Editör

Şenol VATANSEVER

 

 

Ocak 2019

 

Üretmeye, Markalaşmaya, İhracata ve Büyümeye Odaklanma Zamanı

Dijital Biz Dergisi olarak Aralık 2018 sayımız ile Bilişim, Ekonomi, İş Dünyası’na taze bir nefes getirdiğimiz için çok mutluyuz. Yine dopdolu bir içerik ile karşınızdayız.

HAVELSAN, AKINROBOTICS, Eksim Yatırım Holding, Dilek Holding, Borsa İstanbul, Kaya Çiftliği röportajlarını; hepsi birbirinden değerli yazarlarımızın makalelerini, güncel haberleri ve Endüstri 4.0 dosya konusunu geçen sayıda olduğu gibi bu sayıda da bir solukta okuyacağınıza kuşkumuz yok.

Bahçeşehir Üniversitesi ve Vatansever Bilişim’in düzenlediği “Verinin Dönüşüm Sürecinde KVKK’nın Yeri” etkinliğinde medya sponsoru olarak yerimizi aldık. KVKK politikasının belirlenmesi, süreç yönetimi ve dijital dönüşüm konularını değerlendirdik. Kişisel verilerimizle ilgili farkındalığımızı artıran etkinlikte haklarımızı, başvuru ve şikâyet süreçlerini tartıştık. Bol sorunun gelmesi konuya olan ilginin ne kadar yüksek seviyede olduğunu bizlere gösterdi. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile aslında vatandaşların şirketler karşısında ne kadar güçlü konumda olduğunu teyit ettik. Şirketlerin ağır cezalarla yüzleşme risklerine karşı süreci nasıl ve hangi teknolojilerle yönetmesi gerektiğini açıkladık.

BİLİŞİM GRUBU’nun düzenlediği ve medya sponsoru olduğumuz Radisson Blu Hotel Şişli’de yapılan etkinlikte; yerli ve milli teknolojileri, turizm ve gıda sektörlerinin teknolojik açıdan mevcut durum değerlendirmesini ve geliştirilmesi gereken yönlerini tartıştık. Dijital bazlı yerli ve milli teknoloji ürünlerinin belirlenmesi ve ilgili kurumlara sunulması, birbirini tamamlayan çözümler için firmaların ve kurumların birbirleriyle buluşması için paydaşlar olarak taşın altına elimizi koyacağız.

Blockchain araştırmacılarına test ve geliştirme ortamı sunacak olan Blokzincir Araştırma Ağı’nın (BAĞ) kuruluşu için ilk adımın TÜBİTAK BİLGEM çatısı altında atılmasına şahitlik ettik. BAĞ ekosistemi, birden çok teknolojinin test edilebileceği ortamlar sunmayı ve katılımcıların, bu sistemler üzerinde ortaklaşa, akademik araştırma, geliştirme, eğitim ve bilgi paylaşımı yapabilmesini sağlamayı hedefliyor. Pek çok özelliği ile dünyada ilk defa uygulanacak bir sistem olacağı değerlendiriliyor.

Dijital Biz Dergisi olarak medya sponsoru olduğumuz IT FORUM TURKEY etkinliği 29 Ocak 2019 Salı günü yapılacak. Endüstri 4.0 panelinin moderatörlüğünü de üstleneceğim.

Şubat 2019 Sayısı Dosya Konusu, Dünyada birçok yapıyı kökten değiştirme potansiyeli olan “Blockchain”. Dosya konularımız için sektör ve uzmanlık alanı çerçevesinde abonelerimizin görüşlerini alabiliyoruz. Ücretsiz abone olmak için: www.dijitalbiz.com/abone

Dergimizin sizlere ulaşmasında katkıları olan tüm sponsorlara ve reklam verenlere sayfalarını ziyaret ederek teşekkür etme fırsatını mutlaka değerlendirelim.

Türkiye’nin fırsatlarla dolu ve potansiyeli çok yüksek bir ülke olduğuna inanıyoruz. 2019 yılında da üretmeye, markalaşmaya, ihracata ve büyümeye odaklanmamız gerekiyor. Hep beraber konuyu sahiplenerek yarınlarımızı şekillendirmek elimizde…