1. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Değişim, Dijital ve Değerler Konuşuldu
  2. 3. Taraf Veri İhlalleri Şirketlerin Başını Ağrıtıyor
  3. Güvenlik Açıklarını Ortaya Çıkararak 1 Milyon Dolar Kazandı
  4. Android Dünyasında Bir İlk: Yapay Zekalı Asistan
  5. Hunko Motorlu Araçlar San. Ve Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  6. ASF Otomotiv A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  7. Kaya Seyehat Turizm San. Ve Dış. Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  8. Boeing CEO’sundan Kamuoyuna Açıklama
  9. KVKK Tarafından “Data Protection in Turkey” Yayınlandı
  10. “Madde ve Gerekçesi ile Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Bilgi Notu) ve Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Terimler Sözlüğü” Yayınlandı
  11. Bölgenin Dijital Açıdan En Olgun Ülkesi Türkiye
  12. “Hibrit Savaş” ve “Siber Terör” Gündemin İlk Sırasına Oturdu
  13. Turizm, Perakende ve Telekomünikasyon Sektörlerinde İşe Alımlar Hız Kazandı
  14. Gemicilik Sektörü Dijitalleşmede Geç Kalıyor
  15. İnternetten En Büyük Beklenti Eğitime ve Sağlığa Kolay Erişim
  16. Robot Nüfusu 2,5 Milyon Oldu
  17. Medya ve Eğlence Şirketleri 2019’da Baby Boomers Kuşağına Odaklanacak
  18. Avrupa Otonom Araçta ABD’yi Solluyor
  19. Veri Sorumlularına Örnek Olması için “KVKK KİŞİSEL VERİ SAKLAMA ve İMHA POLİTİKASI” Yayınlandı
  20. Kamuda ve Özel Sektörlerde Siber Güvenlik ISAF Exclusive’de Masaya Yatırılıyor
  21. Güvenlik Sektörünün En Prestijli Buluşması 13-15 Mart Tarihleri Arası Ankara’da Gerçekleşecek
  22. Turmobil Turizm Rent a Car Taşımacılık ve Nakliyat San. Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  23. Çocukları “Momo”dan Korumak için Ne Yapmalı?
  24. VERBİS’e Kayıtla İlgili Olarak Veri Sorumlularına Yardımcı Olmak Üzere “SORULARLA VERBİS” Yayınlandı
  25. Türk Ekibi Antarktika Bilim Seferi’nden Döndü
  26. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “5G’yi 2020’de Hizmete Sunacağız”
  27. İstihdam Seferberliğine Destek: İlk Dört Ayda 1300 Yeni İstihdam
  28. KVKK İhlali Korkusu CISO’ların Yüzde 63’ünü Uykusuz Bırakıyor
  29. Dijital Dönüşümün Dünya Liderleri İstanbul’da Bir Araya Geliyor
  30. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Akıllı Ulaşım Teknolojileriyle En Baştaki Hedefimiz, Ölümlü ve Ağır Yaralanmalı Kazaları Azaltmak”
  31. KKTC’de Toplam Bedeli 352 Milyon Lira Olan 4 Proje Gerçekleşecek
  32. Yerli ve Milli Bilişim Ürünlerimizi Bu Topraklarda Üretiyoruz
  33. Siber Korsanların 13 Milyon Euro Ele Geçirmeye Çalıştığı Banka Operasyonlarını Durdurdu
  34. Dünyanın En Hafif Mayın Dedektörü: OZAN
  35. Adnan Özen İnşaat Taah. En. Turz. Tiç. ve San. A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
  36. TÜBİTAK, Bilim ve Teknoloji Haftasını Çeşitli Etkinliklerle Kutlayacak
  37. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Sırada Yerlileşme Var”
  38. Mobil Cihazlara Yönelik Saldırılar 2018’de İki Kat Arttı
  39. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “KOSGEB Akıllı Dijital Teknolojiyi Destekleyecek”
  40. ING Bank A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  41. Okullara TEKNO-ÖNDER Geliyor
  42. En Zengin 100 Türk Açıklandı
  43. Mavi Vatan’da Milli Sistemler Görevde
  44. Silikon Vadisi’nin Tahtı Sallanıyor
  45. Ekran Karşısında Geçirilen Zamanı Azaltmak için 8 Öneri
  46. Garanti Filo Yönetim Hizmetleri A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
  47. Borlease Otomotiv A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
  48. Derindere Turizm Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
  49. Dijital Dönüşüm; Blockchain Zirvesi 26 Nisan’da İstanbul’da Gerçekleşecek
  50. Big Data ve Yeni Siyaset
  51. Türk Sanayi Kuruluşu AB Horizon 2020’den En Yüksek Teşviği Almaya Hak Kazandı
  52. Ömer ÇOLAKOĞLU: “Dijital Dönüşümde ‘Simple’ Düşünmek”
  53. Siber Güvenlik Çalışanlarınızla Başlıyor
  54. Mustafa GAYIR: “Türkiye’de Lojistik Sektörü ve Dijital Dönüşüm Evresi”
  55. Savunma Sanayii Başkanlığı & Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Teknopark İstanbul İş Birliği ile “Siber Güvenlik Fikir Yarışması”
  56. Rafine Bilgi ve Rekabetçi Teknoloji
  57. E-Posta Dolandırıcılarına Göz Açtırmayın
  58. Dijital Paranın Kaderi Kurumsallaşmaya Bağlı
  59. Dijitalin En İyileri 9. MIXX Awards Türkiye’de Belli Oldu
  60. Dosya Konusu: “Blockchain”
  61. Cem SÜNBÜL: “Dijitalize Dünya, Mobilize Medya”
  62. IT Forum Turkey’de Günümüzün Dünyası ve Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu
  63. Bilkom Genel Müdürü Fikret Ballıkaya Oldu
  64. Abdulkadir ÇAY: “Dijital Dönüşüm ve Sivil Toplum”
  65. Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps Turkey 2019 Başvuruları için Son Günler…
  66. Simone Kaslowski TÜSİAD Başkanı Seçildi
  67. “A Ticket For Your Future” Programı Başvuruları Başladı
  68. Uzay Teknolojileri İçin İş Birliği
  69. Sihirli Kelime: “Empati”
  70. Türk Oyun Devi Yeni Oyunlar ve Teknolojiler için Ekibini Genişletiyor
  71. Yapay Zekâ ve Blockchain ile Sahtecilik Tespiti
  72. Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Yeni Başkan Yardımcısı Cömert Varlık Oldu
  73. Türk Şirketten ABD’de Uzay ve Havacılık Yatırımı
  74. Beyaz Eşyalarınızın Suça Karışmadığından Emin misiniz?
