Özel Röportaj

Tansu YEĞEN

UiPath Türkiye

Genel Müdür

Mart 2019

 

Tansu YEĞEN: “Yapay Zekâya Giden Yol: Robot Yazılımlar”

 

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1985 yılında Alman Lisesi’nden mezun oldum. 1989 yılında ise Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü bitirdim. Daha sonra Marmara Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı yaptım. Çok iyi derecede İngilizce ve Almanca biliyorum.

Profesyonel çalışma hayatıma 1991 yılında Digital Equipment’ta başladım. Kariyerime 1994 yılında Hewlett Packard Türkiye’de Satış ve Pazarlama Müdürü olarak devam ettim.

HP Türkiye’nin; PC, dizüstü bilgisayar ve sunucu bilgisayarları pazarında, birinci sırada konumlanmasında rol oynadım.

1998 yılında Microsoft Türkiye bünyesine Pazarlama Müdürü olarak katıldım. Bu şirketteki görevimi 1999 yılı itibariyle Genel Müdür Yardımcısı olarak sürdürdüm.

Yedi yıl çalıştığım Microsoft Türkiye’de, ekibimle birlikte gerçekleştirdiğim KOBİ’lere yönelik 2000 Projesi” ise Microsoft’un dünya çapındaki 245 projesi arasından “en iyi uygulama” seçildi.

Daha sonra sırasıyla Apple, Turkcell Ukrayna, Turkcell Avrupa ve IBM’de üst düzey yöneticilik yaptım. 2013 yılında Samsung Türkiye’de başkan yardımcısı olarak atandım.

2018 Ağustos itibariyle UiPath Türkiye’de Genel Müdür olarak başladım ve Ocak 2019 yılı itibariyle de Doğu Avrupa, Rusya, Türkiye ve Israil’den oluşan 30 ülkeden oluşan bölgenin başkanı olarak görevimi sürdürüyorum.

Genç Yönetici İş Adamları Derneği (GYİAD) tarafından 1998 yılında yapılan araştırmada “Türkiye’nin 50 başarılı iş adamı” arasında gösterildim. Capital dergisinin 2001 ve 2002 yıllarında gerçekleştirdiği iki araştırmada ise “Türkiye’nin en iyi 25 pazarlama yöneticisi” arasında yer aldım.

Kariyerimde birçok ödül aldım. 2008 yılında Stevie Awards tarafından Avrupa’da yılın CEO’su seçildim.

 

Şirketiniz, sektörünüz ve faaliyet alanlarınız ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

2005 yılında Daniel Dines ve Marius Tirca tarafından Romanya’da kurulan UiPath’in merkezi New York olup, bugün itibariyle 15 ülkede faaliyetlerini sürdürüyor.

UiPath platformu, kurumsal robotik süreç otomasyonu pazarında lider konumunda olup, dünyada 2.700 civarında özel ve kamu kurumunda çalışan 200.000 kişi tarafından kullanılıyor. UiPath, dünyada her gün ortalamada 6 yeni kurumu müşteri olarak kazanıyor.

UiPath’in 2018 verilerine göre yıllık cirosu yaklaşık 200 milyon dolara ulaştı ve 2 yılda gerçekleştirmiş olduğu bu ciro ile şirket kurumsal yazılım tarihinin en hızlı büyüyen yazılım şirketi haline geldi. Şu anda 2.300 çalışanı bulunuyor.

Dünyada 250.000’nin üzerinde UiPath sertifikalı uzmanıyla UiPath, kurumların dijital dönüşümünü en etkin şekilde destekliyor.

UiPath, Ekim 2018 itibariyle Amerika’da çalışanların en mutlu olduğu 6. şirket olarak yer alıyor.

Günümüz itibariyle Pazar değeri 3 milyar dolara ulaşan UiPath, robot yazılımlarına daha fazla yapay zekâ ve makine öğrenimi algoritmalarını ekliyor.

