1. CIO’lar İş Süreçlerinde Dijital Dönüşüm ile Şirketlerini Geleceğe Taşıyor
  2. Otonom Teslimat Robotu İnsan Gibi Yürüyor
  3. Dijital Teknolojide Kullanıcı Alışkanlığı Yönetimi
  4. Akıl Terini Çalıştıranlar Kazanıyor!
  5. 1 GB Mobil İnternete 2,25 Dolar Ödüyoruz
  6. WannaCry’ı Unutmayalım!
  7. Yusuf EVMEZ: “Fidye Yazılımları Kâbusunuz Olmaktan Çıksın”
  8. Oy Verme Teknolojileri ve Elektronik Oylama
  9. Tatilde Gözetleme Cihazlarının Kurbanı Olmayın
  10. Çin’de Drone ile Tam Otomatik ve Akıllı Dağıtım Hizmeti Başladı
  11. Veri Bilimi ve Veri Bilimcisi
  12. Akıllı Şehirler, Teknoloji ve Yeni Tüketici Profili
  13. Paylaşım Ekonomisi 400 Milyar Dolara Koşuyor
  14. Dosya Konusu: “Siber Güvenlik”
  15. Gelecekte Bilişim Konferansı’nda Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu
  16. Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Öğrencileri Günde 6 Saat Oyun Oynuyor
  17. Gelecekte Bilişim Konferansı’nda Geleceği Konuştuk
  18. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Türk Firmaları Dünyanın En Büyük Savunma Sanayi Firmaları Arasına Giriyor”
  19. Gençler İş Hayatından Ne Bekliyor?
  20. Siber Saldırganlar Şimdi de İş Arayanları Hedef Alıyor
  21. Şirketlerin Yüzde 93’ünden Fazlası Akıllı Teknolojinin Dijital Dönüşümün Anahtarı Olduğunu Düşünüyor
  22. Türkiye Drone Şampiyonası Sona Erdi
  23. Quantum Bilgisayarlar Hacker’ların Eline Geçerse Ne Olur?
  24. Microsoft Corporation – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  25. Facebook Nezdinde Gerçekleşen Veri İhlaline 1 Milyon 650 Bin TL İdari Para Cezası
  26. KARMA Gerçeklik Laboratuvarı Açıldı
  27. İlk Çeyrekte Jeopolitik Saldırılar Arttı
  28. Akıllı Stadyum Devri
  29. Yapay Zekâ’nın Son Trendleri I-TECH’te Görücüye Çıkıyor
  30. Parolalarda En Çok Kullanılan Süper Kahraman
  31. Bakanlar DENEYAP Heyecanına Ortak Oldu
  32. TİM Başkanı: “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye Hedefini İnovasyonla Elde Edebiliriz”
  33. 5 Dakikada “Gelecekte Bilişim Konferansı”
  34. Hacker’lardan 30 Milyar Sızma Girişimi
  35. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Mehmetçiğe Süper Lazer Silah Geliyor”
  36. Gökdeniz Gemi Platformları için Yakın Hava Savunma Sistemi Tanıtıldı
  37. Siber Tehditleri Gerçek Zamanlı Olarak Yakalayın!
  38. Tablet Kullanımı 1 Yaşın Altına İndi
  39. Yapay Zekâ ve Bilişsel Bilim Alanında Çok Sayıda Uzman Bir Araya Geldi
  40. Sürücüler Araçlarına Daha Fazla ‘Bağlanacak’
  41. Dünyayı Robotlardan Önce Algoritmalar Ele Geçirdi
  42. KVKK Başkanı Uyardı: “Biyometrik Veriler Gelişigüzel İşlenemez”
  43. Neuromarketing ve Dijital Teknoloji
  44. Telekom Sektörü Durgunluğa Meydan Okuyor
  45. Nesnelerin İnterneti ve Teknolojik İnsan Faktörü
  46. Lokomotif: Bilgi Teknolojileri
  47. 450 Robotun Yarıştığı Robokan Ödül Dağıttı
  48. Momo Challenge Çocuklar için Önemli Bir Tehlike mi? Yoksa Viral Bir Aldatmaca mı?
  49. Savunma ve Havacılıkta Sipariş Rekoru
  50. Savunma Sanayiinde İhracatımız Yüzde 20 Arttı
  51. Türkiye’nin Özel Yetenekli Çocukları Geleceğe Hazırlanıyor
  52. Elektrikli ve Hibrid Araçlar Sürüş Etkinliğinde Testi Geçti
  53. Hakan NERGİS: “Türkiye Spor Zirvesi’nde Buluşalım”
  54. Çocuklar Sokakta Oynamayı Tablete Tercih Ediyor
  55. Dünyaları Tamamen Dijital Olan Bir Nesli Nasıl Koruyabiliriz
  56. Dosya Konusu: “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)”
  57. Güvenlik Sektörünün CONFEX’i ISAF Exclusive Ankara’da Gündemi Belirledi
  58. Gelecekte Bilişim Konferansı 27 Nisan’da Bilişimin Gündemini Belirleyecek
  59. Av. Arb. Murat KEÇECİLER: “Kişisel Verileri Koruma Politikası Nasıl Şekillenmeli?”
  60. Türkiye’nin Yıldızlı Projeleri Belli Oldu
  61. Endüstri 4.0 Devrimi 5G Teknolojisi ile Hızlanacak
  62. Gelecekte Bilişim Konferansı’nda 300 Kişi Birbiriyle Tanışacak!
  63. Çağrı Merkezi Sektörünün Sağladığı İstihdam 108 Bin Kişiye Ulaştı
  64. Blok Zinciri Yatırımları 3 Yılda Yüzde 400 Artacak
  65. Çevre Teknolojileri Buluşmasına 84 Ülkeden 10 Bin Ziyaretçi
  66. Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru Oldu
  67. Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps Turkey 2019’a Seçilen Girişimler Belli Oldu
  68. Attığınız USB’lere Dikkat!
  69. Sporun Tüm Paydaşları Türkiye Spor Zirvesi’nde Bir Araya Geliyor
  70. Türk Savunma Şirketleri Malezya’da Önemli Adımlar Attı
  71. Savunmada 2019 İhracat Hedefi 3 Milyar Dolar
  72. Türk Savunma Sanayisi Gücünü Asya’ya Taşıdı
  73. En Büyük Şikayet Konusu Tele Pazarlama
  74. Türkiye’nin Kurtuluşu Bilişimle Olacak
  75. “Gelecekte Bilişim Konferansı” Geleceğin Akıllı Dünyasına Işık Tutacak
  76. Blockchain Her Alanda… Değişimleri Nasıl Avantajımıza Çeviririz?
  77. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Değişim, Dijital ve Değerler Konuşuldu
  78. Siber Hippiler
  79. Türkiye’de Elektrik Piyasasının Gelişimi ve Bilişim
  80. Bu Yaz Oyun Yaz
  81. Veri Analizinde Lider Olmak?
  82. İbrahim ELBAŞI: “Dijital Dönüşüme Katkı Sağlayacak Yenilikçi Fikirlerin Adresiyiz”
  83. Değişim Yönetimi ve Endüstri 4.0
  84. 3. Taraf Veri İhlalleri Şirketlerin Başını Ağrıtıyor
  85. Güvenlik Açıklarını Ortaya Çıkararak 1 Milyon Dolar Kazandı
  86. Dosya Konusu: “Perakende Sektörü”
  87. HİSAR’dan Bir Başarı Daha
  88. Android Dünyasında Bir İlk: Yapay Zekalı Asistan
  89. Tansu YEĞEN: “Yapay Zekâya Giden Yol: Robot Yazılımlar”
  90. Kişisel Verilerinizin Hesabını Sorun!
  91. Hunko Motorlu Araçlar San. Ve Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  92. ASF Otomotiv A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  93. Kaya Seyehat Turizm San. Ve Dış. Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  94. Boeing CEO’sundan Kamuoyuna Açıklama
  95. KVKK Tarafından “Data Protection in Turkey” Yayınlandı
  96. “Madde ve Gerekçesi ile Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Bilgi Notu) ve Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Terimler Sözlüğü” Yayınlandı
  97. Bölgenin Dijital Açıdan En Olgun Ülkesi Türkiye
  98. TÜSİAD Tokyo’da Düzenlenen B20 Zirvesi’ne Katıldı
  99. Elektronik Harpte Kullanılacak Uçaklar Türkiye’ye Geldi
  100. “Hibrit Savaş” ve “Siber Terör” Gündemin İlk Sırasına Oturdu
