklandı
    461. Mavi Vatan’da Milli Sistemler Görevde
    462. Silikon Vadisi’nin Tahtı Sallanıyor
    463. Ekran Karşısında Geçirilen Zamanı Azaltmak için 8 Öneri
    464. Garanti Filo Yönetim Hizmetleri A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
    465. Borlease Otomotiv A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
    466. Derindere Turizm Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
    467. Dijital Dönüşüm; Blockchain Zirvesi 26 Nisan’da İstanbul’da Gerçekleşecek
    468. Big Data ve Yeni Siyaset
    469. Türk Sanayi Kuruluşu AB Horizon 2020’den En Yüksek Teşviği Almaya Hak Kazandı
    470. Ömer ÇOLAKOĞLU: “Dijital Dönüşümde ‘Simple’ Düşünmek”
    471. Siber Güvenlik Çalışanlarınızla Başlıyor
    472. Mustafa GAYIR: “Türkiye’de Lojistik Sektörü ve Dijital Dönüşüm Evresi”
    473. Savunma Sanayii Başkanlığı & Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Teknopark İstanbul İş Birliği ile “Siber Güvenlik Fikir Yarışması”
    474. Rafine Bilgi ve Rekabetçi Teknoloji
    475. E-Posta Dolandırıcılarına Göz Açtırmayın
    476. Dijital Paranın Kaderi Kurumsallaşmaya Bağlı
    477. Dijitalin En İyileri 9. MIXX Awards Türkiye’de Belli Oldu
    478. Dosya Konusu: “Blockchain”
    479. Cem SÜNBÜL: “Dijitalize Dünya, Mobilize Medya”
    480. IT Forum Turkey’de Günümüzün Dünyası ve Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu
    481. Bilkom Genel Müdürü Fikret Ballıkaya Oldu
    482. Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps Turkey 2019 Başvuruları için Son Günler…
    483. Simone Kaslowski TÜSİAD Başkanı Seçildi
    484. “A Ticket For Your Future” Programı Başvuruları Başladı
    485. Uzay Teknolojileri İçin İş Birliği
    486. Sihirli Kelime: “Empati”
    487. Türk Oyun Devi Yeni Oyunlar ve Teknolojiler için Ekibini Genişletiyor
    488. Yapay Zekâ ve Blockchain ile Sahtecilik Tespiti
    489. Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Yeni Başkan Yardımcısı Cömert Varlık Oldu
    490. Türk Şirketten ABD’de Uzay ve Havacılık Yatırımı
    491. Beyaz Eşyalarınızın Suça Karışmadığından Emin misiniz?
    492. 2018 Yılı İhracat Şampiyonları Belli Oldu
    493. Kadıköy Geleceği Konuşuyor: Yapay Zekâ Geleceğimizi Nasıl Etkileyecek?
    494. Arkas Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirim
    495. Clickbus Seyahat Hizmetleri A.Ş. (Nereden Nereye) – KVKK Veri İhlali Bildirim
    496. Enterprise (Yes Oto) – KVKK Veri İhlali Bildirim
    497. 750 Genç Yarını İnşa Etmek için Proje Üretecek
    498. Bulut Bilişim 3 Yılda 130 Bin Kişiye Yeni İş Fırsatları Yaratacak
    499. Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi Kapılarını Açıyor
    500. Japon Teknoloji Şirketi Türkiye Pazarına Girdi
    501. Siber Suç Karaborsaları Yıkıcı Endüstriye Dönüştü
    502. Bakterileri Yok Eden, Radyasyona Kalkan Olan Seramik
    503. Boğaziçi Ventures’ın Yeni Ortağı Kenan Çolpan Oldu
    504. İş Gücünde Dijital Yetkinliğin Artırılması Avrupa’da Büyümeyi Canlandırabilir
    505. Avrasya’yı Buluşturan Nesnelerin İnterneti Zirvesi Yeniden İstanbul’da!
    506. Yükselen Markalar – IT Forum Turkey 2019
    507. Teknoloji Girişimcileri İstanbul’dan Global Pazarlara Açılıyor
    508. KVKK’da Şirketleri Rahatlatacak Lisans Kiralama Dönemi Başlıyor
    509. KVKK Başkanı: “Kişisel Verilerin Korunması Noktasında Tüm Sektörlere Yol Gösteriyoruz”
    510. 2019 Yılında Türkiye’deki Teknoloji Harcamaları 17,1 Milyar Dolara Ulaşacak
    511. İş ve Ekonomi Dünyası Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Buluşuyor
    512. Dijital Dünyanın “Oscar”ı MIXX Awards Türkiye’de Finale Kalanlar
    513. Robot Kuryeler Şehirleri Dönüştürecek
    514. Siber Suçlular 2018’de Basit DDoS Operasyonlarından Vazgeçti
    515. PİLOT’tan Girişimcilere 125 Bin TL Nakit Destek
    516. Holiday Inn İstanbul – Şişli – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    517. Hedef Araç Kiralama ve Servis A.Ş. (Hedef Filo) – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    518. Ticari Yazılımda Kiralama Dönemi Başlıyor
    519. Netmarble EMEA Genel Müdürü Aras Şenyüz Oldu
    520. Ar-Ge’de Üniversite-Sanayi İş Birliği Örneği
    521. 2019 Yılının Öne Çıkan 6 Teknoloji Trendi
    522. Sigortacılık Sektöründe ‘Çevik’ Büyümenin Lokomotifi Teknoloji ve İnovasyon
    523. Telekom Sektörü Gelecek Üç Yıl için İddialı
    524. Çocuklar Kontrol Bende Programıyla Bilinçleniyor
    525. Türkiye’de Y Kuşağının Yüzde 73’ü Online Tehdide Maruz Kalıyor
    526. 2030 Yılı Gelecek Hayalini Çek, Lizbon’da Eğitim Fırsatını Yakala
    527. TikTok #DahaİyiBirİnternet Kampanyasını Başlattı
    528. Yerel Seçimin Kilidi Gençler ve Fiber İnternet
    529. Arşiv Koleksiyonlarındaki 1.800.000 Yazılı ve Görsel Dijital Belge Kullanıma Açıldı
    530. Oyun Severler 4 Gün Boyunca Oyun ve Dijital Eğlenceye Doydu
    531. Milli Girişimler Sahneye Çıktı
    532. Çalışandaki Güven Eksikliği Yüzde 30 Kayıp Demek
    533. Kişisel Cihazlar Şirket Ağları için Arka Kapı mı?
    534. 5G Üzerinden Yeni Nesil Eğitim Teknolojileri
    535. Cybercamp’te Geleceğin Siber Güvenlik Uzmanları Yetişiyor
    536. Chafer Siber Casusluk Grubu İran’daki Elçilikleri Hedef Aldı
    537. Dünyada 3 Milyon Siber Güvenlik Uzmanı Açığı Devam Ediyor
    538. Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın Oldu
    539. Kayseri ve Bursa’nın Doğalgaz Dağıtımını SOCAR Yapacak
    540. Apple’ın Güvenlik Açığının Siber Saldırganlar Tarafından Kullanılması Zor
    541. Vodafone Discover Genç Yetenek Programı’na Başvurular Başladı
    542. Uluslararası Dolandırıcılık Raporu Yayınlandı
    543. İlaç Sektöründe Teknoloji Şirketleriyle Evlilikler
    544. Ebeveynler Çocuklarını Mavi Balina Oyunundan Nasıl Koruyabilir?
    545. KVKK’da Dev Cezalara Doğru…
    546. Huawei Kurucusundan Casuslukla İlgili Kritik Açıklama
    547. Geleceğin Yayın Platformu için İmzalar Atıldı
    548. Yeni Türkiye’de Teknolojinin Yeri ve Geleceği
    549. Dosya Konusu: “Endüstri 4.0”
    550. Süper Zekâ: Yapay Zekâ Uygulamaları, Tehlikeler ve Stratejiler
    551. 46 Bin Kişi ile 48 Saatlik Oyun Tasarım Maratonu
    552. Her Nesneye Bir İnternet
    553. Hakan YILMAZ: “Dijitalleşmenin Tam Zamanı”
    554. Nesnelerin İnterneti
    555. 100 Samsung Telefon Hediye! Dergilik’te “Dijital Biz”i İndir, Şansını Katla!
    556. Adem KAYA: “Bilişimin Geleceği ve Türkiye’nin Pazardaki Konumu”
    557. Başakşehirli Çocuklar Kendi Animasyon Filmlerini Üretiyor
    558. Kripto Paralar ve Terörün Finansmanı
    559. Optimum Otomotiv Satış Sonrası Çözümleri Tic. A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    560. ALD Automotive Turizm Ticaret A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    561. TEB Arval Araç Filo Kiralama A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    562. İnsan Sağlığının En Etkin Koruyucusu: Gıda ve Sağlık Sektörlerinde Akıllı Etiket Kullanımı
    563. İhracat Yeşil Sahalara İniyor
    564. Süleyman DEMİR: “Turizmde Deneyimlerimiz Teknolojiye Doğru Yöneliyor”
    565. ANIMOTO Inc. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    566. Dijital Dönüşüm
    567. Çocuklarla Birlikte Büyüyen TEGV 24 Yaşında!
    568. Mobil Oyun ve Uygulamalara 101 Milyar Dolar Harcadık
    569. Yapay Zekânın İhtiyaç Duyduğu 5 Meslek
    570. Blokzincir Araştırma Ağı (BAĞ) Kuruluyor
    571. Mustafa ÇELİKPENÇE: “Türkiye’de Bilişim ve Gelecek 5.0”
    572. Sevgilinize Hediye Alırken Siber Saldırganların Hedefi Olmayın
    573. Çocuklarımız Endüstri 4.0 Devrimine Hazır mı?
    574. Yıldızlı Projeler Yarışması’na Başvurular Başladı
    575. Yerli ve Milli Teknolojiler için Paydaşlar Buluşuyor
    576. ThingsPro Suite Çözümündeki Yedi Açık Kapatıldı
    577. Dubai’den Türkiye’ye 200 Milyon Dolar Geliyor
    578. Uçan Araba, Sürücüsüz Araç, Roket Yarışmaları… TEKNOFEST 2019 Başvuruları Başladı!
    579. Dr. Özgür AKIN: “AKINROBOTICS İnsansı Robot Teknolojilerini Yönlendiriyor”
    580. Gerçek Zamanlı Veriye Dayalı Akıllı Sistemler
    581. Siber Dolandırıcılar Bu Kez Netflix’i Alet Ediyor
    582. Verinin Dönüşüm Sürecinde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (KVKK) Yeri Konuşuldu
    583. Ahmet Hamdi ATALAY: “Teknolojide Geleceği HAVELSAN Yazıyor”
    584. Üretmeye, Markalaşmaya, İhracata ve Büyümeye Odaklanma Zamanı
    585. Türkiye’nin İlk, Avrupa’nın En Büyük Espor Sahnesi Açıldı!
    586. Kadın Yönetici ile Çalışan Şirket, Y ve Z Kuşağını Kazanır
    587. Yerli Oyunlar İhracatta 1 Milyar Dolar Sınırını Aştı
    588. 773 Milyon Email Hacklendi! İçinde Sizinki de Var mı?
    589. BT Yöneticileri “İş’te Güvenlik: Risk ve Esneklik” Teması ile BT Güvenlik Zirvesinde Buluşacak
    590. IAB Türkiye’de Yeni Yönetim Kurulu Seçildi
    591. Geleceğin Mühendisleri Merak Makinesi Programında Geliştirdikleri Tasarımları Sergiledi
    592. Teknoloji Fast 50 Türkiye 2018’de Teknoloji Sektörünün Öncüleri Belirlendi
    593. Ayakkabını Uzaktan Kumanda Et
    594. Turizmin Geleceği Blockchain Teknolojileriyle Değişiyor
    595. Smart Future Expo 2018’de Gelişen Yeni Teknolojiler Konuşuldu
    596. Nesnelerin İnterneti ile Kurumsal Kaynak Planlama
    597. Alaattin ÇAĞIL: “Sosyal Medya Geliştikçe Bizleri Bekleyen Riskler”
    598. Siber Güvenliğinizi Taçlandırın!
    599. Endüstri 4.0 ve Akıllı Lojistik
    600. Enez ÖZEN: “Türkiye, Sosyal Medya Kullanımında Dünyada İlk 5’te”
    601. Kapıyı Çalan Mekanik Kol
    602. Dr. Mustafa Özgür GÜNGÖR: “Ar-Ge ve Dijital Dönüşüm”
    603. Yeni Teknolojiler ve Değişim
    604. Said ERCAN: “Dünyanın İlk Sosyal Medya Sivil Toplum Kuruluşu”
    605. “Dijital Türkiye” Hedefine Platform ve Çözümlerle Katkıda Bulunuyoruz
    606. Ferdi YILMAZ: “Türkiye İnovasyon Sisteminde Dijital Dönüşüm, Endüstri 4.0 ve Bilinçli Teknoloji”
    607. BİLİŞİM GRUBU Teknoloji Gündemini Değerlendirdi
    608. Hüsnü TAVLAŞ: “Öncelik Siber Güvenlik Olmalı”
    609. Bilişimciler Zirvesi’nden Tüm Türkiye’ye Gelecek 5.0 Çağrısı!
    610. Dijital Dünyanın Nabzı “Dijital Biz Dergisi” ile Atıyor
    611. Marriott International, Inc. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    612. Bilişimciler Gelecek 5.0 Zirvesi 2018 – Açılış Töreni ve Sponsor Konuşmaları
    613. Smart Future Talks – Şenol Vatansever
    614. BİLİŞİM GRUBU, Gelecek 5.0 Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Yaptı
    615. Bilişim sektöründe Satış Entegrasyon Modeli – Şenol Vatansever
    616. İstanbul Bilgi Üniversitesi İçerikle Pazarlama Konferansı 2017 – Pazarlamayı Değiştiren Kodlar Sunum Videosu
    617. 21. Yüzyıl Çocuğu | Mehmet Ali Makbuloğlu | TEDxBahcesehirUniversity
    Smart Future World Expo’da KVKK’ya Uyum için Somut Öneriler Paylaşıldı

