Online Olarak Yapılacak Yatırımcı Girişimci Buluşması 15 Mayıs’ta

 

15 Mayıs Cuma günü 14:30’da online olarak yapılacak yatırımcı girişimci buluşmasına bekliyoruz!

 

İstanbul Ticaret Odası’nın kurmuş olduğu ve bu sene üçüncü yılını kutlayan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), ulusal ve uluslararası alanlarda yürüttüğü projeler ve girişimcilik ekosisteminde yürüttüğü programlarla girişimcilere destek verirken, girişimcilik kültürünün yaygınlaşması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

2017 yılının Nisan ayından itibaren farklı sektörlerden yenilikçi iş fikri başvurularını kabul eden BTM, bugün başta yapay zekâ olmak üzere birçok sektörden kabul ettiği 300’den fazla startup ve 1000’e yakın girişimci ile 10 kat büyüme gösterdi. Her geçen gün daha da güçlenerek büyümeye devam eden BTM, 300 m²’den fiziki kapasitesini arttırdığı ve girişimcilere çok daha iyi imkanlar sunduğu Fulya’daki 3000m²’lik yeni yerleşkesinde, “BTM 1000” projesi kapsamında çalışmalarına başladı. Bugüne kadar 10.000’den fazla başvuru alan, girişimleri 65 milyon TL’den fazla değerlemeyle yatırım alan ve 50 Milyon TL’den fazla satış yapan BTM, sunduğu hizmetlerle startupların ticarileşmesinin ve ölçeklenmesinin yolunu açmaya devam ederken, girişimcilerden gördüğü yoğun taleple Türkiye’den ilk çıkacak Unicorn’ların bizim tabirimizle Turcorn’ların adresi olma hedefine de her geçen gün bir adım daha yaklaşmaktadır. Yürüttüğü çalışmalar girişimcilik ekosisteminde takdirle karşılanan BTM’nin başarısı birçok ödülle süslenmiştir. BTM, bu ödüllerin vermiş olduğu sorumlulukla birlikte 2023’e kadar startup sayısını 1000’e ulaştırma konusunda çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.

Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 nedeniyle evde kaldığımız bu süreçte BTM; çalışmalarını, etkinliklerini, mentorluklarını, birebir danışmanlıklarını ve eğitimlerini online olarak gerçekleştirmeye devam ediyor. Girişimcilik ekosistemini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapan BTM, ekosistemi bir araya getirecek ve girişimcileri yatırımcılar ile buluşturacak bir online etkinliğe imza atıyor. Ekosistemin bilinen isimlerinin de konuk olacağı “Sahne XL Online” etkinliği 15 Mayıs Cuma günü 14:30’da başlayacak. Açılış konuşmaları ile başlayacak “Sahne XL Online” etkinliğinde ilk keynote girişimcilik ekosisteminde yer edinmiş ve teknoloji alanında çalışmalarıyla bilinen Serdar Kuzuloğlu ile gerçekleşecek. Projelerini geliştiren ve 6 aylık program sürecini başarıyla tamamlayan Ön Kuluçka ve Kuluçka girişimlerinden başarıyla mezun olmaya hak kazanan 20 girişimcinin sunum yapacağı etkinlikte bir diğer önemli konuşmacı ise ekosistemi teknoloji haberleri ile süsleyen Ahmet Can olacak. Can izleyicilere, projelerde teknolojinin kullanım alanlarından bahsedecek. Etkinliğin son konuşmacısı ise mühendis ve müzisyen kimliği ile Cemil Demirbakan izleyicilerle olacak. Kariyerinde yaşadığı değişiklikleri ve girişimcilik hayatını anlatacak olan Demirbakan, canlı performansıyla Sahne XL Online izleyicilerine sürpriz yapacak. Sahne XL Online etkinliğimiz hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir ve www.sahnexl.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Sunum Yapacak Girişimler

  • Fanaliz

Alacak Riskini Yönet

Fanaliz, şirketlere veriye dayalı analitik çözümler sunan bir SaaS finansal teknoloji şirketidir. Yüzlerce veriyi saniyeler içerisinde işleyerek, şirketlere alacak ve kredi riski yönetimine yönelik dijital çözümler sunar.

  • Bilimix

Yaparak ve yaşayarak öğren

Bilimix; eğitim kalitesini artırmayı kendine hedef koyan, ürettiği etkinlik setleri ile bilimi sevdirmeyi, bilim ile tanışmamış minik kalplere dokunmayı amaç edinmiş bir bilim fabrikasıdır.

Bilimix; ürettiği etkinlik setleri ile çocuklara farklı bir öğrenme deneyimi sunan ve onların keşfetme eğilimlerini geliştiren bir bilim fabrikasıdır.

  • Wevent

Kişiselleştirilmiş etkinlik platformu

Wevent, kişisel gelişim alanındaki ve iş dünyasındaki etkinlikleri , şirket çalışanlarına yan hak olarak sunan bir dijital etkinlik platformudur.

  • Referandom

Meclisleri Kolaylaştıran Platform

Referandom, katılımcı demokrasiyi güçlendirmeyi amaçlayan politik bir sosyal platformdur.

