114 Farklı Ülkeyle Eş Zamanlı Oyun Tasarım Maratonu

 

Bağımsız oyun geliştiricileri ve Dijital Oyun Tasarımı Bölümü öğrencileri İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenen Global Game Jam’de bir araya geldi. 114 farklı ülkede yer alan toplam 934 merkezle eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlikte oyun severler, 48 saat boyunca çalışarak renkli projelere imza attı.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dijital Oyun Tasarımı Bölümü, bağımsız oyun geliştiricileri ve üniversite öğrencilerini bir araya getirerek projeler yaratılmasını sağlamak amacıyla “Global Game Jam”i düzenledi. Etkinlik, İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul RGB Stüdyoları’nda aralıksız 48 saat boyunca devam etti. Global Game Jam bu yıl toplam 114 ülkede İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu 934 merkezde düzenlendi. Global etkinlikte, “Telafi etmek, onarmak” ana temasından yola çıkan oyun severler yaklaşık 10 bin oyun geliştirdi. Ekipler, oyun tasarımı, grafik tasarım, 3D modelleme, programlama, ses tasarım ve müzik gibi birçok alana katkıda bulunabilecek renkli projelere imza attı.

Türkiye nüfusunun yaklaşık üçte biri oyuncu

81 milyon nüfuslu ülkemizde büyük bir çoğunluğu mobil olmak üzere 32 milyonu aşkın oyuncu bulunduğunu vurgulayan BİLGİ Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nuri Kara alana olan ilgiyi ve proje üretimini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Kara, “Oyun sektöründeki ivmelenme 2020 itibariyle devam ediyor. Dünyada yaklaşık 150 milyar dolarlık bir pazar var. Türkiye oyun sektöründe de bağımsız geliştiricilerin ve oyun yazılım firmalarının sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye’de 2020 itibariyle oyun pazarı 1 milyar doları buldu. Özellikle mobil oyunların hyper casual kategorisinin büyüme ivmesi devam ediyor. Farklı gelir paylaşım modelleriyle de Türkiye’deki düşük bütçeli oyun firmaları oyunlarını uluslararası alanda pazarlama fırsatı bulabiliyor” dedi. Kara, 2020 yılında da akademi ve sektör iş birliklerini artırmayı hedefleyen çalıştaylar, seminerler ve Game Jam etkinlikleri ile alana katkı vermeyi sürdüreceklerini vurguladı.