     Özel Haber

    Smart Future World Expo’da KVKK’ya Uyum için Somut Öneriler Paylaşıldı

     

    Smart Future World Expo’da Future Factories etkinliğinde “KVKK ve Verinin Geleceği” oturumunda geleceğin dünyasını şekillendirecek konu başlıklarına değinildi. 80 dakikalık panelde KVKK derinlemesine tartışıldı. İdari ve teknik tedbirler kapsamında somut ve pratik çözüm önerileri paylaşıldı.

     

    Dijital Biz Dergisi, BİLİŞİM GRUBU ve Bilişimciler‘in destekleyenler arasında yer aldığı Türkiye’nin en kapsamlı akıllı teknolojiler ve dijital dönüşüm etkinliği Smart Future World Expo, 30-31 Ekim tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde “Dijital Kobi Hareketi” ana teması ile gerçekleşti!

    Gelişen yapay zekâ, bulut bilişim, büyük veri, nesnelerin interneti, siber güvenlik, blockchain gibi geleceğin dünyasını şekillendirecek teknolojilere değinerek hem sergi alanında hem de eş zamanlı düzenlenen konferanslarla alanının en büyük etkinliği olan Smart Future World Expo, 7’den 70’e teknoloji takipçilerinin katılımı ile geleceğin dijital Türkiye’sine ışık tuttu.

    Oturum Başkanlığını Teknoloji Editörü ve Sunucusu Cem Sünbül’ün yaptığı “KVKK ve Verinin Geleceği” panelinde Bilişimciler ve Bilişim Grubu Başkanı Şenol Vatansever, İstanbul Tahkim Merkezi (İSTAÇ) Genel Kurul Üyesi Av. Arb. Murat Keçeciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Erol Özgüner ve TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası Veri Yönetişimi Proje Lideri Fatma Öner görüşlerini aktardı.

    “KVKK ve Verinin Geleceği” Paneli Özet Videosu

    “KVKK ve Verinin Geleceği” Paneli Videosu

    Keçeciler: “Dijitalleşmiş kişisel veri elde eden tüm gerçek, özel ve kamu hukuku tüzel kişileri KVKK ile uyumlu olmak zorundalar”

    Kişisel Verilen Korunması Kanunu (KVKK) kapsamının ne olduğu; şirketlerin, kurumların ve bizlerin hayatında neleri değiştirdiği sorusu üzerine konuyu detaylandırmaya başlayan İstanbul Tahkim Merkezi (İSTAÇ) Genel Kurul Üyesi Av. Arb. Murat Keçeciler, “KVKK, 2016 yılı Nisan ayından bu yana hayatımızda. Kanun yürürlüğe girmesi ile kendisi ile tam bir uyumu zorunlu kılmakta, 2016 yılından önce elde edilen verilerin 2018 yılı Nisan ayına kadar uyumlaştırılmasını arzulamıştır.

    Kanunun yürürlüğe girmesi ile hayatımızda önemli değişikliklerin olması gerekiyor. Özellikle de veri sorumlusu konumunda olan gerçek ve tüzel kişiler açısından. Verinin elde edilmesinden, muhafazasına ve imhasına kadar olan süreçlerde uçtan uca bir denetim öngören kanun ile kişilik hakkı kapsamında yer alan özel hayatın gizliliği başta olmak üzere, daha önce de anayasa ve diğer kanunlar ile koruma altında olan kişilik hakkının korunması ek teminatlar ve düzenlemeler ile desteklenmiştir.