  101. Turizm, Perakende ve Telekomünikasyon Sektörlerinde İşe Alımlar Hız Kazandı
  102. Gemicilik Sektörü Dijitalleşmede Geç Kalıyor
  103. İnternetten En Büyük Beklenti Eğitime ve Sağlığa Kolay Erişim
  104. Hepsiburada CEO’su Murat Emirdağ Oldu
  105. Robot Nüfusu 2,5 Milyon Oldu
  106. Medya ve Eğlence Şirketleri 2019’da Baby Boomers Kuşağına Odaklanacak
  107. Avrupa Otonom Araçta ABD’yi Solluyor
  108. Veri Sorumlularına Örnek Olması için “KVKK KİŞİSEL VERİ SAKLAMA ve İMHA POLİTİKASI” Yayınlandı
  109. Kamuda ve Özel Sektörlerde Siber Güvenlik ISAF Exclusive’de Masaya Yatırılıyor
  110. Güvenlik Sektörünün En Prestijli Buluşması 13-15 Mart Tarihleri Arası Ankara’da Gerçekleşecek
  111. Turmobil Turizm Rent a Car Taşımacılık ve Nakliyat San. Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  112. Çocukları “Momo”dan Korumak için Ne Yapmalı?
  113. VERBİS’e Kayıtla İlgili Olarak Veri Sorumlularına Yardımcı Olmak Üzere “SORULARLA VERBİS” Yayınlandı
  114. Türk Ekibi Antarktika Bilim Seferi’nden Döndü
  115. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “5G’yi 2020’de Hizmete Sunacağız”
  116. İstihdam Seferberliğine Destek: İlk Dört Ayda 1300 Yeni İstihdam
  117. KVKK İhlali Korkusu CISO’ların Yüzde 63’ünü Uykusuz Bırakıyor
  118. Dijital Dönüşümün Dünya Liderleri İstanbul’da Bir Araya Geliyor
  119. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Akıllı Ulaşım Teknolojileriyle En Baştaki Hedefimiz, Ölümlü ve Ağır Yaralanmalı Kazaları Azaltmak”
  120. KKTC’de Toplam Bedeli 352 Milyon Lira Olan 4 Proje Gerçekleşecek
  121. Yerli ve Milli Bilişim Ürünlerimizi Bu Topraklarda Üretiyoruz
  122. Siber Korsanların 13 Milyon Euro Ele Geçirmeye Çalıştığı Banka Operasyonlarını Durdurdu
  123. Dünyanın En Hafif Mayın Dedektörü: OZAN
  124. Adnan Özen İnşaat Taah. En. Turz. Tiç. ve San. A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
  125. TÜBİTAK, Bilim ve Teknoloji Haftasını Çeşitli Etkinliklerle Kutlayacak
  126. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Sırada Yerlileşme Var”
  127. Mobil Cihazlara Yönelik Saldırılar 2018’de İki Kat Arttı
  128. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “KOSGEB Akıllı Dijital Teknolojiyi Destekleyecek”
  129. ING Bank A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  130. Okullara TEKNO-ÖNDER Geliyor
  131. En Zengin 100 Türk Açıklandı
  132. Mavi Vatan’da Milli Sistemler Görevde
  133. Silikon Vadisi’nin Tahtı Sallanıyor
  134. Ekran Karşısında Geçirilen Zamanı Azaltmak için 8 Öneri
  135. Garanti Filo Yönetim Hizmetleri A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
  136. Borlease Otomotiv A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
  137. Derindere Turizm Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
  138. Dijital Dönüşüm; Blockchain Zirvesi 26 Nisan’da İstanbul’da Gerçekleşecek
  139. Big Data ve Yeni Siyaset
  140. Türk Sanayi Kuruluşu AB Horizon 2020’den En Yüksek Teşviği Almaya Hak Kazandı
  141. Ömer ÇOLAKOĞLU: “Dijital Dönüşümde ‘Simple’ Düşünmek”
  142. Siber Güvenlik Çalışanlarınızla Başlıyor
  143. Mustafa GAYIR: “Türkiye’de Lojistik Sektörü ve Dijital Dönüşüm Evresi”
  144. Savunma Sanayii Başkanlığı & Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Teknopark İstanbul İş Birliği ile “Siber Güvenlik Fikir Yarışması”
  145. Rafine Bilgi ve Rekabetçi Teknoloji
  146. E-Posta Dolandırıcılarına Göz Açtırmayın
  147. Dijital Paranın Kaderi Kurumsallaşmaya Bağlı
  148. Dijitalin En İyileri 9. MIXX Awards Türkiye’de Belli Oldu
  149. Dosya Konusu: “Blockchain”
  150. Cem SÜNBÜL: “Dijitalize Dünya, Mobilize Medya”
  151. IT Forum Turkey’de Günümüzün Dünyası ve Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu
  152. Bilkom Genel Müdürü Fikret Ballıkaya Oldu
  153. Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps Turkey 2019 Başvuruları için Son Günler…
  154. Simone Kaslowski TÜSİAD Başkanı Seçildi
  155. “A Ticket For Your Future” Programı Başvuruları Başladı
  156. Uzay Teknolojileri İçin İş Birliği
  157. Sihirli Kelime: “Empati”
  158. Türk Oyun Devi Yeni Oyunlar ve Teknolojiler için Ekibini Genişletiyor
  159. Yapay Zekâ ve Blockchain ile Sahtecilik Tespiti
  160. Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Yeni Başkan Yardımcısı Cömert Varlık Oldu
  161. Türk Şirketten ABD’de Uzay ve Havacılık Yatırımı
  162. Beyaz Eşyalarınızın Suça Karışmadığından Emin misiniz?
  163. 2018 Yılı İhracat Şampiyonları Belli Oldu
  164. Kadıköy Geleceği Konuşuyor: Yapay Zekâ Geleceğimizi Nasıl Etkileyecek?
  165. Arkas Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirim
  166. Clickbus Seyahat Hizmetleri A.Ş. (Nereden Nereye) – KVKK Veri İhlali Bildirim
  167. Enterprise (Yes Oto) – KVKK Veri İhlali Bildirim
  168. 750 Genç Yarını İnşa Etmek için Proje Üretecek
  169. Bulut Bilişim 3 Yılda 130 Bin Kişiye Yeni İş Fırsatları Yaratacak
  170. Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi Kapılarını Açıyor
  171. Japon Teknoloji Şirketi Türkiye Pazarına Girdi
  172. Siber Suç Karaborsaları Yıkıcı Endüstriye Dönüştü
  173. Bakterileri Yok Eden, Radyasyona Kalkan Olan Seramik
  174. Boğaziçi Ventures’ın Yeni Ortağı Kenan Çolpan Oldu
  175. İş Gücünde Dijital Yetkinliğin Artırılması Avrupa’da Büyümeyi Canlandırabilir
  176. Avrasya’yı Buluşturan Nesnelerin İnterneti Zirvesi Yeniden İstanbul’da!
  177. Teknoloji Girişimcileri İstanbul’dan Global Pazarlara Açılıyor
  178. KVKK’da Şirketleri Rahatlatacak Lisans Kiralama Dönemi Başlıyor
  179. KVKK Başkanı: “Kişisel Verilerin Korunması Noktasında Tüm Sektörlere Yol Gösteriyoruz”
  180. 2019 Yılında Türkiye’deki Teknoloji Harcamaları 17,1 Milyar Dolara Ulaşacak
  181. İş ve Ekonomi Dünyası Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Buluşuyor
  182. Dijital Dünyanın “Oscar”ı MIXX Awards Türkiye’de Finale Kalanlar
  183. Robot Kuryeler Şehirleri Dönüştürecek
  184. Siber Suçlular 2018’de Basit DDoS Operasyonlarından Vazgeçti
  185. PİLOT’tan Girişimcilere 125 Bin TL Nakit Destek
  186. Holiday Inn İstanbul – Şişli – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  187. Hedef Araç Kiralama ve Servis A.Ş. (Hedef Filo) – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  188. Ticari Yazılımda Kiralama Dönemi Başlıyor
