1. Şenol Vatansever, Akit TV’de Kadir Canpolat’la Gündeme Bakış’a Konuk Oldu
  2. TAYSAD’ın 2019 Yılı ve Gelecek Değerlendirmesi
  3. Türkiye’nin Otomobili İlkleri ve Enleriyle Karşınızda!
  4. Türkiye’nin Otomobili Sahneye Çıktı
  5. Hatalı Başvurular Nedeniyle Veri Sorumluları için Kayıt Süresi Uzatıldı
  6. Ekonomi Basını EGD Buluşmasında Bir Araya Geldi
  7. Dijital Deneyim için Kişisel Verilerin Korunması Önemli
  8. 2030 Yılının En Popüler 10 Tüketici Trendi – Duyuların İnterneti
  9. Canavar’ın Dünya’ya Açılan Hikayesi Üniversiteliler ile Buluşuyor
  10. Küçükçekmece Belediyesi – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  11. Dünya Klasında Üretim ile Zirvede
  12. Veri Merkezi Sektörü Data Center İstanbul Konferansında Buluştu
  13. T. Garanti Bankası A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  14. Video Konferans Çözümleriyle Üretkenliği Artırıyor
  15. Teknolojiye Yön Veren Dünya Liderleri İstanbul’da Bir Araya Geliyor
  16. Görme Engelliler Artık Renkleri Ayırt Edebiliyor
  17. Data Center İstanbul Sektörün Yeni Buluşma Noktası Olacak
  18. ‘Efsane Cuma’ Araştırması Açıklandı
  19. İnternet İndirme Hızında Ortalarda Kaldık
  20. Hedefimiz Teknolojideki Paradigma Değişimlerini Yakalamak
  21. MÜSİAD Vizyoner’19 Zirvesi Yoğun Bir Katılımla Düzenlendi
  22. Vizyoner’19 Zirvesine MÜSİAD Projeleri Damga Vurdu
  23. Veri Gizliliğinde En Önemli Kural Etik Değerler
  24. Edenred Kurumsal Çözümler A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  25. Dizel Araçların Sonu Yakın
  26. Data Center Expo Eurasia Fuarı’nda “Teknoloji Trendleri ve Veri Merkezlerinin Geleceği” Konuşulacak
  27. ‘Veri Tayfa’ ile Çocuklar Eğlenirken Öğreniyor
  28. Veri Odaklı Tarım
  29. KVKK’ya Uyumda Bir Öneri: Az Veri Öz Veri
  30. ‘Çip’te Rekabet Artıyor
  31. Smart Future World Expo’da KVKK’ya Uyum için Somut Öneriler Paylaşıldı
  32. Akıllı Teknolojiler Önemli İsimleri Bir Araya Getirdi
  33. “VERBİS’e Kayıt” ile İş Bitmiyor!
  34. Yatırım Görüşmesine Hak Kazanan Parlak Fikirler
  35. Gelecek ve Teknoloji Meslekleri Dönüştürüyor
  36. İnsan Kaynağının Doğru Yönetilmesi Şirketleri 2 Kat Güçlendiriyor
  37. Tarihe Geçen ‘Büyük Göç’ün Belgesel Filmi Yayınlandı
  38. ‘İlk İşim Girişim’ 2019 Yarışmasının Kazananları Belli Oldu
  39. “KVKK ve Verinin Geleceği” Paneli Videosu | Smart Future World Expo 2019
  40. “KVKK ve Verinin Geleceği” Paneli Özet Videosu | Smart Future World Expo 2019
  41. Z Kuşağı Kripto Paraya Güveniyor
  42. Dijital Paralar Hakkında Bilginiz Yoksa Dikkat!
  43. Başarılı Projeleriyle ISIF’19’a Damga Vurdu
  44. Teslimat Robotu Test Sürüşlerine Başladı
  45. Türk CEO Dönüşüme Sarıldı
  46. Geleceğin Teknolojilerini Keşfetmek için Bilişim Camiasını Bir Araya Getirdi
  47. Ömür Boyu Kullanılan Parola
  48. Aynı Hatalar Tekrarlanmamalı
  49. Veri Odaklı Yaklaşım Sağlık Hizmetlerinde Daha İyi Sonuçlar Alınmasını Sağlayacak
  50. Çocuklara Kodlama Öğretiyor
  51. Avrasya’nın İlk ve Tek Veri Merkezi Fuarı İstanbul’da Gerçekleşecek
  52. Türk Bilim İnsanları Amerika’nın 87 Yenilikçi Mühendisi Arasında Yer Aldı
  53. Smart Future World Expo’da “KVKK ve Verinin Geleceği” Konuşulacak
  54. Sürücüsüz Araçlar 2030’da Yollarda Olacak
  55. Veri İhlal Bildirimleri İlgili Kişileri Koruyor
  56. Sadece Türkiye’de Uygulanan Yapay Zekâ Sistemi 6 Ay İçinde Dünyaya Açılacak
  57. Başarılı Girişimcilerin 5 Ortak Özelliği
  58. SON DAKİKA! – Dijital Dönüşüm Ofisi’ne Kritik Görevler Verildi
  59. Artacak Ar-Ge Yatırımları Türkiye Ekonomisini Büyütecek
  60. Dünya Sıralamasında Türkiye’den İlk 200’e Giren Tek Üniversite
  61. Telefonlara 2 Dakikada Jet Şarj
  62. Boğaziçi Üniversitesi ve Galatasaray Spor Kulübü Teknopark Kuruyor
  63. Otonom Araçlara Yollarda Yer Açın
  64. 30-31 Ekim’de Smart Future Expo’da Buluşuyoruz
  65. Premierdc Veri Merkezi A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  66. EDS Enjeksiyon Dök.San.Tic.AŞ. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  67. Sürücüsüz Otomobilleri 1,6 Milyon Kilometre Yol Katetti
  68. Barış Pınarı Harekatı’nda Kullanılan Yerli Silahlar
  69. 12 Yılda 159 Projeye 23 Milyon TL Destek Verdi
  70. Veri Sorumlusu Tarafından İlgili Kişiye Yapılan Veri İhlali Bildiriminde Yer Alması Gereken Asgari Unsurlar
  71. Artırılmış Gerçeklik (AR) Sporu HADO Şimdi Türkiye’de
  72. Türkiye’de En Çok Maruz Kalınan Dolandırıcılık Türü
  73. Türk ve Global Girişimlere Yatırım Yapmak Üzere Yola Çıktı
  74. Türkiye Mobil Oyun Araştırma Verileri Açıklandı
  75. Dünyanın En İyi 25 Şirketi Açıklandı
  76. Dünya Otomotiv Konferansı 17 Ekim’de İstanbul’da Sektörü Buluşturuyor
  77. Televizyon İzleme Süresi Her Geçen Yıl Azalıyor
  78. Yurtdışında Yerleşik Tüzel Kişilerin Türkiye’deki Şubeleri ile İrtibat Bürolarının Sicile Kayıt Yükümlülüğü
  79. Yenilikçi Asya Şirketleri Türkiye’de İş Birliği Arayışında
  80. Bir Turizm Şirketinin Veri İhlaline 500 Bin TL İdari Para Cezası
  81. S Şans Oyunları A.Ş.’nin Veri İhlaline 180 Bin TL İdari Para Cezası
  82. Siber Güvenlik Sektörü Kamu Milli Siber Güvenlik Zirvesi’nde Bir Araya Geldi
  83. Facebook “Başkasının Gözünden Gör” Uygulaması Üzerinden Gerçekleşen Veri İhlaline 1 Milyon 600 Bin TL İdari Para Cezası
  84. Facebook’a 1 Milyon 600 Bin Liralık Veri İhlali Cezası
  85. Ankara’da Savunma Sanayi Serbest Bölgesi Kurulmalı
  86. Enerji Teknolojisi AR-GE Yol Haritası Toplantısı Yapıldı
  87. Hayatımızın Yeni Ortağı, Dijital Asistanlar
  88. Bilgilerinizin Silinmesini İstemek Hakkınız
  89. Zynga Game Ireland Limited – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  90. Gardrops Elektronik Hizmetler ve Ticaret Anonim Şirketi – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  91. Kuluçka Merkezi Yeni Girişimcilerini Bekliyor
  92. Geliştirilebilir Yapay Zekâ ile Türkçe Veri Tabanı Oluşturuluyor
  93. Faizsiz Bitcoin Çay Pulundan Farksız
  94. TEKNOFEST 1 Milyon 720 Bin Kişiyle Rekor Kırdı
  95. Şirketinizden ya da Kablosuz Misafir Ağınızdan İnternete Çıkılarak Kanun Dışı İşler Yapılırsa Ne Olur?
  96. Oyun Platformlarının Maddi Boyutu ve Tarihçesi
  97. Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST’i Ziyaret Etti
  98. Kitle İşsizliğine Hazır Olmak
  99. HOBİM Hizmetlerini Yaygınlaştırmak için İş Ortaklığı Ağını Kuruyor
  100. TEKNOFEST Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları Kurultayı’na Ev Sahipliği Yaptı
  101. Ersin UYAR: “Dijital Dönüşümün Merkezindeyiz”
  102. TEKNOFEST Take Off İstanbul’da En İyi Girişimler Ödüllendirildi
  103. Olağanüstü Durumda İş Sürekliliğinden Kim Sorumlu?
  104. TEKNOFEST 3 Günde 416 Bin Ziyaretçi Ağırladı
  105. Veri Ekonomisi, Tüm Dünyada Yıllık 250 ila 450 Milyar Dolarlık Bir Pazar Yaratıyor
  106. Furtrans Denizcilik Ticaret ve San. A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  107. 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Açıklandı
  108. İnci Sözlük ve Uludağ Sözlük Satıldı
  109. VR Teknolojisi ile Kaplumbağa Terbiyecisi’nin İçine Girin!
  110. Nuri Demirağ’ın Uçağının Simülasyonuna Yoğun İlgi
  111. Ayakları Yere Basmayan Tek Festival TEKNOFEST Başladı
  112. TİM, TEKNOFEST’te İnovasyonu Gençlerle Buluşturdu
  113. TEKNOFEST’e Saatler Kaldı!
  114. Şenol Vatansever, KVKK Hakkında Anadolu Ajansı’na (AA) Açıklamalarda Bulundu
  115. Yurt Dışı Pazar Destek Programı ile KOBİ’lere 300 Bin TL
  116. FER Gayrimenkul Geliştirme ve İnş. A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  117. Türkiye İş Bankası A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  118. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Kendi uydusunu üreten ülke konumuna geldik”
  119. Fintech’te Milyarlık İşlemler Yolda
  120. KVKK’da 39 Bin Firma 20 Bin TL – 1 Milyon TL Arası Para Cezası ile Karşı Karşıya!
  121. TEKNOFEST Roket Yarışları Nesef Kesti
  122. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Havacılık ve Uzay Çalışmalarına Yapılan Yatırımlar Yüksek Getirilere Sahip”
  123. İstanbul Havalimanı’na “Hızlı Metro” Rekor Hızla İlerliyor
  124. ALO 198 Veri Koruma Hattı Günlük 500, Aylık 12.000 Aramaya Yanıt Veriyor
  125. Kişisel Veriler Koruma Altında
  126. Yapay Zekâ İş Hayatına Nasıl Yön Verecek
  127. VERBİS’e Kayıt Süresi Uzatıldı!
  128. Türkiye Uzay Ajansı’nın “A Takımı” Toplandı
  129. Yapay Öğrenme Kullanan Nöroprotezler Geliştiriliyor
  130. League of Legends Türkiye Büyük Finali’nde Şampiyon Belli Oldu
  131. ROBOİK İnsansız ve Otonom Kara Araçları Yarışması Finali Yapıldı
  132. Veri Sorumlularına Önemli Uyarı: “Kayıt için Son Gün 30 Eylül”
  133. İnternet Kullanımı 100 Bine Yakın Habere Konu Oldu
  134. Teknolojide Marka Sadakati 3,5 Yıl
  135. Teknopark İstanbul 2018’de 24 Milyon Dolara Yakın İhracat Yaptı
  136. Akıl Terini Çalıştıranlar Kazanıyor!
  137. Türkiye’nin İlk Ulusal Yapay Zekâ Enstitüsü Kuruluyor
  138. Yeni Nesil Siyasetçi: Alexandria Ocasio Cortez
  139. Dr. Demet KARAALİ: “Dijitalleşme Otomotiv Sektörünü Nasıl Değiştiriyor?”
  140. VERBİS’e Kayıtta Son Günler Geliyor
  141. Türk Oyunlarını Tüm Dünyada Yayınlayacak
  142. Doç. Dr. Deniz TUNÇALP: “Türkiye’nin Girişimcilik ve İnovasyon Üssü”
  143. Prof. Dr. Faruk BİLİR: “VERBİS’e Kayıt için Son Tarihi Beklemeyin!”
  144. Süper App’ler Finans Dünyasını Sarsacak
  145. VERBİS’e Kayıt için Acele Edin!
  146. Katıldığınız Bir Konferansta Çekilen ve Yayınlanan Fotoğrafınızın Kaldırılmasını İsteme Hakkınız Var mı?
  147. KVKK Başkanı: “Sosyal Medyada Kişisel Verilerinizi Paylaşırken Dikkatli Olun”
  148. Tüketicinin FinTech Kullanım Oranı Yüzde 64’e Yükseldi
  149. Unicorn’lar Batı’da Yükselişte
  150. UFUK 2020’nin En Başarılı Türk Sanayi Kuruluşu
  151. Bu Bayramda Otizmli Çocukların Güneşi Olmak İster misiniz?
  152. TEGV Geleceğe Bakış 2019 Toplantısıyla 25. Yıla Doğru
  153. Karaciğer Kanserini Yapay Zekâ Tedavi Edecek
  154. Haydi Çocuklar TEGV’e!
  155. Bakan Varank Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım’ı Kabul Etti
  156. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Başlıyor
  157. Türkiye Uzay Ajansı’nın Yönetim Kurulu Belli Oldu
  158. Kurban Bayramı Tatilinde Yola Çıkmak için En İdeal Günler ve Saatler
  159. Türkiye’nin Otomobili Projesi’nin Üç Boyutlu Çizimi Gösterildi
  160. Veeam Türkiye Ülke Müdürü Kürşad Sezgin Oldu
  161. Ali Y. Koç “A Ticket for Your Future” Programında Gençlerle Bir Araya Geldi
  162. Popüler Oyunlar Sorumluluklarını Unutturuyor
  163. DenizBank A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  164. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Hedefimiz 2022 Yılında Milli Uydumuzu Uzaya Fırlatmak”
  165. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Bugüne Kadar 773 Bilim İnsanımız Ülkemizin En Prestijli Bilim Ödüllerinin Sahibi Oldu”
  166. Bakan Varank Gençlerle Uzay Gözlemi Yaptı
  167. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal Oldu
  168. TEKNOFEST Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi Başvurularında Son Günler
  169. İnsan Kaynakları Süreçlerinde Yapay Zekâ Kullanılacak
  170. Türkiye Drone Şampiyonası Kapadokya Etabı Sona Erdi
  171. Kamu, Yerel Yönetim ve Üniversite İş Birliği ile Küçükköy Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi Açıldı
  172. Z Kuşağı Esnek Çalışmada Israrlı
  173. Türk Girişimcilerin Projeleri Dünya Pazarına Açılıyor
  174. Siber Güvenlik ve Savunma Sanayii Sektörleri Siber Kafe’de Bir Araya Geldi
  175. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Dönüşüme Ayak Uyduramayan Ticari İşletmeler Kaybetmeye Mahkumdur”
  176. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı için En Çok Başvuru ABD, İngiltere ve Almanya’dan”
  177. Tersine Beyin Göçünde İlk Adres
  178. Türkiye’de Her Bir Veri İhlalinin Ortalama Maliyeti 11,15 Milyon TL
  179. Yaşlılar Sosyal Medya ile Yaşama Sarılıyor
  180. Dijital Teknolojide Kullanıcı Alışkanlığı Yönetimi
  181. İyi Bir Sistem Mimarisi Nasıl Olmalıdır?
  182. Otomotiv Sektörü 6. Kez İstanbul’da Buluşuyor
  183. Ulaş CANTEPE: “Yazılım, Robotik ve Yapay Zekâ ile Sıçrama Yapabiliriz”
  184. Geçen Yıl Ar-Ge’ye 13 Milyar 24 Milyon TL Harcadık
  185. Okul Öncesi Kodlama Eğitimleri
  186. 15 Temmuz ve İletişim Alt Yapısı
  187. Ege Bölgesi Şirketleri KVKK’ya Uyumlu Hale Gelmek için İzmir’de Buluştu
  188. Ömer Özgür ÇETİNOĞLU: “Dijital Dönüşümün Toplumlara ve Şirketlere Etkisi”
  189. Smart Future World Expo: Akıllı Teknolojiler Zirvesi ve Fuarı
  190. 2019 Küresel İnsan Kaynakları Trendleri
  191. Filyos Endüstri ve Liman Bölgesi’ne 1,5 Milyar Dolarlık Yatırım
  192. Türk Ekonomi Bankası A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  193. Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi’nde Ders Zili Çaldı
  194. Orta Yaş Üzeri Facebook, Genç Kuşak Instagram Kullanıyor
  195. GİB’in Yeni Tebliği ile E-Dönüşüm Hızlanıyor
  196. Hastanelerin Sonu mu Geliyor?
  197. Avrupa Birliği, Kişisel Verilerin İhlali Nedeniyle Şirketlere 315 Milyon Euro Ceza Kesti
  198. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’ndan Öğrencilere Yerli ve Milli Destek
  199. TÜBİTAK Uluslararası Destek Programları Tanıtım Toplantısı Düzenlendi
  200. Bakan Varank INNOPROM Uluslararası Sanayi Fuarı’nın Açılışında Konuşma Yaptı
  201. Uygun Adım Geleceğe: Ar-Ge ve İnovasyon
  202. Türkiye’de Çalışanların Üçte Biri Eski İş Yerlerinin Dosyalarına Erişebiliyor
  203. Dijital Dönüşüm, otomotiv yan sanayi ve tedarikçileri nasıl etkileyecek?
  204. Otomotiv endüstrisinin yeni trendleri nelerdir?
  205. İnovasyon nedir? Tofaş’ta uygulanan inovasyon süreçleri nelerdir?
  206. Türkiye’de otomotiv sektörünün önemi nedir?
  207. Akıllı fabrikalar nedir?
  208. Havacılık ve Uzay Uygulamalarından Önemli Rol Oynayacak Projeler
  209. Cathay Pasific Airway Limited’in Veri İhlaline 550 Bin TL İdari Para Cezası
  210. Marriott International Inc.’in Veri İhlaline 1 Milyon 450 Bin TL İdari Para Cezası
  211. Clickbus Seyahat Hizmetleri A.Ş.’nin Veri İhlaline 550 Bin TL İdari Para Cezası
  212. Pizza Restaurantları A.Ş. (Domino’s Pizza) – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  213. Türkiye Drone Şampiyonası 2. Etabı Çanakkale’de Sona Erdi
  214. PİLOT’un Yeni Dönem Girişimleri Belli Oldu
  215. E-Spor Geleceğin Futbolu Olacak
  216. Türkiye Drone Şampiyonası 2. Etabı Çanakkale’de
  217. Bakan Varank’tan Otomotiv Devinin Ar-Ge Merkezi’ne Ziyaret
  218. Dünyaya İlham Verecek 19 Genç
  219. Teknolojik Dönüşümden Kaçmak Mümkün mü?
  220. Şenol VATANSEVER: “Yüksek Teknoloji Üreten Türkiye”
  221. Türkiye’deki Üst Düzey Yöneticilerin Ajandası: Yapay Zekâ