    Dijitalleşmenin artması ile gün içinde birçok işlemde kişisel verilerimizi birçok kişi ve kurumla paylaşıyoruz. Kanunun temelde sağlamak istediği bir farkındalık yaratılmasıdır. Bireylerin kişisel verilerinin öneminin farkında olmaları ve bu bilince ulaşmaları kanunun temel amaçlarından biridir.” sözleriyle Kurumun birçok farkındalık faaliyeti yürütmekte olduğunu aktardı.

    Keçeciler sözlerine şöyle devam etti: “Veriyi elde eden ve onu korumakla yükümlü kılınan kurumlar için de kanun önemli yaptırımlar öngörmüştür. Hapis cezalarının yanı sıra hatırı sayılır nitelikte para cezaları da kanunda öngörülmüştür.

    Veri sorumluları açısından VERBİS kayıt yükümlülüğü kurum tarafından 31.12.2019 tarihine ertelenmiştir. Bu ertelemenin temel sebebi 55.000 civarında kayıt yükümlüsünün ilk deadline tarihinde sadece 10.000 civarında kayıt işlemini gerçekleştirmesinden kaynaklanmıştır. Bu durumda esasında veri sorumlularının süreçten çok da haberdar olmadıklarını ortaya koymaktadır. VERBİS kaydı esasında veri sorumlularının kanuni sorumluluklarının farkına varmaları ve veri güvenliği politikalarını oluşturmalarını sağlamaktır. İkinci amaç ise ilgili kişi konumunda olan verinin sahibi gerçek kişilerin, veri sorumlusu konumunda olan kişi ve kurumları denetlemelerini kolaylaştırmaktır.

    VERBİS kayıtları sonucunda, ilgili kişi verisinin bir veri sorumlusu tarafından hangi amaç ve sınırlar ile ve ne süre ile işleneceğini kontrol etme imkânına kavuşacaktır. Buna ek olarak VERBİS sisteminde yer alan bilgiler veri sorumlularına yapılacak başvuruların sağlıklı bir şekilde yapılması konusunda da ilgili kişilere yol gösterici olacaktır.

    VERBİS kayıt yükümlülüğü altında olmayan yani 50 kişiden az personel istihdam eden veya bütçe büyüklüğü 25 milyondan az olan veri sorumluları açısından KVKK’ya uyum zorunluluğu devam etmektedir. Bu anlamda kamuoyunda ciddi bir eksiklik var. VERBİS kaydı KVKK’ya uyum açısından bazı veri sorumluları için ek yükümlülüktür. Yoksa yaptığı işin hacmi, büyüklüğü veya niteliğine bakılmaksızın herhangi bir şekilde dijitalleşmiş kişisel veri elde eden tüm gerçek, özel ve kamu hukuku tüzel kişileri kanun açısından veri sorumlusu olarak kabul edilmiştir ve KVKK ile uyumlu olmak zorundalar.

    Sahada yaptığımız çalışmalarda gözlemlediğimiz bir diğer eksiklik de aydınlatılmış rıza konusunun KVKK açısından yeter şart olarak anlaşılması. Kanun uçtan uca bir denetim istiyor. Yani veriyi elde ederken benim koyduğum kurallara uygun olarak elde et, benim belirlediğim ve verinin niteliğine göre önerdiğim asgari önlemler ile koruma altında tut ve talep veya süre sonunda benim belirlediğim usulde sil veya anonim hale getir diyor.

    Ben kişisel veri güvenliği politikasının, genel veri güvenliği politikasının bir alt başlığı olarak anlatıldığında şirketlerimizin daha fazla ilgisini çektiği kanısındayım. Çünkü günün sonunda şirketlerin kendi verilerinin korunmasında ticari çıkarları da var. Bu çıkarın farkında olan şirketler açısından kişisel verilerin korunmasına ilişkin teknik tedbirlere yatırım yapmaları daha kolay oluyor.

    Veri güvenlik politikasında dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan bir diğeri de kişisel veriyi elde etmekteki amacın ne olduğunun net belirlenmesi. Veri envanteri çalışmalarında birçok kurumun işlerinin yürütümü açısından hiçbir şekilde ihtiyaç duymadıkları verileri gereksiz bir şekilde elde ettikleri gözlemlenmiştir. Veri politikasının en temel prensiplerinden birinin bu açıdan ‘gereksiz veriyi almayın’ şeklinde belirlenmesi faydalıdır.”

    Vatansever: “VERBİS’e kayıt olmayanlara verilecek idari para cezasının tutarı 20.000 TL ile 1.000.000 TL arası olacak”

    KVKK hakkında vatandaşların ne kadar bilgi sahibi olduğu sorusuna, vatandaşlarımızın KVKK hakkında henüz yeterince bilgi sahibi olmadığını söyleyerek sözlerine başlayan Bilişimciler ve BİLİŞİM GRUBU Başkanı Şenol Vatansever, “Vatandaşlarımız, kişisel verilerine sahip çıkmak ve ihlallerle ilgili haklarını aramak istiyor, ama bunu nasıl yapacağını bilmiyor. Örneğin, bilindiği üzere birçoğumuza firmalardan kampanya, reklam içerikli mesajlar geliyor. Peki, bu durumda nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? Aslında konuyla alakalı Kurulun almış olduğu bir ilke kararı var. İlgili kişilerin rızalarını almadan veya diğer işleme şartlarını sağlamadan SMS göndermek, arama yapmak veya e-posta göndermek suretiyle reklam ve pazarlama yapanlar hakkında idari yaptırımlar uygulanabiliyor. Söz konusu ticari elektronik iletilerin gelmesini istemeyen kişilerin öncelikle veri sorumlusuna başvuru yapması gerekiyor. 30 günlük bekleme süresi sonunda eğer veri sorumlusu olan şirket veya kurumlardan cevap alamazsa Kurula şikâyet yolunu tercih edebiliyor. Aynı zamanda mahkemeye de verme hakkı var.

    Ayrıca yine her zaman aklımızda olması gereken bir detayı paylaşmak istiyorum. Kişisel Verileri Koruma Kurumu bünyesinde ALO 198 Veri Koruma Hattı da hizmet veriyor. Kanunla ilgili her türlü soru ve bilgi için ücretsiz olarak aranabilir.

    Vatandaşlar kişisel verileri ile ilgili şirketlere/kurumlara başvuru hakkını kullanmadan direkt olarak sonuç almak üzere Kuruma şikâyet hakkını kullanmak istiyor. Bu mümkün olmadığı için büyük bir çoğunluğu sonuç alamayacağını düşündüğünden başvuru hakkını kullanma aşamasında vazgeçiyor. Kuruma web sitesine örnek dilekçeler vb. yönlendirmelerle süreci vatandaşlar açısından kolaylaştırmaya çalışmasını önerebiliriz. Ya da başvuruların Kurum web sitesi üzerinden direkt olarak şirkete/kuruma iletilmesi de sağlanabilir. Dolayısıyla bu süreç daha etkin biçimde takip edilebilir ve caydırıcılığı da yüksek olur. Benzer şekilde belki para ödülü de koyarak ihbarların gelmesi sağlanabilir.” açıklamalarında bulundu. Kurumun resen denetim hakkını daha fazla kullanmasının da uyumluluk konusunda şirketleri ve kurumları hızlandıracağını belirtti.

    Vatansever, şirketlerin ve kurumların KVKK’ya uyumluluk noktasında ne durumda olduğu sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Şirketler ve kurumlar genelde KVKK’ya uyumlu olduklarını ifade ediyorlar. Ama gerçekten durum böyle mi? Yine benzer şekilde kapsamda olanlar için VERBİS’e kayıt tarihinin 31 Aralık 2019 tarihine ertelenmesini uyumluluk için 31 Aralık 2019 tarihine kadar süremiz var gibi algılayanlar da yok değil. Halbuki VERBİS, tüm sürecin sadece ufak bir adımı. İdari ve teknik tedbirler açısından kanunun yürürlüğe girdiği 7 Nisan 2016 tarihinden bu yana uyumlu olmak gerekiyor. 7 Nisan 2016 tarihinden önce elde edilen verilerin uyumlu hale getirilmesi için iki yıllık ek süre verilmişti, o da doldu. Özetle; 7 Nisan 2018 tarihinden itibaren hiçbir bahane ve özür kalmadı. Cezaların da önü açılmış oldu.”

