Dünyanın önde gelen kısa video platformu TikTok, her yıl 5 Şubat’ta düzenlenen Güvenli İnternet Günü Safer Internet Day (SID) girişimini desteklemek üzere, #DahaİyiBirİnternet etkinliğini başlattı.

2004 yılında AB SafeBoarders projesinin bir girişimi olarak başlayan ve Insafe’in Avrupa’da Daha Güvenli İnternet Merkezleri ağı tarafından 2005 yılındaki ilk eylemlerinden birisi olarak ele alınan SID, global online güvenlik takviminde önemli bir etkinlik haline gelerek dünya genelinde yaklaşık 140 ülkede kutlanıyor. Bu yılın sloganı olan “Daha İyi Bir İnternet”, tüm paydaşların bir araya gelerek herkes için daha iyi bir internet oluşturmada kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi için bir eylem çağrısı.

Trendleri takip ederek çeşitliliği kucaklayan TikTok; paylaşmayı, oluşturmayı ve keşfetmeyi mobilde kolaylaştırması nedeniyle tercih edilen “kendini ifade etme platformu” haline geldi. Yaratıcı bir global topluluğa sahip olan TikTok, topluluk içerisinde milyonlarca kullanıcının güvende ve rahat hissetmesine yardımcı olmaya odaklanıyor. Olumlu ve güvenli bir uygulama ortamını desteklemek üzere de politikalarını, araçlarını ve kaynaklarını sürekli olarak geliştirerek güncelliyor.

TikTok, Güvenli İnternet Günü’ne yaptığı katkılarla çevrimiçi güvenlikteki en güncel ve kritik konuların ele alınmasında ve farkındalık yaratmada önemli bir rol üstleniyor. Platform; çalışmalar kapsamında içerik düzenleme teknolojisini de güçlü bir moderasyon ekibiyle birleştirerek koruyucu önlemler alıyor. 20’den fazla ülke ve bölgede bulunan ekip, bir yıl öncesine göre dil desteğini yüzde 400 oranında artırdı. Moderasyon ekibi 36 farklı dilde çalışmalarını sürdürüyor.

Avrupa’daki 34 ülkenin eğitim bakanlığının işbirliğiyle kurulan European Schoolnet Platformu İçerik ve İletişim Uzmanı Sarah Willoghby, TikTok gibi marklarla ortaklıklarının mutluluk verici olduğunu belirtti. Platformun Güvenlik İnternet Günü Kampanyası Direktörlüğü’nü de üstlenen Willoughby; 2019 yılı boyunca çocukları ve gençleri daha sorumlu, saygılı, eleştirel ve yaratıcı bir şekilde teknolojiyi kullanmaya ikna edebileceklerinin altını çizdi.

#Dahaiyibirinternet için uygulama içinde bilgi yarışması ve yeni etiketler

TikTok kullanıcıları; etkinliğe özgü etiketlerle, uygulamada pozitif internet alışkanlıkları edinmek için #dahaiyibirinternet kampanyasına katılabiliyor. Kullanıcılar #Beğeni #Saygı #Pozitif #Yaratıcılık #Güvenlik gibi olumlu mesajlar içeren etiketleri kullanabilirken, #Siber-Zorbalık #Negatif #Troller #Anksiyete #Düşmanlar gibi olumsuz etiketlerinden de uzak duruyor. Birçok TikTok içerik üreticisi kampanyaya destek olmak için sözkonusu etiketlerle kısa videolar hazırlıyor.

TikTok; kullanıcılarını siber güvenlik hakkında bilinçlendirmek amacıyla, TikTok uygulama içinde kısa bilgi yarışması başlattı. Güvenli ve pozitif bir uygulama ortamını teşvik etmeye odaklanan TikTok; kötüye kullanıma karşı gizlilik ayarları, filtreler, uygulama içi raporlama ve denetleme gibi bir dizi tedbir alıyor.