UiPath’in eğitimi ve tam sürüm ürünleri deneme amaçlı ücretsiz olarak UiPath Akademi adlı eğitim sitesinde sunulmakta olup bu sayede çalışanlar, ürünü kullanıp kendi robotlarını kolayca üretebiliyor. Ücretsiz olan UiPath Akademi sitesinden her gün 2.000’nin üzerinde diploma veriliyor.

 

Şirketinizin planları nelerdir?

Ülkemizdeki kurumların dijital dönüşüm alanında yapmış oldukları çalışmaların sonuçlarını çok hızlıca almalarını sağlayan ve yapay zekayı tam olarak kurumlarının içine entegre etmeleri açısından Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) çok önem kazanıyor. Ülkemizde faaliyete başladığımız günden beri çalışmalarımızı 3 grupta sürdürüyoruz. Öncelikle kurumlara birebir bu çözümü ve faydalarını anlatmak, bu konuda yanımızda olacak iş ortaklarımızı belirlemek ve UiPath sertifikalı mühendisler geliştirmek. Bu 3 alanda da kısa zamanda çok önemli sonuçlar elde ettik. Birçok kurumda projelere başladık ve 25’e yakın ülkemizin öncü kurumları ile iş ortaklığı anlaşmaları imzaladık.

Özellikle verimliliği artırmak tüm kurumların önceliği ve önceliği olmalı, bu konuda UiPath çok hızlıca ve çok uygun maliyetlerle çözüm sağlıyor. Bu yüzden verimlilik konusu sık sık işleyeceğimiz bir konu olacak. Ekim ayında kuruluşunu yaptığımız ülkemiz ofisi, 15 kişiye ulaştı ve artmaya devam edecek ve ‘her çalışana bir robot’ hedefimizi sık sık paylaşacağız.

 

UiPath’te 30 ülkeyi kapsayan ve merkezi İstanbul olan bölgenin başına geçtiniz, bu konuda neler söylemek istersiniz?

İçlerinde Türkiye, Rusya, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, İsrail, Litvanya ve Ukrayna’nın da bulunduğu 30 ülkeyi kapsayan bölgenin başına getirilmekten tabi ki çok mutluluk duydum. Ama beni asıl mutlu eden 30 ülkeden oluşan bölgenin merkezinin İstanbul olması.

UiPath olarak müşterilerimize ve iş ortaklarımıza daha yakın destek olabilmek için, yeni bir bölge içinde farklı ülkelere genişliyoruz. UiPath, halihazırda Romanya, Türkiye ve Rusya’daki faaliyetlerine daha da kuvvetli bir şekilde devam edecek. Birçok ülkedeki ekibimle birlikte yakın çalışarak, yapay zekâ destekli yazılım robotlarımızla yeni bölgemiz içindeki özel ve devlet kurumlarına hızlanmaları, verimlilik kazancı, müşterilerinin ve çalışanlarının memnuniyetlerinin artışı için önemli katkılarda bulunacağız.

 

Robot yazılımlardan ne anlıyoruz ve kurumlara etkisi hakkında bilgi paylaşır mısınız?

RPA, kural bazlı bir süreci ve işi tamamlamak için dijital sistemler ve uygulamalar kullanan insanı, birebir taklit ederek, el ve göz ile yaptıklarını onun yerine, hızlı ve hatasız bir şekilde gerçekleştirilmesi için yapılandırılan ve ‘ROBOT’ olarak isimlendirilen yazılım teknolojisi.

RPA robot, çalışanların katma değersiz işlerini dijital asistan olarak üzerine alır ve ortalama olarak %50 vakit harcadıkları bu rutin, sıkıcı ve kural bazlı işleri onların adına gerçekleştirir ve çalıştıkları kuruma ek kapasite kazandırır. Bu sayede çalışanlar, duygusal zekâ, empati, kavramsal beceri, müşteri ile iletişim gerektiren ve insan zekasına ihtiyaç duyulan katma değerli işleri gerçekleştirir.