  75. 2018 Yılı İhracat Şampiyonları Belli Oldu
  76. Kadıköy Geleceği Konuşuyor: Yapay Zekâ Geleceğimizi Nasıl Etkileyecek?
  77. Arkas Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirim
  78. Clickbus Seyahat Hizmetleri A.Ş. (Nereden Nereye) – KVKK Veri İhlali Bildirim
  79. Enterprise (Yes Oto) – KVKK Veri İhlali Bildirim
  80. 750 Genç Yarını İnşa Etmek için Proje Üretecek
  81. Bulut Bilişim 3 Yılda 130 Bin Kişiye Yeni İş Fırsatları Yaratacak
  82. Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi Kapılarını Açıyor
  83. Japon Teknoloji Şirketi Türkiye Pazarına Girdi
  84. Siber Suç Karaborsaları Yıkıcı Endüstriye Dönüştü
  85. Bakterileri Yok Eden, Radyasyona Kalkan Olan Seramik
  86. Boğaziçi Ventures’ın Yeni Ortağı Kenan Çolpan Oldu
  87. İş Gücünde Dijital Yetkinliğin Artırılması Avrupa’da Büyümeyi Canlandırabilir
  88. Avrasya’yı Buluşturan Nesnelerin İnterneti Zirvesi Yeniden İstanbul’da!
  89. Teknoloji Girişimcileri İstanbul’dan Global Pazarlara Açılıyor
  90. KVKK’da Şirketleri Rahatlatacak Lisans Kiralama Dönemi Başlıyor
  91. KVKK Başkanı: “Kişisel Verilerin Korunması Noktasında Tüm Sektörlere Yol Gösteriyoruz”
  92. 2019 Yılında Türkiye’deki Teknoloji Harcamaları 17,1 Milyar Dolara Ulaşacak
  93. İş ve Ekonomi Dünyası Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Buluşuyor
  94. Dijital Dünyanın “Oscar”ı MIXX Awards Türkiye’de Finale Kalanlar
  95. Robot Kuryeler Şehirleri Dönüştürecek
  96. Siber Suçlular 2018’de Basit DDoS Operasyonlarından Vazgeçti
  97. PİLOT’tan Girişimcilere 125 Bin TL Nakit Destek
  98. Holiday Inn İstanbul – Şişli – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  99. Hedef Araç Kiralama ve Servis A.Ş. (Hedef Filo) – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  100. Ticari Yazılımda Kiralama Dönemi Başlıyor
  101. Netmarble EMEA Genel Müdürü Aras Şenyüz Oldu
  102. Ar-Ge’de Üniversite-Sanayi İş Birliği Örneği
  103. 2019 Yılının Öne Çıkan 6 Teknoloji Trendi
  104. Sigortacılık Sektöründe ‘Çevik’ Büyümenin Lokomotifi Teknoloji ve İnovasyon
  105. Telekom Sektörü Gelecek Üç Yıl için İddialı
  106. Çocuklar Kontrol Bende Programıyla Bilinçleniyor
  107. Türkiye’de Y Kuşağının Yüzde 73’ü Online Tehdide Maruz Kalıyor
  108. 2030 Yılı Gelecek Hayalini Çek, Lizbon’da Eğitim Fırsatını Yakala
  109. TikTok #DahaİyiBirİnternet Kampanyasını Başlattı
  110. Yerel Seçimin Kilidi Gençler ve Fiber İnternet
  111. Arşiv Koleksiyonlarındaki 1.800.000 Yazılı ve Görsel Dijital Belge Kullanıma Açıldı
  112. Oyun Severler 4 Gün Boyunca Oyun ve Dijital Eğlenceye Doydu
  113. Milli Girişimler Sahneye Çıktı
  114. Çalışandaki Güven Eksikliği Yüzde 30 Kayıp Demek
  115. Kişisel Cihazlar Şirket Ağları için Arka Kapı mı?
  116. 5G Üzerinden Yeni Nesil Eğitim Teknolojileri
  117. Cybercamp’te Geleceğin Siber Güvenlik Uzmanları Yetişiyor
  118. Chafer Siber Casusluk Grubu İran’daki Elçilikleri Hedef Aldı
  119. Dünyada 3 Milyon Siber Güvenlik Uzmanı Açığı Devam Ediyor
  120. Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın Oldu
  121. Kayseri ve Bursa’nın Doğalgaz Dağıtımını SOCAR Yapacak
  122. Apple’ın Güvenlik Açığının Siber Saldırganlar Tarafından Kullanılması Zor
  123. Vodafone Discover Genç Yetenek Programı’na Başvurular Başladı
  124. Uluslararası Dolandırıcılık Raporu Yayınlandı
  125. İlaç Sektöründe Teknoloji Şirketleriyle Evlilikler
  126. Ebeveynler Çocuklarını Mavi Balina Oyunundan Nasıl Koruyabilir?
  127. KVKK’da Dev Cezalara Doğru…
  128. Huawei Kurucusundan Casuslukla İlgili Kritik Açıklama
  129. Geleceğin Yayın Platformu için İmzalar Atıldı
  130. Yeni Türkiye’de Teknolojinin Yeri ve Geleceği
  131. Dosya Konusu: “Endüstri 4.0”
  132. Süper Zekâ: Yapay Zekâ Uygulamaları, Tehlikeler ve Stratejiler
  133. 46 Bin Kişi ile 48 Saatlik Oyun Tasarım Maratonu
  134. Her Nesneye Bir İnternet
  135. Hakan YILMAZ: “Dijitalleşmenin Tam Zamanı”
  136. Nesnelerin İnterneti
  137. 100 Samsung Telefon Hediye! Dergilik’te “Dijital Biz”i İndir, Şansını Katla!
  138. Adem KAYA: “Bilişimin Geleceği ve Türkiye’nin Pazardaki Konumu”
  139. Başakşehirli Çocuklar Kendi Animasyon Filmlerini Üretiyor
  140. Kripto Paralar ve Terörün Finansmanı
  141. Optimum Otomotiv Satış Sonrası Çözümleri Tic. A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  142. ALD Automotive Turizm Ticaret A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  143. TEB Arval Araç Filo Kiralama A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  144. İnsan Sağlığının En Etkin Koruyucusu: Gıda ve Sağlık Sektörlerinde Akıllı Etiket Kullanımı
  145. İhracat Yeşil Sahalara İniyor
  146. Süleyman DEMİR: “Turizmde Deneyimlerimiz Teknolojiye Doğru Yöneliyor”
  147. ANIMOTO Inc. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  148. Dijital Dönüşüm
  149. Çocuklarla Birlikte Büyüyen TEGV 24 Yaşında!
  150. Mobil Oyun ve Uygulamalara 101 Milyar Dolar Harcadık
  151. Yapay Zekânın İhtiyaç Duyduğu 5 Meslek
  152. Blokzincir Araştırma Ağı (BAĞ) Kuruluyor
  153. Mustafa ÇELİKPENÇE: “Türkiye’de Bilişim ve Gelecek 5.0”
  154. Sevgilinize Hediye Alırken Siber Saldırganların Hedefi Olmayın
  155. Çocuklarımız Endüstri 4.0 Devrimine Hazır mı?
  156. Yıldızlı Projeler Yarışması’na Başvurular Başladı
  157. Yerli ve Milli Teknolojiler için Paydaşlar Buluşuyor