    VERBİS’e kayıt kapsamında olan 50.000 firma için son kayıt tarihinin 31 Aralık 2019 olduğunun altını çizerek sözlerine devam eden KVKK Uzmanı Şenol Vatansever, “VERBİS’e 2 ay önce sadece 11.000 firma kayıt yaptırmış durumdaydı. Kayıt olmayanlara verilecek idari para cezasının tutarı 20.000 TL ile 1.000.000 TL arası olacak. Bu tutarın firmadan firmaya nasıl uygulanacağının kriterlerinin açıklanmasında fayda görüyoruz.

    İsterseniz çok kritik bir bilgi vererek konuyu detaylandırmaya başlayalım. Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir ile Dijital Biz Dergisi olarak Ağustos ayında yaptığımız özel röportajda bulut hizmet sağlayıcıları ile ilgili kendisine bir soru yönelttik. Sektörün %99’u bu konuyu kendi mantığı ile yorumlamaya çalışıyor ve yanlış biliyor. Halbuki geçerli olan kanun, yönetmelikler, kararlar… Başkana, Türkiye’de faaliyet gösteren bulut hizmet sağlayıcısı olan bir firmaya aktarılan veriler 6698 Sayılı Kanun kapsamında nasıl değerlendirilir diye sorduk. Başkan, ‘Burada önemli olan bulut teknolojileri firmalarında depolanan verilerin nerede olduğu değil, bulut teknolojilerine ait firmalara aktarım yapılırken firmanın merkezinin nerede olduğudur. Bulut firmalarında depolanan veriler sürekli yer değiştirerek farklı ülkelerde dolaşmaktadır. Dolayısıyla dikkat çekmek istenen bulut firmasının merkezinin hangi ülke sınırları içerisinde bulunduğudur. Türkiye’de faaliyet gösteren bulut hizmet sağlayıcısı olan firmaya aktarılan veriler, 6698 Sayılı Kanun kapsamında yurt içi aktarım olarak değerlendirilecek ve Kanundaki yurt içi aktarım hükümleri uygulanacaktır.’ açıklamalarında bulundu. Bu durumda tüm global bulut sağlayıcıları KVKK’ya uyumsuz oluyor. Bu durum global bulut hizmeti sağlayıcıları, hizmet alan müşteriler açısından çözülmesi gereken bir problem olarak görünüyor. Diğer taraftan yerli bulut sağlayıcıları için de bir fırsat olarak değerlendirilebilir. Bu cevabın sektörde ciddi anlamda bir hareketlilik yaratması da söz konusu olabilir.

    Kurum Başkanına yaklaşık iki ay önce bir basın toplantısında güvenli ülkeler listesi ile ilgili son durumu sormuştum. Sadece Kosova ve Japonya ismini geçirerek çalışmaların devam ettiğini ifade etmişti. Kurumdan güvenli ülkeler listesini açıklaması beklentisi var.

    Son dönemde Kurum tarafından global firmalara, bankalara, şirketlere cezalar yağdı. Bu cezaların hepsi veri ihlalleri sebebiyle verildi. Şirketler/kurumlar sistemlerindeki kişisel veriler kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından ele geçirilirse hangi yolu izlemeli? 6698 sayılı Kanun ve ilgili Kurul kararına göre işlenen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesi hâlinde, veri sorumluları bu durumu en geç 72 saat içerisinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirmek zorunda. Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na yapılan veri ihlal bildirimleri, gerekli görülmesi durumunda Kurumun web sitesinden veya başka bir yöntemle kamuoyuna duyuruluyor.

    Kişisel veri ihlal bildirimleri, ihlalden etkilenen kişiler hakkında ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçların önüne geçilmesini sağlıyor. Kişisel Verileri Koruma Kurumuna bu zamana kadar 129 ‘veri ihlal bildirimi’ yapıldı. Kuruma bildirimi yapılan veri ihlallerinden yaklaşık 3 milyon kişi etkilendi. Bu ihlal bildirimlerinin 36 tanesi Kurumun internet sitesinde yayınlandı. 10 milyon TL’nin üzerinde idari para cezası verildi.

    Veri sorumluları, veri ihlalini öğrendikleri andan itibaren en geç 72 saatte Kuruma bildirmenin yanı sıra, ihlalden etkilenen kişileri belirleyerek en kısa süre içerisinde onlara ulaşmak ve bilgi vermek zorundalar. 72 saat içinde bildirim yapılamaması halinde ise, yapılacak bildirimle birlikte gecikmenin nedenlerinin de açıklanması gerekiyor.

    Kurula yapılacak bildirimde Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun web sitesinde yer alan ‘Kişisel Veri İhlal Bildirim Formu’ kullanılıyor. Formda yer alan bilgilerin aynı anda sağlanmasının mümkün olmadığı hallerde, bu bilgilerin gecikmeye mahal verilmeksizin aşamalı olarak sağlanması şartı var.

    Kişisel Verileri Koruma Kurulu, veri sorumlusu tarafından ilgili kişiye yapılan veri ihlali bildiriminde yer alması gereken asgari unsurlara ilişkin Kararında veri sorumlusunun ihlale ilişkin ilgili kişilere yapacağı bildirimlerde hangi unsurların bulunması gerektiğini açıkladı.

    Söz konusu Karara göre, veri sorumlusu tarafından ilgili kişiye yapılacak olan ihlal bildiriminin açık ve sade bir dille yapılmasının yanı sıra; ihlalin ne zaman gerçekleştiği, kişisel veri kategorileri bazında (kişisel veri / özel nitelikli kişisel veri ayrımı yapılarak) hangi kişisel verilerin ihlalden etkilendiği, kişisel veri ihlalinin olası sonuçları, veri ihlalinin olumsuz etkilerinin azaltılması için alınan veya alınması önerilen tedbirler hakkındaki bilgileri içermesi gerektiği belirtildi. Ayrıca ilgili kişilerin veri ihlali ile ilgili bilgi almalarını sağlayacak irtibat kişilerinin isim ve iletişim detayları ya da veri sorumlusunun web sayfasının tam adresi, çağrı merkezi vb. iletişim yollarının da yine ilgili kişiye yapılacak ihlal bildiriminde yer alması gerekiyor.” şeklinde gündeme ilişkin önemli detaylar içeren bilgi paylaşımında bulundu.

    Öner: “KVKK’nın öneminin tüm çalışanlar açısından kavranması hepimizin ana hedeflerinden biri”

    Büyük bir şirket olarak Tofaş’ın, çalışan ve müşteri verilerinin güvenliğini nasıl sağladığı ve KVKK uyumluluk çalışmalarında hangi aşamada olduğu sorusu üzerine bu konuda iki ayrı grup çalışmadan bahsedilebileceğini belirten Tofaş Türk Otomobil Fabrikası Veri Yönetişimi Proje Lideri Fatma Öner, “Birincisi Tofaş olarak KVKK çalışmalarımız diğeri ise Tofaş IT altında faaliyet gösteren Veri Güvenliği ekibimizin yaptığı çalışmalar.

    Öncelikli olarak Tofaş’ın KVK çalışmaları 2016 yılından beri süregeliyor. Bununla ilgili en önemli aksiyonun çalışanlarda farkındalık oluşturmak olduğunu söylememiz gerekir. Tofaş Hukuk birimi ve IT olarak biz mümkün oldukça omuz omuza bir yaklaşım sergilemekteyiz. Çalışmalarımızı iki gruba ayırıyoruz, birincisi karar alma ve kararların diğer departmanlara indirgenmesi için çalışmalar. Karar alma konusunda Direktörler, Avukatlar ve bizler Proje Yöneticileri’nin katıldığı bir ‘Yönetim Komitesi’ çalıştayı ve yine bu kararların diğer departmanlar ve Tofaş bünyesinde yaygınlaştırılması için çalışan bir ‘Yürürlülük Komitesi’ bulunmakta. Bu iki komitenin kararlarının veri sorumluları ile birlikte Tofaş’ta yaygınlaştırılması bizlerin görevi. Öncelikle bu yapıyı sağlamak ve KVKK’nın öneminin tüm çalışanlar açısından kavranması hepimizin ana hedeflerinden biriydi.

    Aldığımız kararlara ve bu kararların uygulanmasına gelirsek; bu konuda projenin ana sponsorunun Hukuk Birimleri olduğunu söylememiz gerekir. Fakat her ne kadar proje Hukuk Birimi sorumluluğunda olsa da tüm sistemler, Tofaş içinde adım attığınız her noktada sizi başka bir uygulama karşıladığı için IT’nin de ana sorumluluklarından biri haline geliyor.