  222. 5G’de Endüstrinin Doğru Varsaydığı Yanlışlar
  223. Tüketiciyi Hacker’dan Çok Perakendeci Korkutuyor
  224. Akıllı Oyuncaklar Yaratıcılığı Besliyor
  225. İthalata ve Tüketim Toplumu Olmaya Devam (mı?)
  226. Metro Grosmarket Bakırköy Alışveriş Hiz.Tic.Ltd.Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  227. Bartu Turizm Yatırımları A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  228. Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  229. Türkiye Ekonomisine Güç Vermeye Devam Ediyor
  230. FinCube Startup’ları Yatırımcılarla Buluştu
  231. 12 Milyon Hastanın Verileri Çalındı
  232. I-TECH Teknoloji Dolu 3 Gün Yaşattı
  233. Foriba ve Iyzico Türkiye Girişimcilik Ekosistemi’nin Gururu Oldu
  234. MIXX Awards Europe 2019 Ödülleri Sahiplerine Kavuştu
  235. 5G Beklenenden Hızlı Benimseniyor
  236. Workup Girişimcilik Programı 4. Dönem Mezunlarını Verdi
  237. Manisa Valiliği’nden Çocuklara Yönelik Kodlama Projesi
  238. Ege İhracatçı Birlikleri “İhracat 4.0”ı Hayata Geçiriyor
  239. Dijital Dönüşüme Direnç Gösteren İşletmeler 10 Sene Sonra Hayatımızda Olmayacak!
  240. Türkiye Fintek Piyasasında 165 Milyon Dolarlık Satın Alma
  241. Avrupa Dijital Reklam Yatırımları 2018’de 55 Milyar Euro’yu Aştı
  242. Intel İşlemcilerindeki Güvenlik Açığı Milyonları Etkileyebilir
  243. Siber Saldırıya Uğrayan Şirketin Notu Düşürüldü
  244. Yapay Zekâlı Konuşma Tanıma Teknolojisi
  245. Yapay Zeka İnsan Zekasını Geçebilir mi?
  246. Dünya Milenyum Kuşağı ile Değişecek: Yıka Yıka Geliyorlar
  247. ‘Can Yoldaşı’ Robot
  248. HAZIRLANIN! Yapay Zeka İnsan Zekasını Geçmek Üzere…
  249. İzmirliler KVKK’ya Uyumlu Hale Gelmek için 18 Haziran’da Buluşuyor!
  250. KVKK’nın Facebook’a Kestiği Ceza ile İlgili Facebook’tan Açıklama Yapıldı
  251. Sağlıklı Rekabet Ortamı için Kişisel Veri Güvenliği Şart
  252. Liseliler Teknolojiyle Yarını İnşa Ediyor
  253. CEO’ların 2019 Yatırım Gündeminde Yapay Zekâ Var
  254. Bayram Tatilinde Yola Çıkmak için En Uygun Zamanlar
  255. Şenol Vatansever, 360’ta Birol Güven ile Gelecek Geliyor’a Konuk Oldu
  256. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. – KVKK Kararı
  257. CIO’lar İş Süreçlerinde Dijital Dönüşüm ile Şirketlerini Geleceğe Taşıyor
  258. Otonom Teslimat Robotu İnsan Gibi Yürüyor
  259. Yükselen Markalar – Gelecekte Bilişim Konferansı
  260. 1 GB Mobil İnternete 2,25 Dolar Ödüyoruz
  261. WannaCry’ı Unutmayalım!
  262. Yusuf EVMEZ: “Fidye Yazılımları Kâbusunuz Olmaktan Çıksın”
  263. Oy Verme Teknolojileri ve Elektronik Oylama
  264. Tatilde Gözetleme Cihazlarının Kurbanı Olmayın
  265. Çin’de Drone ile Tam Otomatik ve Akıllı Dağıtım Hizmeti Başladı
  266. Veri Bilimi ve Veri Bilimcisi
  267. Akıllı Şehirler, Teknoloji ve Yeni Tüketici Profili
  268. Paylaşım Ekonomisi 400 Milyar Dolara Koşuyor
  269. Dosya Konusu: “Siber Güvenlik”
  270. Gelecekte Bilişim Konferansı’nda Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu
  271. Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Öğrencileri Günde 6 Saat Oyun Oynuyor
  272. Gelecekte Bilişim Konferansı’nda Geleceği Konuştuk
  273. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Türk Firmaları Dünyanın En Büyük Savunma Sanayi Firmaları Arasına Giriyor”
  274. Gençler İş Hayatından Ne Bekliyor?
  275. Siber Saldırganlar Şimdi de İş Arayanları Hedef Alıyor
  276. Şirketlerin Yüzde 93’ünden Fazlası Akıllı Teknolojinin Dijital Dönüşümün Anahtarı Olduğunu Düşünüyor
  277. Türkiye Drone Şampiyonası Sona Erdi
  278. Quantum Bilgisayarlar Hacker’ların Eline Geçerse Ne Olur?
  279. Microsoft Corporation – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  280. Facebook Nezdinde Gerçekleşen Veri İhlaline 1 Milyon 650 Bin TL İdari Para Cezası
  281. KARMA Gerçeklik Laboratuvarı Açıldı
  282. İlk Çeyrekte Jeopolitik Saldırılar Arttı
  283. Akıllı Stadyum Devri
  284. Yapay Zekâ’nın Son Trendleri I-TECH’te Görücüye Çıkıyor
  285. Parolalarda En Çok Kullanılan Süper Kahraman
  286. Bakanlar DENEYAP Heyecanına Ortak Oldu
  287. TİM Başkanı: “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye Hedefini İnovasyonla Elde Edebiliriz”
  288. 5 Dakikada “Gelecekte Bilişim Konferansı”
  289. Hacker’lardan 30 Milyar Sızma Girişimi
  290. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Mehmetçiğe Süper Lazer Silah Geliyor”
  291. Gökdeniz Gemi Platformları için Yakın Hava Savunma Sistemi Tanıtıldı
  292. Siber Tehditleri Gerçek Zamanlı Olarak Yakalayın!
  293. Tablet Kullanımı 1 Yaşın Altına İndi
  294. Yapay Zekâ ve Bilişsel Bilim Alanında Çok Sayıda Uzman Bir Araya Geldi
  295. Sürücüler Araçlarına Daha Fazla ‘Bağlanacak’
  296. ISAF Exclusive Kamuda ve Özel Sektörlerde Siber Güvenlik Oturumu
  297. Dünyayı Robotlardan Önce Algoritmalar Ele Geçirdi
  298. KVKK Başkanı Uyardı: “Biyometrik Veriler Gelişigüzel İşlenemez”
  299. Neuromarketing ve Dijital Teknoloji
  300. Telekom Sektörü Durgunluğa Meydan Okuyor
  301. Nesnelerin İnterneti ve Teknolojik İnsan Faktörü
  302. Lokomotif: Bilgi Teknolojileri
  303. 450 Robotun Yarıştığı Robokan Ödül Dağıttı
  304. Momo Challenge Çocuklar için Önemli Bir Tehlike mi? Yoksa Viral Bir Aldatmaca mı?
  305. Savunma ve Havacılıkta Sipariş Rekoru
  306. Savunma Sanayiinde İhracatımız Yüzde 20 Arttı
  307. Türkiye’nin Özel Yetenekli Çocukları Geleceğe Hazırlanıyor
  308. Elektrikli ve Hibrid Araçlar Sürüş Etkinliğinde Testi Geçti
  309. Hakan NERGİS: “Türkiye Spor Zirvesi’nde Buluşalım”
  310. Çocuklar Sokakta Oynamayı Tablete Tercih Ediyor
  311. Dünyaları Tamamen Dijital Olan Bir Nesli Nasıl Koruyabiliriz
  312. Dosya Konusu: “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)”
  313. Güvenlik Sektörünün CONFEX’i ISAF Exclusive Ankara’da Gündemi Belirledi
  314. Gelecekte Bilişim Konferansı 27 Nisan’da Bilişimin Gündemini Belirleyecek
  315. Av. Arb. Murat KEÇECİLER: “Kişisel Verileri Koruma Politikası Nasıl Şekillenmeli?”
  316. Türkiye’nin Yıldızlı Projeleri Belli Oldu
  317. Endüstri 4.0 Devrimi 5G Teknolojisi ile Hızlanacak
  318. Gelecekte Bilişim Konferansı’nda 300 Kişi Birbiriyle Tanışacak!
  319. Çağrı Merkezi Sektörünün Sağladığı İstihdam 108 Bin Kişiye Ulaştı
  320. Blok Zinciri Yatırımları 3 Yılda Yüzde 400 Artacak
  321. Çevre Teknolojileri Buluşmasına 84 Ülkeden 10 Bin Ziyaretçi
  322. Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru Oldu
  323. Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps Turkey 2019’a Seçilen Girişimler Belli Oldu
  324. Attığınız USB’lere Dikkat!
  325. Sporun Tüm Paydaşları Türkiye Spor Zirvesi’nde Bir Araya Geliyor
  326. Türk Savunma Şirketleri Malezya’da Önemli Adımlar Attı
  327. Savunmada 2019 İhracat Hedefi 3 Milyar Dolar
  328. Türk Savunma Sanayisi Gücünü Asya’ya Taşıdı
  329. En Büyük Şikayet Konusu Tele Pazarlama
  330. Türkiye’nin Kurtuluşu Bilişimle Olacak
  331. “Gelecekte Bilişim Konferansı” Geleceğin Akıllı Dünyasına Işık Tutacak
  332. Blockchain Her Alanda… Değişimleri Nasıl Avantajımıza Çeviririz?
  333. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Değişim, Dijital ve Değerler Konuşuldu
  334. Siber Hippiler
  335. Türkiye’de Elektrik Piyasasının Gelişimi ve Bilişim
  336. Bu Yaz Oyun Yaz
  337. Veri Analizinde Lider Olmak?
  338. İbrahim ELBAŞI: “Dijital Dönüşüme Katkı Sağlayacak Yenilikçi Fikirlerin Adresiyiz”
  339. Değişim Yönetimi ve Endüstri 4.0
  340. 3. Taraf Veri İhlalleri Şirketlerin Başını Ağrıtıyor
  341. Güvenlik Açıklarını Ortaya Çıkararak 1 Milyon Dolar Kazandı
  342. Dosya Konusu: “Perakende Sektörü”
  343. HİSAR’dan Bir Başarı Daha
  344. Android Dünyasında Bir İlk: Yapay Zekalı Asistan
  345. Tansu YEĞEN: “Yapay Zekâya Giden Yol: Robot Yazılımlar”
  346. Kişisel Verilerinizin Hesabını Sorun!
  347. Hunko Motorlu Araçlar San. Ve Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  348. ASF Otomotiv A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  349. Kaya Seyehat Turizm San. Ve Dış. Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  350. Gelecekte Bilişim Konferansı 27 Nisan’da Yapılacak
  351. Boeing CEO’sundan Kamuoyuna Açıklama
  352. KVKK Tarafından “Data Protection in Turkey” Yayınlandı
  353. “Madde ve Gerekçesi ile Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Bilgi Notu) ve Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Terimler Sözlüğü” Yayınlandı
  354. Bölgenin Dijital Açıdan En Olgun Ülkesi Türkiye
  355. TÜSİAD Tokyo’da Düzenlenen B20 Zirvesi’ne Katıldı
  356. Elektronik Harpte Kullanılacak Uçaklar Türkiye’ye Geldi
  357. “Hibrit Savaş” ve “Siber Terör” Gündemin İlk Sırasına Oturdu
  358. Turizm, Perakende ve Telekomünikasyon Sektörlerinde İşe Alımlar Hız Kazandı
  359. Gemicilik Sektörü Dijitalleşmede Geç Kalıyor
  360. İnternetten En Büyük Beklenti Eğitime ve Sağlığa Kolay Erişim
  361. Hepsiburada CEO’su Murat Emirdağ Oldu
  362. Robot Nüfusu 2,5 Milyon Oldu
  363. Medya ve Eğlence Şirketleri 2019’da Baby Boomers Kuşağına Odaklanacak
  364. Avrupa Otonom Araçta ABD’yi Solluyor
  365. Veri Sorumlularına Örnek Olması için “KVKK KİŞİSEL VERİ SAKLAMA ve İMHA POLİTİKASI” Yayınlandı
  366. Kamuda ve Özel Sektörlerde Siber Güvenlik ISAF Exclusive’de Masaya Yatırılıyor
  367. Güvenlik Sektörünün En Prestijli Buluşması 13-15 Mart Tarihleri Arası Ankara’da Gerçekleşecek
  368. Turmobil Turizm Rent a Car Taşımacılık ve Nakliyat San. Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  369. Çocukları “Momo”dan Korumak için Ne Yapmalı?
  370. VERBİS’e Kayıtla İlgili Olarak Veri Sorumlularına Yardımcı Olmak Üzere “SORULARLA VERBİS” Yayınlandı
  371. Türk Ekibi Antarktika Bilim Seferi’nden Döndü
  372. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “5G’yi 2020’de Hizmete Sunacağız”
  373. İstihdam Seferberliğine Destek: İlk Dört Ayda 1300 Yeni İstihdam
  374. KVKK İhlali Korkusu CISO’ların Yüzde 63’ünü Uykusuz Bırakıyor
  375. Dijital Dönüşümün Dünya Liderleri İstanbul’da Bir Araya Geliyor
  376. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Akıllı Ulaşım Teknolojileriyle En Baştaki Hedefimiz, Ölümlü ve Ağır Yaralanmalı Kazaları Azaltmak”
  377. KKTC’de Toplam Bedeli 352 Milyon Lira Olan 4 Proje Gerçekleşecek
  378. Yerli ve Milli Bilişim Ürünlerimizi Bu Topraklarda Üretiyoruz
  379. Siber Korsanların 13 Milyon Euro Ele Geçirmeye Çalıştığı Banka Operasyonlarını Durdurdu
  380. Dünyanın En Hafif Mayın Dedektörü: OZAN
  381. Adnan Özen İnşaat Taah. En. Turz. Tiç. ve San. A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
  382. TÜBİTAK, Bilim ve Teknoloji Haftasını Çeşitli Etkinliklerle Kutlayacak
  383. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Sırada Yerlileşme Var”
  384. Mobil Cihazlara Yönelik Saldırılar 2018’de İki Kat Arttı
  385. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “KOSGEB Akıllı Dijital Teknolojiyi Destekleyecek”
  386. ING Bank A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  387. Okullara TEKNO-ÖNDER Geliyor
  388. En Zengin 100 Türk Açıklandı
  389. Mavi Vatan’da Milli Sistemler Görevde
  390. Silikon Vadisi’nin Tahtı Sallanıyor
  391. Ekran Karşısında Geçirilen Zamanı Azaltmak için 8 Öneri
  392. Garanti Filo Yönetim Hizmetleri A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
  393. Borlease Otomotiv A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
  394. Derindere Turizm Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
  395. Dijital Dönüşüm; Blockchain Zirvesi 26 Nisan’da İstanbul’da Gerçekleşecek
  396. Big Data ve Yeni Siyaset
  397. Türk Sanayi Kuruluşu AB Horizon 2020’den En Yüksek Teşviği Almaya Hak Kazandı
  398. Ömer ÇOLAKOĞLU: “Dijital Dönüşümde ‘Simple’ Düşünmek”
  399. Siber Güvenlik Çalışanlarınızla Başlıyor
  400. Mustafa GAYIR: “Türkiye’de Lojistik Sektörü ve Dijital Dönüşüm Evresi”
  401. Savunma Sanayii Başkanlığı & Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Teknopark İstanbul İş Birliği ile “Siber Güvenlik Fikir Yarışması”
  402. Rafine Bilgi ve Rekabetçi Teknoloji
  403. E-Posta Dolandırıcılarına Göz Açtırmayın
  404. Dijital Paranın Kaderi Kurumsallaşmaya Bağlı
  405. Dijitalin En İyileri 9. MIXX Awards Türkiye’de Belli Oldu
  406. Dosya Konusu: “Blockchain”
  407. Cem SÜNBÜL: “Dijitalize Dünya, Mobilize Medya”
  408. IT Forum Turkey’de Günümüzün Dünyası ve Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu
  409. Bilkom Genel Müdürü Fikret Ballıkaya Oldu
  410. Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps Turkey 2019 Başvuruları için Son Günler…
  411. Simone Kaslowski TÜSİAD Başkanı Seçildi
  412. “A Ticket For Your Future” Programı Başvuruları Başladı
  413. Uzay Teknolojileri İçin İş Birliği
  414. Sihirli Kelime: “Empati”
  415. Türk Oyun Devi Yeni Oyunlar ve Teknolojiler için Ekibini Genişletiyor
  416. Yapay Zekâ ve Blockchain ile Sahtecilik Tespiti
  417. Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Yeni Başkan Yardımcısı Cömert Varlık Oldu
  418. Türk Şirketten ABD’de Uzay ve Havacılık Yatırımı
  419. Beyaz Eşyalarınızın Suça Karışmadığından Emin misiniz?
  420. 2018 Yılı İhracat Şampiyonları Belli Oldu
  421. Kadıköy Geleceği Konuşuyor: Yapay Zekâ Geleceğimizi Nasıl Etkileyecek?
  422. Arkas Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirim
  423. Clickbus Seyahat Hizmetleri A.Ş. (Nereden Nereye) – KVKK Veri İhlali Bildirim
  424. Enterprise (Yes Oto) – KVKK Veri İhlali Bildirim
  425. 750 Genç Yarını İnşa Etmek için Proje Üretecek
  426. Bulut Bilişim 3 Yılda 130 Bin Kişiye Yeni İş Fırsatları Yaratacak
  427. Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi Kapılarını Açıyor
  428. Japon Teknoloji Şirketi Türkiye Pazarına Girdi
  429. Siber Suç Karaborsaları Yıkıcı Endüstriye Dönüştü
  430. Bakterileri Yok Eden, Radyasyona Kalkan Olan Seramik
  431. Boğaziçi Ventures’ın Yeni Ortağı Kenan Çolpan Oldu
  432. İş Gücünde Dijital Yetkinliğin Artırılması Avrupa’da Büyümeyi Canlandırabilir
  433. Avrasya’yı Buluşturan Nesnelerin İnterneti Zirvesi Yeniden İstanbul’da!
  434. Yükselen Markalar – IT Forum Turkey 2019
  435. Teknoloji Girişimcileri İstanbul’dan Global Pazarlara Açılıyor
  436. KVKK’da Şirketleri Rahatlatacak Lisans Kiralama Dönemi Başlıyor
  437. KVKK Başkanı: “Kişisel Verilerin Korunması Noktasında Tüm Sektörlere Yol Gösteriyoruz”
  438. 2019 Yılında Türkiye’deki Teknoloji Harcamaları 17,1 Milyar Dolara Ulaşacak
  439. İş ve Ekonomi Dünyası Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Buluşuyor
  440. Dijital Dünyanın “Oscar”ı MIXX Awards Türkiye’de Finale Kalanlar
  441. Robot Kuryeler Şehirleri Dönüştürecek
  442. Siber Suçlular 2018’de Basit DDoS Operasyonlarından Vazgeçti