  158. ThingsPro Suite Çözümündeki Yedi Açık Kapatıldı
  159. Dubai’den Türkiye’ye 200 Milyon Dolar Geliyor
  160. Uçan Araba, Sürücüsüz Araç, Roket Yarışmaları… TEKNOFEST 2019 Başvuruları Başladı!
  161. Dr. Özgür AKIN: “AKINROBOTICS İnsansı Robot Teknolojilerini Yönlendiriyor”
  162. Gerçek Zamanlı Veriye Dayalı Akıllı Sistemler
  163. Siber Dolandırıcılar Bu Kez Netflix’i Alet Ediyor
  164. Verinin Dönüşüm Sürecinde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (KVKK) Yeri Konuşuldu
  165. Ahmet Hamdi ATALAY: “Teknolojide Geleceği HAVELSAN Yazıyor”
  166. Üretmeye, Markalaşmaya, İhracata ve Büyümeye Odaklanma Zamanı
  167. Türkiye’nin İlk, Avrupa’nın En Büyük Espor Sahnesi Açıldı!
  168. Kadın Yönetici ile Çalışan Şirket, Y ve Z Kuşağını Kazanır
  169. Yerli Oyunlar İhracatta 1 Milyar Dolar Sınırını Aştı
  170. 773 Milyon Email Hacklendi! İçinde Sizinki de Var mı?
  171. BT Yöneticileri “İş’te Güvenlik: Risk ve Esneklik” Teması ile BT Güvenlik Zirvesinde Buluşacak
  172. IAB Türkiye’de Yeni Yönetim Kurulu Seçildi
  173. Geleceğin Mühendisleri Merak Makinesi Programında Geliştirdikleri Tasarımları Sergiledi
  174. Teknoloji Fast 50 Türkiye 2018’de Teknoloji Sektörünün Öncüleri Belirlendi
  175. Ayakkabını Uzaktan Kumanda Et
  176. Turizmin Geleceği Blockchain Teknolojileriyle Değişiyor
  177. Smart Future Expo 2018’de Gelişen Yeni Teknolojiler Konuşuldu
  178. Nesnelerin İnterneti ile Kurumsal Kaynak Planlama
  179. Alaattin ÇAĞIL: “Sosyal Medya Geliştikçe Bizleri Bekleyen Riskler”
  180. Siber Güvenliğinizi Taçlandırın!
  181. Endüstri 4.0 ve Akıllı Lojistik
  182. Enez ÖZEN: “Türkiye, Sosyal Medya Kullanımında Dünyada İlk 5’te”
  183. Kapıyı Çalan Mekanik Kol
  184. Dr. Mustafa Özgür GÜNGÖR: “Ar-Ge ve Dijital Dönüşüm”
  185. Yeni Teknolojiler ve Değişim
  186. Said ERCAN: “Dünyanın İlk Sosyal Medya Sivil Toplum Kuruluşu”
  187. “Dijital Türkiye” Hedefine Platform ve Çözümlerle Katkıda Bulunuyoruz
  188. Ferdi YILMAZ: “Türkiye İnovasyon Sisteminde Dijital Dönüşüm, Endüstri 4.0 ve Bilinçli Teknoloji”
  189. BİLİŞİM GRUBU Teknoloji Gündemini Değerlendirdi
  190. Hüsnü TAVLAŞ: “Öncelik Siber Güvenlik Olmalı”
  191. Bilişimciler Zirvesi’nden Tüm Türkiye’ye Gelecek 5.0 Çağrısı!
  192. Dijital Dünyanın Nabzı “Dijital Biz Dergisi” ile Atıyor
  193. Marriott International, Inc. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    Banner Top
    1. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Değişim, Dijital ve Değerler Konuşuldu
    2. 3. Taraf Veri İhlalleri Şirketlerin Başını Ağrıtıyor
    3. Güvenlik Açıklarını Ortaya Çıkararak 1 Milyon Dolar Kazandı
    4. Android Dünyasında Bir İlk: Yapay Zekalı Asistan
    5. Hunko Motorlu Araçlar San. Ve Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    6. ASF Otomotiv A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    7. Kaya Seyehat Turizm San. Ve Dış. Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    8. Boeing CEO’sundan Kamuoyuna Açıklama
    9. KVKK Tarafından “Data Protection in Turkey” Yayınlandı
    10. “Madde ve Gerekçesi ile Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Bilgi Notu) ve Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Terimler Sözlüğü” Yayınlandı
    11. Bölgenin Dijital Açıdan En Olgun Ülkesi Türkiye
    12. “Hibrit Savaş” ve “Siber Terör” Gündemin İlk Sırasına Oturdu
    13. Turizm, Perakende ve Telekomünikasyon Sektörlerinde İşe Alımlar Hız Kazandı
    14. Gemicilik Sektörü Dijitalleşmede Geç Kalıyor
    15. İnternetten En Büyük Beklenti Eğitime ve Sağlığa Kolay Erişim
    16. Robot Nüfusu 2,5 Milyon Oldu
    17. Medya ve Eğlence Şirketleri 2019’da Baby Boomers Kuşağına Odaklanacak
    18. Avrupa Otonom Araçta ABD’yi Solluyor
    19. Veri Sorumlularına Örnek Olması için “KVKK KİŞİSEL VERİ SAKLAMA ve İMHA POLİTİKASI” Yayınlandı
    20. Kamuda ve Özel Sektörlerde Siber Güvenlik ISAF Exclusive’de Masaya Yatırılıyor
    21. Güvenlik Sektörünün En Prestijli Buluşması 13-15 Mart Tarihleri Arası Ankara’da Gerçekleşecek
    22. Turmobil Turizm Rent a Car Taşımacılık ve Nakliyat San. Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    23. Çocukları “Momo”dan Korumak için Ne Yapmalı?
    24. VERBİS’e Kayıtla İlgili Olarak Veri Sorumlularına Yardımcı Olmak Üzere “SORULARLA VERBİS” Yayınlandı
    25. Türk Ekibi Antarktika Bilim Seferi’nden Döndü
    26. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “5G’yi 2020’de Hizmete Sunacağız”
    27. İstihdam Seferberliğine Destek: İlk Dört Ayda 1300 Yeni İstihdam
    28. KVKK İhlali Korkusu CISO’ların Yüzde 63’ünü Uykusuz Bırakıyor
    29. Dijital Dönüşümün Dünya Liderleri İstanbul’da Bir Araya Geliyor
    30. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Akıllı Ulaşım Teknolojileriyle En Baştaki Hedefimiz, Ölümlü ve Ağır Yaralanmalı Kazaları Azaltmak”
    31. KKTC’de Toplam Bedeli 352 Milyon Lira Olan 4 Proje Gerçekleşecek
    32. Yerli ve Milli Bilişim Ürünlerimizi Bu Topraklarda Üretiyoruz
    33. Siber Korsanların 13 Milyon Euro Ele Geçirmeye Çalıştığı Banka Operasyonlarını Durdurdu
    34. Dünyanın En Hafif Mayın Dedektörü: OZAN
    35. Adnan Özen İnşaat Taah. En. Turz. Tiç. ve San. A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
    36. TÜBİTAK, Bilim ve Teknoloji Haftasını Çeşitli Etkinliklerle Kutlayacak
