Başarılı şirket satışları gerçekleştiren girişimcilerin teknoloji girişimlerini desteklemek, yerli ve milli teknoloji şirketlerine yatırımlar yapmak, çok yönlü destek mekanizmaları ve uluslararası iş birlikleri oluşturarak Türkiye’den doğan global başarı hikâyelerini çoğaltmak üzere yola çıkan Boğaziçi Ventures, merkezi Dubai’de bulunan MBF Holding ile 200 milyon dolarlık teknoloji girişim fonu kurmak üzere iş birliği protokolü imzaladı.

Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özistek ve Sharja Şeyhi Qasimi’nin imza attıkları protokol kapsamında Türkiye’de kurulan teknoloji şirketlerinin yanı sıra Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki teknoloji girişimlerine en az 200 milyon dolarlık yatırım yapmak üzere anlaşmaya varıldı. Bu kapsamda iki şirket risk yönetimi, kripto para, sağlık teknolojileri ve çeşitli alanlardaki teknoloji yatırımları yapan şirketlere yatırım yapmayı hedefliyor.

Türk ekonomisine güven tam

Barış Özistek imza töreninden sonra yaptığı açıklamada 2019 yılına 200 milyon dolarlık bir anlaşma ile başlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını kaydederek, “Türkiye’ye ve ülkemizin ekonomisine güven tam. Özellikle Ortadoğu ülkelerinde, Türkiye’nin geleceğine, bilhassa teknoloji alanında yapılan yatırımlara büyük bir fırsat gözüyle bakılıyor” diye konuştu.

Türkiye teknolojide Avrupa’da ilk sırada

Barış Özistek dünyadaki başka ülkelerle kıyaslandığında, teknoloji girişimlerinin kurulması, doğması ve büyümesi için en ideal pazarlardan birinin Türkiye olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

“Türkiye’deki bir teknoloji girişimini, dünyanın başka bir ülkesindeki maliyetler ortalamasının çok altında test edebilirsiniz. Türkiye’de kurulan başarılı bir girişimin globale ya da bölgedeki ülkelere doğru büyümesi mümkün. Bugün Avrupa’nın en iyi teknoloji girişimleri sıralamasında Türkiye’den iki tane şirket var. Ayrıca yabancılar tarafından satın alınan da iki oyun şirketi var. Avrupa’da hiç bir ülkenin bu başarıya ulaşamadığını görmemiz ve potansiyelimizin farkına vararak geleceğe daha güvenle bakmamız gerekiyor.”