  443. PİLOT’tan Girişimcilere 125 Bin TL Nakit Destek
  444. Holiday Inn İstanbul – Şişli – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  445. Hedef Araç Kiralama ve Servis A.Ş. (Hedef Filo) – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  446. Ticari Yazılımda Kiralama Dönemi Başlıyor
  447. Netmarble EMEA Genel Müdürü Aras Şenyüz Oldu
  448. Ar-Ge’de Üniversite-Sanayi İş Birliği Örneği
  449. 2019 Yılının Öne Çıkan 6 Teknoloji Trendi
  450. Sigortacılık Sektöründe ‘Çevik’ Büyümenin Lokomotifi Teknoloji ve İnovasyon
  451. Telekom Sektörü Gelecek Üç Yıl için İddialı
  452. Çocuklar Kontrol Bende Programıyla Bilinçleniyor
  453. Türkiye’de Y Kuşağının Yüzde 73’ü Online Tehdide Maruz Kalıyor
  454. 2030 Yılı Gelecek Hayalini Çek, Lizbon’da Eğitim Fırsatını Yakala
  455. TikTok #DahaİyiBirİnternet Kampanyasını Başlattı
  456. Yerel Seçimin Kilidi Gençler ve Fiber İnternet
  457. Arşiv Koleksiyonlarındaki 1.800.000 Yazılı ve Görsel Dijital Belge Kullanıma Açıldı
  458. Oyun Severler 4 Gün Boyunca Oyun ve Dijital Eğlenceye Doydu
  459. Milli Girişimler Sahneye Çıktı
  460. Çalışandaki Güven Eksikliği Yüzde 30 Kayıp Demek
  461. Kişisel Cihazlar Şirket Ağları için Arka Kapı mı?
  462. 5G Üzerinden Yeni Nesil Eğitim Teknolojileri
  463. Cybercamp’te Geleceğin Siber Güvenlik Uzmanları Yetişiyor
  464. Chafer Siber Casusluk Grubu İran’daki Elçilikleri Hedef Aldı
  465. Dünyada 3 Milyon Siber Güvenlik Uzmanı Açığı Devam Ediyor
  466. Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın Oldu
  467. Kayseri ve Bursa’nın Doğalgaz Dağıtımını SOCAR Yapacak
  468. Apple’ın Güvenlik Açığının Siber Saldırganlar Tarafından Kullanılması Zor
  469. Vodafone Discover Genç Yetenek Programı’na Başvurular Başladı
  470. Uluslararası Dolandırıcılık Raporu Yayınlandı
  471. İlaç Sektöründe Teknoloji Şirketleriyle Evlilikler
  472. Ebeveynler Çocuklarını Mavi Balina Oyunundan Nasıl Koruyabilir?
  473. KVKK’da Dev Cezalara Doğru…
  474. Huawei Kurucusundan Casuslukla İlgili Kritik Açıklama
  475. Geleceğin Yayın Platformu için İmzalar Atıldı
  476. Yeni Türkiye’de Teknolojinin Yeri ve Geleceği
  477. Dosya Konusu: “Endüstri 4.0”
  478. Süper Zekâ: Yapay Zekâ Uygulamaları, Tehlikeler ve Stratejiler
  479. 46 Bin Kişi ile 48 Saatlik Oyun Tasarım Maratonu
  480. Her Nesneye Bir İnternet
  481. Hakan YILMAZ: “Dijitalleşmenin Tam Zamanı”
  482. Nesnelerin İnterneti
  483. 100 Samsung Telefon Hediye! Dergilik’te “Dijital Biz”i İndir, Şansını Katla!
  484. Adem KAYA: “Bilişimin Geleceği ve Türkiye’nin Pazardaki Konumu”
  485. Başakşehirli Çocuklar Kendi Animasyon Filmlerini Üretiyor
  486. Kripto Paralar ve Terörün Finansmanı
  487. Optimum Otomotiv Satış Sonrası Çözümleri Tic. A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  488. ALD Automotive Turizm Ticaret A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  489. TEB Arval Araç Filo Kiralama A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  490. İnsan Sağlığının En Etkin Koruyucusu: Gıda ve Sağlık Sektörlerinde Akıllı Etiket Kullanımı
  491. İhracat Yeşil Sahalara İniyor
  492. Süleyman DEMİR: “Turizmde Deneyimlerimiz Teknolojiye Doğru Yöneliyor”
  493. ANIMOTO Inc. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  494. Dijital Dönüşüm
  495. Çocuklarla Birlikte Büyüyen TEGV 24 Yaşında!
  496. Mobil Oyun ve Uygulamalara 101 Milyar Dolar Harcadık
  497. Yapay Zekânın İhtiyaç Duyduğu 5 Meslek
  498. Blokzincir Araştırma Ağı (BAĞ) Kuruluyor
  499. Mustafa ÇELİKPENÇE: “Türkiye’de Bilişim ve Gelecek 5.0”
  500. Sevgilinize Hediye Alırken Siber Saldırganların Hedefi Olmayın
  501. Çocuklarımız Endüstri 4.0 Devrimine Hazır mı?
  502. Yıldızlı Projeler Yarışması’na Başvurular Başladı
  503. Yerli ve Milli Teknolojiler için Paydaşlar Buluşuyor
  504. ThingsPro Suite Çözümündeki Yedi Açık Kapatıldı
  505. Dubai’den Türkiye’ye 200 Milyon Dolar Geliyor
  506. Uçan Araba, Sürücüsüz Araç, Roket Yarışmaları… TEKNOFEST 2019 Başvuruları Başladı!
  507. Dr. Özgür AKIN: “AKINROBOTICS İnsansı Robot Teknolojilerini Yönlendiriyor”
  508. Gerçek Zamanlı Veriye Dayalı Akıllı Sistemler
  509. Siber Dolandırıcılar Bu Kez Netflix’i Alet Ediyor
  510. Verinin Dönüşüm Sürecinde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (KVKK) Yeri Konuşuldu
  511. Ahmet Hamdi ATALAY: “Teknolojide Geleceği HAVELSAN Yazıyor”
  512. Üretmeye, Markalaşmaya, İhracata ve Büyümeye Odaklanma Zamanı
  513. Türkiye’nin İlk, Avrupa’nın En Büyük Espor Sahnesi Açıldı!
  514. Kadın Yönetici ile Çalışan Şirket, Y ve Z Kuşağını Kazanır
  515. Yerli Oyunlar İhracatta 1 Milyar Dolar Sınırını Aştı
  516. 773 Milyon Email Hacklendi! İçinde Sizinki de Var mı?
  517. BT Yöneticileri “İş’te Güvenlik: Risk ve Esneklik” Teması ile BT Güvenlik Zirvesinde Buluşacak
  518. IAB Türkiye’de Yeni Yönetim Kurulu Seçildi
  519. Geleceğin Mühendisleri Merak Makinesi Programında Geliştirdikleri Tasarımları Sergiledi
  520. Teknoloji Fast 50 Türkiye 2018’de Teknoloji Sektörünün Öncüleri Belirlendi
  521. Ayakkabını Uzaktan Kumanda Et
  522. Turizmin Geleceği Blockchain Teknolojileriyle Değişiyor
  523. Smart Future Expo 2018’de Gelişen Yeni Teknolojiler Konuşuldu
  524. Nesnelerin İnterneti ile Kurumsal Kaynak Planlama
  525. Alaattin ÇAĞIL: “Sosyal Medya Geliştikçe Bizleri Bekleyen Riskler”
  526. Siber Güvenliğinizi Taçlandırın!
  527. Endüstri 4.0 ve Akıllı Lojistik
  528. Enez ÖZEN: “Türkiye, Sosyal Medya Kullanımında Dünyada İlk 5’te”
  529. Kapıyı Çalan Mekanik Kol
  530. Dr. Mustafa Özgür GÜNGÖR: “Ar-Ge ve Dijital Dönüşüm”
  531. Yeni Teknolojiler ve Değişim
  532. Said ERCAN: “Dünyanın İlk Sosyal Medya Sivil Toplum Kuruluşu”
  533. “Dijital Türkiye” Hedefine Platform ve Çözümlerle Katkıda Bulunuyoruz
  534. Ferdi YILMAZ: “Türkiye İnovasyon Sisteminde Dijital Dönüşüm, Endüstri 4.0 ve Bilinçli Teknoloji”
  535. BİLİŞİM GRUBU Teknoloji Gündemini Değerlendirdi
  536. Hüsnü TAVLAŞ: “Öncelik Siber Güvenlik Olmalı”
  537. Bilişimciler Zirvesi’nden Tüm Türkiye’ye Gelecek 5.0 Çağrısı!
  538. Dijital Dünyanın Nabzı “Dijital Biz Dergisi” ile Atıyor
  539. Marriott International, Inc. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  540. Bilişimciler Gelecek 5.0 Zirvesi 2018 – Açılış Töreni ve Sponsor Konuşmaları
  541. Smart Future Talks – Şenol Vatansever
  542. BİLİŞİM GRUBU, Gelecek 5.0 Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Yaptı
  543. Bilişim sektöründe Satış Entegrasyon Modeli – Şenol Vatansever
  544. İstanbul Bilgi Üniversitesi İçerikle Pazarlama Konferansı 2017 – Pazarlamayı Değiştiren Kodlar Sunum Videosu
  545. 21. Yüzyıl Çocuğu | Mehmet Ali Makbuloğlu | TEDxBahcesehirUniversity
    Banner Top
    1. Şenol Vatansever, Akit TV’de Kadir Canpolat’la Gündeme Bakış’a Konuk Oldu
    2. TAYSAD’ın 2019 Yılı ve Gelecek Değerlendirmesi
    3. Türkiye’nin Otomobili İlkleri ve Enleriyle Karşınızda!
    4. Türkiye’nin Otomobili Sahneye Çıktı
    5. Hatalı Başvurular Nedeniyle Veri Sorumluları için Kayıt Süresi Uzatıldı
    6. Ekonomi Basını EGD Buluşmasında Bir Araya Geldi
    7. Dijital Deneyim için Kişisel Verilerin Korunması Önemli
    8. 2030 Yılının En Popüler 10 Tüketici Trendi – Duyuların İnterneti
    9. Canavar’ın Dünya’ya Açılan Hikayesi Üniversiteliler ile Buluşuyor
    10. Küçükçekmece Belediyesi – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    11. Dünya Klasında Üretim ile Zirvede
    12. Veri Merkezi Sektörü Data Center İstanbul Konferansında Buluştu
    13. T. Garanti Bankası A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    14. Video Konferans Çözümleriyle Üretkenliği Artırıyor
    15. Teknolojiye Yön Veren Dünya Liderleri İstanbul’da Bir Araya Geliyor
    16. Görme Engelliler Artık Renkleri Ayırt Edebiliyor
    17. Data Center İstanbul Sektörün Yeni Buluşma Noktası Olacak
    18. ‘Efsane Cuma’ Araştırması Açıklandı
    19. İnternet İndirme Hızında Ortalarda Kaldık
    20. Hedefimiz Teknolojideki Paradigma Değişimlerini Yakalamak
    21. MÜSİAD Vizyoner’19 Zirvesi Yoğun Bir Katılımla Düzenlendi
    22. Vizyoner’19 Zirvesine MÜSİAD Projeleri Damga Vurdu
    23. Veri Gizliliğinde En Önemli Kural Etik Değerler
    24. Edenred Kurumsal Çözümler A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    25. Dizel Araçların Sonu Yakın
    26. Data Center Expo Eurasia Fuarı’nda “Teknoloji Trendleri ve Veri Merkezlerinin Geleceği” Konuşulacak
    27. ‘Veri Tayfa’ ile Çocuklar Eğlenirken Öğreniyor
    28. Veri Odaklı Tarım
    29. KVKK’ya Uyumda Bir Öneri: Az Veri Öz Veri
    30. ‘Çip’te Rekabet Artıyor
    31. Smart Future World Expo’da KVKK’ya Uyum için Somut Öneriler Paylaşıldı
    32. Akıllı Teknolojiler Önemli İsimleri Bir Araya Getirdi
    33. “VERBİS’e Kayıt” ile İş Bitmiyor!
    34. Yatırım Görüşmesine Hak Kazanan Parlak Fikirler
    35. Gelecek ve Teknoloji Meslekleri Dönüştürüyor
    36. İnsan Kaynağının Doğru Yönetilmesi Şirketleri 2 Kat Güçlendiriyor
    37. Tarihe Geçen ‘Büyük Göç’ün Belgesel Filmi Yayınlandı
    38. ‘İlk İşim Girişim’ 2019 Yarışmasının Kazananları Belli Oldu
    39. “KVKK ve Verinin Geleceği” Paneli Videosu | Smart Future World Expo 2019
    40. “KVKK ve Verinin Geleceği” Paneli Özet Videosu | Smart Future World Expo 2019
    41. Z Kuşağı Kripto Paraya Güveniyor
    42. Dijital Paralar Hakkında Bilginiz Yoksa Dikkat!
    43. Başarılı Projeleriyle ISIF’19’a Damga Vurdu
    44. Teslimat Robotu Test Sürüşlerine Başladı
    45. Türk CEO Dönüşüme Sarıldı
    46. Geleceğin Teknolojilerini Keşfetmek için Bilişim Camiasını Bir Araya Getirdi
    47. Ömür Boyu Kullanılan Parola
    48. Aynı Hatalar Tekrarlanmamalı
    49. Veri Odaklı Yaklaşım Sağlık Hizmetlerinde Daha İyi Sonuçlar Alınmasını Sağlayacak
    50. Çocuklara Kodlama Öğretiyor
    51. Avrasya’nın İlk ve Tek Veri Merkezi Fuarı İstanbul’da Gerçekleşecek
    52. Türk Bilim İnsanları Amerika’nın 87 Yenilikçi Mühendisi Arasında Yer Aldı
    53. Smart Future World Expo’da “KVKK ve Verinin Geleceği” Konuşulacak
    54. Sürücüsüz Araçlar 2030’da Yollarda Olacak
    55. Veri İhlal Bildirimleri İlgili Kişileri Koruyor
    56. Sadece Türkiye’de Uygulanan Yapay Zekâ Sistemi 6 Ay İçinde Dünyaya Açılacak
    57. Başarılı Girişimcilerin 5 Ortak Özelliği
    58. SON DAKİKA! – Dijital Dönüşüm Ofisi’ne Kritik Görevler Verildi
    59. Artacak Ar-Ge Yatırımları Türkiye Ekonomisini Büyütecek
    60. Dünya Sıralamasında Türkiye’den İlk 200’e Giren Tek Üniversite
    61. Telefonlara 2 Dakikada Jet Şarj
    62. Boğaziçi Üniversitesi ve Galatasaray Spor Kulübü Teknopark Kuruyor
    63. Otonom Araçlara Yollarda Yer Açın
    64. 30-31 Ekim’de Smart Future Expo’da Buluşuyoruz
    65. Premierdc Veri Merkezi A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    66. EDS Enjeksiyon Dök.San.Tic.AŞ. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    67. Sürücüsüz Otomobilleri 1,6 Milyon Kilometre Yol Katetti
    68. Barış Pınarı Harekatı’nda Kullanılan Yerli Silahlar
    69. 12 Yılda 159 Projeye 23 Milyon TL Destek Verdi
    70. Veri Sorumlusu Tarafından İlgili Kişiye Yapılan Veri İhlali Bildiriminde Yer Alması Gereken Asgari Unsurlar
    71. Artırılmış Gerçeklik (AR) Sporu HADO Şimdi Türkiye’de
    72. Türkiye’de En Çok Maruz Kalınan Dolandırıcılık Türü
    73. Türk ve Global Girişimlere Yatırım Yapmak Üzere Yola Çıktı
    74. Türkiye Mobil Oyun Araştırma Verileri Açıklandı
    75. Dünyanın En İyi 25 Şirketi Açıklandı
    76. Dünya Otomotiv Konferansı 17 Ekim’de İstanbul’da Sektörü Buluşturuyor
    77. Televizyon İzleme Süresi Her Geçen Yıl Azalıyor
    78. Yurtdışında Yerleşik Tüzel Kişilerin Türkiye’deki Şubeleri ile İrtibat Bürolarının Sicile Kayıt Yükümlülüğü
    79. Yenilikçi Asya Şirketleri Türkiye’de İş Birliği Arayışında
    80. Bir Turizm Şirketinin Veri İhlaline 500 Bin TL İdari Para Cezası
    81. S Şans Oyunları A.Ş.’nin Veri İhlaline 180 Bin TL İdari Para Cezası
    82. Siber Güvenlik Sektörü Kamu Milli Siber Güvenlik Zirvesi’nde Bir Araya Geldi
    83. Facebook “Başkasının Gözünden Gör” Uygulaması Üzerinden Gerçekleşen Veri İhlaline 1 Milyon 600 Bin TL İdari Para Cezası
    84. Facebook’a 1 Milyon 600 Bin Liralık Veri İhlali Cezası
    85. Ankara’da Savunma Sanayi Serbest Bölgesi Kurulmalı
    86. Enerji Teknolojisi AR-GE Yol Haritası Toplantısı Yapıldı
    87. Hayatımızın Yeni Ortağı, Dijital Asistanlar
    88. Bilgilerinizin Silinmesini İstemek Hakkınız
    89. Zynga Game Ireland Limited – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    90. Gardrops Elektronik Hizmetler ve Ticaret Anonim Şirketi – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    91. Kuluçka Merkezi Yeni Girişimcilerini Bekliyor
    92. Geliştirilebilir Yapay Zekâ ile Türkçe Veri Tabanı Oluşturuluyor
    93. Faizsiz Bitcoin Çay Pulundan Farksız
    94. TEKNOFEST 1 Milyon 720 Bin Kişiyle Rekor Kırdı
    95. Şirketinizden ya da Kablosuz Misafir Ağınızdan İnternete Çıkılarak Kanun Dışı İşler Yapılırsa Ne Olur?
    96. Oyun Platformlarının Maddi Boyutu ve Tarihçesi
    97. Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST’i Ziyaret Etti
    98. Kitle İşsizliğine Hazır Olmak
    99. HOBİM Hizmetlerini Yaygınlaştırmak için İş Ortaklığı Ağını Kuruyor
    100. TEKNOFEST Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları Kurultayı’na Ev Sahipliği Yaptı
    101. Ersin UYAR: “Dijital Dönüşümün Merkezindeyiz”
    102. TEKNOFEST Take Off İstanbul’da En İyi Girişimler Ödüllendirildi
    103. Olağanüstü Durumda İş Sürekliliğinden Kim Sorumlu?
    104. TEKNOFEST 3 Günde 416 Bin Ziyaretçi Ağırladı
    105. Veri Ekonomisi, Tüm Dünyada Yıllık 250 ila 450 Milyar Dolarlık Bir Pazar Yaratıyor
    106. Furtrans Denizcilik Ticaret ve San. A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    107. 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Açıklandı
    108. İnci Sözlük ve Uludağ Sözlük Satıldı
    109. VR Teknolojisi ile Kaplumbağa Terbiyecisi’nin İçine Girin!
    110. Nuri Demirağ’ın Uçağının Simülasyonuna Yoğun İlgi
    111. Ayakları Yere Basmayan Tek Festival TEKNOFEST Başladı
    112. TİM, TEKNOFEST’te İnovasyonu Gençlerle Buluşturdu
    113. TEKNOFEST’e Saatler Kaldı!
    114. Şenol Vatansever, KVKK Hakkında Anadolu Ajansı’na (AA) Açıklamalarda Bulundu
    115. Yurt Dışı Pazar Destek Programı ile KOBİ’lere 300 Bin TL
    116. FER Gayrimenkul Geliştirme ve İnş. A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    117. Türkiye İş Bankası A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    118. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Kendi uydusunu üreten ülke konumuna geldik”