    37. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Sırada Yerlileşme Var”
    38. Mobil Cihazlara Yönelik Saldırılar 2018’de İki Kat Arttı
    39. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “KOSGEB Akıllı Dijital Teknolojiyi Destekleyecek”
    40. ING Bank A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    41. Okullara TEKNO-ÖNDER Geliyor
    42. En Zengin 100 Türk Açıklandı
    43. Mavi Vatan’da Milli Sistemler Görevde
    44. Silikon Vadisi’nin Tahtı Sallanıyor
    45. Ekran Karşısında Geçirilen Zamanı Azaltmak için 8 Öneri
    46. Garanti Filo Yönetim Hizmetleri A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
    47. Borlease Otomotiv A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
    48. Derindere Turizm Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
    49. Dijital Dönüşüm; Blockchain Zirvesi 26 Nisan’da İstanbul’da Gerçekleşecek
    50. Big Data ve Yeni Siyaset
    51. Türk Sanayi Kuruluşu AB Horizon 2020’den En Yüksek Teşviği Almaya Hak Kazandı
    52. Ömer ÇOLAKOĞLU: “Dijital Dönüşümde ‘Simple’ Düşünmek”
    53. Siber Güvenlik Çalışanlarınızla Başlıyor
    54. Mustafa GAYIR: “Türkiye’de Lojistik Sektörü ve Dijital Dönüşüm Evresi”
    55. Savunma Sanayii Başkanlığı & Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Teknopark İstanbul İş Birliği ile “Siber Güvenlik Fikir Yarışması”
    56. Rafine Bilgi ve Rekabetçi Teknoloji
    57. E-Posta Dolandırıcılarına Göz Açtırmayın
    58. Dijital Paranın Kaderi Kurumsallaşmaya Bağlı
    59. Dijitalin En İyileri 9. MIXX Awards Türkiye’de Belli Oldu
    60. Dosya Konusu: “Blockchain”
    61. Cem SÜNBÜL: “Dijitalize Dünya, Mobilize Medya”
    62. IT Forum Turkey’de Günümüzün Dünyası ve Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu
    63. Bilkom Genel Müdürü Fikret Ballıkaya Oldu
    64. Abdulkadir ÇAY: “Dijital Dönüşüm ve Sivil Toplum”
    65. Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps Turkey 2019 Başvuruları için Son Günler…
    66. Simone Kaslowski TÜSİAD Başkanı Seçildi
    67. “A Ticket For Your Future” Programı Başvuruları Başladı
    68. Uzay Teknolojileri İçin İş Birliği
    69. Sihirli Kelime: “Empati”
    70. Türk Oyun Devi Yeni Oyunlar ve Teknolojiler için Ekibini Genişletiyor
    71. Yapay Zekâ ve Blockchain ile Sahtecilik Tespiti
    72. Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Yeni Başkan Yardımcısı Cömert Varlık Oldu
    73. Türk Şirketten ABD’de Uzay ve Havacılık Yatırımı
    74. Beyaz Eşyalarınızın Suça Karışmadığından Emin misiniz?
    75. 2018 Yılı İhracat Şampiyonları Belli Oldu
    76. Kadıköy Geleceği Konuşuyor: Yapay Zekâ Geleceğimizi Nasıl Etkileyecek?
    77. Arkas Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirim
    78. Clickbus Seyahat Hizmetleri A.Ş. (Nereden Nereye) – KVKK Veri İhlali Bildirim
    79. Enterprise (Yes Oto) – KVKK Veri İhlali Bildirim
    80. 750 Genç Yarını İnşa Etmek için Proje Üretecek
    81. Bulut Bilişim 3 Yılda 130 Bin Kişiye Yeni İş Fırsatları Yaratacak
    82. Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi Kapılarını Açıyor
    83. Japon Teknoloji Şirketi Türkiye Pazarına Girdi
    84. Siber Suç Karaborsaları Yıkıcı Endüstriye Dönüştü
    85. Bakterileri Yok Eden, Radyasyona Kalkan Olan Seramik
    86. Boğaziçi Ventures’ın Yeni Ortağı Kenan Çolpan Oldu
    87. İş Gücünde Dijital Yetkinliğin Artırılması Avrupa’da Büyümeyi Canlandırabilir
    88. Avrasya’yı Buluşturan Nesnelerin İnterneti Zirvesi Yeniden İstanbul’da!
    89. Teknoloji Girişimcileri İstanbul’dan Global Pazarlara Açılıyor
    90. KVKK’da Şirketleri Rahatlatacak Lisans Kiralama Dönemi Başlıyor
    91. KVKK Başkanı: “Kişisel Verilerin Korunması Noktasında Tüm Sektörlere Yol Gösteriyoruz”
    92. 2019 Yılında Türkiye’deki Teknoloji Harcamaları 17,1 Milyar Dolara Ulaşacak
    93. İş ve Ekonomi Dünyası Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Buluşuyor
    94. Dijital Dünyanın “Oscar”ı MIXX Awards Türkiye’de Finale Kalanlar
    95. Robot Kuryeler Şehirleri Dönüştürecek
    96. Siber Suçlular 2018’de Basit DDoS Operasyonlarından Vazgeçti
    97. PİLOT’tan Girişimcilere 125 Bin TL Nakit Destek
    98. Holiday Inn İstanbul – Şişli – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    99. Hedef Araç Kiralama ve Servis A.Ş. (Hedef Filo) – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    100. Ticari Yazılımda Kiralama Dönemi Başlıyor
    101. Netmarble EMEA Genel Müdürü Aras Şenyüz Oldu
    102. Ar-Ge’de Üniversite-Sanayi İş Birliği Örneği
    103. 2019 Yılının Öne Çıkan 6 Teknoloji Trendi
    104. Sigortacılık Sektöründe ‘Çevik’ Büyümenin Lokomotifi Teknoloji ve İnovasyon
    105. Telekom Sektörü Gelecek Üç Yıl için İddialı
    106. Çocuklar Kontrol Bende Programıyla Bilinçleniyor
    107. Türkiye’de Y Kuşağının Yüzde 73’ü Online Tehdide Maruz Kalıyor
    108. 2030 Yılı Gelecek Hayalini Çek, Lizbon’da Eğitim Fırsatını Yakala
    109. TikTok #DahaİyiBirİnternet Kampanyasını Başlattı
    110. Yerel Seçimin Kilidi Gençler ve Fiber İnternet
    111. Arşiv Koleksiyonlarındaki 1.800.000 Yazılı ve Görsel Dijital Belge Kullanıma Açıldı
    112. Oyun Severler 4 Gün Boyunca Oyun ve Dijital Eğlenceye Doydu
    113. Milli Girişimler Sahneye Çıktı