    Projenin biraz daha IT derinliğine inersek, biz çalışmalarımızı birkaç ana kısımda devam ettiriyoruz:

    • İlk kısım; kişisel veri envanterimizi oluşturmak ve bu envanteri işler hale getirmek; ayrıca envanterle bağlantılı olarak başvuru sürecini işler hale getirmek.
    • İkinci olarak müşteriye ya da çalışana dokunduğumuz her ekran, her bir form esnasında çalışanın iznini almak ve bu izni sistemde tekilleştirip müşterinin izni doğrultusunda onunla iletişime geçmek. ‘İzinlerin toplanması ve bu sürecin yapılandırılması’ diyebiliriz.
    • Üçüncü olarak, yapısal verinin keşfi ve silme ve anonimleştirme çalışmalarımız devam ediyor. Bu kısım oldukça önemli ve emek yoğun çalışma gerektiriyor aslında. Genel olarak Tofaş’ın birçok altyapının olduğu ve bu altyapıların farklı farklı domainler, farklı veritabanları olduğu düşünülürse projenin büyüklüğü ve zorluğu da görünebilir. Veri keşfi dediğimiz kısım, benim hangi veritabanlarında ve detay olarak nerede, kişisel veri ve hassas veri ve kritik verilerim bulunuyor çalışması. Bu ne demek; aslında envanterin her bir sürecinin içinde bulundurduğu verinin detayında bu verinin bulunduğu tam yeri adreslemek. Bu kısım için gerekli tool araştırma çalışmalarımız devam ederken paralelde de manuel olarak bu çalışmaları yaptık aslında. Ardından da Tofaş’ın bahsettiğimiz kurullarda aldığımız anonimleştirme kurallarına göre verinin anonimleştirme kurallarının işletilmesi.
    • Dördüncü olarak, yerini belirlediğimiz veriye erişimi yetkilendirmek diyebiliriz. Burada da çalışmayı, yapısal veri yapısal olmayan veri olarak iki kısma ayırmalıyız, her ikisi ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor.
      • Yapısal olmayan veriye erişim yetkilendirme için Data Loss Prevention (DLP) sisteminden bahsedebiliriz. Biz bu proje kapsamında Hukuk Birimi’ne bağlı bir ekip tarafından yönetilen bir DLP sistemi kurduk. Sistemlerimizden istenmeyen verinin çıkışını önleme kapsamında belirlediğimiz kurallar çerçevesinde yaptığımız değerlendirmelerle, kişinin bu veriyi gerçekten Tofaş dışına göndermesi ya da bilgisayarından başka bir ortama upload etmesi gerekiyorsa bunu bir izin yetkisiyle yapabilmesi için gerekli çalışmalar diyebiliriz. Şu anda tüm sistemlerimizde düzenli olarak bu incident’ları izliyoruz ve değerlendiriyoruz.
    • Bunun dışında KVK teknik tedbirlerine uyum çalışmalarımızı bir proje olarak izliyor ve gerekenleri IT olarak yapıyor ve değerlendiriyoruz. Bu kısım burada detaylı tartışamayacağımız kadar detaylı biliyorsunuz.
    • En son olarak ve diğer tüm süreçlerle paralel olarak, dokümantasyon, politika ve prosedürlerimizi netleştirmek diyebiliriz. Ayrıca bu maddenin içinde düzenli değişen yasalara, politika ve prosedürlere uyumu da göz önünde bulundurmalıyız.
    • Çok önemli bir kısım olarak da unutmamak gerekir ki; verinin üretildiği yerde mümkün olan en az ve yeterli kişisel veri ile üretilmesi kuralını tüm çalışanların içselleştirmesi gerekir. Örnek olarak yemekhanede yemek yiyecek kişi listesinde T.C. kimlik numarası ya da mümkünse ad soyad değil Tofaş sicil numarası bulunması yeterli ise bu listenin bu şekilde hazırlanması. Bunu da motto olarak Tofaş bünyesinde yaygınlaştırmak bir diğer hedefimiz.

    Ayrıca Tofaş Veri Güvenliği ekibimizin yaptığı çalışmalardan da başlıklar halinde bahsedebilirim: Veri güvenliği ekibi olarak ISO 27001 Veri Güvenliği framework’ü kapsamında bir yaklaşımımız var. Bu aslında ekip olarak içselleştirdiğimiz bir yaşam döngüsü. Yine bu kapsamda biraz önce anlattığım teknik rehberdeki maddeler analiz edilerek aksiyon almamız gereken noktaları çıkarttık, her bir gereksinim noktasını elimizde bulunan teknoloji ve yazılımlarla eşleştirdik, boşluk olan noktalar üzerinde de çalışmaya devam ediyoruz.

    DLP’den bahsetmiştim, bu kısmın denetimi IT’den bağımsız olarak devam ediyor, burada yeri geldiğinde kullanıcıya uyarı vererek yeri geldiğinde de işlemi engelleyerek farkındalık arttırmaya ve veriyi korumaya çalışıyoruz. Kullanıcılar bir süre sonra sistem dışına bir grup çalışan verisi göndermesi gerektiğinde bunun yetkiye bağlı bir işlem olduğunun bilincine varmış oluyor. Aynı sistem içinde gündelik yazışmaların da otomatik olarak etiketlenmesi ya da kişinin kendisinin etiketlemesini sağlıyoruz.

    Teknik rehber kapsamında yaptığımız çalışmalar ve hedeflerimiz içinde; yapısal ve yapısal olmayan kişisel veri ya da kritik verilerin bulunduğu yerde sınıflandırılması ve şifrelenmesi için gerekli çalışmalar için ilgili yazılımları devreye almak da var.

    Bunun dışında kimlik yönetim sistemimiz yani yalnızca yetkisi olan kişilerin ilgili veri grubuna erişmesi çalışmalarından bahsetmek gerekir. Bu kısım çok önemli, Tofaş’ta talep edilmedikçe tüm çalışanlar en base yetki seviyesinden başlatılır ve ilgili yetkilendirme talep ile ve bir onay silsilesi ile verilir. Ayrıca birçok sistemde sistem analistleri, key user’ların düzenli olarak yetkileri kontrol etmeleri istenir. Dışarıdan sistemlerimize özellikle kritik veri barındıran sistemlere tüm bağlantılar 2 faktör authentication (2 adımlı kimlik doğrulama) ile sağlanır.

    Ve sistemlerimize giriş-çıkışları merkezi bir log sistemi ile izliyoruz, ayrıca detay loglama olarak bahsedebileceğimiz kişisel veri-hassas veri-kritik veri içeren sistemlere yapılan tüm hareketleri loglama çalışmalarımız da devam etmekte.” diyerek Tofaş bünyesinde yapılmış olan, devam eden ve planlanmış olan çalışmalarla ilgili detayları aktardı.

    Keçeciler: “İdari tedbirlerin, teknik tedbirler ile desteklenmesi ve bir bütünlük içinde 360 derece kapsayıcılık esasına uygun şekilde tasarlanması gerekmektedir”

    Kamu hizmeti gören belediyenin cezalandırılması durumunda, o belediyeden hizmet alan yurttaşların da cezalandırılmış olması konusunda görüşlerini açıklayan İSTAÇ Genel Kurul Üyesi Av. Arb. Murat Keçeciler, “KVKK’nın uygulanmasında hapis cezaları kadar para cezaları da öngörülmüştür. Kanun veri sorumlusu olunması anlamında özel hukuk tüzel kişileri ile kamu tüzel kişileri arasında bir ayrım görmemiştir. Bu anlamda İBB işlemleri esnasında meydana gelecek ve KVKK’nın ihlali olarak düzenlenecek bir ihlal durumunda İBB’nin veya herhangi bir belediye veya kamu kurumunun para cezalarına muhatap olması mümkündür. Kanun yapma tekniği açsından bu şekilde bir sınırlamaya gitmeniz Anayasanın eşitlik ilkesi açısından pek mümkün olmuyor. Buna ek olarak KVKK’nın getirdiği birçok istisnalar ile kamu hizmetleri, kanunların verdiği yetkinin kullanılması, kamu menfaati ve güvenliği gibi kavramlar istisna olarak değerlendirilmiştir. Bu anlamda kamu kurumu konumundaki veri sorumluları birçok yükümlülükten istisna tutulmuştur. Temelde yapmaları gereken en önemli yükümlülük verinin sağlıklı bir şekilde korunmasını sağlamaktır. Bu durum ise milli savunma politikası anlamında siber güvenlik başlığının zorunlu bir unsurudur. Esasında KVKK kamu kurumlarını veri sorumlusu olarak kabul etmese dahi, bu kurumlar açısından vatandaşların verilerini korumaları idarenin asli yükümlülükleri kapsamında yer almaktadır. Bir belediyede yaşanacak veri sızıntısının önlenmesi açısından gerekli önlemlerin alınmasını temin etmek için yaptırım uygulanmasına yol açan kişilere belediyelerin rücu imkanları da söz konusu olacaktır.” dedi.