  189. Netmarble EMEA Genel Müdürü Aras Şenyüz Oldu
  190. Ar-Ge’de Üniversite-Sanayi İş Birliği Örneği
  191. 2019 Yılının Öne Çıkan 6 Teknoloji Trendi
  192. Sigortacılık Sektöründe ‘Çevik’ Büyümenin Lokomotifi Teknoloji ve İnovasyon
  193. Telekom Sektörü Gelecek Üç Yıl için İddialı
  194. Çocuklar Kontrol Bende Programıyla Bilinçleniyor
  195. Türkiye’de Y Kuşağının Yüzde 73’ü Online Tehdide Maruz Kalıyor
  196. 2030 Yılı Gelecek Hayalini Çek, Lizbon’da Eğitim Fırsatını Yakala
  197. TikTok #DahaİyiBirİnternet Kampanyasını Başlattı
  198. Yerel Seçimin Kilidi Gençler ve Fiber İnternet
  199. Arşiv Koleksiyonlarındaki 1.800.000 Yazılı ve Görsel Dijital Belge Kullanıma Açıldı
  200. Oyun Severler 4 Gün Boyunca Oyun ve Dijital Eğlenceye Doydu
  201. Milli Girişimler Sahneye Çıktı
  202. Çalışandaki Güven Eksikliği Yüzde 30 Kayıp Demek
  203. Kişisel Cihazlar Şirket Ağları için Arka Kapı mı?
  204. 5G Üzerinden Yeni Nesil Eğitim Teknolojileri
  205. Cybercamp’te Geleceğin Siber Güvenlik Uzmanları Yetişiyor
  206. Chafer Siber Casusluk Grubu İran’daki Elçilikleri Hedef Aldı
  207. Dünyada 3 Milyon Siber Güvenlik Uzmanı Açığı Devam Ediyor
  208. Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın Oldu
  209. Kayseri ve Bursa’nın Doğalgaz Dağıtımını SOCAR Yapacak
  210. Apple’ın Güvenlik Açığının Siber Saldırganlar Tarafından Kullanılması Zor
  211. Vodafone Discover Genç Yetenek Programı’na Başvurular Başladı
  212. Uluslararası Dolandırıcılık Raporu Yayınlandı
  213. İlaç Sektöründe Teknoloji Şirketleriyle Evlilikler
  214. Ebeveynler Çocuklarını Mavi Balina Oyunundan Nasıl Koruyabilir?
  215. KVKK’da Dev Cezalara Doğru…
  216. Huawei Kurucusundan Casuslukla İlgili Kritik Açıklama
  217. Geleceğin Yayın Platformu için İmzalar Atıldı
  218. Yeni Türkiye’de Teknolojinin Yeri ve Geleceği
  219. Dosya Konusu: “Endüstri 4.0”
  220. Süper Zekâ: Yapay Zekâ Uygulamaları, Tehlikeler ve Stratejiler
  221. 46 Bin Kişi ile 48 Saatlik Oyun Tasarım Maratonu
  222. Her Nesneye Bir İnternet
  223. Hakan YILMAZ: “Dijitalleşmenin Tam Zamanı”
  224. Nesnelerin İnterneti
  225. 100 Samsung Telefon Hediye! Dergilik’te “Dijital Biz”i İndir, Şansını Katla!
  226. Adem KAYA: “Bilişimin Geleceği ve Türkiye’nin Pazardaki Konumu”
  227. Başakşehirli Çocuklar Kendi Animasyon Filmlerini Üretiyor
  228. Kripto Paralar ve Terörün Finansmanı
  229. Optimum Otomotiv Satış Sonrası Çözümleri Tic. A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  230. ALD Automotive Turizm Ticaret A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  231. TEB Arval Araç Filo Kiralama A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  232. İnsan Sağlığının En Etkin Koruyucusu: Gıda ve Sağlık Sektörlerinde Akıllı Etiket Kullanımı
  233. İhracat Yeşil Sahalara İniyor
  234. Süleyman DEMİR: “Turizmde Deneyimlerimiz Teknolojiye Doğru Yöneliyor”
  235. ANIMOTO Inc. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
  236. Dijital Dönüşüm
  237. Çocuklarla Birlikte Büyüyen TEGV 24 Yaşında!
  238. Mobil Oyun ve Uygulamalara 101 Milyar Dolar Harcadık
  239. Yapay Zekânın İhtiyaç Duyduğu 5 Meslek
  240. Blokzincir Araştırma Ağı (BAĞ) Kuruluyor
  241. Mustafa ÇELİKPENÇE: “Türkiye’de Bilişim ve Gelecek 5.0”
  242. Sevgilinize Hediye Alırken Siber Saldırganların Hedefi Olmayın
  243. Çocuklarımız Endüstri 4.0 Devrimine Hazır mı?
  244. Yıldızlı Projeler Yarışması’na Başvurular Başladı
  245. Yerli ve Milli Teknolojiler için Paydaşlar Buluşuyor
  246. ThingsPro Suite Çözümündeki Yedi Açık Kapatıldı
  247. Dubai’den Türkiye’ye 200 Milyon Dolar Geliyor
  248. Uçan Araba, Sürücüsüz Araç, Roket Yarışmaları… TEKNOFEST 2019 Başvuruları Başladı!
  249. Dr. Özgür AKIN: “AKINROBOTICS İnsansı Robot Teknolojilerini Yönlendiriyor”
  250. Gerçek Zamanlı Veriye Dayalı Akıllı Sistemler
  251. Siber Dolandırıcılar Bu Kez Netflix’i Alet Ediyor
  252. Verinin Dönüşüm Sürecinde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (KVKK) Yeri Konuşuldu
  253. Ahmet Hamdi ATALAY: “Teknolojide Geleceği HAVELSAN Yazıyor”
  254. Üretmeye, Markalaşmaya, İhracata ve Büyümeye Odaklanma Zamanı
  255. Türkiye’nin İlk, Avrupa’nın En Büyük Espor Sahnesi Açıldı!
  256. Kadın Yönetici ile Çalışan Şirket, Y ve Z Kuşağını Kazanır
  257. Yerli Oyunlar İhracatta 1 Milyar Dolar Sınırını Aştı
  258. 773 Milyon Email Hacklendi! İçinde Sizinki de Var mı?
  259. BT Yöneticileri “İş’te Güvenlik: Risk ve Esneklik” Teması ile BT Güvenlik Zirvesinde Buluşacak
  260. IAB Türkiye’de Yeni Yönetim Kurulu Seçildi
  261. Geleceğin Mühendisleri Merak Makinesi Programında Geliştirdikleri Tasarımları Sergiledi
  262. Teknoloji Fast 50 Türkiye 2018’de Teknoloji Sektörünün Öncüleri Belirlendi
  263. Ayakkabını Uzaktan Kumanda Et
  264. Turizmin Geleceği Blockchain Teknolojileriyle Değişiyor
  265. Smart Future Expo 2018’de Gelişen Yeni Teknolojiler Konuşuldu
  266. Nesnelerin İnterneti ile Kurumsal Kaynak Planlama
  267. Alaattin ÇAĞIL: “Sosyal Medya Geliştikçe Bizleri Bekleyen Riskler”
  268. Siber Güvenliğinizi Taçlandırın!
  269. Endüstri 4.0 ve Akıllı Lojistik
  270. Enez ÖZEN: “Türkiye, Sosyal Medya Kullanımında Dünyada İlk 5’te”
  271. Kapıyı Çalan Mekanik Kol
  272. Dr. Mustafa Özgür GÜNGÖR: “Ar-Ge ve Dijital Dönüşüm”
  273. Yeni Teknolojiler ve Değişim
  274. Said ERCAN: “Dünyanın İlk Sosyal Medya Sivil Toplum Kuruluşu”
  275. “Dijital Türkiye” Hedefine Platform ve Çözümlerle Katkıda Bulunuyoruz
  276. Ferdi YILMAZ: “Türkiye İnovasyon Sisteminde Dijital Dönüşüm, Endüstri 4.0 ve Bilinçli Teknoloji”
  277. BİLİŞİM GRUBU Teknoloji Gündemini Değerlendirdi
  278. Hüsnü TAVLAŞ: “Öncelik Siber Güvenlik Olmalı”
  279. Bilişimciler Zirvesi’nden Tüm Türkiye’ye Gelecek 5.0 Çağrısı!
  280. Dijital Dünyanın Nabzı “Dijital Biz Dergisi” ile Atıyor
  281. Marriott International, Inc. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    Banner Top
    1. CIO’lar İş Süreçlerinde Dijital Dönüşüm ile Şirketlerini Geleceğe Taşıyor
    2. Otonom Teslimat Robotu İnsan Gibi Yürüyor
    3. Dijital Teknolojide Kullanıcı Alışkanlığı Yönetimi
    4. Akıl Terini Çalıştıranlar Kazanıyor!
    5. 1 GB Mobil İnternete 2,25 Dolar Ödüyoruz
    6. WannaCry’ı Unutmayalım!