    114. Çalışandaki Güven Eksikliği Yüzde 30 Kayıp Demek
    115. Kişisel Cihazlar Şirket Ağları için Arka Kapı mı?
    116. 5G Üzerinden Yeni Nesil Eğitim Teknolojileri
    117. Cybercamp’te Geleceğin Siber Güvenlik Uzmanları Yetişiyor
    118. Chafer Siber Casusluk Grubu İran’daki Elçilikleri Hedef Aldı
    119. Dünyada 3 Milyon Siber Güvenlik Uzmanı Açığı Devam Ediyor
    120. Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın Oldu
    121. Kayseri ve Bursa’nın Doğalgaz Dağıtımını SOCAR Yapacak
    122. Apple’ın Güvenlik Açığının Siber Saldırganlar Tarafından Kullanılması Zor
    123. Vodafone Discover Genç Yetenek Programı’na Başvurular Başladı
    124. Uluslararası Dolandırıcılık Raporu Yayınlandı
    125. İlaç Sektöründe Teknoloji Şirketleriyle Evlilikler
    126. Ebeveynler Çocuklarını Mavi Balina Oyunundan Nasıl Koruyabilir?
    127. KVKK’da Dev Cezalara Doğru…
    128. Huawei Kurucusundan Casuslukla İlgili Kritik Açıklama
    129. Geleceğin Yayın Platformu için İmzalar Atıldı
    130. Yeni Türkiye’de Teknolojinin Yeri ve Geleceği
    131. Dosya Konusu: “Endüstri 4.0”
    132. Süper Zekâ: Yapay Zekâ Uygulamaları, Tehlikeler ve Stratejiler
    133. 46 Bin Kişi ile 48 Saatlik Oyun Tasarım Maratonu
    134. Her Nesneye Bir İnternet
    135. Hakan YILMAZ: “Dijitalleşmenin Tam Zamanı”
    136. Nesnelerin İnterneti
    137. 100 Samsung Telefon Hediye! Dergilik’te “Dijital Biz”i İndir, Şansını Katla!
    138. Adem KAYA: “Bilişimin Geleceği ve Türkiye’nin Pazardaki Konumu”
    139. Başakşehirli Çocuklar Kendi Animasyon Filmlerini Üretiyor
    140. Kripto Paralar ve Terörün Finansmanı
    141. Optimum Otomotiv Satış Sonrası Çözümleri Tic. A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    142. ALD Automotive Turizm Ticaret A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    143. TEB Arval Araç Filo Kiralama A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    144. İnsan Sağlığının En Etkin Koruyucusu: Gıda ve Sağlık Sektörlerinde Akıllı Etiket Kullanımı
    145. İhracat Yeşil Sahalara İniyor
    146. Süleyman DEMİR: “Turizmde Deneyimlerimiz Teknolojiye Doğru Yöneliyor”
    147. ANIMOTO Inc. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    148. Dijital Dönüşüm
    149. Çocuklarla Birlikte Büyüyen TEGV 24 Yaşında!
    150. Mobil Oyun ve Uygulamalara 101 Milyar Dolar Harcadık
    151. Yapay Zekânın İhtiyaç Duyduğu 5 Meslek
    152. Blokzincir Araştırma Ağı (BAĞ) Kuruluyor
    153. Mustafa ÇELİKPENÇE: “Türkiye’de Bilişim ve Gelecek 5.0”
    154. Sevgilinize Hediye Alırken Siber Saldırganların Hedefi Olmayın
    155. Çocuklarımız Endüstri 4.0 Devrimine Hazır mı?
    156. Yıldızlı Projeler Yarışması’na Başvurular Başladı
    157. Yerli ve Milli Teknolojiler için Paydaşlar Buluşuyor
    158. ThingsPro Suite Çözümündeki Yedi Açık Kapatıldı
    159. Dubai’den Türkiye’ye 200 Milyon Dolar Geliyor
    160. Uçan Araba, Sürücüsüz Araç, Roket Yarışmaları… TEKNOFEST 2019 Başvuruları Başladı!
    161. Dr. Özgür AKIN: “AKINROBOTICS İnsansı Robot Teknolojilerini Yönlendiriyor”
    162. Gerçek Zamanlı Veriye Dayalı Akıllı Sistemler
    163. Siber Dolandırıcılar Bu Kez Netflix’i Alet Ediyor
    164. Verinin Dönüşüm Sürecinde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (KVKK) Yeri Konuşuldu
    165. Ahmet Hamdi ATALAY: “Teknolojide Geleceği HAVELSAN Yazıyor”
    166. Üretmeye, Markalaşmaya, İhracata ve Büyümeye Odaklanma Zamanı
    167. Türkiye’nin İlk, Avrupa’nın En Büyük Espor Sahnesi Açıldı!
    168. Kadın Yönetici ile Çalışan Şirket, Y ve Z Kuşağını Kazanır
    169. Yerli Oyunlar İhracatta 1 Milyar Dolar Sınırını Aştı
    170. 773 Milyon Email Hacklendi! İçinde Sizinki de Var mı?
    171. BT Yöneticileri “İş’te Güvenlik: Risk ve Esneklik” Teması ile BT Güvenlik Zirvesinde Buluşacak
    172. IAB Türkiye’de Yeni Yönetim Kurulu Seçildi
    173. Geleceğin Mühendisleri Merak Makinesi Programında Geliştirdikleri Tasarımları Sergiledi
    174. Teknoloji Fast 50 Türkiye 2018’de Teknoloji Sektörünün Öncüleri Belirlendi
    175. Ayakkabını Uzaktan Kumanda Et
    176. Turizmin Geleceği Blockchain Teknolojileriyle Değişiyor
    177. Smart Future Expo 2018’de Gelişen Yeni Teknolojiler Konuşuldu
    178. Nesnelerin İnterneti ile Kurumsal Kaynak Planlama
    179. Alaattin ÇAĞIL: “Sosyal Medya Geliştikçe Bizleri Bekleyen Riskler”
    180. Siber Güvenliğinizi Taçlandırın!
    181. Endüstri 4.0 ve Akıllı Lojistik
    182. Enez ÖZEN: “Türkiye, Sosyal Medya Kullanımında Dünyada İlk 5’te”
    183. Kapıyı Çalan Mekanik Kol
    184. Dr. Mustafa Özgür GÜNGÖR: “Ar-Ge ve Dijital Dönüşüm”
    185. Yeni Teknolojiler ve Değişim
    186. Said ERCAN: “Dünyanın İlk Sosyal Medya Sivil Toplum Kuruluşu”
    187. “Dijital Türkiye” Hedefine Platform ve Çözümlerle Katkıda Bulunuyoruz
    188. Ferdi YILMAZ: “Türkiye İnovasyon Sisteminde Dijital Dönüşüm, Endüstri 4.0 ve Bilinçli Teknoloji”
    189. BİLİŞİM GRUBU Teknoloji Gündemini Değerlendirdi
    190. Hüsnü TAVLAŞ: “Öncelik Siber Güvenlik Olmalı”
    191. Bilişimciler Zirvesi’nden Tüm Türkiye’ye Gelecek 5.0 Çağrısı!
    192. Dijital Dünyanın Nabzı “Dijital Biz Dergisi” ile Atıyor
    193. Marriott International, Inc. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    KVKK İhlali Korkusu CISO’ların Yüzde 63’ünü Uykusuz Bırakıyor