    Keçeciler, idari tedbirler ile teknik tedbirlerin uyumunun önemini ve teknik tedbirler olmadan idari tedbirlerin yeterli olmayacağını açıklayarak, “İdari tedbirlerin, teknik tedbirler ile desteklenmediği bir veri güvenliği politikası mutlaka eksik kalacaktır. Öncelikle veri envanteri sağlıklı bir şekilde çıkarılmalıdır. Bu anlamda da kanunun verinin dijitalleşmiş her halini kapsamına aldığı göz ardı edilmemelidir. Bu nedenle, veri sorumlularının çalışanlarının client bilgisayarlarında tuttukları ve hiçbir şekilde işletme ile ilgili olmayan veriler ile sorumlu olacaklarını göz ardı etmemeleri gerekmektedir. Bu anlamda, envanterin birimler ile yapılan ortak çalışmalar ile yapılan sorgulamalar ile yapılmasında ciddi loophole’ların yaşanabileceği dikkate alınmalıdır.

    Bunun yanı sıra idari tedbirlerin oluşturulmasında teknik tedbirlerde özdeş ve birbiri ile uyumlu şekilde belirlenmesine dikkat edilmelidir. Bütünleşik bir yapı arandığı göz ardı edilmemelidir. KVKK’nın ana amaçlarından biridir.

    KVKK ile uyumlu bir veri politikası açısından olmazsa olmazların başında idari tedbirlerin, teknik tedbirler ile desteklenmesi ve bir bütünlük içinde 360 derece kapsayıcılık esasına uygun şekilde tasarlanması gerekmektedir. Hali hazırda KVKK uyum konusunda birçok veri sorumlusunun sadece idari tedbirler kapsamında yer alan belgeleri ve prosedürleri hazırladıkları ancak teknik tedbirleri eksik bıraktıkları görülmektedir.” dedi ve bu durumun şirketler ve kurumlar açısından ciddi riskler barındırdığına dikkat çekti.

    Vatansever: “Kişisel Veri Yönetimi Çözümleri, Güvenlik Bilgi ve Olay Yönetimi (SIEM) Çözümleri ile %80’lik kısma uyumlu olma durumunuz olabilir”

    Vatansever Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Vatansever, teknik tedbirlerin idari tedbirlere göre daha can alıcı noktada olması ve bu sebeple şirketlere ve kurumlara teknik tedbirler tarafında bulunacağı tavsiyeler ile ilgili soruya verdiği cevaba idari tedbirlerin ve teknik tedbirlerin birbirini tamamladığını belirterek başladı: “KVKK’ya uyum sürecinin başarısı için bir tarafta derin bilgiye sahip olsak da diğer tarafı da biliyor olmamız gerekiyor. Peki nedir bu tedbirler? Çok özet biçimde bazı kısımlarına da vurgu yaparak anlatmaya çalışacağım. KVKK’nın ucuz bir çözümü yok. 50 bin TL’ye danışmanlık aldım, rapor çıkardılar, uyumluyuz demek konuyu çözmüyor. Ya da bizim IT’ye verdik, VERBİS’e kaydımızı yaptılar demek de konuyu çözmüyor. Daha önce yapılan teknoloji yatırımları sebebiyle şirketlerin ve kurumların bazı maddelerde KVKK’ya uyumlu olduğunu söyleyebiliriz. Geçmiş tecrübelerimizden hareketle 2 çözüm ile geri kalan belki de %80’lik kısma uyumlu olma durumunuz olabilir: ‘Kişisel Veri Yönetimi Çözümleri, Güvenlik Bilgi ve Olay Yönetimi (SIEM) Çözümleri

    Peki nedir bu idari ve teknik tedbirler?

    KVKK – İdari Tedbirler

    • Kişisel Veri İşleme Envanteri Hazırlanması | Bkz. Kişisel Veri Yönetimi Çözümleri
    • Kurumsal Politikalar (Erişim, Bilgi Güvenliği, Kullanım, Saklama ve İmha vb.)
    • Sözleşmeler (Veri Sorumlusu – Veri Sorumlusu, Veri Sorumlusu – Veri İşleyen Arasında)
    • Gizlilik Taahhütnameleri
    • Kurum İçi Periyodik ve/veya Rastgele Denetimler
    • Risk Analizleri
    • İş Sözleşmesi, Disiplin Yönetmeliği (Kanuna Uygun Hükümler İlave Edilmesi)
    • Kurumsal İletişim (Kriz Yönetimi, Kurul ve İlgili Kişiyi Bilgilendirme Süreçleri, İtibar Yönetimi vb.)
    • Eğitim ve Farkındalık Faaliyetleri (Bilgi Güvenliği ve Kanun)
    • Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemine (VERBİS) Bildirim

    KVKK – Teknik Tedbirler

    Kişisel Veri Yönetimi Yazılımında olması önerilen özellikleri şu şekilde ifade edebilirim:

    • Ürün hem Microsoft Windows hem de Linux işletim sistemine sanallaştırmaya gerek duymadan kurulabilmelidir (İşletim sistemi bağımsızlığını sağlamak için).
    • Ürün PDF, Şifrelenmiş PDF, Microsoft Word, Microsoft Excel, CSV, TXT, TIFF dahil olmak üzere çeşitli resim dosyaları vb. dosyalar içerisinde işletim sisteminden bağımsız olarak T.C. Kimlik Numarası, cep telefonu numarası, kredi kartı bilgileri gibi Kişisel Verileri -gerektiğinde OCR yaparak- tarayıp bulabilmeli ve raporlayabilmelidir. Bulduğu dosyaları KVKK’ya uygun olarak silebilmelidir (istenirse öncelikle başka bir dizine taşıyabilmelidir). Yapılan tüm bu işlemlerin imzalı olarak zaman damgasıyla saklanması sağlanmalıdır.
    • Ürün Microsoft SQL, Oracle, MySQL, PostgreSQL veri tabanları ve bunları kullanan uygulamalarda işletim sisteminden bağımsız olarak T.C. Kimlik Numarası, cep telefonu numarası, kredi kartı bilgileri gibi Kişisel Verileri tarayıp bulabilmeli ve raporlayabilmelidir. Bulduğu veri tabanı alanlarında içinde kişisel veri olanları KVKK’ya uygun olarak anonim hale getirebilmelidir.
    • PST/OST dosyalarında bulduğu e-mailleri raporlayabilmelidir.
    • Kelime bazlı, regex bazlı tarama yapabilmelidir. Aynı anda birden fazla kelime, aynı anda birden fazla regex tarama yapabilmelidir.
    • C. Kimlik Numarası keşfini algoritmik olarak yapabilmelidir.
    • Kolay kullanıcı arayüzüne sahip olmalıdır.
    • Kullanıcı bazlı yetkilendirmeye sahip olmalıdır.
    • Admin paylaşımları ile uzaktan tarama (Administrative Shares) yapabilmelidir.
    • Komut satırından çalışabilmelidir.
    • Microsoft Task Scheduler ile çalıştırılabilmelidir.

    Güvenlik Bilgi ve Olay Yönetimi (SIEM) Yazılımında olması önerilen özellikleri şu şekilde ifade edebilirim:

    • Ürün hem Microsoft Windows hem de Linux işletim sistemine sanallaştırmaya gerek duymadan kurulabilmelidir (İşletim sistemi bağımsızlığını sağlamak için).
    • Ürün, ileri seviye tehdit tespiti için makine öğrenmesi modülüne sahip olmalıdır.
    • Ürün, tehditlerin anında yakalanabilmesi için in-memory korelasyon yapabilmelidir.
    • Ürün aşağıdaki tarzda tespit yapılarını desteklemelidir:
      • Ürün, firewall tarafından bloklanan bir port ve IP ile bu olaydan önceki 20 dakika içerisindeki aynı IP ve port ile haberleşen (bloklanmayan) başka aktiviteleri tespit edebilmeli ve uyarabilmelidir.
      • Ürün, aynı anda aynı kullanıcı hem başarılı hem de başarısız oturum açarsa uyarmalıdır (Bir insan o kadar hızlı login ve logout yapamaz).
    • Ürünün KVKK desteği olmalıdır:
      • SIEM ürünü veri keşfi ürünleri ile entegre olmalıdır.
      • SIEM ürünü log’ların içerisinde T.C. Kimlik Numarası, cep telefonu veya kredi kartı bilgisi geçerse haber vermelidir.
      • Enterasys Dragon IDS, Cisco Nexus, Citrix NetScaler, SonicWall SSL-VPN cihazları ile entegre olarak kredi kartı bilgisi tespit edebilmelidir.