  • MeeatApp 

Zamana Zaman Kazandıran Uygulama

Kafe ve Restoranlarda garsona ihtiyaç duymadan siparişlerinizi verebildiğiniz veya gelmeden sipariş verebildiğiniz veya evinize paket sipariş verebildiğiniz bir yemek sipariş uygulamasıdır.

  • Museleon/Softhion

Dijital Turist Asistanı

Museleon, turizm noktalarını gezmek isteyen turistlere bir çok özelliği sunan bir dijital asistandır.

Museleon, Softhion firmasına ait bir girişimdir.

  • Minorpreneurs

Kişisel Eğitim Asistanı

7-29 yaş arası çocuk ve gençlerin en doğru şekilde eğitilebilmeleri ve kendi hayatlarını en doğru şekilde yönetebilmeleri için destek veren sosyal bir girişimdir.

  • Bidustry

Online Kaynak Dışı Satın Alma Platformu!

Bidustry, RFQ Tabanlı Satın alma teklifidir.

  • BukyTalk

İngilizce Konuşma Pratiği 

BukyTalk, hata yapmaktan korkmadan İngilizce konuşabileceğiniz bir ortam sunar. Kurum çalışanlarının İngilizce konuşma pratiği sorununa odaklanmıştır.

  • Torbala

Satın Alma Yazılımı

İşletmelerin ürün tedarik süreçlerini yapay zeka ve algoritmik veri işleme yöntemleri ile dijital ortama aktaran Saas platformudur.

  • Sorun Var Mı?

Yeni Nesil Öğrenim Platformu

Yeni Nesil Öğrenim Platformu, Sorun Var mı? eğitim sektörünü bütünüyle dönüştüren, kapsamı ile bütünleşik ve yazılımı ile özgün ulusal fayda sağlayan web tabanlı bir yazılımdır. Öğretmen ve öğrencileri buluşturan animasyonlu sesli anlatımlı soru çözümlerinin, etkileşimli, canlı derslerin yapılabildiği, e-sınav dahil tüm süreçlerin dijital dönüşüm projesi. Tamamlayıcı olarak son aşamada doğru meslek, üniversite ve bölümlerin yetenek analizleri sonrası rehberlik seansları ile gelecek belirleyici hizmet sunan bir big data yönetim sistemidir.

  • FilameX

Mini Filament Ekstrüzyon Makinesi

FilameX – Geri Dönüşüm Odaklı Mini Filament Makinesi, 3 boyutlu yazıcılardan çıkan yanlış basım ürünlerinin, destek atıklarının ve atık plastiklerin geri dönüştürülerek sıfıra yakın maliyetle tekrar 3 boyutlu yazıcıların kartuşu olan filamentin üretilebilmesini sağlamaktadır. Küçük boyutu sayesinde de ev ve ofis gibi ortamlarda kullanılabilmektedir. Aynı zamanda kullanıcılara ham plastik granüllerden istedikleri özelliklerde %80 daha az maliyetle filament üretme imkanı da vermektedir.

  • Assistbox

Uzaktan Destek Platformu

AssistBox; müşteri desteği, teknik destek ve sağlık süreçleri için geliştirilmiş bir çevrimiçi iletişim ve uzaktan destek platformudur. Uzmanların bulundukları yerden hizmet verebilmelerini ve müşterilerin istedikleri zaman ve istedikleri yerde hizmet alabilmelerini sağlar.

  • Expona

Experiences Marketplace

Expona, deneyimler pazar yeri platformudur. Deneyim sunanları ve konukları bir araya getirir.

  • Streadmill 

Sanal Gerçeklik Çözümleri

Bilgisayar ve VR gözlük kullanıcılarına geliştirilen sensörler sayesinde kullanıcılara sanal dünyada özgürce hareket edebilecekleri farklı deneyimler sunmaktadır.

  • Starters’ Agency

İşiniz için en uygun freelancerlar

Starters’ Agency; startup ve KOBİ’leri, ihtiyaç ve beklentilerine en uygun freelancerlar ile buluşturur ve ekipler kurmaya yardım eder.

  • Adwisy

Sosyal pazar yeri

Adwisy.com, kendi ürününü geliştiren kişilerin mağaza açabildiği, tamamen ücretsiz bir sosyal ağ ve pazar yeridir. Referansa dayalı ağlarda sektör bazlı içerik veya ürün aranabilmektedir. Mağaza sahipleri kurdukları network’ler aracılığı ile ürünlerini çok daha hızlı tanıtabilirler ve iş bağlantıları oluşturabilirler.

  • Co Print

3D Yazıcınızın Kapasitesini Yükseltin

Co Print, 3B Yazıcıları geliştirmek için kurulmuş teknoloji girişimidir.
İlk ürün, bütün masaüstü 3B Yazıcıların hiçbir modifikasyon gerektirmeden tek baskı ucuyla 4 farklı renkte filamenti kullanabilme olanağı sağlayan donanım projesidir.

  • 3ToGo

Gezmenin En İyi Yolu – Moduna Göre Keşfet

3ToGo; rutin ve karar verme sürecini algoritma ve kişisel filtreleme yöntemlerini çözmeyi amaçlayan bir girişimdir.

  • Özel Ders Alanı

Araştır,Konuş,Derse Başla!

Türkiye geneli 200+ kategoride özel ders vermek isteyen eğitmenler ile özel ders almak isteyen kişileri buluşturan bir platform.