    KVKK İhlali Korkusu CISO’ların Yüzde 63’ünü Uykusuz Bırakıyor

     

    International Data Corporation (IDC) Türkiye’nin 11.sini düzenlediği IDC Security Roadshow; 28 Şubat tarihinde Wyndham Grand Levent Otel’de gerçekleşti.

     

    IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları: “Siber güvenlik, yönetim kurullarının ajandalarındaki önemini korurken; yatırım planlarında da üst sıralarda yer almaya devam ediyor. 2019 yılının ekonomik olarak zorlayıcı bir yıl olması beklenirken, yaptığımız görüşmeler ve analizler doğrultusunda güvenlik yatırımlarının hız kesmeden devam edeceğini öngörüyoruz. Bu yıl IDC Türkiye olarak gerçekleştirdiğimiz CISO Zirvesi 2018 anketimizde CISO’ları uykusuz bırakan konuların başında Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) ihlalinin %63 ile ilk sırada geldiğini gördük. Nitekim 2018 yılının en çok konuşulan konularından biri olan KVKK, 2019 yılında da sıkça konuşuluyor olacak. Kurumlar regülasyonlardan kaynaklı endişelerini gidermek amacıyla çeşitli yatırımlar yapmaya ve uyumluluk konusunda danışmanlıklar almaya devam edecekler. Gerçek zamanlı tehdit istihbaratı ve güvenlik operasyon merkezi yatırımları, yönetilebilir güvenlik servisleri CISO’ların 2019 yılında önceliklendirdiği yatırımların başında geliyor.”

