Editör

Şenol VATANSEVER

 

 

Mayıs 2019

 

Gelecekte Bilişim Konferansı’nda Geleceği Konuştuk

 

Türk bilişim sektörünün en geniş tabanlı düşünce topluluğu Bilişimciler ve BİLİŞİM GRUBU desteği ile Türkiye’nin en kapsamlı dijital dönüşüm platformu olan Smart Future Forum tarafından “Gelecek Geliyor” temasıyla düzenlenen Gelecekte Bilişim Konferansı’nı, bilişim sektörünün önde gelen şirketleri ve üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirdik.

Teknolojinin geleceğine ve geleceğin teknolojilerine ayna tutan Gelecekte Bilişim Konferansı ile ilham verici konuşmacılar, başarılı iş ortakları, çözüm geliştiriciler ve bilişim dünyası profesyonellerini 27 Nisan’da İstanbul’da buluşturduk.

Gelecekte Medya oturumunda Sosyal Medya, Dijital Yaşam ve Toplum 5.0; Gelecekte Yaşam oturumunda Endüstri Devrimi, Nesnelerin İnterneti ve Dijital Dönüşüm; Gelecekte Nesil oturumunda Büyük Veri, Yapay Zekâ, Robotlar ve RPA; Gelecekte Güvenlik oturumunda ise Bulut Bilişim, Blok Zinciri, Siber Güvenlik ve KVKK konu başlıkları derinlemesine tartışıldı.

Gelecekte Bilişim Konferansı’na onur konuğu olarak katılan T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, “Milli Teknoloji Hamlesi” sunumunu gerçekleştirdi. Sayın Bakanımız ile konferans öncesinde bir saatlik özel değerlendirme yapma imkânımız oldu. Görüşmemizde ve konferansın açılış konuşmasında dikkat çektiğim bazı konuları paylaşmak isterim:

Hepimiz daha huzurlu bir dünyada ve her açıdan güçlü bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Daha huzurlu bir dünya isteğimizi daha güçlü tonda dile getirebilmek için ekonomimizi güçlendirmemiz ve her alanda tam bağımsız olabilmek için milli teknoloji hamlemizi gerçekleştirmemiz gerekiyor.

Bu hedefe hızla ulaşabilmek için devlet büyüklerimizin sahip olduğu vizyonun kamu kurumundaki en alt kademedeki çalışana kadar benimsenmesi ve uygulanması elzemdir. Benzer şekilde tüm sivil toplum kuruluşlarımızın da bu vizyonu benimseyip Milli Teknoloji Hamlesinin hayata geçirilmesi noktasında devletle yerli ve milli çözümler üreten şirketler arasında adeta bir köprü vazifesi görmesi gerekiyor.

Devlet kurumlarımızda çeşitli sebeplerle personel açığı ya da yetkinlikler noktasında gelişim alanları olabilir. Bunların hiçbirisi bizler için engel olmamalı. Bilişimciler ve BİLİŞİM GRUBU olarak kendi alanında uzman, yüksek teknoloji üreten ve uygulayan 800 Üyemiz ile vatanımızın ve milletimizin faydasına olacak tüm çalışmalara tam destek vermeye hazırız.

Yerli ve milli teknoloji ürünlerinin belirlenmesi ve ilgili kurumlara sunulması, birbirini tamamlayan çözümler için firmaların ve kurumların birbirleriyle buluşması için çalışma yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Tamamlayıcı olarak kamu kurumlarında kullanılan teknoloji ürünlerinin envanterinin çıkarılması, mevcut durum analizinin yapılması, yerli ve milli teknolojilerin ağırlığının artırılması için etkin bir planlamanın yapılması gerekiyor. Bu noktada da destek unsurları olarak ekiplerimizle taşın altına elimizi koymaya hazırız.

Konferansı gerçekleştirmiş olmaktan dolayı büyük bir heyecan, gurur ve memnuniyet duyduk. Organizasyonda emeği geçen Smart Future Forum’a, ev sahipliği için SETA’ya ve konferansın sponsorlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sayın Bakanımıza da konferansa katılımları ve Milli Teknoloji Hamlesi vizyonları için şükranlarımızı sunuyoruz.