Özel Haber

“Gelecekte Bilişim Konferansı” Geleceğin Akıllı Dünyasına Işık Tutacak

 

Gelecekte Bilişim Konferansı, “Gelecek Geliyor” sloganıyla 27 Nisan 2019 tarihinde SETA İstanbul Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. Türkiye’nin en kapsamlı dijital dönüşüm platformu olan Smart Future Forum’un düzenlediği konferansta dijital ve akıllı sistemler, IoT, yapay zekâ, bulut bilişim, siber güvenlik ve büyük veri gibi geleceğin dünyasını şekillendiren teknolojiler konuşulacak.

 

Türkiye’nin en kapsamlı dijital dönüşüm platformu olan Smart Future Forum, dönüşüm ve iş liderlerini geleceğin dünyasını şekillendiren teknolojileri tartışmak üzere 27 Nisan 2019 tarihinde “Gelecek Geliyor” sloganıyla İstanbul’da buluşturuyor.

Gelecekte Bilişim Konferansı, dijital dönüşüm ve değişimi bilişim sektörü perspektifinden değerlendirerek dijital teknolojiler konusundaki farkındalığın artırılması, alanında uzman konuşmacıların sektöre vizyoner bir bakış açısı kazandırması ve gelecek vizyonu çizmesini hedefliyor.

Gelecekte Bilişim Konferansı ile Dijital Dünyaya Bağlanın

Türk bilişim sektörünün en geniş tabanlı düşünce topluluğu Bilişimler ve Bilişim Grubu desteği ile Smart Future Forum tarafından düzenlenecek Gelecekte Bilişim Konferansı’nda; dijital ve akıllı sistemler, IoT, yapay zekâ ve robotların desteklediği dönüşümün sonuçları, ülkemizde ve bölgemizde her geçen gün artan çok yönlü güvenlik ihtiyacı ve bilişim alanında yerli üretimin önemi gibi başlıkların bugünü ve geleceği konuşularak, bu alandaki fırsatlar değerlendirilecek.

Yaşanan dönüşüm birçok sektörde olduğu gibi bilişim sektöründe de bir paradigma değişimine neden oluyor. Bu paradigma değişimi sektördeki araçlardan, iş yapış modellerine nasıl etkileyeceği, bu alandaki fırsat ve tehditlerin belirlenmesi, geleceğe güvenle bakmak adına zamanında doğru aksiyonların nasıl alınması gerektiği gibi farklı konu başlıkları ekseninde konunun uzmanları tarafından tartışılacak.

Türkiye ve dünyada teknolojinin geldiği konumu ve gelecek hedeflerini sektörün önemli isimlerinden keşfetmek ve dijital dünyaya bağlanmak için siz de hemen smartfutureexpo.com/gelecektebilisim adresinden yerinizi ayırın.

Smart Future Forum Başkanı Murat Karataş şu açıklamaları yaptı: “Gelecek yeniden şekilleniyor, otomasyon sistemleri, veri alışverişleri ve üretim teknolojilerini içeren bu yeni devrim her bir verinin toplanmasına ve iyi bir şekilde izlenip analiz edilmesine olanak sağlayarak daha verimli iş modelleri ortaya çıkaracaktır.

Gelişmiş ve gelişmekte olan birçok ülke bu konuda kendi konseptlerini geliştirmekte ve geleceği kendi bakış açıları üzerinden kurmayı istemektedir. Bu amaçla mevcut teknoloji firmaları ve yeni girişimciler marifetiyle geleceğin dijital teknolojilerinin geliştirilmesine çalışılmaktadır. Türkiye’de bu yeni çağda daha önce yaşanan devrimlerde olduğu gibi sadece tüketici değil üreticide olabilmenin çabası içindedir. Bu dönüşümde hak ettiğimiz çıktıları elde edebilmenin ön koşulu yaşanan dönüşümü anlayarak fırsatları ve tehditleri doğru tespit etmekten geçiyor.

Özellikle KOBİ’ler başta farklı boyuttaki işletmelerin bu dönüşümün kendi iş ve sektörlerine olan etkilerini değerlendirmeleri, bu konuda hazırlık yapmaları gerekmektedir. Smart Future Forum İstanbul’un dijital dönüşümün global lideri olması vizyonuyla, ekosistemi bir araya getiren ve bilgi/içerik oluşturan bir platform olarak hareket etmektedir. Sektörün önde gelen STK’larından Bilişim Grubu ve Bilişimciler destekleriyle organize edilen Gelecekte Bilişim Konferansı ise bu amaca hizmet eden ve bilişimin liderlerinin sektörün geleceğini tartıştığı bir etkinlik olacaktır.” dedi.

Bilişimciler ve Bilişim Grubu Başkanı Şenol Vatansever konferans hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Konferansımızın sloganı “Gelecek Geliyor” Eylül 2018’de gerçekleştirdiğimiz ve tüm çevrelerden olumlu geri bildirimler aldığımız Bilişimciler Gelecek 5.0 Zirvesi 2018’den sonra yapacağımız büyük kapsamlı ilk konferans. Smart Future Forum’un sektörümüze kazandırdığı birbirinden başarılı zirvelerde ortaya koyduğu performansına ve tecrübesine çok güveniyoruz. Smart Future Forum organizasyonunda yine çok ses getirecek bir konferansa imza atacağız.

Bildiğiniz üzere Endüstri 4.0 Almanya ile anılan, Toplum 5.0 Japonya ile anılan bir yaklaşım. Biz de Türkiye ile anılmasını ve markalaşmasını istediğimiz ‘Gelecek 5.0’ yaklaşımını ortaya koyduk. Gelecek 5.0 yüksek teknoloji, mutlu insan ve dünya barışı temelli bir yaklaşım. Türkiye savunma sanayinde ve askeri teknolojilerde önemli çalışmalar yapıyor. Konferansta ‘Gelecek Geliyor’ sloganının alt bileşenleri olarak yapay zekâ, robotlar, blockchain, siber güvenlik gibi birçok alanı beraber değerlendireceğiz.

Bilişimciler ve Bilişim Grubu üyeleri anlık mesajlaşma uygulaması üzerinden de sürekli iletişimde olan Türk bilişim sektörünün tartışmasız en etkin grupları durumunda. Konferansın içeriğinin kaliteli olmasına ne kadar önem veriyorsak üyelerimiz arasındaki iletişim ve samimiyetin de en üst seviyeye taşınmasını sağlayacak bir ortam yaratılmasına en az o kadar önem veriyoruz. Kendisinden çok bahsedilen ve büyük memnuniyetle tamamlanan zirveler yapmamızın başarısının arkasında bu yaklaşımımız yer alıyor. Herkesin en az 40-50 kişiyle tanışıp kartvizit alışverişi yapmasına imkân sağlayacak sürpriz bir networking planlaması yapmayı da düşünüyoruz. Bilişimciler ve Bilişim Grubu üyeleri olarak bir araya geleceğimiz 27 Nisan 2019 Cumartesi gününü heyecanla bekliyoruz.”

Dijital Biz Dergisi’nin de sponsor olarak yer alacağı Konferans’a online kayıt yaptırmak için smartfutureexpo.com/gelecektebilisim adresini ziyaret edebilirsiniz.