Başarılı şirket satışları gerçekleştiren girişimcilerin teknoloji girişimlerini desteklemek, yerli ve milli teknoloji şirketlerine yatırımlar yapmak, çok yönlü destek mekanizmaları ve uluslararası iş birlikleri oluşturarak Türkiye’den doğan global başarılara imza atan şirketler geliştirmek üzere kurulan Boğaziçi Ventures ortakları arasına teknoloji yatırımları yapan ve girişimcilik sektörünü çok yakından tanıyan Kenan Çolpan katıldı.

İTÜ Teknokent deneyimi

Kendisi de başarılı bir seri girişimci olan Kenan Çolpan 25 yıllık profesyonel iş hayatında perakende ve yapı sektörlerinde kurduğu üç firmadan başarılı bir şekilde çıkış yaparak, tecrübe ve deneyimlerini teknoloji startup’larına aktarmak üzere 23 girişime bireysel yatırım yaptı.

Girişimcilik dünyasında sadece yatırımcı değil aynı zamanda mentörlük görevini de etkin şekilde yürüterek, 2013 yılından bu yana 6 yıl boyunca İTÜ Teknokent’te CEO olarak görev yaparak her yıl binlerce başvurunun yapıldığı programlarda girişimleri inceleyerek jüri üyeliği görevini üstlendi. Değerlendirme sürecini başarıyla geçen girişimlerin başarılı bir büyüme sürecine giden yolda iş geliştirme ve yatırım alma konularında katkılar sağladı.

STK’larda üst düzey görev

Kenan Çolpan’ın girişimcilik alanı ile beraber Kitlesel Fonlama Derneği, Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği, İsviçre Ticaret Odası, DEİK, İTÜ Vakfı ve YGA gibi pek çok sivil toplum kuruluşunda da çeşitli kademelerde görev ve üyelikleri bulunuyor.

İstanbul Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü bitiren, evli ve iki çocuk babası olan Kenan Çolpan ileri seviyede İngilizce bilmektedir.