    119. Fintech’te Milyarlık İşlemler Yolda
    120. KVKK’da 39 Bin Firma 20 Bin TL – 1 Milyon TL Arası Para Cezası ile Karşı Karşıya!
    121. TEKNOFEST Roket Yarışları Nesef Kesti
    122. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Havacılık ve Uzay Çalışmalarına Yapılan Yatırımlar Yüksek Getirilere Sahip”
    123. İstanbul Havalimanı’na “Hızlı Metro” Rekor Hızla İlerliyor
    124. ALO 198 Veri Koruma Hattı Günlük 500, Aylık 12.000 Aramaya Yanıt Veriyor
    125. Kişisel Veriler Koruma Altında
    126. Yapay Zekâ İş Hayatına Nasıl Yön Verecek
    127. VERBİS’e Kayıt Süresi Uzatıldı!
    128. Türkiye Uzay Ajansı’nın “A Takımı” Toplandı
    129. Yapay Öğrenme Kullanan Nöroprotezler Geliştiriliyor
    130. League of Legends Türkiye Büyük Finali’nde Şampiyon Belli Oldu
    131. ROBOİK İnsansız ve Otonom Kara Araçları Yarışması Finali Yapıldı
    132. Veri Sorumlularına Önemli Uyarı: “Kayıt için Son Gün 30 Eylül”
    133. İnternet Kullanımı 100 Bine Yakın Habere Konu Oldu
    134. Teknolojide Marka Sadakati 3,5 Yıl
    135. Teknopark İstanbul 2018’de 24 Milyon Dolara Yakın İhracat Yaptı
    136. Akıl Terini Çalıştıranlar Kazanıyor!
    137. Türkiye’nin İlk Ulusal Yapay Zekâ Enstitüsü Kuruluyor
    138. Yeni Nesil Siyasetçi: Alexandria Ocasio Cortez
    139. Dr. Demet KARAALİ: “Dijitalleşme Otomotiv Sektörünü Nasıl Değiştiriyor?”
    140. VERBİS’e Kayıtta Son Günler Geliyor
    141. Türk Oyunlarını Tüm Dünyada Yayınlayacak
    142. Doç. Dr. Deniz TUNÇALP: “Türkiye’nin Girişimcilik ve İnovasyon Üssü”
    143. Prof. Dr. Faruk BİLİR: “VERBİS’e Kayıt için Son Tarihi Beklemeyin!”
    144. Süper App’ler Finans Dünyasını Sarsacak
    145. VERBİS’e Kayıt için Acele Edin!
    146. Katıldığınız Bir Konferansta Çekilen ve Yayınlanan Fotoğrafınızın Kaldırılmasını İsteme Hakkınız Var mı?
    147. KVKK Başkanı: “Sosyal Medyada Kişisel Verilerinizi Paylaşırken Dikkatli Olun”
    148. Tüketicinin FinTech Kullanım Oranı Yüzde 64’e Yükseldi
    149. Unicorn’lar Batı’da Yükselişte
    150. UFUK 2020’nin En Başarılı Türk Sanayi Kuruluşu
    151. Bu Bayramda Otizmli Çocukların Güneşi Olmak İster misiniz?
    152. TEGV Geleceğe Bakış 2019 Toplantısıyla 25. Yıla Doğru
    153. Karaciğer Kanserini Yapay Zekâ Tedavi Edecek
    154. Haydi Çocuklar TEGV’e!
    155. Bakan Varank Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım’ı Kabul Etti
    156. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Başlıyor
    157. Türkiye Uzay Ajansı’nın Yönetim Kurulu Belli Oldu
    158. Kurban Bayramı Tatilinde Yola Çıkmak için En İdeal Günler ve Saatler
    159. Türkiye’nin Otomobili Projesi’nin Üç Boyutlu Çizimi Gösterildi
    160. Veeam Türkiye Ülke Müdürü Kürşad Sezgin Oldu
    161. Ali Y. Koç “A Ticket for Your Future” Programında Gençlerle Bir Araya Geldi
    162. Popüler Oyunlar Sorumluluklarını Unutturuyor
    163. DenizBank A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    164. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Hedefimiz 2022 Yılında Milli Uydumuzu Uzaya Fırlatmak”
    165. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Bugüne Kadar 773 Bilim İnsanımız Ülkemizin En Prestijli Bilim Ödüllerinin Sahibi Oldu”
    166. Bakan Varank Gençlerle Uzay Gözlemi Yaptı
    167. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal Oldu
    168. TEKNOFEST Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi Başvurularında Son Günler
    169. İnsan Kaynakları Süreçlerinde Yapay Zekâ Kullanılacak
    170. Türkiye Drone Şampiyonası Kapadokya Etabı Sona Erdi
    171. Kamu, Yerel Yönetim ve Üniversite İş Birliği ile Küçükköy Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi Açıldı
    172. Z Kuşağı Esnek Çalışmada Israrlı
    173. Türk Girişimcilerin Projeleri Dünya Pazarına Açılıyor
    174. Siber Güvenlik ve Savunma Sanayii Sektörleri Siber Kafe’de Bir Araya Geldi
    175. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Dönüşüme Ayak Uyduramayan Ticari İşletmeler Kaybetmeye Mahkumdur”
    176. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı için En Çok Başvuru ABD, İngiltere ve Almanya’dan”
    177. Tersine Beyin Göçünde İlk Adres
    178. Türkiye’de Her Bir Veri İhlalinin Ortalama Maliyeti 11,15 Milyon TL
    179. Yaşlılar Sosyal Medya ile Yaşama Sarılıyor
    180. Dijital Teknolojide Kullanıcı Alışkanlığı Yönetimi
    181. İyi Bir Sistem Mimarisi Nasıl Olmalıdır?
    182. Otomotiv Sektörü 6. Kez İstanbul’da Buluşuyor
    183. Ulaş CANTEPE: “Yazılım, Robotik ve Yapay Zekâ ile Sıçrama Yapabiliriz”
    184. Geçen Yıl Ar-Ge’ye 13 Milyar 24 Milyon TL Harcadık
    185. Okul Öncesi Kodlama Eğitimleri
    186. 15 Temmuz ve İletişim Alt Yapısı
    187. Ege Bölgesi Şirketleri KVKK’ya Uyumlu Hale Gelmek için İzmir’de Buluştu
    188. Ömer Özgür ÇETİNOĞLU: “Dijital Dönüşümün Toplumlara ve Şirketlere Etkisi”
    189. Smart Future World Expo: Akıllı Teknolojiler Zirvesi ve Fuarı
    190. 2019 Küresel İnsan Kaynakları Trendleri
    191. Filyos Endüstri ve Liman Bölgesi’ne 1,5 Milyar Dolarlık Yatırım
    192. Türk Ekonomi Bankası A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    193. Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi’nde Ders Zili Çaldı
    194. Orta Yaş Üzeri Facebook, Genç Kuşak Instagram Kullanıyor
    195. GİB’in Yeni Tebliği ile E-Dönüşüm Hızlanıyor
    196. Hastanelerin Sonu mu Geliyor?
    197. Avrupa Birliği, Kişisel Verilerin İhlali Nedeniyle Şirketlere 315 Milyon Euro Ceza Kesti
    198. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’ndan Öğrencilere Yerli ve Milli Destek
    199. TÜBİTAK Uluslararası Destek Programları Tanıtım Toplantısı Düzenlendi
    200. Bakan Varank INNOPROM Uluslararası Sanayi Fuarı’nın Açılışında Konuşma Yaptı
    201. Uygun Adım Geleceğe: Ar-Ge ve İnovasyon
    202. Türkiye’de Çalışanların Üçte Biri Eski İş Yerlerinin Dosyalarına Erişebiliyor
    203. Dijital Dönüşüm, otomotiv yan sanayi ve tedarikçileri nasıl etkileyecek?
    204. Otomotiv endüstrisinin yeni trendleri nelerdir?
    205. İnovasyon nedir? Tofaş’ta uygulanan inovasyon süreçleri nelerdir?
    206. Türkiye’de otomotiv sektörünün önemi nedir?
    207. Akıllı fabrikalar nedir?
    208. Havacılık ve Uzay Uygulamalarından Önemli Rol Oynayacak Projeler
    209. Cathay Pasific Airway Limited’in Veri İhlaline 550 Bin TL İdari Para Cezası
    210. Marriott International Inc.’in Veri İhlaline 1 Milyon 450 Bin TL İdari Para Cezası
    211. Clickbus Seyahat Hizmetleri A.Ş.’nin Veri İhlaline 550 Bin TL İdari Para Cezası
    212. Pizza Restaurantları A.Ş. (Domino’s Pizza) – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    213. Türkiye Drone Şampiyonası 2. Etabı Çanakkale’de Sona Erdi
    214. PİLOT’un Yeni Dönem Girişimleri Belli Oldu
    215. E-Spor Geleceğin Futbolu Olacak
    216. Türkiye Drone Şampiyonası 2. Etabı Çanakkale’de
    217. Bakan Varank’tan Otomotiv Devinin Ar-Ge Merkezi’ne Ziyaret
    218. Dünyaya İlham Verecek 19 Genç
    219. Teknolojik Dönüşümden Kaçmak Mümkün mü?
    220. Şenol VATANSEVER: “Yüksek Teknoloji Üreten Türkiye”
    221. Türkiye’deki Üst Düzey Yöneticilerin Ajandası: Yapay Zekâ
    222. 5G’de Endüstrinin Doğru Varsaydığı Yanlışlar
    223. Tüketiciyi Hacker’dan Çok Perakendeci Korkutuyor
    224. Akıllı Oyuncaklar Yaratıcılığı Besliyor
    225. İthalata ve Tüketim Toplumu Olmaya Devam (mı?)
    226. Metro Grosmarket Bakırköy Alışveriş Hiz.Tic.Ltd.Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    227. Bartu Turizm Yatırımları A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    228. Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    229. Türkiye Ekonomisine Güç Vermeye Devam Ediyor
    230. FinCube Startup’ları Yatırımcılarla Buluştu
    231. 12 Milyon Hastanın Verileri Çalındı
    232. I-TECH Teknoloji Dolu 3 Gün Yaşattı
    233. Foriba ve Iyzico Türkiye Girişimcilik Ekosistemi’nin Gururu Oldu
    234. MIXX Awards Europe 2019 Ödülleri Sahiplerine Kavuştu
    235. 5G Beklenenden Hızlı Benimseniyor
    236. Workup Girişimcilik Programı 4. Dönem Mezunlarını Verdi
    237. Manisa Valiliği’nden Çocuklara Yönelik Kodlama Projesi
    238. Ege İhracatçı Birlikleri “İhracat 4.0”ı Hayata Geçiriyor
    239. Dijital Dönüşüme Direnç Gösteren İşletmeler 10 Sene Sonra Hayatımızda Olmayacak!
    240. Türkiye Fintek Piyasasında 165 Milyon Dolarlık Satın Alma
    241. Avrupa Dijital Reklam Yatırımları 2018’de 55 Milyar Euro’yu Aştı
    242. Intel İşlemcilerindeki Güvenlik Açığı Milyonları Etkileyebilir
    243. Siber Saldırıya Uğrayan Şirketin Notu Düşürüldü
    244. Yapay Zekâlı Konuşma Tanıma Teknolojisi
    245. Yapay Zeka İnsan Zekasını Geçebilir mi?
    246. Dünya Milenyum Kuşağı ile Değişecek: Yıka Yıka Geliyorlar
    247. ‘Can Yoldaşı’ Robot
    248. HAZIRLANIN! Yapay Zeka İnsan Zekasını Geçmek Üzere…
    249. İzmirliler KVKK’ya Uyumlu Hale Gelmek için 18 Haziran’da Buluşuyor!
    250. KVKK’nın Facebook’a Kestiği Ceza ile İlgili Facebook’tan Açıklama Yapıldı
    251. Sağlıklı Rekabet Ortamı için Kişisel Veri Güvenliği Şart
    252. Liseliler Teknolojiyle Yarını İnşa Ediyor
    253. CEO’ların 2019 Yatırım Gündeminde Yapay Zekâ Var
    254. Bayram Tatilinde Yola Çıkmak için En Uygun Zamanlar
    255. Şenol Vatansever, 360’ta Birol Güven ile Gelecek Geliyor’a Konuk Oldu
    256. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. – KVKK Kararı
    257. CIO’lar İş Süreçlerinde Dijital Dönüşüm ile Şirketlerini Geleceğe Taşıyor
    258. Otonom Teslimat Robotu İnsan Gibi Yürüyor
    259. Yükselen Markalar – Gelecekte Bilişim Konferansı
    260. 1 GB Mobil İnternete 2,25 Dolar Ödüyoruz
    261. WannaCry’ı Unutmayalım!
    262. Yusuf EVMEZ: “Fidye Yazılımları Kâbusunuz Olmaktan Çıksın”
    263. Oy Verme Teknolojileri ve Elektronik Oylama
    264. Tatilde Gözetleme Cihazlarının Kurbanı Olmayın
    265. Çin’de Drone ile Tam Otomatik ve Akıllı Dağıtım Hizmeti Başladı
    266. Veri Bilimi ve Veri Bilimcisi
    267. Akıllı Şehirler, Teknoloji ve Yeni Tüketici Profili
    268. Paylaşım Ekonomisi 400 Milyar Dolara Koşuyor
    269. Dosya Konusu: “Siber Güvenlik”
    270. Gelecekte Bilişim Konferansı’nda Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu
    271. Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Öğrencileri Günde 6 Saat Oyun Oynuyor
    272. Gelecekte Bilişim Konferansı’nda Geleceği Konuştuk
    273. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Türk Firmaları Dünyanın En Büyük Savunma Sanayi Firmaları Arasına Giriyor”
    274. Gençler İş Hayatından Ne Bekliyor?
    275. Siber Saldırganlar Şimdi de İş Arayanları Hedef Alıyor
    276. Şirketlerin Yüzde 93’ünden Fazlası Akıllı Teknolojinin Dijital Dönüşümün Anahtarı Olduğunu Düşünüyor
    277. Türkiye Drone Şampiyonası Sona Erdi
    278. Quantum Bilgisayarlar Hacker’ların Eline Geçerse Ne Olur?
    279. Microsoft Corporation – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    280. Facebook Nezdinde Gerçekleşen Veri İhlaline 1 Milyon 650 Bin TL İdari Para Cezası
    281. KARMA Gerçeklik Laboratuvarı Açıldı
    282. İlk Çeyrekte Jeopolitik Saldırılar Arttı
    283. Akıllı Stadyum Devri
    284. Yapay Zekâ’nın Son Trendleri I-TECH’te Görücüye Çıkıyor
    285. Parolalarda En Çok Kullanılan Süper Kahraman
    286. Bakanlar DENEYAP Heyecanına Ortak Oldu
    287. TİM Başkanı: “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye Hedefini İnovasyonla Elde Edebiliriz”
    288. 5 Dakikada “Gelecekte Bilişim Konferansı”
    289. Hacker’lardan 30 Milyar Sızma Girişimi
    290. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Mehmetçiğe Süper Lazer Silah Geliyor”
    291. Gökdeniz Gemi Platformları için Yakın Hava Savunma Sistemi Tanıtıldı
    292. Siber Tehditleri Gerçek Zamanlı Olarak Yakalayın!
    293. Tablet Kullanımı 1 Yaşın Altına İndi
    294. Yapay Zekâ ve Bilişsel Bilim Alanında Çok Sayıda Uzman Bir Araya Geldi
    295. Sürücüler Araçlarına Daha Fazla ‘Bağlanacak’
    296. ISAF Exclusive Kamuda ve Özel Sektörlerde Siber Güvenlik Oturumu
    297. Dünyayı Robotlardan Önce Algoritmalar Ele Geçirdi
    298. KVKK Başkanı Uyardı: “Biyometrik Veriler Gelişigüzel İşlenemez”
    299. Neuromarketing ve Dijital Teknoloji
    300. Telekom Sektörü Durgunluğa Meydan Okuyor
    301. Nesnelerin İnterneti ve Teknolojik İnsan Faktörü
    302. Lokomotif: Bilgi Teknolojileri
    303. 450 Robotun Yarıştığı Robokan Ödül Dağıttı
    304. Momo Challenge Çocuklar için Önemli Bir Tehlike mi? Yoksa Viral Bir Aldatmaca mı?
    305. Savunma ve Havacılıkta Sipariş Rekoru
    306. Savunma Sanayiinde İhracatımız Yüzde 20 Arttı
    307. Türkiye’nin Özel Yetenekli Çocukları Geleceğe Hazırlanıyor
    308. Elektrikli ve Hibrid Araçlar Sürüş Etkinliğinde Testi Geçti
    309. Hakan NERGİS: “Türkiye Spor Zirvesi’nde Buluşalım”
    310. Çocuklar Sokakta Oynamayı Tablete Tercih Ediyor
    311. Dünyaları Tamamen Dijital Olan Bir Nesli Nasıl Koruyabiliriz
    312. Dosya Konusu: “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)”
    313. Güvenlik Sektörünün CONFEX’i ISAF Exclusive Ankara’da Gündemi Belirledi
    314. Gelecekte Bilişim Konferansı 27 Nisan’da Bilişimin Gündemini Belirleyecek
    315. Av. Arb. Murat KEÇECİLER: “Kişisel Verileri Koruma Politikası Nasıl Şekillenmeli?”
    316. Türkiye’nin Yıldızlı Projeleri Belli Oldu
    317. Endüstri 4.0 Devrimi 5G Teknolojisi ile Hızlanacak
    318. Gelecekte Bilişim Konferansı’nda 300 Kişi Birbiriyle Tanışacak!
    319. Çağrı Merkezi Sektörünün Sağladığı İstihdam 108 Bin Kişiye Ulaştı
    320. Blok Zinciri Yatırımları 3 Yılda Yüzde 400 Artacak
    321. Çevre Teknolojileri Buluşmasına 84 Ülkeden 10 Bin Ziyaretçi
    322. Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru Oldu
    323. Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps Turkey 2019’a Seçilen Girişimler Belli Oldu
    324. Attığınız USB’lere Dikkat!
    325. Sporun Tüm Paydaşları Türkiye Spor Zirvesi’nde Bir Araya Geliyor
    326. Türk Savunma Şirketleri Malezya’da Önemli Adımlar Attı
    327. Savunmada 2019 İhracat Hedefi 3 Milyar Dolar
    328. Türk Savunma Sanayisi Gücünü Asya’ya Taşıdı
    329. En Büyük Şikayet Konusu Tele Pazarlama
    330. Türkiye’nin Kurtuluşu Bilişimle Olacak
    331. “Gelecekte Bilişim Konferansı” Geleceğin Akıllı Dünyasına Işık Tutacak
    332. Blockchain Her Alanda… Değişimleri Nasıl Avantajımıza Çeviririz?
    333. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Değişim, Dijital ve Değerler Konuşuldu
    334. Siber Hippiler
    335. Türkiye’de Elektrik Piyasasının Gelişimi ve Bilişim
    336. Bu Yaz Oyun Yaz