    7. Yusuf EVMEZ: “Fidye Yazılımları Kâbusunuz Olmaktan Çıksın”
    8. Oy Verme Teknolojileri ve Elektronik Oylama
    9. Tatilde Gözetleme Cihazlarının Kurbanı Olmayın
    10. Çin’de Drone ile Tam Otomatik ve Akıllı Dağıtım Hizmeti Başladı
    11. Veri Bilimi ve Veri Bilimcisi
    12. Akıllı Şehirler, Teknoloji ve Yeni Tüketici Profili
    13. Paylaşım Ekonomisi 400 Milyar Dolara Koşuyor
    14. Dosya Konusu: “Siber Güvenlik”
    15. Gelecekte Bilişim Konferansı’nda Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu
    16. Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Öğrencileri Günde 6 Saat Oyun Oynuyor
    17. Gelecekte Bilişim Konferansı’nda Geleceği Konuştuk
    18. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Türk Firmaları Dünyanın En Büyük Savunma Sanayi Firmaları Arasına Giriyor”
    19. Gençler İş Hayatından Ne Bekliyor?
    20. Siber Saldırganlar Şimdi de İş Arayanları Hedef Alıyor
    21. Şirketlerin Yüzde 93’ünden Fazlası Akıllı Teknolojinin Dijital Dönüşümün Anahtarı Olduğunu Düşünüyor
    22. Türkiye Drone Şampiyonası Sona Erdi
    23. Quantum Bilgisayarlar Hacker’ların Eline Geçerse Ne Olur?
    24. Microsoft Corporation – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    25. Facebook Nezdinde Gerçekleşen Veri İhlaline 1 Milyon 650 Bin TL İdari Para Cezası
    26. KARMA Gerçeklik Laboratuvarı Açıldı
    27. İlk Çeyrekte Jeopolitik Saldırılar Arttı
    28. Akıllı Stadyum Devri
    29. Yapay Zekâ’nın Son Trendleri I-TECH’te Görücüye Çıkıyor
    30. Parolalarda En Çok Kullanılan Süper Kahraman
    31. Bakanlar DENEYAP Heyecanına Ortak Oldu
    32. TİM Başkanı: “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye Hedefini İnovasyonla Elde Edebiliriz”
    33. 5 Dakikada “Gelecekte Bilişim Konferansı”
    34. Hacker’lardan 30 Milyar Sızma Girişimi
    35. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Mehmetçiğe Süper Lazer Silah Geliyor”
    36. Gökdeniz Gemi Platformları için Yakın Hava Savunma Sistemi Tanıtıldı
    37. Siber Tehditleri Gerçek Zamanlı Olarak Yakalayın!
    38. Tablet Kullanımı 1 Yaşın Altına İndi
    39. Yapay Zekâ ve Bilişsel Bilim Alanında Çok Sayıda Uzman Bir Araya Geldi
    40. Sürücüler Araçlarına Daha Fazla ‘Bağlanacak’
    41. Dünyayı Robotlardan Önce Algoritmalar Ele Geçirdi
    42. KVKK Başkanı Uyardı: “Biyometrik Veriler Gelişigüzel İşlenemez”
    43. Neuromarketing ve Dijital Teknoloji
    44. Telekom Sektörü Durgunluğa Meydan Okuyor
    45. Nesnelerin İnterneti ve Teknolojik İnsan Faktörü
    46. Lokomotif: Bilgi Teknolojileri
    47. 450 Robotun Yarıştığı Robokan Ödül Dağıttı
    48. Momo Challenge Çocuklar için Önemli Bir Tehlike mi? Yoksa Viral Bir Aldatmaca mı?
    49. Savunma ve Havacılıkta Sipariş Rekoru
    50. Savunma Sanayiinde İhracatımız Yüzde 20 Arttı
    51. Türkiye’nin Özel Yetenekli Çocukları Geleceğe Hazırlanıyor
    52. Elektrikli ve Hibrid Araçlar Sürüş Etkinliğinde Testi Geçti
    53. Hakan NERGİS: “Türkiye Spor Zirvesi’nde Buluşalım”
    54. Çocuklar Sokakta Oynamayı Tablete Tercih Ediyor
    55. Dünyaları Tamamen Dijital Olan Bir Nesli Nasıl Koruyabiliriz
    56. Dosya Konusu: “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)”
    57. Güvenlik Sektörünün CONFEX’i ISAF Exclusive Ankara’da Gündemi Belirledi
    58. Gelecekte Bilişim Konferansı 27 Nisan’da Bilişimin Gündemini Belirleyecek
    59. Av. Arb. Murat KEÇECİLER: “Kişisel Verileri Koruma Politikası Nasıl Şekillenmeli?”
    60. Türkiye’nin Yıldızlı Projeleri Belli Oldu
    61. Endüstri 4.0 Devrimi 5G Teknolojisi ile Hızlanacak
    62. Gelecekte Bilişim Konferansı’nda 300 Kişi Birbiriyle Tanışacak!
    63. Çağrı Merkezi Sektörünün Sağladığı İstihdam 108 Bin Kişiye Ulaştı
    64. Blok Zinciri Yatırımları 3 Yılda Yüzde 400 Artacak
    65. Çevre Teknolojileri Buluşmasına 84 Ülkeden 10 Bin Ziyaretçi
    66. Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru Oldu
    67. Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps Turkey 2019’a Seçilen Girişimler Belli Oldu
    68. Attığınız USB’lere Dikkat!
    69. Sporun Tüm Paydaşları Türkiye Spor Zirvesi’nde Bir Araya Geliyor
    70. Türk Savunma Şirketleri Malezya’da Önemli Adımlar Attı
    71. Savunmada 2019 İhracat Hedefi 3 Milyar Dolar
    72. Türk Savunma Sanayisi Gücünü Asya’ya Taşıdı
    73. En Büyük Şikayet Konusu Tele Pazarlama
    74. Türkiye’nin Kurtuluşu Bilişimle Olacak
    75. “Gelecekte Bilişim Konferansı” Geleceğin Akıllı Dünyasına Işık Tutacak
    76. Blockchain Her Alanda… Değişimleri Nasıl Avantajımıza Çeviririz?
    77. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Değişim, Dijital ve Değerler Konuşuldu
    78. Siber Hippiler
    79. Türkiye’de Elektrik Piyasasının Gelişimi ve Bilişim
    80. Bu Yaz Oyun Yaz
    81. Veri Analizinde Lider Olmak?
    82. İbrahim ELBAŞI: “Dijital Dönüşüme Katkı Sağlayacak Yenilikçi Fikirlerin Adresiyiz”
    83. Değişim Yönetimi ve Endüstri 4.0
    84. 3. Taraf Veri İhlalleri Şirketlerin Başını Ağrıtıyor
    85. Güvenlik Açıklarını Ortaya Çıkararak 1 Milyon Dolar Kazandı
    86. Dosya Konusu: “Perakende Sektörü”
    87. HİSAR’dan Bir Başarı Daha
    88. Android Dünyasında Bir İlk: Yapay Zekalı Asistan
    89. Tansu YEĞEN: “Yapay Zekâya Giden Yol: Robot Yazılımlar”
    90. Kişisel Verilerinizin Hesabını Sorun!
    91. Hunko Motorlu Araçlar San. Ve Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    92. ASF Otomotiv A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    93. Kaya Seyehat Turizm San. Ve Dış. Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    94. Boeing CEO’sundan Kamuoyuna Açıklama
    95. KVKK Tarafından “Data Protection in Turkey” Yayınlandı
    96. “Madde ve Gerekçesi ile Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Bilgi Notu) ve Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Terimler Sözlüğü” Yayınlandı
    97. Bölgenin Dijital Açıdan En Olgun Ülkesi Türkiye
    98. TÜSİAD Tokyo’da Düzenlenen B20 Zirvesi’ne Katıldı
    99. Elektronik Harpte Kullanılacak Uçaklar Türkiye’ye Geldi
    100. “Hibrit Savaş” ve “Siber Terör” Gündemin İlk Sırasına Oturdu
    101. Turizm, Perakende ve Telekomünikasyon Sektörlerinde İşe Alımlar Hız Kazandı
    102. Gemicilik Sektörü Dijitalleşmede Geç Kalıyor