    Danışmanlık firmalarının büyük bir kısmının hazırladığı, şirketlere ve kurumlara teknik tavsiyeler içeren raporların büyük bir kısmı size sizin bildiklerinizi yazılı olarak vermekten öte geçmiyor. Hatta bazı müşterilerimiz bu raporlar için danışmanlık firması ekiplerinden daha fazla emek verdiğini ifade ediyor. Kişisel Veri İşleme Envanteri diye bölümlerle haftalar hatta aylar süren görüşmeler sonucunda oluşturdukları Excel dokümanları maalesef sadece kenarda duruyor. Çünkü ne mevcut durumu sağlıklı olarak gösteriyor ne de gelecek için bir anlam ifade ediyor. Yüzbinlerce liraya hazırlanan bu dokümanlar sadece müşteri beyanlarını baz alarak oluşturuluyor. Müşterinin bilinçli ya da bilinçsiz olarak söylemediği, çalışan bilgisayarlarındaki kişisel verilerin yansıtılmadığı raporlar KVKK açısından hiçbir anlam ifade etmiyor.

    Peki kişisel veri işleme envanterini siz nasıl hazırlıyorsunuz dediğinizi duyar gibiyim. Biz tüm sunuculardaki, veri tabanlarındaki, kullanıcı bilgisayarlarındaki kişisel verileri tek tuşla tarayıp, raporlayıp, kişisel veri içeren dokümanları sınıflandırıyoruz. Bu bölümlerle haftalar hatta aylar boyunca yapılan verilerinizi nerelerde tutuyorsunuz gündemi olan toplantıları ortadan kaldırıyor. Yazılım ile insan hatasını ortadan kaldırıyor. Kişisel verilerin tahmin edilebilen ve hiç tahmin edilemeyen kısımlardan nasıl çıktığını hep beraber görüyoruz. Devamında bu verilen hangilerinin tutulacağına, hangilerinin silineceğine ve anonim hale getirileceğine karar veriliyor. Yazılım bunların tamamını otomatik olarak yapıyor. Size zamandan ve paradan kazandırıyor. Veri envanterinin yaşayan bir süreç olarak kurgulanması ve güncellemelerin VERBİS’e yansıtılması kritik öneme sahip.

    Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 5651 ve diğer kanun, yönetmelik ve uyum ihtiyaçları için 2 yıl önceki log’lara hızlıca ve sorunsuz erişmek gerekiyor. 2 yılda ne kadar log birikebilir sorusunun cevabına göre planlarınızı yapmakta fayda var. 100 bilgisayar, 1 dosya sunucusu, 4–5 sunucu, firewall, Active Directory, DHCP, DNS, mail ve WEB sunucudan oluşan bir ortamda ortalama en az 500 EPS (saniyede oluşan olan sayısı) log oluşur. Bu günlük yaklaşık 50 milyon log ve 50 GB alan ihtiyacı anlamına gelir. Bu da 2 yıllık süreçte yaklaşık 35 milyar log ve 35 TB log anlamına gelir. Satın alacağınız SIEM yazılımının bunu kaldırabilecek özellikte olduğundan ve log’ları ciddi oranda sıkıştırarak tutma özelliği olduğundan emin olmanızı tavsiye ederiz. Yaygın olmasına rağmen log saklama kısıtları olan ve log kaçıran SIEM yazılımları da vardır. Örnek olarak sadece 200 milyon log tutabilen ve 1.000 EPS üzerine çıkamayan SIEM yazılımını verebiliriz. Bu durumda 1 hafta bile geçmeden sınıra ulaşabilirsiniz.

    Sürekli veri ihlalleri bildirimlerinden bahsediyoruz. Veri ihlallerinin neye benzediğine ilişkin bazı örnekler paylaşmak isterim. Öncelikle 2 Ekim 2019 tarihinde yayınlanan şu duyuruyu beraber okuyalım: “Bir turizm şirketi hakkında Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 27.08.2019 tarih ve 2019/255 sayılı Karar Özeti”

    Karar özeti içerisinde neler ifade edilmiş:

    • Genel alanlarda bulunan, sunuculara erişimi olan çalışan network bağlantılarının ihlal gerçekleştikten sonra kapatıldığı ve bu hususun da sunucu güvenliği noktasında bir aksaklık teşkil ettiği,
    • Güvenlik duvarının ihlal gerçekleştikten sonra yenilenmesinin sağlandığı ve güvenlik duvarının güncel durumda bulunmamasının teknik bir eksiklik olduğu,
    • Çalışanların ihlal gerçekleştikten sonra güvenlik eğitiminin sağlandığı ve daha önce böyle bir eğitim almadıkları anlaşılmış olup bu durumun da kişisel veri güvenliği sağlanması ve farkındalığı noktasında idari bir eksikliğin göstergesi olduğu,
    • İhlali gerçekleştiren kişinin önce Şirket içindeki sunuculara erişim sağladığı, daha sonra dikkat çekmemek için Şirketten ayrıldığı ve bir sunucuya yüklediği uzaktan erişim yazılımı ile işlemlerini gerçekleştirdiği,
    • Bilişim ağlarında sızma veya olmaması gereken bir hareket olup olmadığının Şirket IT sistemleri tarafından fark edilmemesinin teknik bir eksiklik olduğu, – Sunucu üzerindeki verilerin geri getirilemez şekilde ihlali gerçekleştiren kişi tarafından yok edildiği,
    • Söz konusu olayın Bilgi İşlem Birimine Şirketin diğer birimlerinde çalışanlar tarafından bildirilmesinin Şirketin Bilgi İşlem Biriminin ve Bilgi Sistemlerinin düzgün olarak çalışmadığı ve işlemediğinin bir göstergesi olduğu

    Ve devamında; ihlal sebebiyle 400.000 TL idari para cezası ve ihlalin 72 saat içerisinde bildirilmemesi sebebiyle 100.000 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildiği belirtiliyor.

    Aşağıda belli yeteneklere sahip bir SIEM ve kaliteli bir danışmanlık ile tespit edilmesi muhtemel kurum bildirimlerinden örnekler mevcuttur:

    • Şirket sunucularına girilerek dosyaların şifrelendiği ve sistemin kullanım dışı bırakıldığı
    • Şirket yetkilileri ve bilgi işlem uzmanlarının incelemeleri neticesinde Şirketin Local Area Network (LAN-Yerel Alan Ağı) üzerinden, ilgili şifrelerin ele geçirilmesi yoluyla yetkisiz şifre girişi ile siber saldırı yapıldığı ve söz konusu olayın Şirketin Genel alanlarda bulunan bir çalışan bilgisayarı üzerinden çalışan ağına sızılarak gerçekleştirilmesi şeklinde olduğu
    • İhlalin Şirket kütüklerine girilmesi suretiyle gerçekleştirilen bir siber saldırı olduğu
    • Bir Bankanın Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından düzenli gerçekleştirilen kontroller kapsamında, Bankanın Beylerbeyi Şubesinde Müşteri İşlem ve Satış Sorumlusu olarak görev yapan Banka çalışanı tarafından, bireysel nitelikli kredi bilgilerini içeren sorgu ekranlarından, işin gereğinden fazla adette sorgulama yapıldığının tespit edildiği ve gerekli incelemelerin başlatıldığı
    • Bankanın Teftiş Kurulu soruşturması sonucunda; Bireysel Müşteri ilişkileri Yöneticisi, Bireysel Müşteri İlişkileri Yönetici Yardımcısı, İşletme Müşteri İlişkileri Yönetici Yardımcısı unvanlarında çalışan ve olaya sebep olan 3 personelin görev ve iş tanımları gereği KKB sorgulama ekranına yetkileri bulunduğu, ancak söz konusu 3 personelin kendilerine tanımlanan KKB sorgulama yetkilerini Bankanın erişim ve bilgi güvenliği politikalarına aykırı şekilde amacı dışında kullandığı
    • Bir Firmanın sisteminde üzerinde tanımlı yetkileri uyarınca Ticari Nitelikli Kredi Bildirimi ve Paylaşımı (KRM) sorgusu yapamadığı halde, yetkilendirme sistemini devre dışı bırakacak bir yöntem ile yetki aşımı yaparak TBB Risk Merkezi web sitesine Banka kullanıcı olarak doğrudan erişim sağlayabildiği
    • Bankanın Uyum ve İç Kontrol Grubu tarafından düzenli gerçekleştirilen iç kontrol faaliyetleri kapsamında, 2 ayrı şubesinde (Alanya ve Gebze Akse Sapağı Şubesi) toplam 3 personel tarafından, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezince Bankaya sağlanan bireysel nitelikteki kredi bilgilerini içeren Kredi Kayıt Bürosu (KKB) sorgu ekranlarından şüpheli sorgulamaların yapıldığının gözlemlendiği
    • Söz konusu yetkisiz kişi veya kişilerin ayrıca Şirketin kaynak koduna (source code) ulaşarak değişiklik yapmasının ciddi bir güvenlik açığı olduğu
    • Yapılan detaylı teknik inceleme neticesinde 5225 adet müşteriye ait kullanıcı adı ve şifreye deneme yoluyla (brute-force attack) üçüncü kişiler tarafından hukuka aykırı olarak erişildiği ve internet ortamında paylaşıldığının tespit edildiği
    • Yetkisiz web arayüzü kullanıcısı ile sisteme erişildiği, müşterilere ait resim dosyalarının ve kişisel verilerin sızdırıldığı
    • Bir İnşaat Firmasının hasar onarım destek hizmeti alınan başka bir Firmanın nezaretinde yetkisiz web arayüz kullanımı ile sistemlerine erişerek müşterilere ait resim dosyalarının sızdırıldığı
    • Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından Risk Merkezi nezdinde bilgi güvenliğine yönelik yapılan çalışmalarda, bir Bankanın çalışanının yapmış olduğu sorguların şüpheli olduğunun tespit edildiği ve bu işlemlerin olası bir veri sızıntısına yol açıp açmadığının belirlenmesi amacıyla ilgili Banka nezdinde denetim ekiplerince soruşturma yapılması gerektiğinin 19.10.2018 tarihinde Banka Genel Müdürlüğüne tebliğ edildiği
    • Bir firmanın sunucularına yetkisiz şifre girişi ile siber saldırı yapıldığı