    337. Veri Analizinde Lider Olmak?
    338. İbrahim ELBAŞI: “Dijital Dönüşüme Katkı Sağlayacak Yenilikçi Fikirlerin Adresiyiz”
    339. Değişim Yönetimi ve Endüstri 4.0
    340. 3. Taraf Veri İhlalleri Şirketlerin Başını Ağrıtıyor
    341. Güvenlik Açıklarını Ortaya Çıkararak 1 Milyon Dolar Kazandı
    342. Dosya Konusu: “Perakende Sektörü”
    343. HİSAR’dan Bir Başarı Daha
    344. Android Dünyasında Bir İlk: Yapay Zekalı Asistan
    345. Tansu YEĞEN: “Yapay Zekâya Giden Yol: Robot Yazılımlar”
    346. Kişisel Verilerinizin Hesabını Sorun!
    347. Hunko Motorlu Araçlar San. Ve Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    348. ASF Otomotiv A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    349. Kaya Seyehat Turizm San. Ve Dış. Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    350. Gelecekte Bilişim Konferansı 27 Nisan’da Yapılacak
    351. Boeing CEO’sundan Kamuoyuna Açıklama
    352. KVKK Tarafından “Data Protection in Turkey” Yayınlandı
    353. “Madde ve Gerekçesi ile Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Bilgi Notu) ve Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Terimler Sözlüğü” Yayınlandı
    354. Bölgenin Dijital Açıdan En Olgun Ülkesi Türkiye
    355. TÜSİAD Tokyo’da Düzenlenen B20 Zirvesi’ne Katıldı
    356. Elektronik Harpte Kullanılacak Uçaklar Türkiye’ye Geldi
    357. “Hibrit Savaş” ve “Siber Terör” Gündemin İlk Sırasına Oturdu
    358. Turizm, Perakende ve Telekomünikasyon Sektörlerinde İşe Alımlar Hız Kazandı
    359. Gemicilik Sektörü Dijitalleşmede Geç Kalıyor
    360. İnternetten En Büyük Beklenti Eğitime ve Sağlığa Kolay Erişim
    361. Hepsiburada CEO’su Murat Emirdağ Oldu
    362. Robot Nüfusu 2,5 Milyon Oldu
    363. Medya ve Eğlence Şirketleri 2019’da Baby Boomers Kuşağına Odaklanacak
    364. Avrupa Otonom Araçta ABD’yi Solluyor
    365. Veri Sorumlularına Örnek Olması için “KVKK KİŞİSEL VERİ SAKLAMA ve İMHA POLİTİKASI” Yayınlandı
    366. Kamuda ve Özel Sektörlerde Siber Güvenlik ISAF Exclusive’de Masaya Yatırılıyor
    367. Güvenlik Sektörünün En Prestijli Buluşması 13-15 Mart Tarihleri Arası Ankara’da Gerçekleşecek
    368. Turmobil Turizm Rent a Car Taşımacılık ve Nakliyat San. Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    369. Çocukları “Momo”dan Korumak için Ne Yapmalı?
    370. VERBİS’e Kayıtla İlgili Olarak Veri Sorumlularına Yardımcı Olmak Üzere “SORULARLA VERBİS” Yayınlandı
    371. Türk Ekibi Antarktika Bilim Seferi’nden Döndü
    372. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “5G’yi 2020’de Hizmete Sunacağız”
    373. İstihdam Seferberliğine Destek: İlk Dört Ayda 1300 Yeni İstihdam
    374. KVKK İhlali Korkusu CISO’ların Yüzde 63’ünü Uykusuz Bırakıyor
    375. Dijital Dönüşümün Dünya Liderleri İstanbul’da Bir Araya Geliyor
    376. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Akıllı Ulaşım Teknolojileriyle En Baştaki Hedefimiz, Ölümlü ve Ağır Yaralanmalı Kazaları Azaltmak”
    377. KKTC’de Toplam Bedeli 352 Milyon Lira Olan 4 Proje Gerçekleşecek
    378. Yerli ve Milli Bilişim Ürünlerimizi Bu Topraklarda Üretiyoruz
    379. Siber Korsanların 13 Milyon Euro Ele Geçirmeye Çalıştığı Banka Operasyonlarını Durdurdu
    380. Dünyanın En Hafif Mayın Dedektörü: OZAN
    381. Adnan Özen İnşaat Taah. En. Turz. Tiç. ve San. A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
    382. TÜBİTAK, Bilim ve Teknoloji Haftasını Çeşitli Etkinliklerle Kutlayacak
    383. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Sırada Yerlileşme Var”
    384. Mobil Cihazlara Yönelik Saldırılar 2018’de İki Kat Arttı
    385. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “KOSGEB Akıllı Dijital Teknolojiyi Destekleyecek”
    386. ING Bank A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    387. Okullara TEKNO-ÖNDER Geliyor
    388. En Zengin 100 Türk Açıklandı
    389. Mavi Vatan’da Milli Sistemler Görevde
    390. Silikon Vadisi’nin Tahtı Sallanıyor
    391. Ekran Karşısında Geçirilen Zamanı Azaltmak için 8 Öneri
    392. Garanti Filo Yönetim Hizmetleri A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
    393. Borlease Otomotiv A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
    394. Derindere Turizm Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
    395. Dijital Dönüşüm; Blockchain Zirvesi 26 Nisan’da İstanbul’da Gerçekleşecek
    396. Big Data ve Yeni Siyaset
    397. Türk Sanayi Kuruluşu AB Horizon 2020’den En Yüksek Teşviği Almaya Hak Kazandı
    398. Ömer ÇOLAKOĞLU: “Dijital Dönüşümde ‘Simple’ Düşünmek”
    399. Siber Güvenlik Çalışanlarınızla Başlıyor
    400. Mustafa GAYIR: “Türkiye’de Lojistik Sektörü ve Dijital Dönüşüm Evresi”
    401. Savunma Sanayii Başkanlığı & Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Teknopark İstanbul İş Birliği ile “Siber Güvenlik Fikir Yarışması”
    402. Rafine Bilgi ve Rekabetçi Teknoloji
    403. E-Posta Dolandırıcılarına Göz Açtırmayın
    404. Dijital Paranın Kaderi Kurumsallaşmaya Bağlı
    405. Dijitalin En İyileri 9. MIXX Awards Türkiye’de Belli Oldu
    406. Dosya Konusu: “Blockchain”
    407. Cem SÜNBÜL: “Dijitalize Dünya, Mobilize Medya”
    408. IT Forum Turkey’de Günümüzün Dünyası ve Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu
    409. Bilkom Genel Müdürü Fikret Ballıkaya Oldu
    410. Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps Turkey 2019 Başvuruları için Son Günler…
    411. Simone Kaslowski TÜSİAD Başkanı Seçildi
    412. “A Ticket For Your Future” Programı Başvuruları Başladı
    413. Uzay Teknolojileri İçin İş Birliği
    414. Sihirli Kelime: “Empati”
    415. Türk Oyun Devi Yeni Oyunlar ve Teknolojiler için Ekibini Genişletiyor
    416. Yapay Zekâ ve Blockchain ile Sahtecilik Tespiti
    417. Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Yeni Başkan Yardımcısı Cömert Varlık Oldu
    418. Türk Şirketten ABD’de Uzay ve Havacılık Yatırımı
    419. Beyaz Eşyalarınızın Suça Karışmadığından Emin misiniz?
    420. 2018 Yılı İhracat Şampiyonları Belli Oldu
    421. Kadıköy Geleceği Konuşuyor: Yapay Zekâ Geleceğimizi Nasıl Etkileyecek?
    422. Arkas Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirim
    423. Clickbus Seyahat Hizmetleri A.Ş. (Nereden Nereye) – KVKK Veri İhlali Bildirim
    424. Enterprise (Yes Oto) – KVKK Veri İhlali Bildirim
    425. 750 Genç Yarını İnşa Etmek için Proje Üretecek
    426. Bulut Bilişim 3 Yılda 130 Bin Kişiye Yeni İş Fırsatları Yaratacak
    427. Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi Kapılarını Açıyor
    428. Japon Teknoloji Şirketi Türkiye Pazarına Girdi
    429. Siber Suç Karaborsaları Yıkıcı Endüstriye Dönüştü
    430. Bakterileri Yok Eden, Radyasyona Kalkan Olan Seramik
    431. Boğaziçi Ventures’ın Yeni Ortağı Kenan Çolpan Oldu
    432. İş Gücünde Dijital Yetkinliğin Artırılması Avrupa’da Büyümeyi Canlandırabilir
    433. Avrasya’yı Buluşturan Nesnelerin İnterneti Zirvesi Yeniden İstanbul’da!
    434. Yükselen Markalar – IT Forum Turkey 2019
    435. Teknoloji Girişimcileri İstanbul’dan Global Pazarlara Açılıyor
    436. KVKK’da Şirketleri Rahatlatacak Lisans Kiralama Dönemi Başlıyor
    437. KVKK Başkanı: “Kişisel Verilerin Korunması Noktasında Tüm Sektörlere Yol Gösteriyoruz”
    438. 2019 Yılında Türkiye’deki Teknoloji Harcamaları 17,1 Milyar Dolara Ulaşacak
    439. İş ve Ekonomi Dünyası Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Buluşuyor
    440. Dijital Dünyanın “Oscar”ı MIXX Awards Türkiye’de Finale Kalanlar
    441. Robot Kuryeler Şehirleri Dönüştürecek
    442. Siber Suçlular 2018’de Basit DDoS Operasyonlarından Vazgeçti
    443. PİLOT’tan Girişimcilere 125 Bin TL Nakit Destek
    444. Holiday Inn İstanbul – Şişli – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    445. Hedef Araç Kiralama ve Servis A.Ş. (Hedef Filo) – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    446. Ticari Yazılımda Kiralama Dönemi Başlıyor
    447. Netmarble EMEA Genel Müdürü Aras Şenyüz Oldu
    448. Ar-Ge’de Üniversite-Sanayi İş Birliği Örneği
    449. 2019 Yılının Öne Çıkan 6 Teknoloji Trendi
    450. Sigortacılık Sektöründe ‘Çevik’ Büyümenin Lokomotifi Teknoloji ve İnovasyon
    451. Telekom Sektörü Gelecek Üç Yıl için İddialı
    452. Çocuklar Kontrol Bende Programıyla Bilinçleniyor
    453. Türkiye’de Y Kuşağının Yüzde 73’ü Online Tehdide Maruz Kalıyor
    454. 2030 Yılı Gelecek Hayalini Çek, Lizbon’da Eğitim Fırsatını Yakala
    455. TikTok #DahaİyiBirİnternet Kampanyasını Başlattı
    456. Yerel Seçimin Kilidi Gençler ve Fiber İnternet
    457. Arşiv Koleksiyonlarındaki 1.800.000 Yazılı ve Görsel Dijital Belge Kullanıma Açıldı
    458. Oyun Severler 4 Gün Boyunca Oyun ve Dijital Eğlenceye Doydu
    459. Milli Girişimler Sahneye Çıktı
    460. Çalışandaki Güven Eksikliği Yüzde 30 Kayıp Demek
    461. Kişisel Cihazlar Şirket Ağları için Arka Kapı mı?
    462. 5G Üzerinden Yeni Nesil Eğitim Teknolojileri
    463. Cybercamp’te Geleceğin Siber Güvenlik Uzmanları Yetişiyor
    464. Chafer Siber Casusluk Grubu İran’daki Elçilikleri Hedef Aldı
    465. Dünyada 3 Milyon Siber Güvenlik Uzmanı Açığı Devam Ediyor
    466. Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın Oldu
    467. Kayseri ve Bursa’nın Doğalgaz Dağıtımını SOCAR Yapacak
    468. Apple’ın Güvenlik Açığının Siber Saldırganlar Tarafından Kullanılması Zor
    469. Vodafone Discover Genç Yetenek Programı’na Başvurular Başladı
    470. Uluslararası Dolandırıcılık Raporu Yayınlandı
    471. İlaç Sektöründe Teknoloji Şirketleriyle Evlilikler
    472. Ebeveynler Çocuklarını Mavi Balina Oyunundan Nasıl Koruyabilir?
    473. KVKK’da Dev Cezalara Doğru…
    474. Huawei Kurucusundan Casuslukla İlgili Kritik Açıklama
    475. Geleceğin Yayın Platformu için İmzalar Atıldı
    476. Yeni Türkiye’de Teknolojinin Yeri ve Geleceği
    477. Dosya Konusu: “Endüstri 4.0”
    478. Süper Zekâ: Yapay Zekâ Uygulamaları, Tehlikeler ve Stratejiler
    479. 46 Bin Kişi ile 48 Saatlik Oyun Tasarım Maratonu
    480. Her Nesneye Bir İnternet
    481. Hakan YILMAZ: “Dijitalleşmenin Tam Zamanı”
    482. Nesnelerin İnterneti
    483. 100 Samsung Telefon Hediye! Dergilik’te “Dijital Biz”i İndir, Şansını Katla!
    484. Adem KAYA: “Bilişimin Geleceği ve Türkiye’nin Pazardaki Konumu”
    485. Başakşehirli Çocuklar Kendi Animasyon Filmlerini Üretiyor
    486. Kripto Paralar ve Terörün Finansmanı
    487. Optimum Otomotiv Satış Sonrası Çözümleri Tic. A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    488. ALD Automotive Turizm Ticaret A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    489. TEB Arval Araç Filo Kiralama A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    490. İnsan Sağlığının En Etkin Koruyucusu: Gıda ve Sağlık Sektörlerinde Akıllı Etiket Kullanımı
    491. İhracat Yeşil Sahalara İniyor
    492. Süleyman DEMİR: “Turizmde Deneyimlerimiz Teknolojiye Doğru Yöneliyor”
    493. ANIMOTO Inc. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    494. Dijital Dönüşüm
    495. Çocuklarla Birlikte Büyüyen TEGV 24 Yaşında!
    496. Mobil Oyun ve Uygulamalara 101 Milyar Dolar Harcadık
    497. Yapay Zekânın İhtiyaç Duyduğu 5 Meslek
    498. Blokzincir Araştırma Ağı (BAĞ) Kuruluyor
    499. Mustafa ÇELİKPENÇE: “Türkiye’de Bilişim ve Gelecek 5.0”
    500. Sevgilinize Hediye Alırken Siber Saldırganların Hedefi Olmayın
    501. Çocuklarımız Endüstri 4.0 Devrimine Hazır mı?
    502. Yıldızlı Projeler Yarışması’na Başvurular Başladı
    503. Yerli ve Milli Teknolojiler için Paydaşlar Buluşuyor
    504. ThingsPro Suite Çözümündeki Yedi Açık Kapatıldı
    505. Dubai’den Türkiye’ye 200 Milyon Dolar Geliyor
    506. Uçan Araba, Sürücüsüz Araç, Roket Yarışmaları… TEKNOFEST 2019 Başvuruları Başladı!
    507. Dr. Özgür AKIN: “AKINROBOTICS İnsansı Robot Teknolojilerini Yönlendiriyor”
    508. Gerçek Zamanlı Veriye Dayalı Akıllı Sistemler
    509. Siber Dolandırıcılar Bu Kez Netflix’i Alet Ediyor
    510. Verinin Dönüşüm Sürecinde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (KVKK) Yeri Konuşuldu
    511. Ahmet Hamdi ATALAY: “Teknolojide Geleceği HAVELSAN Yazıyor”
    512. Üretmeye, Markalaşmaya, İhracata ve Büyümeye Odaklanma Zamanı
    513. Türkiye’nin İlk, Avrupa’nın En Büyük Espor Sahnesi Açıldı!
    514. Kadın Yönetici ile Çalışan Şirket, Y ve Z Kuşağını Kazanır
    515. Yerli Oyunlar İhracatta 1 Milyar Dolar Sınırını Aştı
    516. 773 Milyon Email Hacklendi! İçinde Sizinki de Var mı?
    517. BT Yöneticileri “İş’te Güvenlik: Risk ve Esneklik” Teması ile BT Güvenlik Zirvesinde Buluşacak
    518. IAB Türkiye’de Yeni Yönetim Kurulu Seçildi
    519. Geleceğin Mühendisleri Merak Makinesi Programında Geliştirdikleri Tasarımları Sergiledi
    520. Teknoloji Fast 50 Türkiye 2018’de Teknoloji Sektörünün Öncüleri Belirlendi
    521. Ayakkabını Uzaktan Kumanda Et
    522. Turizmin Geleceği Blockchain Teknolojileriyle Değişiyor
    523. Smart Future Expo 2018’de Gelişen Yeni Teknolojiler Konuşuldu
    524. Nesnelerin İnterneti ile Kurumsal Kaynak Planlama
    525. Alaattin ÇAĞIL: “Sosyal Medya Geliştikçe Bizleri Bekleyen Riskler”
    526. Siber Güvenliğinizi Taçlandırın!
    527. Endüstri 4.0 ve Akıllı Lojistik
    528. Enez ÖZEN: “Türkiye, Sosyal Medya Kullanımında Dünyada İlk 5’te”
    529. Kapıyı Çalan Mekanik Kol
    530. Dr. Mustafa Özgür GÜNGÖR: “Ar-Ge ve Dijital Dönüşüm”
    531. Yeni Teknolojiler ve Değişim
    532. Said ERCAN: “Dünyanın İlk Sosyal Medya Sivil Toplum Kuruluşu”
    533. “Dijital Türkiye” Hedefine Platform ve Çözümlerle Katkıda Bulunuyoruz
    534. Ferdi YILMAZ: “Türkiye İnovasyon Sisteminde Dijital Dönüşüm, Endüstri 4.0 ve Bilinçli Teknoloji”
    535. BİLİŞİM GRUBU Teknoloji Gündemini Değerlendirdi
    536. Hüsnü TAVLAŞ: “Öncelik Siber Güvenlik Olmalı”
    537. Bilişimciler Zirvesi’nden Tüm Türkiye’ye Gelecek 5.0 Çağrısı!
    538. Dijital Dünyanın Nabzı “Dijital Biz Dergisi” ile Atıyor
    539. Marriott International, Inc. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    540. Bilişimciler Gelecek 5.0 Zirvesi 2018 – Açılış Töreni ve Sponsor Konuşmaları
    541. Smart Future Talks – Şenol Vatansever
    542. BİLİŞİM GRUBU, Gelecek 5.0 Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Yaptı
    543. Bilişim sektöründe Satış Entegrasyon Modeli – Şenol Vatansever
    544. İstanbul Bilgi Üniversitesi İçerikle Pazarlama Konferansı 2017 – Pazarlamayı Değiştiren Kodlar Sunum Videosu
    545. 21. Yüzyıl Çocuğu | Mehmet Ali Makbuloğlu | TEDxBahcesehirUniversity
    Smart Future World Expo’da KVKK’ya Uyum için Somut Öneriler Paylaşıldı