    103. İnternetten En Büyük Beklenti Eğitime ve Sağlığa Kolay Erişim
    104. Hepsiburada CEO’su Murat Emirdağ Oldu
    105. Robot Nüfusu 2,5 Milyon Oldu
    106. Medya ve Eğlence Şirketleri 2019’da Baby Boomers Kuşağına Odaklanacak
    107. Avrupa Otonom Araçta ABD’yi Solluyor
    108. Veri Sorumlularına Örnek Olması için “KVKK KİŞİSEL VERİ SAKLAMA ve İMHA POLİTİKASI” Yayınlandı
    109. Kamuda ve Özel Sektörlerde Siber Güvenlik ISAF Exclusive’de Masaya Yatırılıyor
    110. Güvenlik Sektörünün En Prestijli Buluşması 13-15 Mart Tarihleri Arası Ankara’da Gerçekleşecek
    111. Turmobil Turizm Rent a Car Taşımacılık ve Nakliyat San. Tic. Ltd. Şti. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    112. Çocukları “Momo”dan Korumak için Ne Yapmalı?
    113. VERBİS’e Kayıtla İlgili Olarak Veri Sorumlularına Yardımcı Olmak Üzere “SORULARLA VERBİS” Yayınlandı
    114. Türk Ekibi Antarktika Bilim Seferi’nden Döndü
    115. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “5G’yi 2020’de Hizmete Sunacağız”
    116. İstihdam Seferberliğine Destek: İlk Dört Ayda 1300 Yeni İstihdam
    117. KVKK İhlali Korkusu CISO’ların Yüzde 63’ünü Uykusuz Bırakıyor
    118. Dijital Dönüşümün Dünya Liderleri İstanbul’da Bir Araya Geliyor
    119. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN: “Akıllı Ulaşım Teknolojileriyle En Baştaki Hedefimiz, Ölümlü ve Ağır Yaralanmalı Kazaları Azaltmak”
    120. KKTC’de Toplam Bedeli 352 Milyon Lira Olan 4 Proje Gerçekleşecek
    121. Yerli ve Milli Bilişim Ürünlerimizi Bu Topraklarda Üretiyoruz
    122. Siber Korsanların 13 Milyon Euro Ele Geçirmeye Çalıştığı Banka Operasyonlarını Durdurdu
    123. Dünyanın En Hafif Mayın Dedektörü: OZAN
    124. Adnan Özen İnşaat Taah. En. Turz. Tiç. ve San. A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
    125. TÜBİTAK, Bilim ve Teknoloji Haftasını Çeşitli Etkinliklerle Kutlayacak
    126. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “Sırada Yerlileşme Var”
    127. Mobil Cihazlara Yönelik Saldırılar 2018’de İki Kat Arttı
    128. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK: “KOSGEB Akıllı Dijital Teknolojiyi Destekleyecek”
    129. ING Bank A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    130. Okullara TEKNO-ÖNDER Geliyor
    131. En Zengin 100 Türk Açıklandı
    132. Mavi Vatan’da Milli Sistemler Görevde
    133. Silikon Vadisi’nin Tahtı Sallanıyor
    134. Ekran Karşısında Geçirilen Zamanı Azaltmak için 8 Öneri
    135. Garanti Filo Yönetim Hizmetleri A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
    136. Borlease Otomotiv A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
    137. Derindere Turizm Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. – KVKK İhlal Bildirimi
    138. Dijital Dönüşüm; Blockchain Zirvesi 26 Nisan’da İstanbul’da Gerçekleşecek
    139. Big Data ve Yeni Siyaset
    140. Türk Sanayi Kuruluşu AB Horizon 2020’den En Yüksek Teşviği Almaya Hak Kazandı
    141. Ömer ÇOLAKOĞLU: “Dijital Dönüşümde ‘Simple’ Düşünmek”
    142. Siber Güvenlik Çalışanlarınızla Başlıyor
    143. Mustafa GAYIR: “Türkiye’de Lojistik Sektörü ve Dijital Dönüşüm Evresi”
    144. Savunma Sanayii Başkanlığı & Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Teknopark İstanbul İş Birliği ile “Siber Güvenlik Fikir Yarışması”
    145. Rafine Bilgi ve Rekabetçi Teknoloji
    146. E-Posta Dolandırıcılarına Göz Açtırmayın
    147. Dijital Paranın Kaderi Kurumsallaşmaya Bağlı
    148. Dijitalin En İyileri 9. MIXX Awards Türkiye’de Belli Oldu
    149. Dosya Konusu: “Blockchain”
    150. Cem SÜNBÜL: “Dijitalize Dünya, Mobilize Medya”
    151. IT Forum Turkey’de Günümüzün Dünyası ve Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu
    152. Bilkom Genel Müdürü Fikret Ballıkaya Oldu
    153. Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps Turkey 2019 Başvuruları için Son Günler…
    154. Simone Kaslowski TÜSİAD Başkanı Seçildi
    155. “A Ticket For Your Future” Programı Başvuruları Başladı
    156. Uzay Teknolojileri İçin İş Birliği
    157. Sihirli Kelime: “Empati”
    158. Türk Oyun Devi Yeni Oyunlar ve Teknolojiler için Ekibini Genişletiyor
    159. Yapay Zekâ ve Blockchain ile Sahtecilik Tespiti
    160. Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Yeni Başkan Yardımcısı Cömert Varlık Oldu
    161. Türk Şirketten ABD’de Uzay ve Havacılık Yatırımı
    162. Beyaz Eşyalarınızın Suça Karışmadığından Emin misiniz?
    163. 2018 Yılı İhracat Şampiyonları Belli Oldu
    164. Kadıköy Geleceği Konuşuyor: Yapay Zekâ Geleceğimizi Nasıl Etkileyecek?
    165. Arkas Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirim
    166. Clickbus Seyahat Hizmetleri A.Ş. (Nereden Nereye) – KVKK Veri İhlali Bildirim
    167. Enterprise (Yes Oto) – KVKK Veri İhlali Bildirim
    168. 750 Genç Yarını İnşa Etmek için Proje Üretecek
    169. Bulut Bilişim 3 Yılda 130 Bin Kişiye Yeni İş Fırsatları Yaratacak
    170. Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi Kapılarını Açıyor
    171. Japon Teknoloji Şirketi Türkiye Pazarına Girdi
    172. Siber Suç Karaborsaları Yıkıcı Endüstriye Dönüştü
    173. Bakterileri Yok Eden, Radyasyona Kalkan Olan Seramik
    174. Boğaziçi Ventures’ın Yeni Ortağı Kenan Çolpan Oldu
    175. İş Gücünde Dijital Yetkinliğin Artırılması Avrupa’da Büyümeyi Canlandırabilir
    176. Avrasya’yı Buluşturan Nesnelerin İnterneti Zirvesi Yeniden İstanbul’da!
    177. Teknoloji Girişimcileri İstanbul’dan Global Pazarlara Açılıyor
    178. KVKK’da Şirketleri Rahatlatacak Lisans Kiralama Dönemi Başlıyor
    179. KVKK Başkanı: “Kişisel Verilerin Korunması Noktasında Tüm Sektörlere Yol Gösteriyoruz”
    180. 2019 Yılında Türkiye’deki Teknoloji Harcamaları 17,1 Milyar Dolara Ulaşacak
    181. İş ve Ekonomi Dünyası Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Buluşuyor
    182. Dijital Dünyanın “Oscar”ı MIXX Awards Türkiye’de Finale Kalanlar
    183. Robot Kuryeler Şehirleri Dönüştürecek
    184. Siber Suçlular 2018’de Basit DDoS Operasyonlarından Vazgeçti
    185. PİLOT’tan Girişimcilere 125 Bin TL Nakit Destek
    186. Holiday Inn İstanbul – Şişli – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    187. Hedef Araç Kiralama ve Servis A.Ş. (Hedef Filo) – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    188. Ticari Yazılımda Kiralama Dönemi Başlıyor