    Öner: “Veriden değer yaratma, yapay zekâ, makine öğrenmesi, çok daha akıllı makineler ve insan-makine etkileşiminin çok önemli olduğu bir dünya bizi bekliyor”

    TOFAŞ’ta veriden değer yaratmayla ilgili çalışmalar, veri analizinde kullanılan yöntemler, yapay zekâ ve otonom araçlar alanlarında yapılan çalışmalar, otomotiv sektöründe bizleri bekleyen yenilikler hakkında yöneltilen soruya cevap veren Tofaş Türk Otomobil Fabrikası Veri Yönetişimi Proje Lideri Fatma Öner, “Tofaş büyük bir kurum, veriden değer yaratma dediğimizde elimizde hali hazırda kolay analiz edebileceğimiz büyüklükte veri ve büyük veriyi iki ayrı grupta değerlendirmemiz gerekir diye düşünüyorum. Veriden değer yaratma dediğinizde öncelikle bunu yine farkındalık çalışmaları ve analizler ve bu analizleri çalışan ve müşteri kısacası insan hayatına ve dünyaya değer yaratacak bir hale getirmek bizim için önemli.

    Reklamlarda görmüşsünüzdür, aslında Tofaş’ın gözbebeği dediğimiz bir uygulamamız var, Fiat Yol Arkadaşım. Uygulama aslında kullanıcının hayatını kolaylaştırmayı sağlayan özellikler içermekte ve Tofaş bunu daha da iyileştirmek için çalışıyor. Uygulama kapsamında makine öğrenmesi ya da veri analitiğini hali hazırda kullandığımız çalışmalarımız var ve gelecekte asıl amacımız ürünü ve teknolojiyi elimizdeki veriyi kullanarak daha değerli hale getirmek.

    Veri analitiği dediğimizde sadece büyük veri aklımıza gelmesin, Tofaş içinde çalışanların günlerce uğraşıp ürettiği birçok veriyi sistemden anlık alabileceğimiz raporlama çalışmalarımız var. Kişilere bağımlı birçok rapor ve değerlendirme ve almanız gereken raporlar sabah masanıza oturduğunuzda sistemden otomatik olarak size gönderilmiş oluyor. Bunlar çok güzel değişimler.

    Veriden değer yaratma dediğinizde aslında en önemli nokta, o veriyi iyi tanıyan son kullanıcının bakış açısını zenginleştirmek. Tofaş bir nevi bir akademi. 2019 Tofaş’ta veri çalışmaları yılı ilan edildi. Bununla bağlantılı bizler de dahil olmak üzere birçok çalışanımız online eğitimler ve üniversite eğitimlerine yönlendirildi, her bir eğitim projelerle ve Tofaş’ın menfaatine olan projelerle zenginleştirildi. Bunun haricinde sadece IT değil diğer departmanların çalışanlarına da makine öğrenmesi, yapay zekâ, veri analitiği en azından bu konuların ne içerdiği ne demek olduğu, bir makine öğrenmesi problemine nasıl yaklaşılır ne tarz algoritmalar kullanılır gibi konularda eğitimler verildi. Bu eğitimlerde bize hizmet aldığımız kurumların değerli danışmanları ve hocaları destek oldular. Bunun ardından her bir ekip Tofaş’ta kendi departmanı ile ilgili belirlediği bir makine öğrenmesi problemini projelendirerek hayata geçirdi.

    Burada asıl anlatmak istediğim şu, bazen problemi çözmek kadar problemi belirlemek ve “ben bu probleme daha sistematik yaklaşırsam ve daha analitik ele alırsam daha iyi sonuçlar elde ederim” diyebilmek de önemli. Tofaş veri analitiği ekibi güçlü bir ekip ve çalışanlara da bu yaklaşımı vermek ve problemin çözümünde bir de bu tarz yaklaşımlar olduğu farkındalığını sağlamayı amaç edindi. Bunun yanında bu konuya ilgi duyan ekipler, IT dışında departmanlarda çalışanları da aslında veri analitiği ekibinin yardımcı kaynakları olarak görmek gerekiyor.

    Yapay zekâ, makine öğrenmesi ve otonom araçlarla ilgili çalışmalarımız var. Aslında bizim daha çok uğraştığımız konu insan-makine etkileşimi. Otonom araçlar ile ilgili olarak daha çok fabrika içinde ilerleyen başka arkadaşlarımın yönettiği başarılı projeler var.  Makine öğrenmesi konusunda ise gerçekten hayata geçirmek için çabaladığımız ve üzerinde çalıştığımız birçok projemiz var, bu projeler çok yetkin arkadaşlarımızın elinde diyebilirim.

    Ve en son otomotiv sektöründe ne gibi yenilikler olacak demiştiniz, otomotiv sektörüyle ilgili geçen gün bir konferansta direktörümüz Özgür Çetinoğlu’nun bir cümlesi olmuştu. Dedi ki ‘otomobil artık mekanik bir araç değil, otomobil 4 tekerleği olan bir yazılım haline gelecek’ bu çok can alıcı bir cümle. Gelecekte belki de önümüzdeki 10 yılda otomotiv sektörü büyük değişiklikler yaşayacak, makineler çok daha akıllı olacak, fabrikalar da verinin daha verimli kullanıldığı daha çok akıllı makinelerin yer aldığı yerler olacak. Gelecekte kaçınılmaz olarak veriden değer yaratma, yapay zekâ, makine öğrenmesi, çok daha akıllı makineler ve insan-makine etkileşiminin çok önemli olduğu bir dünya bizi bekliyor.” Değerlendirmelerini yaparak Tofaş olarak bu dönemin öncülerinden biri olmak için çalıştıklarını ifade etti.

    Sünbül: “KVKK konusu yakın zaman kurum ve kuruluşlar için ilgili Kurumun cezaları ve buna bağlı olarak medyada yer almalarıyla gündeme etki yapabilecek potansiyeli barındırıyor”

    Teknoloji Editörü ve Sunucusu Cem Sünbül oturum başkanı olarak panelin özetini yaparak, “KVKK ve Verinin Geleceği panelinde tam da adını çok iyi yansıtacak şekilde, bize ayrılan sürede anlatılabilecek en iyi şekilde tamamlandı. KVKK konusu her ne kadar şu günlerde ismiyle gündemdeyse de yakın zaman içinde bu farkındalığın bilincinde olmayan kurum ve kuruluşlar için ilgili kurumun cezaları ve buna bağlı olarak medyada yer almalarıyla gündeme etki yapabilecek potansiyeli barındırıyor. Panelin değerli katılımcıları ayrı ayrı konunun her yönünü ele aldı. KVKK konusunda pratikte dikkat edilmesi gerekenler, soru işareti olan hukuki yönleri, devasa bir otomotiv şirketinde verinin nasıl ele alındığı ve büyük bir nüfus ve çalışan yoğunluğuna sahip bir belediyenin inşa ettiği yapıyı dinlediğimiz verimli bir panel oldu. Üstelik konferansın son gün ve saatlerinde olmasına karşın izleyiciler paneli sonuna dek takip etti.” şeklinde görüşlerini paylaştı, Smart Future Expo’ya ve gerçekleşmesinde emeği geçen Bilişimciler ve BİLİŞİM GRUBU‘na teşekkür etti.

    img advertisement
    img advertisement

    ETİKETLER