     Özel Haber

    Smart Future World Expo’da KVKK’ya Uyum için Somut Öneriler Paylaşıldı

     

    Smart Future World Expo’da Future Factories etkinliğinde “KVKK ve Verinin Geleceği” oturumunda geleceğin dünyasını şekillendirecek konu başlıklarına değinildi. 80 dakikalık panelde KVKK derinlemesine tartışıldı. İdari ve teknik tedbirler kapsamında somut ve pratik çözüm önerileri paylaşıldı.

     

    Dijital Biz Dergisi, BİLİŞİM GRUBU ve Bilişimciler‘in destekleyenler arasında yer aldığı Türkiye’nin en kapsamlı akıllı teknolojiler ve dijital dönüşüm etkinliği Smart Future World Expo, 30-31 Ekim tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde “Dijital Kobi Hareketi” ana teması ile gerçekleşti!

    Gelişen yapay zekâ, bulut bilişim, büyük veri, nesnelerin interneti, siber güvenlik, blockchain gibi geleceğin dünyasını şekillendirecek teknolojilere değinerek hem sergi alanında hem de eş zamanlı düzenlenen konferanslarla alanının en büyük etkinliği olan Smart Future World Expo, 7’den 70’e teknoloji takipçilerinin katılımı ile geleceğin dijital Türkiye’sine ışık tuttu.

    Oturum Başkanlığını Teknoloji Editörü ve Sunucusu Cem Sünbül’ün yaptığı “KVKK ve Verinin Geleceği” panelinde Bilişimciler ve Bilişim Grubu Başkanı Şenol Vatansever, İstanbul Tahkim Merkezi (İSTAÇ) Genel Kurul Üyesi Av. Arb. Murat Keçeciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Erol Özgüner ve TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası Veri Yönetişimi Proje Lideri Fatma Öner görüşlerini aktardı.

    “KVKK ve Verinin Geleceği” Paneli Özet Videosu

    “KVKK ve Verinin Geleceği” Paneli Videosu

    Keçeciler: “Dijitalleşmiş kişisel veri elde eden tüm gerçek, özel ve kamu hukuku tüzel kişileri KVKK ile uyumlu olmak zorundalar”

    Kişisel Verilen Korunması Kanunu (KVKK) kapsamının ne olduğu; şirketlerin, kurumların ve bizlerin hayatında neleri değiştirdiği sorusu üzerine konuyu detaylandırmaya başlayan İstanbul Tahkim Merkezi (İSTAÇ) Genel Kurul Üyesi Av. Arb. Murat Keçeciler, “KVKK, 2016 yılı Nisan ayından bu yana hayatımızda. Kanun yürürlüğe girmesi ile kendisi ile tam bir uyumu zorunlu kılmakta, 2016 yılından önce elde edilen verilerin 2018 yılı Nisan ayına kadar uyumlaştırılmasını arzulamıştır.

    Kanunun yürürlüğe girmesi ile hayatımızda önemli değişikliklerin olması gerekiyor. Özellikle de veri sorumlusu konumunda olan gerçek ve tüzel kişiler açısından. Verinin elde edilmesinden, muhafazasına ve imhasına kadar olan süreçlerde uçtan uca bir denetim öngören kanun ile kişilik hakkı kapsamında yer alan özel hayatın gizliliği başta olmak üzere, daha önce de anayasa ve diğer kanunlar ile koruma altında olan kişilik hakkının korunması ek teminatlar ve düzenlemeler ile desteklenmiştir.

    Dijitalleşmenin artması ile gün içinde birçok işlemde kişisel verilerimizi birçok kişi ve kurumla paylaşıyoruz. Kanunun temelde sağlamak istediği bir farkındalık yaratılmasıdır. Bireylerin kişisel verilerinin öneminin farkında olmaları ve bu bilince ulaşmaları kanunun temel amaçlarından biridir.” sözleriyle Kurumun birçok farkındalık faaliyeti yürütmekte olduğunu aktardı.

    Keçeciler sözlerine şöyle devam etti: “Veriyi elde eden ve onu korumakla yükümlü kılınan kurumlar için de kanun önemli yaptırımlar öngörmüştür. Hapis cezalarının yanı sıra hatırı sayılır nitelikte para cezaları da kanunda öngörülmüştür.

    Veri sorumluları açısından VERBİS kayıt yükümlülüğü kurum tarafından 31.12.2019 tarihine ertelenmiştir. Bu ertelemenin temel sebebi 55.000 civarında kayıt yükümlüsünün ilk deadline tarihinde sadece 10.000 civarında kayıt işlemini gerçekleştirmesinden kaynaklanmıştır. Bu durumda esasında veri sorumlularının süreçten çok da haberdar olmadıklarını ortaya koymaktadır. VERBİS kaydı esasında veri sorumlularının kanuni sorumluluklarının farkına varmaları ve veri güvenliği politikalarını oluşturmalarını sağlamaktır. İkinci amaç ise ilgili kişi konumunda olan verinin sahibi gerçek kişilerin, veri sorumlusu konumunda olan kişi ve kurumları denetlemelerini kolaylaştırmaktır.

    VERBİS kayıtları sonucunda, ilgili kişi verisinin bir veri sorumlusu tarafından hangi amaç ve sınırlar ile ve ne süre ile işleneceğini kontrol etme imkânına kavuşacaktır. Buna ek olarak VERBİS sisteminde yer alan bilgiler veri sorumlularına yapılacak başvuruların sağlıklı bir şekilde yapılması konusunda da ilgili kişilere yol gösterici olacaktır.

    VERBİS kayıt yükümlülüğü altında olmayan yani 50 kişiden az personel istihdam eden veya bütçe büyüklüğü 25 milyondan az olan veri sorumluları açısından KVKK’ya uyum zorunluluğu devam etmektedir. Bu anlamda kamuoyunda ciddi bir eksiklik var. VERBİS kaydı KVKK’ya uyum açısından bazı veri sorumluları için ek yükümlülüktür. Yoksa yaptığı işin hacmi, büyüklüğü veya niteliğine bakılmaksızın herhangi bir şekilde dijitalleşmiş kişisel veri elde eden tüm gerçek, özel ve kamu hukuku tüzel kişileri kanun açısından veri sorumlusu olarak kabul edilmiştir ve KVKK ile uyumlu olmak zorundalar.

    Sahada yaptığımız çalışmalarda gözlemlediğimiz bir diğer eksiklik de aydınlatılmış rıza konusunun KVKK açısından yeter şart olarak anlaşılması. Kanun uçtan uca bir denetim istiyor. Yani veriyi elde ederken benim koyduğum kurallara uygun olarak elde et, benim belirlediğim ve verinin niteliğine göre önerdiğim asgari önlemler ile koruma altında tut ve talep veya süre sonunda benim belirlediğim usulde sil veya anonim hale getir diyor.

    Ben kişisel veri güvenliği politikasının, genel veri güvenliği politikasının bir alt başlığı olarak anlatıldığında şirketlerimizin daha fazla ilgisini çektiği kanısındayım. Çünkü günün sonunda şirketlerin kendi verilerinin korunmasında ticari çıkarları da var. Bu çıkarın farkında olan şirketler açısından kişisel verilerin korunmasına ilişkin teknik tedbirlere yatırım yapmaları daha kolay oluyor.

    Veri güvenlik politikasında dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan bir diğeri de kişisel veriyi elde etmekteki amacın ne olduğunun net belirlenmesi. Veri envanteri çalışmalarında birçok kurumun işlerinin yürütümü açısından hiçbir şekilde ihtiyaç duymadıkları verileri gereksiz bir şekilde elde ettikleri gözlemlenmiştir. Veri politikasının en temel prensiplerinden birinin bu açıdan ‘gereksiz veriyi almayın’ şeklinde belirlenmesi faydalıdır.”

    Vatansever: “VERBİS’e kayıt olmayanlara verilecek idari para cezasının tutarı 20.000 TL ile 1.000.000 TL arası olacak”

    KVKK hakkında vatandaşların ne kadar bilgi sahibi olduğu sorusuna, vatandaşlarımızın KVKK hakkında henüz yeterince bilgi sahibi olmadığını söyleyerek sözlerine başlayan Bilişimciler ve BİLİŞİM GRUBU Başkanı Şenol Vatansever, “Vatandaşlarımız, kişisel verilerine sahip çıkmak ve ihlallerle ilgili haklarını aramak istiyor, ama bunu nasıl yapacağını bilmiyor. Örneğin, bilindiği üzere birçoğumuza firmalardan kampanya, reklam içerikli mesajlar geliyor. Peki, bu durumda nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? Aslında konuyla alakalı Kurulun almış olduğu bir ilke kararı var. İlgili kişilerin rızalarını almadan veya diğer işleme şartlarını sağlamadan SMS göndermek, arama yapmak veya e-posta göndermek suretiyle reklam ve pazarlama yapanlar hakkında idari yaptırımlar uygulanabiliyor. Söz konusu ticari elektronik iletilerin gelmesini istemeyen kişilerin öncelikle veri sorumlusuna başvuru yapması gerekiyor. 30 günlük bekleme süresi sonunda eğer veri sorumlusu olan şirket veya kurumlardan cevap alamazsa Kurula şikâyet yolunu tercih edebiliyor. Aynı zamanda mahkemeye de verme hakkı var.

    Ayrıca yine her zaman aklımızda olması gereken bir detayı paylaşmak istiyorum. Kişisel Verileri Koruma Kurumu bünyesinde ALO 198 Veri Koruma Hattı da hizmet veriyor. Kanunla ilgili her türlü soru ve bilgi için ücretsiz olarak aranabilir.

    Vatandaşlar kişisel verileri ile ilgili şirketlere/kurumlara başvuru hakkını kullanmadan direkt olarak sonuç almak üzere Kuruma şikâyet hakkını kullanmak istiyor. Bu mümkün olmadığı için büyük bir çoğunluğu sonuç alamayacağını düşündüğünden başvuru hakkını kullanma aşamasında vazgeçiyor. Kuruma web sitesine örnek dilekçeler vb. yönlendirmelerle süreci vatandaşlar açısından kolaylaştırmaya çalışmasını önerebiliriz. Ya da başvuruların Kurum web sitesi üzerinden direkt olarak şirkete/kuruma iletilmesi de sağlanabilir. Dolayısıyla bu süreç daha etkin biçimde takip edilebilir ve caydırıcılığı da yüksek olur. Benzer şekilde belki para ödülü de koyarak ihbarların gelmesi sağlanabilir.” açıklamalarında bulundu. Kurumun resen denetim hakkını daha fazla kullanmasının da uyumluluk konusunda şirketleri ve kurumları hızlandıracağını belirtti.

    Vatansever, şirketlerin ve kurumların KVKK’ya uyumluluk noktasında ne durumda olduğu sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Şirketler ve kurumlar genelde KVKK’ya uyumlu olduklarını ifade ediyorlar. Ama gerçekten durum böyle mi? Yine benzer şekilde kapsamda olanlar için VERBİS’e kayıt tarihinin 31 Aralık 2019 tarihine ertelenmesini uyumluluk için 31 Aralık 2019 tarihine kadar süremiz var gibi algılayanlar da yok değil. Halbuki VERBİS, tüm sürecin sadece ufak bir adımı. İdari ve teknik tedbirler açısından kanunun yürürlüğe girdiği 7 Nisan 2016 tarihinden bu yana uyumlu olmak gerekiyor. 7 Nisan 2016 tarihinden önce elde edilen verilerin uyumlu hale getirilmesi için iki yıllık ek süre verilmişti, o da doldu. Özetle; 7 Nisan 2018 tarihinden itibaren hiçbir bahane ve özür kalmadı. Cezaların da önü açılmış oldu.”

    VERBİS’e kayıt kapsamında olan 50.000 firma için son kayıt tarihinin 31 Aralık 2019 olduğunun altını çizerek sözlerine devam eden KVKK Uzmanı Şenol Vatansever, “VERBİS’e 2 ay önce sadece 11.000 firma kayıt yaptırmış durumdaydı. Kayıt olmayanlara verilecek idari para cezasının tutarı 20.000 TL ile 1.000.000 TL arası olacak. Bu tutarın firmadan firmaya nasıl uygulanacağının kriterlerinin açıklanmasında fayda görüyoruz.

    İsterseniz çok kritik bir bilgi vererek konuyu detaylandırmaya başlayalım. Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir ile Dijital Biz Dergisi olarak Ağustos ayında yaptığımız özel röportajda bulut hizmet sağlayıcıları ile ilgili kendisine bir soru yönelttik. Sektörün %99’u bu konuyu kendi mantığı ile yorumlamaya çalışıyor ve yanlış biliyor. Halbuki geçerli olan kanun, yönetmelikler, kararlar… Başkana, Türkiye’de faaliyet gösteren bulut hizmet sağlayıcısı olan bir firmaya aktarılan veriler 6698 Sayılı Kanun kapsamında nasıl değerlendirilir diye sorduk. Başkan, ‘Burada önemli olan bulut teknolojileri firmalarında depolanan verilerin nerede olduğu değil, bulut teknolojilerine ait firmalara aktarım yapılırken firmanın merkezinin nerede olduğudur. Bulut firmalarında depolanan veriler sürekli yer değiştirerek farklı ülkelerde dolaşmaktadır. Dolayısıyla dikkat çekmek istenen bulut firmasının merkezinin hangi ülke sınırları içerisinde bulunduğudur. Türkiye’de faaliyet gösteren bulut hizmet sağlayıcısı olan firmaya aktarılan veriler, 6698 Sayılı Kanun kapsamında yurt içi aktarım olarak değerlendirilecek ve Kanundaki yurt içi aktarım hükümleri uygulanacaktır.’ açıklamalarında bulundu. Bu durumda tüm global bulut sağlayıcıları KVKK’ya uyumsuz oluyor. Bu durum global bulut hizmeti sağlayıcıları, hizmet alan müşteriler açısından çözülmesi gereken bir problem olarak görünüyor. Diğer taraftan yerli bulut sağlayıcıları için de bir fırsat olarak değerlendirilebilir. Bu cevabın sektörde ciddi anlamda bir hareketlilik yaratması da söz konusu olabilir.

    Kurum Başkanına yaklaşık iki ay önce bir basın toplantısında güvenli ülkeler listesi ile ilgili son durumu sormuştum. Sadece Kosova ve Japonya ismini geçirerek çalışmaların devam ettiğini ifade etmişti. Kurumdan güvenli ülkeler listesini açıklaması beklentisi var.

    Son dönemde Kurum tarafından global firmalara, bankalara, şirketlere cezalar yağdı. Bu cezaların hepsi veri ihlalleri sebebiyle verildi. Şirketler/kurumlar sistemlerindeki kişisel veriler kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından ele geçirilirse hangi yolu izlemeli? 6698 sayılı Kanun ve ilgili Kurul kararına göre işlenen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesi hâlinde, veri sorumluları bu durumu en geç 72 saat içerisinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirmek zorunda. Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na yapılan veri ihlal bildirimleri, gerekli görülmesi durumunda Kurumun web sitesinden veya başka bir yöntemle kamuoyuna duyuruluyor.

    Kişisel veri ihlal bildirimleri, ihlalden etkilenen kişiler hakkında ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçların önüne geçilmesini sağlıyor. Kişisel Verileri Koruma Kurumuna bu zamana kadar 129 ‘veri ihlal bildirimi’ yapıldı. Kuruma bildirimi yapılan veri ihlallerinden yaklaşık 3 milyon kişi etkilendi. Bu ihlal bildirimlerinin 36 tanesi Kurumun internet sitesinde yayınlandı. 10 milyon TL’nin üzerinde idari para cezası verildi.

    Veri sorumluları, veri ihlalini öğrendikleri andan itibaren en geç 72 saatte Kuruma bildirmenin yanı sıra, ihlalden etkilenen kişileri belirleyerek en kısa süre içerisinde onlara ulaşmak ve bilgi vermek zorundalar. 72 saat içinde bildirim yapılamaması halinde ise, yapılacak bildirimle birlikte gecikmenin nedenlerinin de açıklanması gerekiyor.

    Kurula yapılacak bildirimde Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun web sitesinde yer alan ‘Kişisel Veri İhlal Bildirim Formu’ kullanılıyor. Formda yer alan bilgilerin aynı anda sağlanmasının mümkün olmadığı hallerde, bu bilgilerin gecikmeye mahal verilmeksizin aşamalı olarak sağlanması şartı var.

    Kişisel Verileri Koruma Kurulu, veri sorumlusu tarafından ilgili kişiye yapılan veri ihlali bildiriminde yer alması gereken asgari unsurlara ilişkin Kararında veri sorumlusunun ihlale ilişkin ilgili kişilere yapacağı bildirimlerde hangi unsurların bulunması gerektiğini açıkladı.