Bu teknolojik yatırımın geri dönüşü ortalamada 6 ayda gerçekleşiyor ve kurumlara kullanım alanlarına göre %20-%70 arası verimlilik kazandırıyor.

Robot yazılımlar getirdiği çözümle 4. Endüstri Çağı olarak nitelendirilen bu dönemdeki büyük veri, nesnelerin interneti, süreç optimizasyonu gibi gelişmeleri tamamlayan en önemli teknoloji olup, kurumların dijital dönüşümüne en hızlı ve etkili katkıyı yapıyor.

Aynı zamanda ‘Yapay Zekâ’ (AI) ve ‘Makine Öğrenmesi’ (ML) destekli Akıllı Otomasyon’a (IA) giden yolda köprü görevi gören çok önemli bir teknoloji. Bu alanda faaliyet gösteren şirketlerin stratejileri doğrultusunda, 2 yıl içinde yazılım robotlarının tamamen yapay zekâ robotları olması öngörülüyor. Bu sayede robotlar insanlardan devamlı öğrenen, tahminlerde bulunan, kendilerine sorulan sorulara cevap verebilen ya da önceden uyaran özelliklere sahip olacak ve RPA’ın kullanım alanları daha da genişleyecek.

Çok farklı süreçleri otomasyona geçirebildiği için dünyada birçok işletme tarafından tercih edilen robot yazılımlar, şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırırken; aynı zamanda rekabet avantajlarını da arttırarak, yapay zekanın yoğun kullanılacağı yakın geleceğe de hazırlıyor.

En son yapılan araştırmalara göre %70’e yakın kurum gelişmiş ülkelerde RPA kullanımına geçti ve yılda ortalamada %50 ek kapasite kazandı. Yani daha önce 100 kişi ile yaptıkları işi aynı süre içinde hiç çalışan almadan bir bakıma 150 kişi ile gerçekleştirmeye başladılar. Aynı zamanda bu %80 kurumda çalışan memnuniyeti ciddi oranlarda artış sağladı.

 

Robot yazılım pazarı hakkında bilgiler paylaşır mısınız?

İlk yaklaşımımız şirkette en fazla kişinin kullandığı, en fazla adım gerektiren ve de en uzun süreci çok hızlıca bulmak oluyor. Bu tarz süreçler genelde finans ya da insan kaynakları bölümlerinde kolayca bulunuyor. Daha sonra bir örnek çalışma yapıyoruz ve o süreci saatler içinde robot yazılıma aktarıyoruz. Mesela bir şirketin satın alma bölümünde sadece bir süreci robota aktararak 9 kişiye bedel bir zaman sağladık. Bir başka kurumda haftalık rapor hazırlama sürecini 10 saatten 6 dakikaya düşürdük. Kurumlar bu saatler içinde sağladığımız verimlilikten çok etkileniyor ve hızlıca alıma geçiyor ve de diğer süreçlerini de robot yazılımlara aktarmaya başlıyor.

Dünyada Pazar çok hızlı bir büyüme içinde. Forrester RPA Araştırmasına (Ekim, 2018) göre pazar büyüklüğü ($milyar):

  • 2017: 0,51 milyar dolar
  • 2018: 1,20 milyar dolar
  • 2019: 1,95 milyar dolar
  • 2020: 2,65 milyar dolar
  • 2021: 3,30 milyar dolar

Ülkemizde önümüzdeki yıl pazarın 30 milyon dolar ve 5.000 robotluk olmasını bekliyoruz.

 

Robot yazılımlarınızın ne gibi etkilerinin olması bekleniyor?