    189. Netmarble EMEA Genel Müdürü Aras Şenyüz Oldu
    190. Ar-Ge’de Üniversite-Sanayi İş Birliği Örneği
    191. 2019 Yılının Öne Çıkan 6 Teknoloji Trendi
    192. Sigortacılık Sektöründe ‘Çevik’ Büyümenin Lokomotifi Teknoloji ve İnovasyon
    193. Telekom Sektörü Gelecek Üç Yıl için İddialı
    194. Çocuklar Kontrol Bende Programıyla Bilinçleniyor
    195. Türkiye’de Y Kuşağının Yüzde 73’ü Online Tehdide Maruz Kalıyor
    196. 2030 Yılı Gelecek Hayalini Çek, Lizbon’da Eğitim Fırsatını Yakala
    197. TikTok #DahaİyiBirİnternet Kampanyasını Başlattı
    198. Yerel Seçimin Kilidi Gençler ve Fiber İnternet
    199. Arşiv Koleksiyonlarındaki 1.800.000 Yazılı ve Görsel Dijital Belge Kullanıma Açıldı
    200. Oyun Severler 4 Gün Boyunca Oyun ve Dijital Eğlenceye Doydu
    201. Milli Girişimler Sahneye Çıktı
    202. Çalışandaki Güven Eksikliği Yüzde 30 Kayıp Demek
    203. Kişisel Cihazlar Şirket Ağları için Arka Kapı mı?
    204. 5G Üzerinden Yeni Nesil Eğitim Teknolojileri
    205. Cybercamp’te Geleceğin Siber Güvenlik Uzmanları Yetişiyor
    206. Chafer Siber Casusluk Grubu İran’daki Elçilikleri Hedef Aldı
    207. Dünyada 3 Milyon Siber Güvenlik Uzmanı Açığı Devam Ediyor
    208. Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın Oldu
    209. Kayseri ve Bursa’nın Doğalgaz Dağıtımını SOCAR Yapacak
    210. Apple’ın Güvenlik Açığının Siber Saldırganlar Tarafından Kullanılması Zor
    211. Vodafone Discover Genç Yetenek Programı’na Başvurular Başladı
    212. Uluslararası Dolandırıcılık Raporu Yayınlandı
    213. İlaç Sektöründe Teknoloji Şirketleriyle Evlilikler
    214. Ebeveynler Çocuklarını Mavi Balina Oyunundan Nasıl Koruyabilir?
    215. KVKK’da Dev Cezalara Doğru…
    216. Huawei Kurucusundan Casuslukla İlgili Kritik Açıklama
    217. Geleceğin Yayın Platformu için İmzalar Atıldı
    218. Yeni Türkiye’de Teknolojinin Yeri ve Geleceği
    219. Dosya Konusu: “Endüstri 4.0”
    220. Süper Zekâ: Yapay Zekâ Uygulamaları, Tehlikeler ve Stratejiler
    221. 46 Bin Kişi ile 48 Saatlik Oyun Tasarım Maratonu
    222. Her Nesneye Bir İnternet
    223. Hakan YILMAZ: “Dijitalleşmenin Tam Zamanı”
    224. Nesnelerin İnterneti
    225. 100 Samsung Telefon Hediye! Dergilik’te “Dijital Biz”i İndir, Şansını Katla!
    226. Adem KAYA: “Bilişimin Geleceği ve Türkiye’nin Pazardaki Konumu”
    227. Başakşehirli Çocuklar Kendi Animasyon Filmlerini Üretiyor
    228. Kripto Paralar ve Terörün Finansmanı
    229. Optimum Otomotiv Satış Sonrası Çözümleri Tic. A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    230. ALD Automotive Turizm Ticaret A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    231. TEB Arval Araç Filo Kiralama A.Ş. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    232. İnsan Sağlığının En Etkin Koruyucusu: Gıda ve Sağlık Sektörlerinde Akıllı Etiket Kullanımı
    233. İhracat Yeşil Sahalara İniyor
    234. Süleyman DEMİR: “Turizmde Deneyimlerimiz Teknolojiye Doğru Yöneliyor”
    235. ANIMOTO Inc. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    236. Dijital Dönüşüm
    237. Çocuklarla Birlikte Büyüyen TEGV 24 Yaşında!
    238. Mobil Oyun ve Uygulamalara 101 Milyar Dolar Harcadık
    239. Yapay Zekânın İhtiyaç Duyduğu 5 Meslek
    240. Blokzincir Araştırma Ağı (BAĞ) Kuruluyor
    241. Mustafa ÇELİKPENÇE: “Türkiye’de Bilişim ve Gelecek 5.0”
    242. Sevgilinize Hediye Alırken Siber Saldırganların Hedefi Olmayın
    243. Çocuklarımız Endüstri 4.0 Devrimine Hazır mı?
    244. Yıldızlı Projeler Yarışması’na Başvurular Başladı
    245. Yerli ve Milli Teknolojiler için Paydaşlar Buluşuyor
    246. ThingsPro Suite Çözümündeki Yedi Açık Kapatıldı
    247. Dubai’den Türkiye’ye 200 Milyon Dolar Geliyor
    248. Uçan Araba, Sürücüsüz Araç, Roket Yarışmaları… TEKNOFEST 2019 Başvuruları Başladı!
    249. Dr. Özgür AKIN: “AKINROBOTICS İnsansı Robot Teknolojilerini Yönlendiriyor”
    250. Gerçek Zamanlı Veriye Dayalı Akıllı Sistemler
    251. Siber Dolandırıcılar Bu Kez Netflix’i Alet Ediyor
    252. Verinin Dönüşüm Sürecinde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (KVKK) Yeri Konuşuldu
    253. Ahmet Hamdi ATALAY: “Teknolojide Geleceği HAVELSAN Yazıyor”
    254. Üretmeye, Markalaşmaya, İhracata ve Büyümeye Odaklanma Zamanı
    255. Türkiye’nin İlk, Avrupa’nın En Büyük Espor Sahnesi Açıldı!
    256. Kadın Yönetici ile Çalışan Şirket, Y ve Z Kuşağını Kazanır
    257. Yerli Oyunlar İhracatta 1 Milyar Dolar Sınırını Aştı
    258. 773 Milyon Email Hacklendi! İçinde Sizinki de Var mı?
    259. BT Yöneticileri “İş’te Güvenlik: Risk ve Esneklik” Teması ile BT Güvenlik Zirvesinde Buluşacak
    260. IAB Türkiye’de Yeni Yönetim Kurulu Seçildi
    261. Geleceğin Mühendisleri Merak Makinesi Programında Geliştirdikleri Tasarımları Sergiledi
    262. Teknoloji Fast 50 Türkiye 2018’de Teknoloji Sektörünün Öncüleri Belirlendi
    263. Ayakkabını Uzaktan Kumanda Et
    264. Turizmin Geleceği Blockchain Teknolojileriyle Değişiyor
    265. Smart Future Expo 2018’de Gelişen Yeni Teknolojiler Konuşuldu
    266. Nesnelerin İnterneti ile Kurumsal Kaynak Planlama
    267. Alaattin ÇAĞIL: “Sosyal Medya Geliştikçe Bizleri Bekleyen Riskler”
    268. Siber Güvenliğinizi Taçlandırın!
    269. Endüstri 4.0 ve Akıllı Lojistik
    270. Enez ÖZEN: “Türkiye, Sosyal Medya Kullanımında Dünyada İlk 5’te”
    271. Kapıyı Çalan Mekanik Kol
    272. Dr. Mustafa Özgür GÜNGÖR: “Ar-Ge ve Dijital Dönüşüm”
    273. Yeni Teknolojiler ve Değişim
    274. Said ERCAN: “Dünyanın İlk Sosyal Medya Sivil Toplum Kuruluşu”
    275. “Dijital Türkiye” Hedefine Platform ve Çözümlerle Katkıda Bulunuyoruz
    276. Ferdi YILMAZ: “Türkiye İnovasyon Sisteminde Dijital Dönüşüm, Endüstri 4.0 ve Bilinçli Teknoloji”
    277. BİLİŞİM GRUBU Teknoloji Gündemini Değerlendirdi
    278. Hüsnü TAVLAŞ: “Öncelik Siber Güvenlik Olmalı”
    279. Bilişimciler Zirvesi’nden Tüm Türkiye’ye Gelecek 5.0 Çağrısı!
    280. Dijital Dünyanın Nabzı “Dijital Biz Dergisi” ile Atıyor
    281. Marriott International, Inc. – KVKK Veri İhlali Bildirimi
    Dosya Konusu: “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)”