     

    IDC Türkiye’de Yazılım Pazarından Sorumlu Araştırma Müdürü Yeşim Öztürk’e göre, “İş dünyası ve BT liderleri, dijital dönüşümün getirdiği fırsatlardan faydalanırken, daha karmaşık, dağıtık teknik ortamları oluşturma ve yönetme zorluğuyla karşı karşıya kalıyorlar. Şirketler, kritik bilgileri kullanarak karmaşık iş süreçlerini desteklemek için veya dönüşüm sürecinin bir parçası olarak yeni teknolojilere yatırım yapıyorlar. Aynı zamanda dijital dönüşüm, kuruluşların yeni zorlukları ve gereksinimleri karşılamak için siber güvenlik uygulamalarını iyileştirmelerini ve entegre etmelerini de gerektiriyor. Şirketler ise gizlilik, bütünlük ve sistemlerin sürekliliği ile ilgili riskleri dengelemek için BT ortamlarında bir dizi kontrol uygulamak zorunda kalıyor. Günümüzde birçok büyük kuruluş siber güvenlik programını güçlendirmek için bir plan ve bütçe belirlemiştir. Belirlenen stratejiler doğrultusunda yatırımlar gerçekleştirilse de süregelen olaylar ve regülasyonel değişiklikler planlanmamış yatırımları beraberinde getirmektedir. 2019 yılının ana konusu olan risk ise güvenlik stratejilerinin ve planlarının merkezine konumlandırılmalıdır.”

    IDC’nin Avrupa Güvenlik Çözümlerinden Sorumlu Araştırma Müdürü Mark Child ise konuşmasında şirketlerin risk değerlendirmelerini detaylı bir şekilde yapmaları gerektiğine değinirken, proaktif güvenlik yaklaşımını benimsemek amacıyla “stratejik”, kurumlardaki her iş birimini ve süreci kapsamak amacıyla “bütünsel”, riski kademeli olarak değerlendirebilmek için “nüanslı” ve tutarlı bir risk analizi için ise farklı iş birimlerinin dahil edildiği “odaklı” ekipler ile risk bazlı bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini paylaştı. Risk yönetiminin siber güvenlik strateji planlarına mutlaka dahil edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

    “IDC CIO Zirvesi 2018 Anketi” sonuçlarına göre önümüzdeki yıllarda da güvenlik, ortak bir endişe olarak yine birinci sırada yer alıyor. Günümüzde siber güvenlik tehdit ortamı, gelişen tehditler ve tekrarlayan siber saldırılardan oluşmaktadır. Bu nedenle, CIO’lar dijital dönüşüm inisiyatiflerinin bu tehditlerden etkilenebileceğini anlamalı ve gerekli önemlerin alınması konusunda güvenlik ekiplerini hem strateji hem de teknoloji yatırım planları açısından desteklemelidir.

    50’den fazla teknoloji sağlayıcısı ve 40’tan fazla CISO’nun konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte; yeni nesil teknojilerin güvenliğinden, operasyonel teknolojilerin güvenliğine, yönetilen güvenlik hizmetlerine, tehdit istihbaratından, yeni güvenlik yaklaşımları öne çıkan konulardan bazılarıdır.

    Daha fazla bilgi için IDC Security Roadshow 2019 https://idcitsecurity.com/istanbul/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

    Etkinlik katılımıcıları olan Güvenlik Yöneticilerinden bazılarının mesajları:

    Vakıfbank BT Güvenlik ve Bilgi Uyum Müdürü Akif Mert Avcı, güvenlik stratejisi belirlenirken, iş hedeflerinin, mevcut risklerin ve regülasyonların göz önünde bulundurulması son derece önem taşıması gerektiğinden bahsetti.

    Gün geçtikçe artan hedefli siber saldırılara karşı şirketleri her zamanki gibi ayakta tutmak güvenlik ekipleri için en önemli ve zorlu yeteneklerden biri haline geldi. Tehditler daha karmaşık hale geldikçe ve kurumsal ihtiyaçlar geliştikçe, şirketlerin siber saldırıların olası yıkımını en aza indirmek için güvenlik stratejilerini tekrar gözden geçirmeleri gerekmektedir.

    Avivasa CISO’su Aytekin Güzeliş, “Siber Saldırıların Yeni Çağı” panelinde “Riskler ve tehditler her geçen gün değişse de birçok tehdit arka planda bilinen ortak zafiyetleri kullanıyor. Bu sebeple yeni metodlar ve teknolojileri uygularken, temel hijyen kuralları hala önemini koruyor ve gözardı etmemek lazım. İşletim sistemi ve uygulama yamaları, uygulama whitelisting, ayrıcalıklı hesap yönetimi, çok faktörlü kimlik doğrulama, uygulama ve tarayıcıların sıkılaştırılması ve yedekleme bu hijyen kurallarından bazıları” dedi.

    Yine aynı panelde, Sabancı’da Operasyon Direktörü olarak görev yapan Bektaş Özkan, “2019’da Ransomware vb. saldırıların artacağı bir yıl olacak. Bu saldırıların etkinliklerini en aza indirebilmek için teknolojik çözümlerden ziyade kullanıcı farkındalığının artırılması gerekiyor. Bunun için de kozmetik eğitimler yerine kullanıcı davranışlarını değiştirecek bir çözüm oluşturmak ve kullanımını zorunlu hale getirmek olduğunu düşünüyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

    Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Bilgin Metin, “Siber kamplarımızda üçüncü yılımıza girmenin mutluluğu içindeyiz. Yaz ve kış kampları düzenliyoruz. Bu zamana kadar 6 adet siber kamp yaptık. Üniversite ayrımı yapmadan tüm Türkiye’den öğrenci kabul ediyoruz. Kamplarımıza binlerce başvuru oluyor. Online bir sınav yapıyoruz. Sınavı geçenleri laboratuvar ortamında sınav yapıp en başarılı öğrencileri seçiyoruz. 2019 kış kampımızda üç paralel sınıf açtık. Ofansif siber güvenlik, defansif siber güvenlik ve BT yönetişimi ile KVKK. Ülkemizde ilk defa KVKK ve BT Yönetişimi kampı düzenlemenin mutluluğu içindeyiz. Bir sonraki hedefimiz ise Güvenlik Operasyon Merkezleri için yetişmiş insan gücü geliştirmek” dedi.