    Söz konusu Karara göre, veri sorumlusu tarafından ilgili kişiye yapılacak olan ihlal bildiriminin açık ve sade bir dille yapılmasının yanı sıra; ihlalin ne zaman gerçekleştiği, kişisel veri kategorileri bazında (kişisel veri / özel nitelikli kişisel veri ayrımı yapılarak) hangi kişisel verilerin ihlalden etkilendiği, kişisel veri ihlalinin olası sonuçları, veri ihlalinin olumsuz etkilerinin azaltılması için alınan veya alınması önerilen tedbirler hakkındaki bilgileri içermesi gerektiği belirtildi. Ayrıca ilgili kişilerin veri ihlali ile ilgili bilgi almalarını sağlayacak irtibat kişilerinin isim ve iletişim detayları ya da veri sorumlusunun web sayfasının tam adresi, çağrı merkezi vb. iletişim yollarının da yine ilgili kişiye yapılacak ihlal bildiriminde yer alması gerekiyor.” şeklinde gündeme ilişkin önemli detaylar içeren bilgi paylaşımında bulundu.

    Öner: “KVKK’nın öneminin tüm çalışanlar açısından kavranması hepimizin ana hedeflerinden biri”

    Büyük bir şirket olarak Tofaş’ın, çalışan ve müşteri verilerinin güvenliğini nasıl sağladığı ve KVKK uyumluluk çalışmalarında hangi aşamada olduğu sorusu üzerine bu konuda iki ayrı grup çalışmadan bahsedilebileceğini belirten Tofaş Türk Otomobil Fabrikası Veri Yönetişimi Proje Lideri Fatma Öner, “Birincisi Tofaş olarak KVKK çalışmalarımız diğeri ise Tofaş IT altında faaliyet gösteren Veri Güvenliği ekibimizin yaptığı çalışmalar.

    Öncelikli olarak Tofaş’ın KVK çalışmaları 2016 yılından beri süregeliyor. Bununla ilgili en önemli aksiyonun çalışanlarda farkındalık oluşturmak olduğunu söylememiz gerekir. Tofaş Hukuk birimi ve IT olarak biz mümkün oldukça omuz omuza bir yaklaşım sergilemekteyiz. Çalışmalarımızı iki gruba ayırıyoruz, birincisi karar alma ve kararların diğer departmanlara indirgenmesi için çalışmalar. Karar alma konusunda Direktörler, Avukatlar ve bizler Proje Yöneticileri’nin katıldığı bir ‘Yönetim Komitesi’ çalıştayı ve yine bu kararların diğer departmanlar ve Tofaş bünyesinde yaygınlaştırılması için çalışan bir ‘Yürürlülük Komitesi’ bulunmakta. Bu iki komitenin kararlarının veri sorumluları ile birlikte Tofaş’ta yaygınlaştırılması bizlerin görevi. Öncelikle bu yapıyı sağlamak ve KVKK’nın öneminin tüm çalışanlar açısından kavranması hepimizin ana hedeflerinden biriydi.

    Aldığımız kararlara ve bu kararların uygulanmasına gelirsek; bu konuda projenin ana sponsorunun Hukuk Birimleri olduğunu söylememiz gerekir. Fakat her ne kadar proje Hukuk Birimi sorumluluğunda olsa da tüm sistemler, Tofaş içinde adım attığınız her noktada sizi başka bir uygulama karşıladığı için IT’nin de ana sorumluluklarından biri haline geliyor.

    Projenin biraz daha IT derinliğine inersek, biz çalışmalarımızı birkaç ana kısımda devam ettiriyoruz:

    • İlk kısım; kişisel veri envanterimizi oluşturmak ve bu envanteri işler hale getirmek; ayrıca envanterle bağlantılı olarak başvuru sürecini işler hale getirmek.
    • İkinci olarak müşteriye ya da çalışana dokunduğumuz her ekran, her bir form esnasında çalışanın iznini almak ve bu izni sistemde tekilleştirip müşterinin izni doğrultusunda onunla iletişime geçmek. ‘İzinlerin toplanması ve bu sürecin yapılandırılması’ diyebiliriz.
    • Üçüncü olarak, yapısal verinin keşfi ve silme ve anonimleştirme çalışmalarımız devam ediyor. Bu kısım oldukça önemli ve emek yoğun çalışma gerektiriyor aslında. Genel olarak Tofaş’ın birçok altyapının olduğu ve bu altyapıların farklı farklı domainler, farklı veritabanları olduğu düşünülürse projenin büyüklüğü ve zorluğu da görünebilir. Veri keşfi dediğimiz kısım, benim hangi veritabanlarında ve detay olarak nerede, kişisel veri ve hassas veri ve kritik verilerim bulunuyor çalışması. Bu ne demek; aslında envanterin her bir sürecinin içinde bulundurduğu verinin detayında bu verinin bulunduğu tam yeri adreslemek. Bu kısım için gerekli tool araştırma çalışmalarımız devam ederken paralelde de manuel olarak bu çalışmaları yaptık aslında. Ardından da Tofaş’ın bahsettiğimiz kurullarda aldığımız anonimleştirme kurallarına göre verinin anonimleştirme kurallarının işletilmesi.
    • Dördüncü olarak, yerini belirlediğimiz veriye erişimi yetkilendirmek diyebiliriz. Burada da çalışmayı, yapısal veri yapısal olmayan veri olarak iki kısma ayırmalıyız, her ikisi ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor.
      • Yapısal olmayan veriye erişim yetkilendirme için Data Loss Prevention (DLP) sisteminden bahsedebiliriz. Biz bu proje kapsamında Hukuk Birimi’ne bağlı bir ekip tarafından yönetilen bir DLP sistemi kurduk. Sistemlerimizden istenmeyen verinin çıkışını önleme kapsamında belirlediğimiz kurallar çerçevesinde yaptığımız değerlendirmelerle, kişinin bu veriyi gerçekten Tofaş dışına göndermesi ya da bilgisayarından başka bir ortama upload etmesi gerekiyorsa bunu bir izin yetkisiyle yapabilmesi için gerekli çalışmalar diyebiliriz. Şu anda tüm sistemlerimizde düzenli olarak bu incident’ları izliyoruz ve değerlendiriyoruz.
    • Bunun dışında KVK teknik tedbirlerine uyum çalışmalarımızı bir proje olarak izliyor ve gerekenleri IT olarak yapıyor ve değerlendiriyoruz. Bu kısım burada detaylı tartışamayacağımız kadar detaylı biliyorsunuz.
    • En son olarak ve diğer tüm süreçlerle paralel olarak, dokümantasyon, politika ve prosedürlerimizi netleştirmek diyebiliriz. Ayrıca bu maddenin içinde düzenli değişen yasalara, politika ve prosedürlere uyumu da göz önünde bulundurmalıyız.
    • Çok önemli bir kısım olarak da unutmamak gerekir ki; verinin üretildiği yerde mümkün olan en az ve yeterli kişisel veri ile üretilmesi kuralını tüm çalışanların içselleştirmesi gerekir. Örnek olarak yemekhanede yemek yiyecek kişi listesinde T.C. kimlik numarası ya da mümkünse ad soyad değil Tofaş sicil numarası bulunması yeterli ise bu listenin bu şekilde hazırlanması. Bunu da motto olarak Tofaş bünyesinde yaygınlaştırmak bir diğer hedefimiz.

    Ayrıca Tofaş Veri Güvenliği ekibimizin yaptığı çalışmalardan da başlıklar halinde bahsedebilirim: Veri güvenliği ekibi olarak ISO 27001 Veri Güvenliği framework’ü kapsamında bir yaklaşımımız var. Bu aslında ekip olarak içselleştirdiğimiz bir yaşam döngüsü. Yine bu kapsamda biraz önce anlattığım teknik rehberdeki maddeler analiz edilerek aksiyon almamız gereken noktaları çıkarttık, her bir gereksinim noktasını elimizde bulunan teknoloji ve yazılımlarla eşleştirdik, boşluk olan noktalar üzerinde de çalışmaya devam ediyoruz.

    DLP’den bahsetmiştim, bu kısmın denetimi IT’den bağımsız olarak devam ediyor, burada yeri geldiğinde kullanıcıya uyarı vererek yeri geldiğinde de işlemi engelleyerek farkındalık arttırmaya ve veriyi korumaya çalışıyoruz. Kullanıcılar bir süre sonra sistem dışına bir grup çalışan verisi göndermesi gerektiğinde bunun yetkiye bağlı bir işlem olduğunun bilincine varmış oluyor. Aynı sistem içinde gündelik yazışmaların da otomatik olarak etiketlenmesi ya da kişinin kendisinin etiketlemesini sağlıyoruz.

    Teknik rehber kapsamında yaptığımız çalışmalar ve hedeflerimiz içinde; yapısal ve yapısal olmayan kişisel veri ya da kritik verilerin bulunduğu yerde sınıflandırılması ve şifrelenmesi için gerekli çalışmalar için ilgili yazılımları devreye almak da var.

    Bunun dışında kimlik yönetim sistemimiz yani yalnızca yetkisi olan kişilerin ilgili veri grubuna erişmesi çalışmalarından bahsetmek gerekir. Bu kısım çok önemli, Tofaş’ta talep edilmedikçe tüm çalışanlar en base yetki seviyesinden başlatılır ve ilgili yetkilendirme talep ile ve bir onay silsilesi ile verilir. Ayrıca birçok sistemde sistem analistleri, key user’ların düzenli olarak yetkileri kontrol etmeleri istenir. Dışarıdan sistemlerimize özellikle kritik veri barındıran sistemlere tüm bağlantılar 2 faktör authentication (2 adımlı kimlik doğrulama) ile sağlanır.

    Ve sistemlerimize giriş-çıkışları merkezi bir log sistemi ile izliyoruz, ayrıca detay loglama olarak bahsedebileceğimiz kişisel veri-hassas veri-kritik veri içeren sistemlere yapılan tüm hareketleri loglama çalışmalarımız da devam etmekte.” diyerek Tofaş bünyesinde yapılmış olan, devam eden ve planlanmış olan çalışmalarla ilgili detayları aktardı.

    Keçeciler: “İdari tedbirlerin, teknik tedbirler ile desteklenmesi ve bir bütünlük içinde 360 derece kapsayıcılık esasına uygun şekilde tasarlanması gerekmektedir”

    Kamu hizmeti gören belediyenin cezalandırılması durumunda, o belediyeden hizmet alan yurttaşların da cezalandırılmış olması konusunda görüşlerini açıklayan İSTAÇ Genel Kurul Üyesi Av. Arb. Murat Keçeciler, “KVKK’nın uygulanmasında hapis cezaları kadar para cezaları da öngörülmüştür. Kanun veri sorumlusu olunması anlamında özel hukuk tüzel kişileri ile kamu tüzel kişileri arasında bir ayrım görmemiştir. Bu anlamda İBB işlemleri esnasında meydana gelecek ve KVKK’nın ihlali olarak düzenlenecek bir ihlal durumunda İBB’nin veya herhangi bir belediye veya kamu kurumunun para cezalarına muhatap olması mümkündür. Kanun yapma tekniği açsından bu şekilde bir sınırlamaya gitmeniz Anayasanın eşitlik ilkesi açısından pek mümkün olmuyor. Buna ek olarak KVKK’nın getirdiği birçok istisnalar ile kamu hizmetleri, kanunların verdiği yetkinin kullanılması, kamu menfaati ve güvenliği gibi kavramlar istisna olarak değerlendirilmiştir. Bu anlamda kamu kurumu konumundaki veri sorumluları birçok yükümlülükten istisna tutulmuştur. Temelde yapmaları gereken en önemli yükümlülük verinin sağlıklı bir şekilde korunmasını sağlamaktır. Bu durum ise milli savunma politikası anlamında siber güvenlik başlığının zorunlu bir unsurudur. Esasında KVKK kamu kurumlarını veri sorumlusu olarak kabul etmese dahi, bu kurumlar açısından vatandaşların verilerini korumaları idarenin asli yükümlülükleri kapsamında yer almaktadır. Bir belediyede yaşanacak veri sızıntısının önlenmesi açısından gerekli önlemlerin alınmasını temin etmek için yaptırım uygulanmasına yol açan kişilere belediyelerin rücu imkanları da söz konusu olacaktır.” dedi.

    Keçeciler, idari tedbirler ile teknik tedbirlerin uyumunun önemini ve teknik tedbirler olmadan idari tedbirlerin yeterli olmayacağını açıklayarak, “İdari tedbirlerin, teknik tedbirler ile desteklenmediği bir veri güvenliği politikası mutlaka eksik kalacaktır. Öncelikle veri envanteri sağlıklı bir şekilde çıkarılmalıdır. Bu anlamda da kanunun verinin dijitalleşmiş her halini kapsamına aldığı göz ardı edilmemelidir. Bu nedenle, veri sorumlularının çalışanlarının client bilgisayarlarında tuttukları ve hiçbir şekilde işletme ile ilgili olmayan veriler ile sorumlu olacaklarını göz ardı etmemeleri gerekmektedir. Bu anlamda, envanterin birimler ile yapılan ortak çalışmalar ile yapılan sorgulamalar ile yapılmasında ciddi loophole’ların yaşanabileceği dikkate alınmalıdır.

    Bunun yanı sıra idari tedbirlerin oluşturulmasında teknik tedbirlerde özdeş ve birbiri ile uyumlu şekilde belirlenmesine dikkat edilmelidir. Bütünleşik bir yapı arandığı göz ardı edilmemelidir. KVKK’nın ana amaçlarından biridir.

    KVKK ile uyumlu bir veri politikası açısından olmazsa olmazların başında idari tedbirlerin, teknik tedbirler ile desteklenmesi ve bir bütünlük içinde 360 derece kapsayıcılık esasına uygun şekilde tasarlanması gerekmektedir. Hali hazırda KVKK uyum konusunda birçok veri sorumlusunun sadece idari tedbirler kapsamında yer alan belgeleri ve prosedürleri hazırladıkları ancak teknik tedbirleri eksik bıraktıkları görülmektedir.” dedi ve bu durumun şirketler ve kurumlar açısından ciddi riskler barındırdığına dikkat çekti.

    Vatansever: “Kişisel Veri Yönetimi Çözümleri, Güvenlik Bilgi ve Olay Yönetimi (SIEM) Çözümleri ile %80’lik kısma uyumlu olma durumunuz olabilir”

    Vatansever Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Vatansever, teknik tedbirlerin idari tedbirlere göre daha can alıcı noktada olması ve bu sebeple şirketlere ve kurumlara teknik tedbirler tarafında bulunacağı tavsiyeler ile ilgili soruya verdiği cevaba idari tedbirlerin ve teknik tedbirlerin birbirini tamamladığını belirterek başladı: “KVKK’ya uyum sürecinin başarısı için bir tarafta derin bilgiye sahip olsak da diğer tarafı da biliyor olmamız gerekiyor. Peki nedir bu tedbirler? Çok özet biçimde bazı kısımlarına da vurgu yaparak anlatmaya çalışacağım. KVKK’nın ucuz bir çözümü yok. 50 bin TL’ye danışmanlık aldım, rapor çıkardılar, uyumluyuz demek konuyu çözmüyor. Ya da bizim IT’ye verdik, VERBİS’e kaydımızı yaptılar demek de konuyu çözmüyor. Daha önce yapılan teknoloji yatırımları sebebiyle şirketlerin ve kurumların bazı maddelerde KVKK’ya uyumlu olduğunu söyleyebiliriz. Geçmiş tecrübelerimizden hareketle 2 çözüm ile geri kalan belki de %80’lik kısma uyumlu olma durumunuz olabilir: ‘Kişisel Veri Yönetimi Çözümleri, Güvenlik Bilgi ve Olay Yönetimi (SIEM) Çözümleri

    Peki nedir bu idari ve teknik tedbirler?

    KVKK – İdari Tedbirler

    • Kişisel Veri İşleme Envanteri Hazırlanması | Bkz. Kişisel Veri Yönetimi Çözümleri
    • Kurumsal Politikalar (Erişim, Bilgi Güvenliği, Kullanım, Saklama ve İmha vb.)
    • Sözleşmeler (Veri Sorumlusu – Veri Sorumlusu, Veri Sorumlusu – Veri İşleyen Arasında)
    • Gizlilik Taahhütnameleri
    • Kurum İçi Periyodik ve/veya Rastgele Denetimler
    • Risk Analizleri
    • İş Sözleşmesi, Disiplin Yönetmeliği (Kanuna Uygun Hükümler İlave Edilmesi)
    • Kurumsal İletişim (Kriz Yönetimi, Kurul ve İlgili Kişiyi Bilgilendirme Süreçleri, İtibar Yönetimi vb.)
    • Eğitim ve Farkındalık Faaliyetleri (Bilgi Güvenliği ve Kanun)
    • Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemine (VERBİS) Bildirim

    KVKK – Teknik Tedbirler

    Kişisel Veri Yönetimi Yazılımında olması önerilen özellikleri şu şekilde ifade edebilirim:

    • Ürün hem Microsoft Windows hem de Linux işletim sistemine sanallaştırmaya gerek duymadan kurulabilmelidir (İşletim sistemi bağımsızlığını sağlamak için).
    • Ürün PDF, Şifrelenmiş PDF, Microsoft Word, Microsoft Excel, CSV, TXT, TIFF dahil olmak üzere çeşitli resim dosyaları vb. dosyalar içerisinde işletim sisteminden bağımsız olarak T.C. Kimlik Numarası, cep telefonu numarası, kredi kartı bilgileri gibi Kişisel Verileri -gerektiğinde OCR yaparak- tarayıp bulabilmeli ve raporlayabilmelidir. Bulduğu dosyaları KVKK’ya uygun olarak silebilmelidir (istenirse öncelikle başka bir dizine taşıyabilmelidir). Yapılan tüm bu işlemlerin imzalı olarak zaman damgasıyla saklanması sağlanmalıdır.
    • Ürün Microsoft SQL, Oracle, MySQL, PostgreSQL veri tabanları ve bunları kullanan uygulamalarda işletim sisteminden bağımsız olarak T.C. Kimlik Numarası, cep telefonu numarası, kredi kartı bilgileri gibi Kişisel Verileri tarayıp bulabilmeli ve raporlayabilmelidir. Bulduğu veri tabanı alanlarında içinde kişisel veri olanları KVKK’ya uygun olarak anonim hale getirebilmelidir.
    • PST/OST dosyalarında bulduğu e-mailleri raporlayabilmelidir.
    • Kelime bazlı, regex bazlı tarama yapabilmelidir. Aynı anda birden fazla kelime, aynı anda birden fazla regex tarama yapabilmelidir.
    • C. Kimlik Numarası keşfini algoritmik olarak yapabilmelidir.
    • Kolay kullanıcı arayüzüne sahip olmalıdır.
    • Kullanıcı bazlı yetkilendirmeye sahip olmalıdır.
    • Admin paylaşımları ile uzaktan tarama (Administrative Shares) yapabilmelidir.
    • Komut satırından çalışabilmelidir.
    • Microsoft Task Scheduler ile çalıştırılabilmelidir.