     Özel

    Dosya Konusu: “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)”

     

     

    Özgür Çetinoğlu

    Tofaş Türk Otomobil Fabrikası | Bilgi ve İletişim Teknolojileri

    KVKK, içinde bulunduğumuz dijital çağda, sürekli veri üreten ve onlarca veri tabanı ile çalışan kurumların en önemli işlevlerinden biri haline gelmiştir.

    KVK projeleri kapsamında, verinin korunması kadar, uçtan uca veri yönetiminin yapılması da sağlanmalıdır. Bu bağlamda, Hukuk danışmanlığı ve BT danışmanlığı aldığımız birden çok firma olmakta ve Envanter yönetimi, başvuru süreci, anonimleştirme süreçleri, DLP süreçlerinde ya da veri güvenliği aşamalarını manuel yürütmekte ya da farklı ürünler kullanmaktayız.

    IT sektöründe faaliyet gösteren firmalara çağrımız, envanter yönetiminden-verinin anonimleştirilmesine, DLP süreçlerinden-hassas verinin tespitine, başvuru sürecinden-veri güvenliği sürecine kadar mümkün olan tüm KVK süreçlerini kapsayacak ve geleceği de düşünerek, farklı veri tabanları ile konuşabilecek ürünler üretmeleri ve en önemlisi ürettikleri ürünleri birbiri ile uyumlu hale getirmeleri olacaktır.

    Hayatımızı bu denli etkileyen ve etkileyecek olan KVKK kapsamında ülkemizde, daha dijital, daha proaktif, daha çok farkındalık yaratacak ve bütünleşik yazılımların hayatımıza gireceğini umuyoruz.

     

    Zekeriya Öznam

    Katılım Emeklilik | Bilgi Teknolojileri ve Raporlama Müdürü

    KVKK çalışmaları kurumların tek bir iş birimine yüklenmemeli , bir kültür değişimi olarak ele alınır tüm iş süreçlerini kapsayacak şekilde yönetilmelidir.

    KVKK kapsamında yapılacak çalışmalar sadece Bilgi Teknolojileri’ne, sadece Hukuk ya da şirketlerin diğer iş birimlerine yüklenecek çalışmalar değildir. KVKK; şirket üst yönetimleri tarafından sponsorluğu yapılmış bir Program ile ele alınmalıdır. Programın başına konulacak yöneticisi dolayısıyla sorumlusu bellidir. Amacı tüm iş süreçlerini kapsayan çalışmalar ile şirkete KVKK kültürünü yerleştirmek olmalıdır. KVK bir kültürdür, bu kültürü ele alırken önce neresinde olunduğu ele alınmalı, eksiklikler tespit edilmeli, eksiklikleri giderici çalışmalar planlanmalı yapılmalı sonrasında bu kültürü yaşatacak iş süreçleri kurum geneline yerleştirilmelidir. Burada önemli olan yapılan çalışmaların sürekliliğinin sağlanmasıdır.

     

    Süleyman Demir

    Dilek Holding | Grup Bilgi İşlem Müdürü

    3 Yılda Aldığımız Yol Yeterli mi ?

    KVKK uyumluluğu resmi olarak Nisan 2016’da hayatımıza girdi ve Nisan 2018’de hazırlık sürecinin tamamlanmış olması gerekiyordu. İlk cezalar, ilk ihlaller derken uyumluluk sürecinin üzerinden de 1 sene geçti diyebiliriz. Bu zaman diliminde KVKK’ya uyumlu olup olmadığımızı değil de bizler bunu istiyor muyuz diye bakmanın daha doğru olacağını gördüm diyebilirim. Sanki böyle bir yasa hiç yokmuş gibi hareket eden işletmeler ve kurumlar var.

    Otellerden siyasi partilere, hastanelerden tatil sitelerine, yardım kuruluşlarından çalıştığımız bankaya kadar sürekli SMS ile bilgilendirme ve reklam yağmuruna tutulmamız da bunun en açık ve basit örneğidir.

