Vizyoner’19 Zirvesine MÜSİAD Projeleri Damga Vurdu

 

MÜSİAD Vizyoner’19 Zirvesi’nin ikinci bölümü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Genel Başkan Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda katılımcıyla devam etti.

 

MÜSİAD – Programın ikinci bölümünde de konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Abdurrahman Kaan, MÜSİAD’ın projelerine ilişkin katılımcılara detaylı bilgi verdi. Kaan projelere ilişkin şunları söyledi:

“Her vesile destek ve takdirlerinizle bizleri umutlandırdığınız ve güçlendirdiğiniz bu yolda, 2020-2021 dönemi ekonomik hedeflerine ulaşmada ve yeni dünya düzeninin sert ikliminde; üretimden ticarete, yatırımdan eğitime, sanattan toplumsal yapının onarımına kadar her alanda etkinliğimizi artıracak iktisadi planımızı nihayet devreye soktuk.

Her aşamasında bizlerden desteğinizi esirgemediğiniz tazelenme sürecimizde nihayet adını Milli İktisadi Mimari olarak belirlediğimiz ve kısaca MİM dediğimiz programın sahaya yansıması olan SAHA MARKALARIMIZIN tanıtımı ve kamuya açıklanmasını da yine teşriflerinizle bizleri onurlandırdığınız bugün, huzurunuzda paylaşmak isterim.

Milli İktisadi Mimari planımız çerçevesinde, yeni dünyanın yeni milli güç unsurlarını kendimize hedef tayin ettik. Her bir unsurda, etkin teşekküller ve yapılar inşa ederek devletimizin ve milletimizin hizmetinde olduğumuzun altını bir kez daha huzurlarınızda çizmek isterim.

İyi günde kötü günde ezel ebed beraber şiarıyla çıktığımız bu yolda sermayede birleştirici güç olma hedefi ile milli güç unsurlarına denk düşen yapılar geliştirdik.   Bunları MÜSİAD SAHA MARKALARI OLARAK tanımladık ve yapılandırdık.”

MÜSİAD INNOVA MARKASI ile Artık Daha Kapsamlı Bir Milli Dönüşüm Hamlesi Gerçekleştireceğiz

Günümüzün bilgi ve inovasyon çağı olduğunu vurgulayan Kaan, bilinen yöntemlerin hızlıca tarihe karıştığını ifade etti. Kaan, “Bu değişim sürecini en etkin şekilde yönetebilmek için MÜSİAD INNOVA MARKASI ile artık daha kapsamlı bir milli dönüşüm hamlesi destekleyicisi olmayı hedeflemekteyiz.  MÜSİAD INNOVA, Dağınık ticari üretim bilgisini toplama, Mükerrer AR&GE çalışmalarının maliyetini azaltma, KOBİ’lerin kendilerine maliyetli gelen teknoloji geliştirme faaliyetlerinde onları desteklemek için KOBİ kuluçka merkezlerini kurma ve BTM’leri tek veri hattı üzerinde toplama amaçları ile yapılanan bir sistemdir. Akıllı Şehirler ve şehir markaları kurma, Şehir AR&GE ve Üretim Yerleşkeleri oluşturma ve inşa etme, Milli Dijital Dönüşümü Destekleme ve Savunma Sanayi Yatırımlarında KOBİ gücünü artırma, bu yapının temel hedefleridir.” açıklamasında bulundu.

Konuşmasında bilginin işlenmesi ve ekonomik istihbarat konularına da değinen Kaan, bu amaçla MÜSİAD DATA markasını tasarladıklarını kaydetti. Kaan, “Ticari ve ekonomik veriyi önceden elde ederek buna uygun milli politikalar ve refleksler geliştirme kozunu kullanmak,  ekonomik ve ticari bilgi ağı ve saha bilgisine doğrudan erişim sağlamak ve hem yerelde hem de globalde saha yaygınlığımızı ticari ve ekonomik veri sağlama merkezleri şeklinde yeniden tasarımlamak; Böylece geniş kapsamlı bir veri merkezi oluşturmak bu sistemin temel amacıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Bir devletin uluslararası arenadaki para değerini üretim gücünün belirlediğini vurgulayan Kaan, MÜSİAD GİRİŞİM MARKASI oluşturduklarını belirtti.  Kaan bu çalışmayla Faizsiz finansman modellerini tabana yaymayı ve Sosyal işletmeler ile yurt dışı fonlarını asgari maliyetle yurtiçine getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Bayrağı devredeceğimiz yeni nesillerin, Erdemli İş adamı olması için de sorumluluk üstlendiklerini kaydeden Kaan, “MÜSİAD SUFFA MEKTEBİ ile çekirdekten yetişmesi Üçüncü nesil sermaye devrini alacak evlatlarımızın seçilerek yetiştirilmesi İş adamı Yetiştirme Programları ve tüm eğitim faaliyetlerimizi MÜSİAD AKADEMİ MARKASI altında çok daha kurumsal bir yapı şeklinde tasarladık.” şeklinde konuştu.

MÜSİAD’ın Bugün Artık Bir Sermaye Üssü Ve Veri Merkezi Haline Dönüştü

MÜSİAD Vizyoner’19 Zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye için çalışan, üreten, ihraç eden, yenilik ve ilerleme peşinde koşan herkesin başının üzerinde yerinin olduğunu söyledi.

Dünyanın 94 ülkesinde ve 224 noktada aktif faaliyet yürüten MÜSİAD’ın bu önemli gücünü ülke ekonomisinin emrine vererek çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini anlatan Erdoğan, “Geniş örgütlenme ve faaliyet ağı ile kendi alanında dünyanın sayılı kuruluşları arasında yer alan MÜSİAD camiasını ekonomimize sağladığı katkılar için şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin kendi içinde çok geniş yatırım, yurt dışında da çok geniş ticaret potansiyeli bulunan bir ülke olduğunu anlatarak, “Sizlerin bu potansiyeli harekete geçirmek için yürüttüğü çalışmaları yakından takip ediyorum, yakından biliyorum.” dedi.

MÜSİAD Global ve MÜSİAD Yerel çatası altında hayata geçirilen projelerin ülke ekonomisine değer kattığını dile getiren Erdoğan, MÜSİAD’ın bugün artık bir sermaye üssü ve veri merkezi haline dönüştüğünü söyledi.

Erdoğan, küresel ağlarla ülkenin imkânlarını bir araya getirerek sermaye ve kaynak çoğaltan çalışma modellerinin başarılı olacağına inandığını belirterek, “Nitelikli insan ihtiyacı her alanda olduğu gibi iş dünyasında da öne çıkıyor. Hem iş gücü hem iş insanı yetiştirmeyi amaçlayan girişimler özellikle gençlerimizi hayata hazırlama bakımından çok önemlidir. MÜSİAD, bu konularda ve daha pek çok alanda yaptığı çalışmalarla başı başına bir marka haline gelmiştir. Kuruluşundan bugüne bu güzide kuruma emek veren, değer katan, katkıda bulunan herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” değerlendirmesini yaptı.