Robot yazılımlar dünyada kamu sektöründen finans sektörüne kadar çok ciddi sayıda sektörü etkiliyor. En önemli nokta kurumları hızlandırıp yapay zekâ teknolojilerini kolayca kullanıma sunarken, çalışanları da tekrarlanan görevlerden kurtarıp daha katma değerli işlerle şirketlerine katkıda bulunmalarını sağlamak. Robot yazılımlar kesinlikle çalışanların işlerini elden almayı hedeflemiyor. Meslek ve o mesleği gerçekleştirmek için yapılan işleri birbirinden ayırmak gerekiyor. Tekrarlanan işleri üstlenecek robot yazılımlar, çalışanlara insan becerisi gerektiren işleri bırakacak.

 

Hangi süreçler otomasyona daha kolay geçebiliyor?

Robot yazılımların insanların dijital ortamda yaptığı çalışmaların önemli bölümünü taklit ederek bu süreçleri otomasyona geçirebiliyor. Örnek:

  • Bir uygulamayı çalıştırmak, kullanıcı adı ve şifreyle o uygulamaya erişmek
  • Veriyi kopyalamak ve yapıştırmak
  • Dosyalarla ve klasörlerle işlemler yapmak
  • Dokümanların, PDF dosyaların, e-postaların ve formların içinde bulunan verilere erişmek
  • Veri tabanlarından okumak veya veri tabanlarına veri aktarmak
  • E-posta mesajını açmak ve mesajların eklerine erişmek
  • Web sitelerine erişmek ve oradaki bir bilgiyi alıp, başka bir uygulamaya aktarmak
  • Hesaplamalar yapmak
  • İşlemleri yaparken yapay zekâ araçları ile entegre çalışıp
    • Duygu analizi yapmak
    • Tercüme yapmak
    • Öğrenmek
    • Konuşmaları yazıya çevirmek

 

Robot yazılımlar kurumlarda departman bazında hangi işleri üstlenebilir?

Fazla aşamalı işlem gerektiren, kural bazlı ve tekrarlayan süreçler başlangıç olarak otomasyon için en iyi hedefler.

İnsan Kaynakları

  • Yeni işe başlayan veya işten ayrılanlar için yapılması gereken adımlar
  • Bordro üretilmesi
  • İşe alım süreçleri
  • Sunulan ek menfaatlerin çalışanlara verilmesi
  • Çalışanın regülasyona uyumlu raporlanması
  • Çalışanların performans değerlendirmeleri
  • İzin sürelerinin sistemlere işlenmesi ve ödemelere yansıtılması

Finans ve Muhasebe

  • Satın alma
  • Faturaların üretilmesi ve sistemlere işlenmesi
  • Aylık ve yıllık kapanışlar
  • Tahsilat süreçlerinin kontrolü ve gerekli uyarı epostalarının gönderilmesi
  • Ödeme talimatlarının akışı
  • Siparişlerin yönetimi
  • Birlikte çalışılan şirketlerin yönetimi
  • Yönetim için standart raporların hazır tutulması
  • Faturaların 2-3 kaynaktan doğrulanması
  • Vergilerin planlanması

Üretim Zinciri

  • Stok yönetimi
  • Arz ve talep yönetimi
  • Sevkiyat emri
  • Mal çıkışı ve iade kabulü
  • Fatura ve kontrat yönetimi
  • İade yönetimi
  • Nakliyat yönetimi

Bilgi İşlem

  • Yazılımların çalışanlara kurulması
  • Sunucu ve uygulamaların yönetimi
  • Düzenli sistemin incelenmesi (indirilen dosyalar, veri akışı.)
  • Lisanslı yazılımların denetlenmesi
  • Yeni kullanıcı kabulü
  • Şifre yenileme, üretme
  • Yedekleme ve yedekten indirme

Satış ve Pazarlama

  • Müşteri bilgileriyle yapılan işlemler
  • Yeni müşteriler için yapılması gerekenler
  • Mevcut müşterilerle düzenli iletişim
  • Teklif üretilmesi
  • Sosyal medya taramaları
  • Pazar hakkında araştırma (rekabet vs.)