    Güvenlik Bilgi ve Olay Yönetimi (SIEM) Yazılımında olması önerilen özellikleri şu şekilde ifade edebilirim:

    • Ürün hem Microsoft Windows hem de Linux işletim sistemine sanallaştırmaya gerek duymadan kurulabilmelidir (İşletim sistemi bağımsızlığını sağlamak için).
    • Ürün, ileri seviye tehdit tespiti için makine öğrenmesi modülüne sahip olmalıdır.
    • Ürün, tehditlerin anında yakalanabilmesi için in-memory korelasyon yapabilmelidir.
    • Ürün aşağıdaki tarzda tespit yapılarını desteklemelidir:
      • Ürün, firewall tarafından bloklanan bir port ve IP ile bu olaydan önceki 20 dakika içerisindeki aynı IP ve port ile haberleşen (bloklanmayan) başka aktiviteleri tespit edebilmeli ve uyarabilmelidir.
      • Ürün, aynı anda aynı kullanıcı hem başarılı hem de başarısız oturum açarsa uyarmalıdır (Bir insan o kadar hızlı login ve logout yapamaz).
    • Ürünün KVKK desteği olmalıdır:
      • SIEM ürünü veri keşfi ürünleri ile entegre olmalıdır.
      • SIEM ürünü log’ların içerisinde T.C. Kimlik Numarası, cep telefonu veya kredi kartı bilgisi geçerse haber vermelidir.
      • Enterasys Dragon IDS, Cisco Nexus, Citrix NetScaler, SonicWall SSL-VPN cihazları ile entegre olarak kredi kartı bilgisi tespit edebilmelidir.

    Danışmanlık firmalarının büyük bir kısmının hazırladığı, şirketlere ve kurumlara teknik tavsiyeler içeren raporların büyük bir kısmı size sizin bildiklerinizi yazılı olarak vermekten öte geçmiyor. Hatta bazı müşterilerimiz bu raporlar için danışmanlık firması ekiplerinden daha fazla emek verdiğini ifade ediyor. Kişisel Veri İşleme Envanteri diye bölümlerle haftalar hatta aylar süren görüşmeler sonucunda oluşturdukları Excel dokümanları maalesef sadece kenarda duruyor. Çünkü ne mevcut durumu sağlıklı olarak gösteriyor ne de gelecek için bir anlam ifade ediyor. Yüzbinlerce liraya hazırlanan bu dokümanlar sadece müşteri beyanlarını baz alarak oluşturuluyor. Müşterinin bilinçli ya da bilinçsiz olarak söylemediği, çalışan bilgisayarlarındaki kişisel verilerin yansıtılmadığı raporlar KVKK açısından hiçbir anlam ifade etmiyor.

    Peki kişisel veri işleme envanterini siz nasıl hazırlıyorsunuz dediğinizi duyar gibiyim. Biz tüm sunuculardaki, veri tabanlarındaki, kullanıcı bilgisayarlarındaki kişisel verileri tek tuşla tarayıp, raporlayıp, kişisel veri içeren dokümanları sınıflandırıyoruz. Bu bölümlerle haftalar hatta aylar boyunca yapılan verilerinizi nerelerde tutuyorsunuz gündemi olan toplantıları ortadan kaldırıyor. Yazılım ile insan hatasını ortadan kaldırıyor. Kişisel verilerin tahmin edilebilen ve hiç tahmin edilemeyen kısımlardan nasıl çıktığını hep beraber görüyoruz. Devamında bu verilen hangilerinin tutulacağına, hangilerinin silineceğine ve anonim hale getirileceğine karar veriliyor. Yazılım bunların tamamını otomatik olarak yapıyor. Size zamandan ve paradan kazandırıyor. Veri envanterinin yaşayan bir süreç olarak kurgulanması ve güncellemelerin VERBİS’e yansıtılması kritik öneme sahip.

    Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 5651 ve diğer kanun, yönetmelik ve uyum ihtiyaçları için 2 yıl önceki log’lara hızlıca ve sorunsuz erişmek gerekiyor. 2 yılda ne kadar log birikebilir sorusunun cevabına göre planlarınızı yapmakta fayda var. 100 bilgisayar, 1 dosya sunucusu, 4–5 sunucu, firewall, Active Directory, DHCP, DNS, mail ve WEB sunucudan oluşan bir ortamda ortalama en az 500 EPS (saniyede oluşan olan sayısı) log oluşur. Bu günlük yaklaşık 50 milyon log ve 50 GB alan ihtiyacı anlamına gelir. Bu da 2 yıllık süreçte yaklaşık 35 milyar log ve 35 TB log anlamına gelir. Satın alacağınız SIEM yazılımının bunu kaldırabilecek özellikte olduğundan ve log’ları ciddi oranda sıkıştırarak tutma özelliği olduğundan emin olmanızı tavsiye ederiz. Yaygın olmasına rağmen log saklama kısıtları olan ve log kaçıran SIEM yazılımları da vardır. Örnek olarak sadece 200 milyon log tutabilen ve 1.000 EPS üzerine çıkamayan SIEM yazılımını verebiliriz. Bu durumda 1 hafta bile geçmeden sınıra ulaşabilirsiniz.

    Sürekli veri ihlalleri bildirimlerinden bahsediyoruz. Veri ihlallerinin neye benzediğine ilişkin bazı örnekler paylaşmak isterim. Öncelikle 2 Ekim 2019 tarihinde yayınlanan şu duyuruyu beraber okuyalım: “Bir turizm şirketi hakkında Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 27.08.2019 tarih ve 2019/255 sayılı Karar Özeti”

    Karar özeti içerisinde neler ifade edilmiş:

    • Genel alanlarda bulunan, sunuculara erişimi olan çalışan network bağlantılarının ihlal gerçekleştikten sonra kapatıldığı ve bu hususun da sunucu güvenliği noktasında bir aksaklık teşkil ettiği,
    • Güvenlik duvarının ihlal gerçekleştikten sonra yenilenmesinin sağlandığı ve güvenlik duvarının güncel durumda bulunmamasının teknik bir eksiklik olduğu,
    • Çalışanların ihlal gerçekleştikten sonra güvenlik eğitiminin sağlandığı ve daha önce böyle bir eğitim almadıkları anlaşılmış olup bu durumun da kişisel veri güvenliği sağlanması ve farkındalığı noktasında idari bir eksikliğin göstergesi olduğu,
    • İhlali gerçekleştiren kişinin önce Şirket içindeki sunuculara erişim sağladığı, daha sonra dikkat çekmemek için Şirketten ayrıldığı ve bir sunucuya yüklediği uzaktan erişim yazılımı ile işlemlerini gerçekleştirdiği,
    • Bilişim ağlarında sızma veya olmaması gereken bir hareket olup olmadığının Şirket IT sistemleri tarafından fark edilmemesinin teknik bir eksiklik olduğu, – Sunucu üzerindeki verilerin geri getirilemez şekilde ihlali gerçekleştiren kişi tarafından yok edildiği,
    • Söz konusu olayın Bilgi İşlem Birimine Şirketin diğer birimlerinde çalışanlar tarafından bildirilmesinin Şirketin Bilgi İşlem Biriminin ve Bilgi Sistemlerinin düzgün olarak çalışmadığı ve işlemediğinin bir göstergesi olduğu

    Ve devamında; ihlal sebebiyle 400.000 TL idari para cezası ve ihlalin 72 saat içerisinde bildirilmemesi sebebiyle 100.000 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildiği belirtiliyor.

    Aşağıda belli yeteneklere sahip bir SIEM ve kaliteli bir danışmanlık ile tespit edilmesi muhtemel kurum bildirimlerinden örnekler mevcuttur:

    • Şirket sunucularına girilerek dosyaların şifrelendiği ve sistemin kullanım dışı bırakıldığı
    • Şirket yetkilileri ve bilgi işlem uzmanlarının incelemeleri neticesinde Şirketin Local Area Network (LAN-Yerel Alan Ağı) üzerinden, ilgili şifrelerin ele geçirilmesi yoluyla yetkisiz şifre girişi ile siber saldırı yapıldığı ve söz konusu olayın Şirketin Genel alanlarda bulunan bir çalışan bilgisayarı üzerinden çalışan ağına sızılarak gerçekleştirilmesi şeklinde olduğu
    • İhlalin Şirket kütüklerine girilmesi suretiyle gerçekleştirilen bir siber saldırı olduğu
    • Bir Bankanın Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından düzenli gerçekleştirilen kontroller kapsamında, Bankanın Beylerbeyi Şubesinde Müşteri İşlem ve Satış Sorumlusu olarak görev yapan Banka çalışanı tarafından, bireysel nitelikli kredi bilgilerini içeren sorgu ekranlarından, işin gereğinden fazla adette sorgulama yapıldığının tespit edildiği ve gerekli incelemelerin başlatıldığı
    • Bankanın Teftiş Kurulu soruşturması sonucunda; Bireysel Müşteri ilişkileri Yöneticisi, Bireysel Müşteri İlişkileri Yönetici Yardımcısı, İşletme Müşteri İlişkileri Yönetici Yardımcısı unvanlarında çalışan ve olaya sebep olan 3 personelin görev ve iş tanımları gereği KKB sorgulama ekranına yetkileri bulunduğu, ancak söz konusu 3 personelin kendilerine tanımlanan KKB sorgulama yetkilerini Bankanın erişim ve bilgi güvenliği politikalarına aykırı şekilde amacı dışında kullandığı
    • Bir Firmanın sisteminde üzerinde tanımlı yetkileri uyarınca Ticari Nitelikli Kredi Bildirimi ve Paylaşımı (KRM) sorgusu yapamadığı halde, yetkilendirme sistemini devre dışı bırakacak bir yöntem ile yetki aşımı yaparak TBB Risk Merkezi web sitesine Banka kullanıcı olarak doğrudan erişim sağlayabildiği
    • Bankanın Uyum ve İç Kontrol Grubu tarafından düzenli gerçekleştirilen iç kontrol faaliyetleri kapsamında, 2 ayrı şubesinde (Alanya ve Gebze Akse Sapağı Şubesi) toplam 3 personel tarafından, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezince Bankaya sağlanan bireysel nitelikteki kredi bilgilerini içeren Kredi Kayıt Bürosu (KKB) sorgu ekranlarından şüpheli sorgulamaların yapıldığının gözlemlendiği
    • Söz konusu yetkisiz kişi veya kişilerin ayrıca Şirketin kaynak koduna (source code) ulaşarak değişiklik yapmasının ciddi bir güvenlik açığı olduğu
    • Yapılan detaylı teknik inceleme neticesinde 5225 adet müşteriye ait kullanıcı adı ve şifreye deneme yoluyla (brute-force attack) üçüncü kişiler tarafından hukuka aykırı olarak erişildiği ve internet ortamında paylaşıldığının tespit edildiği
    • Yetkisiz web arayüzü kullanıcısı ile sisteme erişildiği, müşterilere ait resim dosyalarının ve kişisel verilerin sızdırıldığı
    • Bir İnşaat Firmasının hasar onarım destek hizmeti alınan başka bir Firmanın nezaretinde yetkisiz web arayüz kullanımı ile sistemlerine erişerek müşterilere ait resim dosyalarının sızdırıldığı
    • Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından Risk Merkezi nezdinde bilgi güvenliğine yönelik yapılan çalışmalarda, bir Bankanın çalışanının yapmış olduğu sorguların şüpheli olduğunun tespit edildiği ve bu işlemlerin olası bir veri sızıntısına yol açıp açmadığının belirlenmesi amacıyla ilgili Banka nezdinde denetim ekiplerince soruşturma yapılması gerektiğinin 19.10.2018 tarihinde Banka Genel Müdürlüğüne tebliğ edildiği
    • Bir firmanın sunucularına yetkisiz şifre girişi ile siber saldırı yapıldığı

    Öner: “Veriden değer yaratma, yapay zekâ, makine öğrenmesi, çok daha akıllı makineler ve insan-makine etkileşiminin çok önemli olduğu bir dünya bizi bekliyor”

    TOFAŞ’ta veriden değer yaratmayla ilgili çalışmalar, veri analizinde kullanılan yöntemler, yapay zekâ ve otonom araçlar alanlarında yapılan çalışmalar, otomotiv sektöründe bizleri bekleyen yenilikler hakkında yöneltilen soruya cevap veren Tofaş Türk Otomobil Fabrikası Veri Yönetişimi Proje Lideri Fatma Öner, “Tofaş büyük bir kurum, veriden değer yaratma dediğimizde elimizde hali hazırda kolay analiz edebileceğimiz büyüklükte veri ve büyük veriyi iki ayrı grupta değerlendirmemiz gerekir diye düşünüyorum. Veriden değer yaratma dediğinizde öncelikle bunu yine farkındalık çalışmaları ve analizler ve bu analizleri çalışan ve müşteri kısacası insan hayatına ve dünyaya değer yaratacak bir hale getirmek bizim için önemli.

    Reklamlarda görmüşsünüzdür, aslında Tofaş’ın gözbebeği dediğimiz bir uygulamamız var, Fiat Yol Arkadaşım. Uygulama aslında kullanıcının hayatını kolaylaştırmayı sağlayan özellikler içermekte ve Tofaş bunu daha da iyileştirmek için çalışıyor. Uygulama kapsamında makine öğrenmesi ya da veri analitiğini hali hazırda kullandığımız çalışmalarımız var ve gelecekte asıl amacımız ürünü ve teknolojiyi elimizdeki veriyi kullanarak daha değerli hale getirmek.

    Veri analitiği dediğimizde sadece büyük veri aklımıza gelmesin, Tofaş içinde çalışanların günlerce uğraşıp ürettiği birçok veriyi sistemden anlık alabileceğimiz raporlama çalışmalarımız var. Kişilere bağımlı birçok rapor ve değerlendirme ve almanız gereken raporlar sabah masanıza oturduğunuzda sistemden otomatik olarak size gönderilmiş oluyor. Bunlar çok güzel değişimler.

    Veriden değer yaratma dediğinizde aslında en önemli nokta, o veriyi iyi tanıyan son kullanıcının bakış açısını zenginleştirmek. Tofaş bir nevi bir akademi. 2019 Tofaş’ta veri çalışmaları yılı ilan edildi. Bununla bağlantılı bizler de dahil olmak üzere birçok çalışanımız online eğitimler ve üniversite eğitimlerine yönlendirildi, her bir eğitim projelerle ve Tofaş’ın menfaatine olan projelerle zenginleştirildi. Bunun haricinde sadece IT değil diğer departmanların çalışanlarına da makine öğrenmesi, yapay zekâ, veri analitiği en azından bu konuların ne içerdiği ne demek olduğu, bir makine öğrenmesi problemine nasıl yaklaşılır ne tarz algoritmalar kullanılır gibi konularda eğitimler verildi. Bu eğitimlerde bize hizmet aldığımız kurumların değerli danışmanları ve hocaları destek oldular. Bunun ardından her bir ekip Tofaş’ta kendi departmanı ile ilgili belirlediği bir makine öğrenmesi problemini projelendirerek hayata geçirdi.

    Burada asıl anlatmak istediğim şu, bazen problemi çözmek kadar problemi belirlemek ve “ben bu probleme daha sistematik yaklaşırsam ve daha analitik ele alırsam daha iyi sonuçlar elde ederim” diyebilmek de önemli. Tofaş veri analitiği ekibi güçlü bir ekip ve çalışanlara da bu yaklaşımı vermek ve problemin çözümünde bir de bu tarz yaklaşımlar olduğu farkındalığını sağlamayı amaç edindi. Bunun yanında bu konuya ilgi duyan ekipler, IT dışında departmanlarda çalışanları da aslında veri analitiği ekibinin yardımcı kaynakları olarak görmek gerekiyor.

    Yapay zekâ, makine öğrenmesi ve otonom araçlarla ilgili çalışmalarımız var. Aslında bizim daha çok uğraştığımız konu insan-makine etkileşimi. Otonom araçlar ile ilgili olarak daha çok fabrika içinde ilerleyen başka arkadaşlarımın yönettiği başarılı projeler var.  Makine öğrenmesi konusunda ise gerçekten hayata geçirmek için çabaladığımız ve üzerinde çalıştığımız birçok projemiz var, bu projeler çok yetkin arkadaşlarımızın elinde diyebilirim.

    Ve en son otomotiv sektöründe ne gibi yenilikler olacak demiştiniz, otomotiv sektörüyle ilgili geçen gün bir konferansta direktörümüz Özgür Çetinoğlu’nun bir cümlesi olmuştu. Dedi ki ‘otomobil artık mekanik bir araç değil, otomobil 4 tekerleği olan bir yazılım haline gelecek’ bu çok can alıcı bir cümle. Gelecekte belki de önümüzdeki 10 yılda otomotiv sektörü büyük değişiklikler yaşayacak, makineler çok daha akıllı olacak, fabrikalar da verinin daha verimli kullanıldığı daha çok akıllı makinelerin yer aldığı yerler olacak. Gelecekte kaçınılmaz olarak veriden değer yaratma, yapay zekâ, makine öğrenmesi, çok daha akıllı makineler ve insan-makine etkileşiminin çok önemli olduğu bir dünya bizi bekliyor.” Değerlendirmelerini yaparak Tofaş olarak bu dönemin öncülerinden biri olmak için çalıştıklarını ifade etti.

    Sünbül: “KVKK konusu yakın zaman kurum ve kuruluşlar için ilgili Kurumun cezaları ve buna bağlı olarak medyada yer almalarıyla gündeme etki yapabilecek potansiyeli barındırıyor”

    Teknoloji Editörü ve Sunucusu Cem Sünbül oturum başkanı olarak panelin özetini yaparak, “KVKK ve Verinin Geleceği panelinde tam da adını çok iyi yansıtacak şekilde, bize ayrılan sürede anlatılabilecek en iyi şekilde tamamlandı. KVKK konusu her ne kadar şu günlerde ismiyle gündemdeyse de yakın zaman içinde bu farkındalığın bilincinde olmayan kurum ve kuruluşlar için ilgili kurumun cezaları ve buna bağlı olarak medyada yer almalarıyla gündeme etki yapabilecek potansiyeli barındırıyor. Panelin değerli katılımcıları ayrı ayrı konunun her yönünü ele aldı. KVKK konusunda pratikte dikkat edilmesi gerekenler, soru işareti olan hukuki yönleri, devasa bir otomotiv şirketinde verinin nasıl ele alındığı ve büyük bir nüfus ve çalışan yoğunluğuna sahip bir belediyenin inşa ettiği yapıyı dinlediğimiz verimli bir panel oldu. Üstelik konferansın son gün ve saatlerinde olmasına karşın izleyiciler paneli sonuna dek takip etti.” şeklinde görüşlerini paylaştı, Smart Future Expo’ya ve gerçekleşmesinde emeği geçen Bilişimciler ve BİLİŞİM GRUBU‘na teşekkür etti.

    img advertisement
    img advertisement

    ETİKETLER