    Türkiye Finans Katılım Bankası Kurumsal Proje Yönetimi ve Gelişim Müdürü Burak Uluocak, “Güvenlik İşinin Sürdürülmesi” panelinde, “Hazırlıkları devam eden yeni Bankalar Bilgi Sistemleri ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Yönetmeliği’nde, Bilgi Güvenliği Yönetimi ile ilgili düzenlemeler önce çıkıyor” dedi.

    Turkcell Siber Savunma Merkezi Müdürü Cihan Yüceer, “MITRE ATT&CK atak teknik ve taktiklerinin sonucu eksik olan taraflarımız yeni kurallar ile alarm üretilerek kapatılmaktadır” dedi.

    ASAŞ Ağ ve Siber Güvenlik Müdürü İbrahim Aslanbakan, “Üretim sektöründeki en yaygın güvenlik açığı üretim otomasyon kontrol sistemlerinde kullanılan uygulamaların güncellenmemiş ve teknolojisinin eskimiş olmasıdır. Gelişmiş yeni nesil tehditlere karşı gerekli güvenlik uygulamalarının bu sistemlere yüklenmesinde uyumluluk sorunu yaşanmaktadır” dedi.

    BSH Bölge Bilgi Güvenliği Müdürü Müge Şanoğlu, “Bugünkü konumumuzdan belirlediğimiz güvenlik stratejisine giden yol dik veya düzlemsel olmamalıdır, zira çağımızın etkenleri doğrultusunda esnek ve değişime uygun olarak tasarlandığı taktirde başarıyla uygulanabilecektir” dedi.

    CK Enerji Altyapı ve Operasyonlar Direktörü Savaş Ergen, “Endüstriyel kontrol sistemlerinin kritik ve stratejik önemi nedeniyle gelişmiş ve hedefli saldırılara maruz kaldığı düşünüldüğünde, BT olarak güvenlik stratejilerimizi yeniden gözden geçirmemize ve OT tarafını da dahil ederek geliştirmemize etkisi olmuştur” dedi.

    Migros Bilgi Güvenliği Müdürü Selda Aydoğmuşoğlu “Dijital iş yaşam döngüsünde risk yönetimini merkeze alarak sürdürülebilir bir program oluşturulabilir” dedi.

    “Güvenlik Çağında BT/OT Yakınsaması” panelinin moderasyonunu gerçekleştiren Enerjisa Bilgi Güvenliği Risk ve Uyumluluk Grup Müdürü Pelin Pehlivan, BT ve OT yakınmasının kaçınılmaz noktaya geldiği günümüzde, güvenlik stratejilerinin ve planlarının bütünsel olarak oluşturulmasının önemli olduğunu belirtti.

    Alternatif Bank Bilgi Güvenliği ve Yönetişim Müdürü Özer Gülce, “KVKK ve SOC süreçlerinde bilgi güvenliği yönetişiminde yol haritaları nasıl belirlenmelidir, ölçüm nasıl yapılmalıdır?” konuları üzerinde durdu.

    “Modern Güvenlik Sorunlarına Karşı Nasıl Mücadele Etmeliyiz?” paneli moderatörü Boyner Grup Bilgi Güvenliği Müdürü Tuğba Öztürk, “2018’de güvenlik ihlalleri rüzgâr gibi geçti. 2019 fırtınalı olmasın?” ifadesiyle sözlerini tamamladı.

    Halkbank CISO’su Mehmet Hakan Tercan, “IoT, bulut bilişim, yapay zekâ gibi dönüştürücü teknolojilerin bilgi güvenliği alanındaki olumsuz etkilerini azaltmak, bilgi güvenliğini en üst seviyeye yükseltmek için, bazen kolayına da kaçarak güvenlikte en zayıf halka olarak değerlendirdiğimiz insan faktörünü bu etiketten kurtararak en güçlü halka haline getirmemiz gerekiyor” dedi.

    Şişecam BT Güvenliği, Risk & Uyum Müdürü Sibel Merey, “Cryptojacking hem ev hem kurumsal kullanıcıların kaynaklarını sömürebilir” ifadelerini kullandı.

    “Güvenlik İşinin Sürdürülmesi” paneli panelistlerinden Kayserigaz CISO’su İlmiye Nur Ayyıldız, “Güvenlik bakış açısının şirketlerde sadece Bilgi Güvenliği ekiplerinde değil tüm çalışanlarda olması sağlanmalıdır. Herkes tarafından benimsenen güvenlik stratejisi ile başarılı ve güvenli yapılar oluşturulabilir” diyerek sözlerini tamamladı.

    ICBC Bilgi Güvenliği ve Risk Müdürü Mehmet Karabıyık, “Bilgi güvenliğini, dijital dönüşümün tam ortasına yerleştirmeyen organizasyonlar için yarın çok geç olabilir!” dedi.

    ADM Elektrik BT Müdürü Mehmet Karadeniz ise, “Endüstri 4.0 ile beraber firmaların yeni teknolojileri anlamaya çalışmadaki başarıları gelecekte ayakta kalıp kalmayacaklarını gösterecek. Bunu başarmalarındaki en önemli etken ise BT/OT yakınlaşmasını hangi düzeyde dönüştürdükleri ile ilgili olacak” dedi.

    Turkish Bank CISO’su Mert Çakar, “Finasal piyasalar güven üzerine kurulu oldukları için geminin en ufak bir çatlaktan su almasının dönülemez sonuçlara varılabileceği düşünülerek karar alınmalıdır” dedi.

    Meram EDAŞ Teknoloji Projeleri Danışmanı Murat Yılmaz, “Henüz kapatamadığımız zafiyetleri emsal göstererek uygulayabileceğimiz siber güvenlik önlemlerini yok sayamayız.” ifadelerini kullandı.

    Tags: , , , ,

    Related Article

    Tüm Yazılar

    img advertisement
    img advertisement