    Sadece son 1 yıl içerisinde isteğimiz dışında kişisel verilerimizin başka ellere ulaştığını ve bizimle iletişime geçildiğini hepimiz görüyoruz.

    KVKK ya da başka bir yasa, hangisinin olduğunun çok önemi yok. Öncelikle bu değişime ve yenilenmeye kurum kültürünü ve birey mantalitesini hazırlamalıyız.

     

    Önder Karademir

    Özdilek | Bilgi Teknolojileri ve Ar-Ge Grup Müdürü

    KVKK’nın en zor kısmı bizler, yani insandır

    İdari tedbirler, teknik tedbirler bunları bir şekilde para ve zaman harcayarak yapacağız. Tek bir çözüm de zaten teknik tedbirlerde olmayacağına göre şirketlere göre terzi usulü çözümler geliştirilecektir.

    Asıl bizler, yani insanların farkındalığını nasıl arttıracağız? KVKK’nın Türkiye’de anlaşılması ve yerleşmesi için tüm toplumumuzun eğitilmesi çok daha önemlidir. Çünkü 80 milyonun aynı görüşe ve hassasiyete getirmek kolay bir süreç değil. İnsan eğitimi sadece kurul veya firmaların sorumluluğunda değil, sosyal toplum örgütlerine, basına, siyasilere kadar herkesi aynı ölçüde kapsamalıdır. İstisna sahipleri de neden istisna olduklarını bilerek davranmalıdır. İstismar yapmamalıdır. 2001 yılında Fransa seyahatim için Fransadaki şirketimizde kontakta olduğum kişi ile bir diyalogumu paylaşmak isterim. Otel rezervasyonu için “isminizi ve telefonunuzu otel için paylaşabilir miyim” diye müsaade istemişti. Zaten yazışıyoruz diye düşünmüştüm. KVKK’dan sonra anladım farkındalıklarını…

     

    Arzu Tufan

    Mobit Bilişim / CASIO | IT Yöneticisi

    “Özel olan özel kalmalı”. KVKK ile artık bu mümkün tüm özeliniz koruma altında.

    Hayatımıza 7 Nisan 2016 tarihin’de 6698 sayılı kanun hükmü ile giren “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” Özel ve Tüzel kişilerin veri ve bilgi güvenliğinin sağlanması amacı ile düzenlenmiştir. Bu kanun ile birlikte kişilerin, özel hayatın gizliliği, hak ve özgülükleri yasallar çerçevesinde korunma altına alınmıştır.

     

     

    Cenk Bora

    Zorlu Grand Hotel Trabzon | Bilgi Teknolojileri Müdürü

    KVKK’ya uyumda iş yapma tarzımızı değiştirmeliyiz.

    Kişisel verilerin korunması kanunu teknolojinin hızla gelişmesi, kişi ve kurumların bilgiye daha kolay erişilebilir olması sebebiyle günümüzde büyük önem taşır hale geldi. Yalnız büyük kurumların KVKK uyum süreçlerini uygulamaya başlamasına rağmen halen KOBİ seviyesinde bir çok işletmede süreçlerin çok yavaş ilerlediği görülmektedir. İşletmeler KVKK uyumunda öncelikle kendi iş süreçlerini kanun kapsamında yeniden yapılandırmalı ve iş yapma tarzlarını tekrardan değerlendirmelidir. Bununla birlikte kurumların elektronik ortamda ISO 27001’e göre bilgi güvenliği ve ağ süreçlerini uyguluyor olmalarıda KVKK uyum süreçlerini kolaylaştıracaktır.

     

    Talip Ceylan

    Goodyear Lastikleri | Üretim BT Uzmanı

    Dijitalleşme ile her geçen gün dünya daha da karmaşık bir yer haline geliyor. İşletmeler ve kurumlar için bilgi teknolojisi gereksinimleri düşünüldüğünde ise işler daha da karmaşıklaşıyor.

    Her gün artan veriler şirketlerin düzgün işleyişinin çekirdeği haline geldi, bu artış bilgi ve veri güvenliğini daha zorlayıcı hale getirdi. Şüphesiz çevrimiçi yaşıyor ve ne zaman ne istersek istediğimiz her şeye ulaşabilir olduk. Uygulamalar hayatımızı kolaylaştırıyor bir düğmeye dokunarak arkadaşlarımız ile ücretsiz sohbet edebiliyor ve neredeyse her şey için online ödeme yapabilir hale geldik. Ancak bize sunulan uygulamalar, siteler ve çevrimiçi araçlar ne kadar güvenli? Ülkemizde dahil küresel çapta tüm dünyada teknolojik yeniliklerin kişisel mahremiyet ve kişisel dijital haklar üzerindeki etkileri hakkında kişisel verilerin korunması kanunları çıkartılarak usul ve esasları tanımlamıştır. Sonuç olarak kişisel verileri koruma kurumlarının yayınladıkları ihlal raporları incelendiğinde güvenlik konusunda zafiyetler görülmektedir. KVKK konusundaki yaptırımlar sayesinde şirketlere veri güvenliğine rehberlik edecek çözümler ve danışmanlık hizmetleri sunan daha fazla firma ile destek verebilir.

     

    Can Erginkurban

    ESET Türkiye | Ürün ve Pazarlama Müdürü

    Veriler nasıl korunacak?

    Dijital sistemlerde saklanan kişisel verilerin usulsüz kullanımı ve artan siber tehditler, ülkeleri önlem almaya itiyor. Bu konunun öncülüğünü yapan Avrupa Birliği, Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ni (GDPR) yürürlüğe sokarken, Türkiye de Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nu (KVKK) devreye aldı. Gelinen aşamada kurumların, veri işledikleri IT altyapılarını KVKK ve Avrupa ile iş yapıyorsa da GDPR ile uyumlu hale getirmesi gerekiyor.

    Yönetmelikler, veri güvenliği ve şeffaflığın teknik açıdan sağlanabilmesi için uç nokta güvenliği (antivirüs), yedekleme, iş sürekliliği (replikasyon), veri sınıflandırma, veri sızıntısı önleme (DLP), ağ güvenliği, şifreleme (encryption) gibi güvenlik ürünlerinin kullanılması öngörüyor. Bu ve buna benzer yazılımların kullanılmaması, veri sızıntılarına, dolayısıyla da kanun koyucunun belirlediği ağır para cezalarına yol açabilir.

     

    Mehmet F. Can

    İşNet | Genel Müdür

    KVKK’ya Tam Uyum Şart

    Hepimizin, günlük faaliyetlerimizden dolayı farklı sistemlere bir şekilde kaydolmuş olan kişisel verileri mevcut. Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) bu verilerin izin verdiğimizden farklı amaçlarla kullanılmasını engelliyor ve yasaya uymayanlara önemli cezai yaptırımlar getiriyor. KVKK’nın amacı, verilerin sınırsız biçimde ve gelişigüzel toplanmasının, yetkisiz kişilerin erişimine açılmasının önüne geçmek. Kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin bu konudaki yükümlülükleri ise özel hayatın gizliliğini yani mahremiyeti korumak. Dijital verinin artık girmediği herhangi bir iş kolu neredeyse kalmadığından; kişisel veri barındıran, işleyen, dağıtan, oluşturan herkes bu konuda sorumluluk altında. Kanuna tam uyum sağlamak üzere teknik ve hukuki danışmanlığı mutlaka birlikte yürütmek ve olası tüm ihlallere karşı önlem almak gerekiyor. KVKK konusunda farkındalık ve tam uyum, idari para ve hapis cezalarından etkilenilmemesi açısından oldukça önem taşıyor.

    Tags: , , , ,

    Related Article

    Tüm Yazılar

    img advertisement

    ETİKETLER

    img advertisement